Poradna duly
Jana Čurdová
Jeni,já kdybych otěhotněla tak bych tu školku taky neřešila,ale mám 3letý rodičák a nedovedu si to představit být bez práce,peněz a být doma s malou jen tak zadarmo,to mě právě děsí.Jinak je my to jedno a kdybych otěhotněla tak jim to ve školce klidně řeknu at místo naší malý vemou jiné dítě,když já budu dál doma
no uvidíme jak to dopadne,budu doufat že nás vemou
Tak holky už přišli z vycházky tak jdu za nima ještě na zahrádku,ještě jsem jim upekla nákou buchtu tak jsem zvědavá jaká bude
tak zatím pá
Ahoj holky
Kuba byl také 29.10.A vzali nás já k přihlášce dala potvrzení o práci,že 1.11.Nastupuji a ještě jsem jim tam napsala papír,že jsme na tom finančně zavislý na tom,abych do ní šla(máme hypotéku).Že nemůžeme být bez příjmů.Poradila mi to jedna paní co dělá na uřadech.A vyšlo to vzali nás tak to zkuste také.
A kamarádce jsem poradila totéž a též jí vzali a taky je říjnová
Ahoj holky, tak z toho přesně mám taky strach,že nás nevezmou, taky se snažíme sice o druhý mimi, ale nějak se zatím nedaří.Navíc u nás si dávají školky na čas, zatím ještě ani nemáme čas, kdy jít pro nějakou přihlášku a k zápisu.
No tak uvidím, vše ukáže čas.
hojky ![]()
Leni,díky za radu asi to taky zkusím,za to nic nedám,páč hypotéku máme taky,tak třeba se nad námi slitujou
a vemou jí.Hele a když je tvůj malej narozen v říjnu proč má na obrázku že má narozeniny? ![]()
jo a mě zas poradila jedna ve školce co my dávala přihlášku,že tam mám napsat že nastupuju do práce 1.9.tak snad to taky pomůže ![]()
Pajulíku-tak to jsme na tom stejně co?jak dlouho se snažíš?mi přes rok a v uterý jdu na laparku aby my zkontrolavali průchodnost vejcovodů,tak my holky držte palce
![]()
hanulka78 píše:
hojky
Leni,díky za radu asi to taky zkusím,za to nic nedám,páč hypotéku máme taky,tak třeba se nad námi slitujoua vemou jí.Hele a když je tvůj malej narozen v říjnu proč má na obrázku že má narozeniny?
jo a mě zas poradila jedna ve školce co my dávala přihlášku,že tam mám napsat že nastupuju do práce 1.9.tak snad to taky pomůže
Pajulíku-tak to jsme na tom stejně co?jak dlouho se snažíš?mi přes rok a v uterý jdu na laparku aby my zkontrolavali průchodnost vejcovodů,tak my holky držte palce![]()
Ahojky, my se tedy snažíme od Nového roku, takže teprve krátce, ještě před půl rokem jsem o druhém mimi nechtěla ani slyšet, náš Matulka je takový malý rebel, ale které dítě není, že?
navíc jsem měla hrůzu z druhého porodu, ale zase si říkám, že mít jedináčka nechci, Matyášek potřebuje parťáka (parťačku) a navíc už nejsem nejmladší
, takže tak.
Jsem se trochu rozepsala. ![]()
hanulka78 píše:
hojky
Leni,díky za radu asi to taky zkusím,za to nic nedám,páč hypotéku máme taky,tak třeba se nad námi slitujoua vemou jí.Hele a když je tvůj malej narozen v říjnu proč má na obrázku že má narozeniny?
jo a mě zas poradila jedna ve školce co my dávala přihlášku,že tam mám napsat že nastupuju do práce 1.9.tak snad to taky pomůže:
Protože jsem už lína měnit metřík
Neboj opravdu je říjnovej 2007 ![]()
ahoj holky!! ![]()
vítám nové členky,hlásím se po pracovním víkendu
Ondra měl horečku,tak byl klidnej a koukal na pohádky,tak jsem si vygruntovala byt.
Tady už taky začíná svítit sluníčko,ale teploměr se nechce vyšplhat nad 3°C,ale i tak je to lepší než ty mrazy.
A odpovídám na otázku,jak se nám tu žije.Jsme tu teprve půl roku,takže to samozřejmě není moc,abych mohla soudit,ale nám se tu moc líbí.Zatím mám velice dobré a pozitivní zkušenosti jak s lidma,doktorama a úřadama.Když tu řešíte tu školku-tady problém s umístěním tedy nemáme,můžu si vybrat,kam ho dám…spíš jestli ho tam budou trpět,je to šídlo a teď ještě období vzdoru,takže vtekloun a neposlouchá.Ale on jim stejně nebude rozumět ![]()
JInak nevím,co by vás přesně zajímalo,nechci se rozepisovat a psát dlouhé romány ![]()
hanulko,jaká byla buchta? ![]()
Ahoj holky, taky bych se moc ráda přidala, ale věkově už asi úplně nezapadáme: mladšímu synovi byly v lednu dva a staršímu už čtyři. Tak nevím, chcete nás? ![]()
Jinak moc držím všem palce s druhým děckem i se školkami.
July, Švédsko musí být nádherné, ale ta zima by mě asi zničila ![]()
AQhoj holky ![]()
LOUN-proč by jsi k nám věkově nezapadla?
vždyt máš děti skoro stejně staré jak my
takže tě vítáme mezi námi ![]()
Lucko-Jé ted jsem si říkala proč nevíš jestli to patřilo tobě a všimla jsem si že jsem napsala Leni
tak promin asi jsem se upsala
L jako L ![]()
July buchta byla dobrá
a celkem rychle zmizela ![]()
A jak jste se do toho švédska dostali?Já bych si asi netroufla jít bydlet někam do ciziny.Za mlada jsem byla v německu jako ouperka,a vydržela jsem tam asi 4 měsíce ![]()
Holky zítra budu nejspíš celý odpol na netu,tak doufám že tu taky budete a budete si semnou psát,to abych se v tom špitále nenudila jo??? ![]()
luon píše:
Ahoj holky, taky bych se moc ráda přidala, ale věkově už asi úplně nezapadáme: mladšímu synovi byly v lednu dva a staršímu už čtyři. Tak nevím, chcete nás?
Jinak moc držím všem palce s druhým děckem i se školkami.
July, Švédsko musí být nádherné, ale ta zima by mě asi zničila
jasně,že chceme ![]()
Ono to s tím počasím není tak hrozné,co jsme zatím vypozorovali,tak tu máme stejně jako v čechách,nejsme až na severu u severního pólu:-)
Tak teda ten příběh okolo toho Švédska…uvažovali jsme s manželem už asi před rokem,že vypadnem z ČR,hlavně kvůli ekonomický situaci a politice a vůbec .Já jsem vybrala Švédsko,protože jsem si vzpomněla na rozhovor se spisovatelkou Kateřinou Janouchovou (znáš?),která emigrovala s rodiči do Švédska v deseti letech a už tu zůstala.A už tenkrát se mi líbilo,jak o této zemi vypráví,tak jsem pohledala na internetu a chtěla jsem sem.Taky kvůli prohibici,protože Libor má problémy s alkoholem,tak jsem si říkala,že by se to tím eliminovalo Problém byl,že neumí žádný jazyk..já jsem měla na základce a hymplu aj,takže se domluvím,ale není to nic světoborného,jeho jsem obdivovala,že chce jít do cizí země,niž by se domluvil.Přeci něco jiného je dovolená a něco jiného je tady žít.Ale opravdu náhodou jsem narazila na člověka,který se mi ozval na jednom webu,kde jsem se sháněla po někom kdo by mi mohlo poskytnout informace týkající se žití ve Švédsku,z něhož se vyklubal čech,který od 4 let žije ve Švédsku a podniká,má firmu a někoho sháněl.Vzhledem k tomu,že je původem čech,uměl trochu česky,takže nic nebránilo tomu,aby zaměstnal Libora.V tu dobu jsme měli jenom Ondru,s Honzíkem jsem byla těhotná,tak jsme Ondru nechali u babičky a vydali se sem do Švédska podívat se a taky setkat se s tím člověkem,jestli to není podvodník (to je právě ta česká logika)… on nás nechal u sebe bydlet ( představ si,že nás vůbec neznal a nechal nám barák pro sebe a normálně šel do práce) ukázal,kde by Libor dělal a slíbil,že v začátcích se vším pomůže…a taky to tak bylo.Když jsme se vrátili,vyřídili jsme si co bylo nutné,abychom se mohli odstěhovat,což trvalo několik měsíců,mezitím se Honzík narodil a Libor odjel sem se zaučit na 3 měsíce,když jsme dostali byt,tak jsme se přestěovali za ním.Jsme tu od září,takže právě na podzim a zimu hrozně se těším na teplo a pak léto,to je tu krásně.
hanulko,vždycky,když budu mít chvilku,tak sem skočím si s tebou napsat:-)
Teda July to je obdivuhodný krok.Tohle bych já nedokázala,takhle si říct že chci jít bydlet jinam a jít si za tím,to klobouk dolů teda a ještě k tomu s dětma,to chce vážně kus odvahy
muselo to být asi fakt těžký ty začátky co?žádný kamarádi,rodina,podpora atak.fakt vás oba v tom obdivuju.Mě stačilo že jsem se přestěhovala ze západu čech na východ,ale to bylo za manželem z lásky
a furt mě to táhne zpět,ale to už mám smůlu
A jsem zvědavá na kluky jak rychle se naučí jazyk,a zapadnou mezi jiný děti,ale ono se říká že děti se rychle učí vid?A máš tam už aspon náký kamarádky?
Holky, tak jsme přijeli od babičky po víkendu a teď tu koukám a - můžu se ještě přidat?
Naše malá bude mít 3 roky ve druhé půlce května. Tak a půjdu to dočíst. ![]()