Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Divine ![]()
Jojo, přesně tak, máš dobrý postřeh, kluci se narodili ve stejný den, říkáme jim opožděná dvojčata
Je to u nás ještě o něco legračnější, protože byli pravděpodobně počatí ve stejný den, měli vypočítaný stejný termín porodu a oba jsem tři dny přenášela
Jen mladší to nakonec o 1,5 hod nestihnul, narodil se o něco později. Nu, prostě jeden den v roce jsem plodná a jiný den v roce rodím ![]()
Ale nejsme v tomhle úplně ojedinělí, nedávno tady byl deníček od maminky, které se děti narodily ve stejný den a porodní asistentka, která byla u mého druhého porodu byla prý taky narozená ve stejný den jako její bratr…
luon píše:
Ahoj Divine
Jojo, přesně tak, máš dobrý postřeh, kluci se narodili ve stejný den, říkáme jim opožděná dvojčataJe to u nás ještě o něco legračnější, protože byli pravděpodobně počatí ve stejný den, měli vypočítaný stejný termín porodu a oba jsem tři dny přenášela
Jen mladší to nakonec o 1,5 hod nestihnul, narodil se o něco později. Nu, prostě jeden den v roce jsem plodná a jiný den v roce rodím
Ale nejsme v tomhle úplně ojedinělí, nedávno tady byl deníček od maminky, které se děti narodily ve stejný den a porodní asistentka, která byla u mého druhého porodu byla prý taky narozená ve stejný den jako její bratr…
Pajulíku ahoj
No přesně tak
Ale zatím tedy třetí v plánu nemáme…
Dobrou noc všem ![]()
Ahjo holky, Luon divadlo mam webovky tady: www.divadlokh.cz (pak jdes do sekce predstaveni pro deti - razene dle mesicu v roce - vetsinou tam byvaji programy na 2 mesice). Vstup je 25 nebo 50 Kc dle predstaveni.
Jsme tam fakt nadsene, pro nas je to blizko a hlavne je to jedno z mala divadel, kde hraji s velkymi marionetami - jen upozornuji, ze byva temer vzdy vyprodano tak cca 14 dni dopredu na vsechna nedelni dopoledni predstaveni. Takze ted uz bych pomalu koukala na listky na duben (konec brezna je tam loutkovy festival, takze tam treba jeste nejake listky mit budou - hraji tusim ten posledni breznovy vikend asi 7× - vcetne patku odpoledne).
My jdeme na desatou ven s kamaradkou a jejim synkem, odpo prijde mati.
Divine, vitam te tady, s 3-letym ditkem zapadas uplne paradne ![]()
ahojky holky,zdravím všechny a vítám Divine ![]()
mám oba kluky nemocný a tak jsem tu nebyla,tak to snad dohoním.
Hani,to je dobře,že to máš za sebou a dobře to dopadlo,držím palečky,ať se zadaří.
luon,tedy to jsem si nevšimla,to je dobrý
taky už jsem to slyšela,že jsou sourozenci ve stejný den,ale v jiném roce,ale už nevím kdo to byl…no to je jedno ![]()
tak já přemýšlím,co vlastně vařit,Ondra byl vždycky takovej jedlík,už od prvních příkrmů snědl všechno,co jsem mu dala a nechápala jsem maminky,co si stěžují ,že jejich dítko nechce to a to a teď se to ze dne na den obrátilo a Ondra by jedl jen ovoce,jinak ať mu dám,co mu dám…i jeho oblíbená a méně zdravá jídla,tak se v tom porejpe a že nechce,snd je to jen nějaké období,teď když jim není dobře,nechtějí jíst ani jeden,zato táta hlásí co bude k obědu jen co otevře oči!!
no jsme zvědavá v kolik dnes bude vstávat…
hezký den a krásný víkend:-)
ale snad se tu ukážu..
jo holky,no našli mi kameny ,žlučníkový a musím na operaci,teda to jsme zvědavá,nikomu tu nerozumím,ale snad budou umět anglicky jako můj doktor…no…čekám na termín,kdy nastoupím,ale teda nevím,jak to tu ten můj manža zvládne…je´úplně mimo,co se týká dětí…
Ahoj holky ![]()
Jeni, děkuju moc za stránky divadla a info, jsi moc hodná
Ráda bych to vyzkoušela, občas si se starším povídáme, co to je divadlo, ale když to nikdy nezažil, tak se to asi těžko představuje. A v létě bychom pak chtěli vzít kluky do kina, bude druhý díl pohádky Auta, jestli náhodou neznáte. Kluci je milují.
July, tak držím palce, ať se kluci brzy uzdraví. S jídlem u staršího to snad bude jen přechodné období, u nás se to taky střídá, pokaždé je to jinak. Jedno období je scéna u každého oběda, jindy docela jedí… Někdy snědí tři jogurty za den, pak je měsíc nechtějí ani vidět. Hlavně ale se nám docela začínají rozcházet v tom, co jim chutná a co ne, tak občas už rovnou vaříme dvě varianty, ale přiznávám, že to mě docela otravuje.
S těmi kameny, to je tedy hrůza, moc držím palce, ať jsi brzy ok. Ale myslela jsem, že ve Švédsku umí anglicky úplně každý, nebo to tak ve skutečnosti není?
Přeju hezký zbytek dne, nám za chvíli dorazí na návštěvu děda. ![]()
jj,oni umí anglicky,ale třeba zrovna sestry mi řekly,že ne moc dobře,tak jsem se domluvila až s doktorem.tak uvidíme:-) ale je pravda,že tady na angličtinu reagujou i důchodci u kterých bych to nečekala,takže…
Ahojky.......
Teda vite, ze me jeste nenapadlo jit s malym do divadla? Dobry napad ![]()
Luon a koukaji ti kluci hodne na pohadky? Me se to nejak vymklo z rukou…heh a to jsem si rikala, ze budu prisnejsi, co se tyce casu straveneho u tv. Ale na druhou stranu se z pohadek naucil spoustu novych slov a hlasek… A jak se tvoji kluci jmenuji?
July- tak to je na nic s tema kamenama. Drzim pesti, at je to co nejrychleji za tebou a dopadne vsechno ok. Teda ja bych se anglicky v nemocnici tezko domluvila
A s jidlem mame to same, nekdy by Seb snedl i prase na posezeni, pak za celej den jen par soust, to se podda, uvidis
chce to trpelivost- no jako se vsim vlastne…A nemuze ti treba prijet na pomoc s detma maminka nebo tchyne, kdyz budes v nemocnici???
Uz se narodilo kuzle koze kterou chodime krmit…Moc roztomile, hned bych si ho vzala domu ![]()
Divine, kůzlátko musí být krásné ![]()
Tak kluci jsou Lukáš a Ondra. No asi budou hodně různé názory na to, jak dlouho by se děti měly koukat na TV. Já se snažím, aby za den nekoukali déle než třeba na jeden film. Ale starší se třeba ani tak dlouho nedívá, jak už jsem tu psala, nemáme televizi, takže jsem odkázaná na to, co je dostupné na netu a pak na naše DVD. Ty už má ale zase většinou okoukané, takže ho to záhy přestane bavit a odejde. No a mladší zase třeba nevydrží na celý film koukat v kuse, tak ho někdy vypnu dřív, když odejde. Já totiž ty pohádky využívám spíš tak účelově - např. potřebuju umýt nádobí, nakrájet maso, nechci, aby s tím kluci pomáhali a zároveň vím, že nebudu mít čas je hlídat, aby se neprali. Tak pustím pohádku, abych měla na tu práci klid. Nebo ještě pouštím pohádku jako takovou záchranu, aby především mladší Ondra neusnul pozdě odpoledne, ještě před večeří. On totiž už většinou přes den nespí, jenže později odpo už přeci jen někdy unavený je a chce spát. Jenže to je pak jasné, že znovu dřív než o půlnoci neusne. Tak to se pak snažím, aby alespoň vydržel do večeře, i za pomoci pohádky ![]()
Jo a jinak hlášky se z pohádek učí taky: Nedávno jsem Lukymu cosi vysvětlovala, on se na mě podíval a řekl: Přestaň kecat a začni makat (hláška z právě zmiňovaných Aut) ![]()
Ahojky ![]()
Tak jsem holky doma,konečně
jsem tak trošku unavená,ale je to v pohodě
po obědě jsem si dala šlofíčka ![]()
Jinak Kačka se nám taky nedařila normální cestou a tak mě poslal gyndař do sanusu tady v Pardubkách,tam my udělali 2 iui a poslali na laparku zkontrolovat ty vejcovody a pak hned další měsíc na iui se zadařilo
No a když byl malý rok tak jsme si řekli že zkusíme druhý,jestli se to povede samo,a opět rok nic,tak zase sanus a 4 iui a tak jsem si vydupala zas tu laparku a ted budu doufat že se to zase povede příští měsíc
Tak uvidíme ![]()
U nás telka ted taky je favorit,teda spíš dvd,krteček,fík,Dáda,a ted ten Nody
jo a ještě má ráda kouzelnou školku
ale taky jí to pouštím jen když potřebuju mít od ní v ,, klid
a hlavně ráno při snídani,jinak by snad ani nejedla ![]()
a s jídlem? u nás je to asi jako u vás všech,dva dny jí jak kyselina a pak zase dělá ofuky a nic nechce,tak jí nenutím.třeba dnes šla bez večeře spát.nechtěla polívku,tak jsem jí nabízela chleba,jogurt,knedlíčky se špenátem,nic nechtěla tak šla bez jídla. ![]()
Jinak vítám další maminku ![]()
Určitě jsem chtěla ještě něco napsat ale už nevím co to bylo ![]()
Tak papa
Ahojky holky, tak u nás frčí mašinka Tomáš a krteček, chytlo ho to až nedávno, ale spíš to má jako kulisu. Jinak občas pouštíme písničky na Pc a hravé učení.
July: ať jste brzy zdraví.
A ty kameny, nic moc, přeji ať to všechno zvládneš.
a manžel vlastně taky. ![]()
Taky vítám novou maminku. ![]()
Hanulko: je super, že už jsi doma.
Přeji, ať se vám druhý mimísek brzy zadaří. ![]()
Hanulko- tak to taky drzim pesti stesti, at se vam miminko zadari. Vidim, ze jste to nemeli jednoduche…Ja jsem nikdy nepochybovala o tom, ze otehotnim v pohode..O problemech jsem zacala premyslet, az co jsem cetla tolik smutnych pribehu. Vsak vis jak to je, co se te netyka, tomu se moc nevenujes ![]()
Jinak jsem se chtela zeptat, kolik vam je holky let? Neni to samo podstatne, to ja jen tak. Me je 27, memu priteli 36.
A dikes za privitani ![]()
Divine-to víš mě taky nikdy nenapadlo že nebudu moc otěhotnět,a ejhle.no ale co hlavně že je věda tak daleko a umí pomoc
to je supr.
jinak mě je 33,a manželovy bude 30 ![]()
Dobré ránko, zase kašleme a máme rýmu, mě už fakt přijde, že se z toho nikdy nevyhrabeme, sice žádná hrůza, ale je to na můj vkus moc často. ![]()
Jinak mě je 31 a příteli 35.
Ahoj holky, chtěla jsem napsat ještě včera, ale nějak jsme ponocovali a už jsem to nezvládla. Tak přeju všem krásný víkend teď ![]()
Hanulko, to máte tedy trápeníčko s těmi mimísky, snad si k vám teď druhé najde cestu co nejdřív ![]()
Diky za tip na Noddyho, našla jsem to na dětském webu, myslím, že se to klukům líbí ![]()
Pajulíku, tak ať jste brzy zdraví, nám se tady taky celou zimu motají choroby, snad s tím jarem bude opravdu líp ![]()
Jo a mně je 31, manželovi 36.
Mějte se krásně ![]()