Poradna duly
Jana Čurdová
pajulík píše:
Tak to ti vůbec nezávidím, já bych chytla správce za límec a tu spoušť bych mu ukázala.
Ještě jsem chtěla poděkovat za účast, jenže on ten správce ani nebydlí v Praze, kde je dům, ve kterém bydlíme, na maily neodpovídá, no a na nátlak po telefonu slíbil, že k nám někoho pošle se na ten problém podívat, no a nic, samozřejmě ![]()
Budeme to urgovat, ale jestli to bude k něčemu ![]()
Pajuliku- Sebik se zbavil dudaka v 19mesicich, takze to mozna bylo tehda snazsi, nez ted u tvyho Matyska. Tehda jsem mu rekla, ze ho odnesl bubak do sve diry. My jsme totiz chodili tenkrat na prochazky kolem takoveho sklepa v podzemi a jeho to strasne zajimalo. Tak jsem mu rekla, ze tam bydli bubak (ale zadny straseni, jen v dobrem) a sbira detske dudliky, kdyz deti spi. No a jednoho rana uz dudak nenasel. Par veceru fnukal, ale pak si ani nevzpomnel
Vymysli pribeh a uvidis, ze to pujde. Hlavne neustupuj, on si zvykne…
Jo a ja Seba taky uspavam, uz 3roky a 2 mesice, buuuuuuu. Kez bych se zase ja zbavila tohodle
. On totiz s Jardou nechce usinat, jen se mnou, s nim usnul za celou dobu tak 3krat.
Luon- s domacima jsou vetsinou vzdycky potize, vid? Taky jsme zazili pomaleho, neochotneho. Tak snad at urguje manzel, treba vic vyridi????
Jinak pecu buchtu, mnam uz se tesim, az si dam…Zdrava vyziva hadrrrrrr ![]()
Divine píše:
Pajuliku- Sebik se zbavil dudaka v 19mesicich, takze to mozna bylo tehda snazsi, nez ted u tvyho Matyska. Tehda jsem mu rekla, ze ho odnesl bubak do sve diry. My jsme totiz chodili tenkrat na prochazky kolem takoveho sklepa v podzemi a jeho to strasne zajimalo. Tak jsem mu rekla, ze tam bydli bubak (ale zadny straseni, jen v dobrem) a sbira detske dudliky, kdyz deti spi. No a jednoho rana uz dudak nenasel. Par veceru fnukal, ale pak si ani nevzpomnelVymysli pribeh a uvidis, ze to pujde. Hlavne neustupuj, on si zvykne…
Jo a ja Seba taky uspavam, uz 3roky a 2 mesice, buuuuuuu. Kez bych se zase ja zbavila tohodle. On totiz s Jardou nechce usinat, jen se mnou, s nim usnul za celou dobu tak 3krat.
Luon- s domacima jsou vetsinou vzdycky potize, vid? Taky jsme zazili pomaleho, neochotneho. Tak snad at urguje manzel, treba vic vyridi????
Jinak pecu buchtu, mnam uz se tesim, az si dam…Zdrava vyziva hadrrrrrr
Děkuji za nápad
, jsem už z toho vážně docela nešťastná, před necelými 2 měsíci už byl 2 dny bez dudyho, jenže pak chytl čtyřicítky, tak se mi ho sželelo a dala mu ho.
Teď si mlátím do čela, že jsem to měla vydržet a neustupovat.
Vypadá to tak, že za chvíli budeme nejstarší dítko s dudlíkem v puse, i když má mamka mě strašila, že když byla malá ona, tak dudlíkovala do 7mi, ale to už je vážně extrém.
Doufám, že se nepobabí. ![]()
Ahoj holky, tak jsme se k vam zasek onecne dostala, bylo toho ted hrozne moc v praci.
Jak jste se nektera ptala - mela jsem 2lety RD, ale ja delala uz i pri nem, mela/resp. mam plne home-office, do kanclu jdu jen kdyz mamem jednani, skoleni atp. Delam pro jednu farmac. firmu - na pozici kde kontroluji, jak pusobi uplne nove leky., ktere jeste nejsou registrovane pro CR na nemocne pacienty - ted mam specializaci na kardiologii - takze spolupracuji s lekari co delaji transplantacoi srdce, s nimi letim i do te Barcelony na meeting. Ja uz v Barcelone byla, ale me se vicel libi Madrdid- tam byl meeting v rijnu ![]()
Jinak mala spi se mnou v posteli, manzel spi v obyvaku, odpoledni spani zvlada komplet sama, proste si lehn a spi, ale vecer si vetsinou povidame a ja bud usnu s ni, nebo jdu jeste treba koukat na TV.
To pocasi je hruza, chteli jsme na pout, ale v tomhle to nema cenu.
Jo a dudu mala take nikdy nemela..
Tak holky zatim pa, musim jeste neco dopracovat do prace., ach jo ![]()
Divine píše:
On to právě schválně od začátku řeší manžel a stejně správce nereaguje ![]()
Jeni, takže jsi něco jako monitorka klinických studií? To byla vysněná pozice jedné spolužačky z VŠ (studovala jsem biologii). Vždycky mi připadalo, že musí být těžké tohle povolání skloubit s rodinou, už kvůli tomu cestování…
Ahoj holky
tak písnu pár řádku.
Nevím některá se ptala na druhé dítko.Ne zatím v plánu není .Ani nějak výhledově .
Asi bude Kubajs jedináček
vyrážka já jsem plašan já bych mastila k mudře.
K prstýnku gratuluji fakt štěstíčko jsi měla.
Dudlík Kuba ho nemá asi od roku a půl.Nám ho vzal děda z ustí ![]()
To je počásko co ?Co budete dělat s dětmi o víkendu?
Vůbec nevím co podniknout máme víkend s Kubíkem pro sebe
A už mi docházejí nápady kam sním.
Tak ,kdyby jste měla nějaká dobrý tip sem stím ![]()
Přeji krásný večer
Ahoj, chci popřát hezký víkend ![]()
Pajulíku, včera, jak jsem odbíhala od kluků, jsem si na to nevzpomněla. Kamarádka taky nevěděla, jak vzít dceři dudlík. Nakonec, podle rady jiné maminky, zkusili zjistit, jestli je nějaká hračka, kterou by si ta holčička doopravdy přála. Pak tu hračku koupili a v noci ji vyměnili za dudlík. Ráno pak holčičce řekli, že u nich v noci byla doma víla, která si vzala k sobě dudlík, ale nechala tam za něj pro tu holčičku krásnou hračku. Asi to odebrání dudlíku taky nebylo úplně bez problémů, ale vždycky, když se po něm ta holčička začala shánět, mohli jí dát tu novou hračku, kterou si přála a kterou tam pro ni nechala víla…
Držím palce ![]()
luon píše:
Ahoj, chci popřát hezký víkendPajulíku, včera, jak jsem odbíhala od kluků, jsem si na to nevzpomněla. Kamarádka taky nevěděla, jak vzít dceři dudlík. Nakonec, podle rady jiné maminky, zkusili zjistit, jestli je nějaká hračka, kterou by si ta holčička doopravdy přála. Pak tu hračku koupili a v noci ji vyměnili za dudlík. Ráno pak holčičce řekli, že u nich v noci byla doma víla, která si vzala k sobě dudlík, ale nechala tam za něj pro tu holčičku krásnou hračku. Asi to odebrání dudlíku taky nebylo úplně bez problémů, ale vždycky, když se po něm ta holčička začala shánět, mohli jí dát tu novou hračku, kterou si přála a kterou tam pro ni nechala víla…
Držím palce
Jejda, tak to se mí líbí víc, než ho dávat bubákovi apod.
Díky moc
, zjistím, koupím a dám vědět jak jsme dopadli.
hezký den,
Luon to je hezký nápad
škoda,že nás nenapadlo také tohle ![]()
Pajulíku tak držím palce at to máte bez pláče ![]()
Ahojda a hezkou sobotu ![]()
My s tím dudlíkem měli fakt zážitky,ale asi jako se vším u nás
nejdřív jsme ho dali čertovi a mikulášovi,ale já to večer nevydržela a dala jí ho
no a pak přišel na řadu ten ježíšek,dali jsme ho za okno a večer když byli dárky pod stromečkem,tak šla malá zkontrolovat to okno a dudu tam nebyl,a já jí řekla že si ho ježíšek vzal pro jiný malinkatý miminko a jí za něj donesl všechny dárky,ale samozřejmě večer řev ale vydrželi jsme,no ale právě od tý doby uspávám a popravdě???,někdy so říkám zlatý dudlík,to si lehla do postýlky,dudlala,a usnula a já měla klid.nojo,ale co tak ted holt jsem s ní večer než usne tak půl hodky,to by my nevadilo,ale ona si vymýšlý,že chce hladit,škrabat,tady a tamhle,no děs.ale já doufám že přijde i na tohle svůj čas a bude to dobrý ![]()
jinak my budem dnes asi doma,ani se my nechce ven,fičí jak blázen,tak budem zase blbnout a hrát si.ted tu jezdí na motorce ![]()
Tak papa
Ahoj holky, mala kouka na Vecernicek, tak pisu.
Luon, tipla jsi to naprosto presne, delam monitora - ted uz seniorskou pozici - k tomu cestovani jeste drzim rozpocet cele studie v ramci CR, kdyby to byl jen monitoring na centrech, tak je to pohoda
Takhle je tech meetingu, konferenci a skoleni vice nez dost, pro me jakoze vysnena pozice je asi spis u medicinskeho auditu - no uvidime, jak se vse vyvine. Ale audit je o jezdeni jeste vice, vetsinou jsou ti lide tak polovinu z roku mimo domov..Tak treba az bude Tyna vetsi.
Jinak u nas je druhe ditko v planu nejak tak vyhledove - pocitam, ze fajn rozdil mezi detmi by byl tak 5 - 6 let, ale to zase moc nekoresponduje s mou predstavou prace - resp. kariery.
Ale mimco mozna bude mit prednost. ![]()
My dnes byly v jeskyni - solne, knihovne a pak na nakupu.
Ahoj holky ![]()
Pajulíku, budu moc ráda, jestli výměna dudlíku za dárek pomůže, je to vlastně obdoba toho, co psala Hanulka - dudu vzal Ježíšek a přinesl za něj dárky.
Jeni, tak to máte ty i celá tvoje rodina můj velký obdiv, že to takto zvládáte
Já si zatím tak dovedu představit, že bych spíš výjimečně odjela někam na konferenci, což bych tedy asi musela. No ale já si vlastně zatím to skloubení práce a péče o rodinu neumím představit vůbec, to je pro mě zatím veliká neznámá. Ale je skvělé, že ti v zaměstnání vyšli vstříc v tom ohledu, že můžeš pracovat z domova ![]()
My jsme dnes byli v mé oblíbené botanické zahradě, docela jsem se bála, aby tam kluci netrhali už kvetoucí kytičky, ale byli úplně úžasní a většinu doby běhali po cestičkách a hráli si, že jsou autíčka, která závodí ![]()
Ahoj děvčata,
ozývám se opravdu po velmi dlouhé době. Pracuji totiž doma při mateřské jako účetní a teď jsem měla účetní závěrku. Takže nebyl čas. Navíc už přes týden marodíme celá rodina. Nejdřív začal malý - dostal horečky, kašel. Předtím už měl 2 dny zácpu, takže jsem pořád ve dne v noci slyšela jen:„Maminko, hladit bříško“. To vlastně trvá do teď, protože ho zase bolí břišní svaly od neustálého kašle
Hned po Vašíkovi jsem chytila virozu já, což se mi vrazilo do uší, kde mám zánět a beru antibiotika. Malý zase chytil zánět spojivek, takže 5× denně řev při kapání očí. Do toho začal marodit tatínek a znáte to, když je chlap nemocný
Navíc obě babičky také onemocněly, takže jsem v té naší domácí nemocnici na vše sama a už začínám šílet. PS: omlouvám se, ale potřebovala jsem se vypsat.
Jinak s dudlíkem: Ten jsme společně s Vašíkem vyhodili do popelnice v jeho 2 letech poté, co 2 dudlíky během 2 nocí totálně rozkousal. A odplenkování? S tím válčíme ještě teď. Mé pokusy odplenkovat hatily neustálé Vašíkovi střevní problémy - jednou to byla zácpa, pak hned zase průjem, a to celé 2 krát dokola. Kakání do nočníku bojkotuje ještě teď. Ale teď už má smůlu, přijali ho do školky od srpna, a do té doby to musíme zvládnout bez plenek.
Ahoj Permo ![]()
Tedy, tak to moc držím palce, abyste se už všichni doma uzdravili
Snad už teď na jaře to opravdu bude lepší a nemocí bude míň, aspoň v to pořád doufám. Náš malý teď od brášky chytil rýmu, v noci měl navíc horečku, takže taky doufám, že to brzy přejde.
A držím palce i s nočníkem, já jsem včera malému koupila nový, doufám pohodlnější nočník, ale nemám sílu ho trápit s odplenkováním, když mu není dobře.
Ahoj jsem ráda,že jsem, objevila vaši diskuzi.Můžu se k vám přidat mám holčičku které 22.5. budou 3 roky.