Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravim vsechny maminky,
pomerne casto objednavam na Aliexpress, ale posledni dobou se mi hodne casto stava, ze mi zbozi vubec nedorazi.
Zhruba od druhe poloviny cervence do dneska cekam na vraceni plateb celkem u deseti polozek dohromady za 54.06 dolaru.
Aliexpress ma na vraceni platby 3-15 pracovnich dni. U prvni teto platby, ktera se mi takto nevratila, lhuta davno ubehla (penize zpet se posilaly 20.702015).
Obratila jsem se primo na Aliexpress, ti me ale odkazali na mou banku (mam mBank). Tam jsem psala email, kde jsem vse vysvetlila a cekam na odpoved.
Stalo se Vam to taky nekdy? Pokud ano, vyresilo se to? Diky moc za Vase odpovedi!
@0lucie píše:
Zdravim vsechny maminky,pomerne casto objednavam na Aliexpress, ale posledni dobou se mi hodne casto stava, ze mi zbozi vubec nedorazi.
Zhruba od druhe poloviny cervence do dneska cekam na vraceni plateb celkem u deseti polozek dohromady za 54.06 dolaru.
Aliexpress ma na vraceni platby 3-15 pracovnich dni. U prvni teto platby, ktera se mi takto nevratila, lhuta davno ubehla (penize zpet se posilaly 20.702015).
Obratila jsem se primo na Aliexpress, ti me ale odkazali na mou banku (mam mBank). Tam jsem psala email, kde jsem vse vysvetlila a cekam na odpoved.
Stalo se Vam to taky nekdy? Pokud ano, vyresilo se to? Diky moc za Vase odpovedi!
Me se ted stalo ze Aliexpress vracrl platbu skoro 20 dni a dalsi 3 dny moje banka nez je ukazala. Taky se mi stava, ze problem se zbozim neni na Ali ale na strane Ceske posty. Jedna zasilka sla 8 dni z Malasije a videla jsem ji ze dorazila na Ruzyn a kdyz jsem tam po 4 dnech cekani volala, rekli mi ze to sledovaci cislo neexistuje a ze zasilka u nich neni. Nevedela jsem na koho se obratit. Obchodnik mel pravdu, v tom ze dodal co mel. A POSTA? Tvrdila svy a ja nemohla ani na Ruzyn pro zasilku osobne neb oni ji nemeli. Za 24 dni zvoni postatcka a prinesla mi onu neexistujici zasilku… tak asi tak
Pridavam se, Česká pošta mi ztratila balíček především dveřmi a viníkem jsem byla já, protože balík nebyl pojištěný. Můj názor je že si prostě pošta veme co se jim hodí co by taky ne že když vlastně za balíky co nejsou pojištěné neberou zodpovědnost.
@schwarzwaldtorte Mohla byste mi, prosim upresnit, o co presne se jedna? Mne totiz drive chodily penize zpet normalne na ucet.
Platilas visakartou? tak na tu pak prevadeji ty penize, na ni pak budes mit ty dolary. kdyz si zase neco koupis, odecte se ti to z toho a nesebere ti to penize z uctu.
@schwarzwaldtorte Ne, takhle to u me nefunguje. Za to, co jsem objednala minuly tyden, se mi penize normalne strhly z uctu. Ted jsem se divala a vse se mi normalne odecita, ale zpet nepricita nic. A to uz na tu prvni platbu, ktera se mi nevratila cekam presne 26 pracovnich dni.
1.bezny ucet
2. visakarta
Na aliexpresu zadam visakartu, odecte se to z ni - sebere mi to penize z uctu.
Vrati se mi penize, penize se prictou k visa karte a zustanou na ni. na bezny ucet se to automaticky nepresune.
Ja s vracenim penez nemela nikdy problem a byla to rychlovka zpusobem, jak jsem popsala
@schwarzwaldtorte Ano, visa kartu tam mam oznacenou pokazde a dale pak vyplnuji cislo karty + dalsi udaje. Ale takhle to delam uz od me prvni objednavky a vzdy se mi vracene penize pripsaly zpet. Posledni vracene penize se mi pripsaly 14.7.2015 a od te doby nic.
A dívala ses, jestli se Ti peníze nepřipsaly k datu, kdy se odečetly? Někdy se to stane a člověk čeká a sleduje, jestli peníze přišly, a ony tam už dávno jsou…
@Salvaje Na to uz jsem prave koukala a nic. Navic, ucet si hlidam kazdy den, takze bych si 100% vsimla, kdyby mi neco prislo, i kdyz by se mi to hned neukazalo v historii. A lita mi v tom na koruny +- 1500, takze i kdyby, toho uz si nejde nevsimnout…