Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ale to bylo za manželství. To byla jejich věc.
Ale samozřejmě pokud chtějí investovat, tak to beru. Posuzuji podle sebe.
@kubykula no právě aktovka cca 2000, další soupis věcí jsme dostali na papíře, 1 den školy odpoledne byl aktiv a tam se vybírali další peníze a co ještě do koce týdne dodat. ted jel na školu v přírodě, 2000, nepočítam co vše s sebou musel mít, naštěstí vše mu ještě bylo tak jsme nemusela nic moc kupovat ale přezůvky se mu rozbili už v prosinci takže od ledna má nové. A to je kluk a oblečení fakt neřeší, vystačí si s kalhotama a trikama
Takže jí chápu že to chce od září, to musela prostě vydat dost peněz a spíš nechápu otce dětí že se nezeptá jestli nemá něco zaplatit, děti do školy prostě musí, nejde říct nemam
, ted do švp nejely jen dvě holky jinak všichni, náklady se prostě zvyšujou a nemůžu dítěti říct, jsme sami tak nikam nepojedeš, nic nového na sebe nedostaneš, nemluvim teda za sebe
ale ty ex chápu protože vidim ty výdaje, jo před švp byl manžel na aktivu a už tam bylo že jak přijedou tak se bude platit hned skoro 700 na pracovní sešity pro 2 třídu a to prostě se nasčítává jo a dostaneme papír co vše zase přes léto dokoupit, být sama tak taky budu chtít at se otec podílí, ty 2000 to je tak na jídlo. Jo nový kecky se mu kupovali do švp ale být sama tak obracím každou korunu. To bych taky raději zaplatila alíky a víc nezájem ![]()
@WERISKA píše:
Ale to bylo za manželství. To byla jejich věc.
Ale samozřejmě pokud chtějí investovat, tak to beru. Posuzuji podle sebe.
Přesně to co bylo v manželství je jejich věc a to si měli vyřešit spolu. Ze zkušenosti vím, že na toto soud nebere ohled. Tak jak na vše jsou tabulky tak i na alimenty a s tím nic neuděláš.
@SaskieEnkeli Já taky vím o čem píšeš. Sama jsem s přítelem platili na dvě holky. Tak vím jaké to bylo. A věř mi, může být i hůř.
Ale nárok fakt má. Já dělala i při nemocném děcku domácí práce, jenom abychom to zaplatili.
Ale nemusel prosit rodiče, ale každého věc. I když je hezké, když pomůžou.
Prostě se s tím musíš smířit.
@Markéta80 to teda…zaplatím alíky a mám je dva víkendy. Hlídání, volný čas, nemoci, nic se mě netýká… ![]()
@SaskieEnkeli toto vše bych uvedla u soudu, ale moc s tím neuspěje. ![]()
@kubykula nikdy to nebude férové, vždy ten jeden bude na tom finančně hůř, většinou ten co má děti v péči. Taky manželovi říkam že jestli si někdy najde milenku tak musí být bohatá aby mu pomáhala platit alimenty a ty víkendy 2 v měsíci bych si užila
jen teda milenka nevim jestli by to zvládla tři děti na víkend
, navícs Tomíkem teda to by si užila, spíš by rychle utekla ![]()
@SaskieEnkeli píše:
@kubykula a myslíš že chce aby se ho to netýkalo? Před tím, v době manželství, býval on ten, kdo s malým ležel v nemocnici, kdo na něj bral paragrafy, aby s ním byl doma a klidně by si to vyměnil a zase s nemocným dítětem byl, ale nejde to, malého si nemocného vzít nemůže, protože ex na něj má paragraf (což chápu, že mu ho nedá v době paragrafu), ale není to tak, že by chlap byl rád, že nevidí nemocné dítě
já to teď nevztahovala na tvého přítele, ale všeobecně ![]()