Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ademe2 píše:
@Nicolink já o tom taky moc nevím a proto sháním informace.
@Petule030 děkujiNasadily mě brouka do hlavy maminky na hřiši. Že je nás syn opravdu hodně světlý to vím, vlasy má uplně bílé, pleť taky ale oči má světlounce modré. Mezi dětma prostě svítí. A ty paní se mě ptaly jestli není albin
Když jsem se na něj zakoukala tak vážně poblednul mnohem víc.
Ale doktorka mi říkala, že je to takovej „albínek“ ale pravý albíni co mají problém s pigmentem a tak, vždy trpí oční chorobou. Ale řekla bych, že ona o tom věděla asi tolik jako jáProto se ptám jestli někdo třeba nemá takové děcko
Jé, tak to se neboj
Moje děti jsou taky takoví albínci, ale jen jim tak říkáme
Přesně jak píšeš - skoro bílé vlasy, úplně světlá kůže, oči světle modré a všichni si hrozně všímají a komentují to, jak jsou světlí. Jenže oni mají po kom to mít, já jsem blondýna s velmi světlou kůží a špatně se opaluju, mám modré oči a manžel je to skoro to samé, je o chlup tmavší. Pokud ty a partner jste světlí, nebo aspoň jeden z vás, je všechno v pořádku ![]()
Neboj, albinismus to nebude. Taky jsem bledule, světlá, blondýna, světle modré oči, pleť průsvitná až zelenavá
. Synátor to samé. Ale albíni nejsme, doktorka už by vám toto řekla.
No holky jenomže u nás v rodině nikdo takhle světlý není
modré oči u nás jsou ale vyloženě světlého nikoho nemáme. Tak snad „stmavne“ ![]()
@Ademe2 píše:
No holky jenomže u nás v rodině nikdo takhle světlý nenímodré oči u nás jsou ale vyloženě světlého nikoho nemáme. Tak snad „stmavne“
Je absolutní blbost, te by albíni-lidé měli červené oči. To je pověra, lidé si to odvozují od bílých králíků.
Zakladatelko, proč se ptáš?
Znam dnes už 2 ženy, sestry. Ta nejstarší a nejmladší jsou albíni a prostřední je hnědovlasá. Rodiče normální. Ty dvě obě mají těžkou vadu očí. Nejstarší nosí brýle a čte bez nich samozřejmě s velkou lupou. Nejmladší ani žádné brýle nenosí, asi to nemá moc význam a čte ůplně s nosem na papíře nebo s lupou. Je to jistě spojené s oční vadou. Albíny poznáš, jou extrémně bílí a ty jejich vlasy jsou extrémně bílé, rovné. Tohlemožná nemusí být podmínka, ale ty oči, příjde mi, že jim tak neustále tikají, běhají.
Tvůj chlapeček bude jen blonďatej a jednou ztmavne, uvidíš. ![]()
@Bobiše děkuju
Snad jo. On totiž není prostě blondák on je opravdu bílej a nemá po kom
tak snad je to jen moje dedukce ![]()
@Ademe2 Ale i kdyby se nakonec ukázalo, že je albín, tak se svět nezboří, ne? Pořád ho budeš mít ráda, bude mít život jako každý jiný, najde si ženu, postaví dům, zplodí děti,… Nic by se tím nezměnilo, pořád to bude tvůj chlapeček ![]()
@Capelucita Tak červenou duhovku nemají, ale ve finále je vidět červená, jak to prosvítá.
@Takyjedna píše:
@Capelucita Tak červenou duhovku nemají, ale ve finále je vidět červená, jak to prosvítá.
Jo, tak k tomu se priklanim. Obe ty zname, prosvitala tam cervena barva.
@Petule030 já bych ho milovala i kdyby byl fialovej
Jenom chci být informovaná ![]()
@Ademe2 Mám kamarádku „albínku“ a její brácha to samé, nejsou dvojčata. Od narození mají úplně bílé vlasy, vodově modré oči, světlou průhlednou pleť. Jejich rodiče jsou tmavovlasí, zelenoocí. Teď už je jim 28-30.