Akné - jak se ho nadobro zbavit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1103
26.12.13 14:44
@marinka5 píše:
Bohuzel mam hubu samej jebak a to do slova

Tak běž na kožní a rovnou ji řekni že víš že na to zabere Mynicycline ale že se ti zdá že je zbytečné střílet tak moc vysoko když se to dá řešit bez antibiotik. Pokud všechno selže a ty půjdeš do ATB tak pokud máš cokoliv jiného v chronickém stádiu včetně depresí chronické unavy tak to prober s obvoďákem, než si ATB vezmeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
26.12.13 15:11

Hm…tak já to moc antibiotiky řešit nechci, za tu dobu jsem je měla několikrát a vždy to zabralo na krátkou dobu. Chci zvolit něco co zaručeně pomůže, ale nechci do sebe nebo na sebe cpát zase další a další antibiotika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
26.12.13 15:27

Problém s antibiotikama je že se používají špatně většinou málo a krátkou dobu nekteří doktoři dají buď bakteriostatickou dávku která zabrání množení ale nemoc nevyléčí nebo dají moc krátkou dávku a nevymlátí všechno nebo předepisujou antibiotika naslepo, proto ti nemoc potlačí a ta se opět rozjede, Fakt je lepší si je šetřit na velké výstřely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
-Nora-
26.12.13 16:35

@marinka5 Ahoj zakladatelko, je mi vcelku malo, ted tolik, ze mam na akne narok :lol: ALE strasne me trápilo a manzelovi se to samozrejme nelíbilo, neustale jsme narazeli na narážky, tamta zeny ma čistou plet, tamta zena ji na čistou atd atd… Mela jsem jak malé pupinky, tak velke hnisave bolacky, nejdrive jsem používala klasickou kosmetiku na probletickou pleť, to nepomohli vůbec, pote jsem přešla na Biodermu to pomohlo o 10-15%,ale pouze na malé pupinky, následně jsem byla na kozni dostala jsem BELAKNE GEL, ten me zbavil malých pupínků v kombinaci s emulzí DALACIT - T se mi omezily hnisave bolacky, takže zlepšení cca 75%,ale jedine co uplne pomohlo uplne bylo na plastice laser v kombinaci s modrým svetle jednou za 3-6 tydnu opakovaně :mavam: jinak HA jsem brala 3 roky, ale ted uz ji tak 4 roky neberu. Nemela na akne zadny vliv ani negativni ci pozitivni.

• Citovat
  • Upravit
10486
26.12.13 16:38

@-Nora- a kolikrát jsi musela to laserové ošetření opakovat a jak tě to vyšlo finančně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
-Nora-
26.12.13 16:40

@marinka5 Jinak vim, jeste o jednom léku, který tě zbaví akné i jizviček na 110% a je to na předpis lékaře a nestojí to nic, například oproti tomu laseru… Ale ten lék je na rok a pul a nesmis otehotnet ci byt tehotna… :| protoze jinak ti lekar ze zdravotního hlediska bude nucen udelat potrat.

• Citovat
  • Upravit
459
26.12.13 16:43

Tak já akné v pubertě žádné (antiko) dnes jí brát nemůžu a vypadám - tedy vypadala jsem šíleně:( Zničila jsem si kůži vysušovákama z drogeky a lékárny, kožařka mi předepsala skinoren a haldu dalších mazátek - to pomohlo, ale jen když se to používalo a najednou jsem zjistila že mám vrásky - kůže se vysušovala a měla toho prostě dost. Při poslední pokusu s HA (5 m než jsem musela skončit) jsem používala pouze krém s kyselinou hyaluronovou abych dala dohromady ty vrásky - a hle, kůže se po měsíci zbavila jebáků, začala se spravovat a i po vysazení ha je hydratovaná a akné je jen občas a malé. Teď jsem kvůli vráskám po 2 chem. peelingách - no akné to vytáhne najednou, takže po prvním (kys. salycilová) jsem byla jak puberťák ale vyhojilo se to, druhý byl salicylka na nos (černé tečky) glykolka na obličej - i ta pár schovaných jebáků vytáhla ale narozdíl od salicylky i vyhladila menší vrásky. Třetí peeling bude asi stejný ale už teď jsou póry a černé tečky skoro pryč - ale jebáky to dle mého nelikviduje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
-Nora-
26.12.13 16:44

@marinka5 Chodila jsem na pražskou kliniku, je myslim zbytečne dražší kvuli jménu, vyšlo to na cca 20 000,– plus jednou za tech 3-6 tydnu nějakých 1000,–

• Citovat
  • Upravit
7090
26.12.13 16:44

@marinka5 já jsem po vysazení HA taky začala mít obličej jako puberťák. Dermatolog mi teda napsal taky zineryt a sice to pomohlo trochu na lupínky, ale strašně to vysušovalo a tak ta kůže stejně nebyla nic moc. Mně pomohl čaj Nimba, pangamin s pupalkou a na vnější použití domácí maska z kaolínu, česneku a tea tree oil, pravidelně čistit micelárkou a kosmetiku buď la roche posay EFFACLAR(čistící gel+krém na akné pro dospělé) a nebo konopnou kosmetiku Cutishelp(čistící gel+ krém na akné)
Hlavně se nenípej a pokud tonevydržíš, tak na to alespoň používej kovové očko, které používají kosmetičky(expresor)-naděláš tím míň škody. Je to běh na dlouhou trať a někdy se to může krátkodobě i zhoršit, ale musíš vydržet-vyplatí se to. Já jsem už z nejhoršího venku, ale ještě to není 100%. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
26.12.13 16:57

Děkuji ještě jsem se chtěla zeptat jestli někdo z vás nepoužívá přírodní kosmetiku na akné Ryor? možná bych zkusila ještě tu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
26.12.13 16:58

Jo vlastně to čištění - když mám chvilku tak kůži přečistím jarišovou vodou (nebo jak se to jmenuje, je to z lékárny) A teď jsem zjistila že mi jebáky dělal i make-up aknecolor crem - ten jsem koupila na doporučení v lékárně, tak jsem matlala, hezky to zakrýval ale jebáky byly pořád - teď jsem ho použila na vytónování a ze 3 použití se mi 3× jebáky udělaly - takže možná na sebe patláš něco co to dělá - začarovaný kolotoč :( Taky to čištění během dne jsem nedělala (protože jsem to měla zamejkapovaný jako blázen, ale i tak jsem se mastila tudíž se kůže zanášela) Dnes mám po cca 6 m krémování kys. hyaluronovou tak jen pár dní kdy se beďary udělají a já mejkapuju ale většinou můžu vylézt na veřejnost jen s lehkým pudrem jen kvůli barvě. Kdo to nezažije nepochopí jak beďáry můžou člověka ničit, připadala jsem si jako špindíra co si nedokáže ani pořádně vyčistit pleť a představa jí t na pohovor mě děsila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
-Nora-
26.12.13 16:58

@marinka5 používala jsem tez! Zlepšení 10-20% procent co se tyče malých pupínků…

• Citovat
  • Upravit
97
26.12.13 18:09

Ahoj, z vlastní zkušenosti doporučuji navštívit dermatologa. Já jsem taky zkoušela všechno možné, ale videtelný výsledek vidím až po používání krému, který mi předepsala dermatoložka. Taky chodím pravidelně ke kosmetičce, která mi čistí pleť ultrazvukovou špachtlí a jsem fakt spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
27.12.13 00:08

@Majandra Souhlas ale s jednou výhradou nechte si to léčit od dermatologa, sajrajty co vysouší pleť nechet si to čistit a když to prostě nepomůže tak si nechte předepsat Minocycline, ten odstraní bakterie které způsobují akné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
28.12.13 19:40
@Ivia 86 píše:
A zkoušela jsi návštěvu dermatologa? Já měla taky akné. Byli vždy lepší dny a horší dny, tak jsem se k němu objednala a po konzultaci a odběrech krve mi předepsal antibiotika a poté léky přímo na akné a po týdnu se stal zázrak a akné pryč :palec:

Já u dermatoložky byla, a předepsala mi eryfluid. Ale co mne zaráží je, že mne nikdy žádná dermatoložka neudělala odběr krve. Byla jsem u tří. :evil: Vždycky nějákou vodičku a konec šmitec. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová