Alkohol a rituály na RD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31277
3.4.19 12:16

žádné takové rituály nemám, a co sem se bavila s kámoškama, tak si neuvědomuju, že by některé měly něco podobného.

Když už, měla sem „rituál“ takový, že když sem dítě dala na odpolední spaní, uvařila sem si kafe, dala si cigaretu a zapla emimino :lol: :lol: :lol:
Ale s alkoholem ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37125
3.4.19 12:16

Chlap si občas dá pivo k fotbalu, nebo skleničku když přijde nějaká navsteva (jestli jednou měsíčně možná) a pak si dáme třeba pivko v létě někde na zahrádce, ale žádné pravidelné rituály to fakt nejsou. Tak jestli to myslíš takhle tak to jo, ale že bych to považovala za nějaký rituál se říct nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
3.4.19 12:17

Jelikož kojím, tak žádné alkoholové rituály nemám (a ani bych neměla, nepiju). Jediný rituál je podávání kávy 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mahulena07
3.4.19 12:17
@Lucienkaa píše:
Milé maminky, píšu práci do školy o rituálech spojených s pitím alkoholu. Od známých, se kterými téma řešíme, zatím většinou dostávám odpověď, že žádné rituály nemají, max si dají občas rychlou skleničku, když díte usne. Zajímalo by mě, jestli vážně žádné pijácké rituály při rodičovské nepraktikujete (když už si občas nějakou tu skleničku dáte)? Že byste ne/pravidelně prováděly nějaké charakteristické činnosti spojené s pitím (určitá hodina, příprava nápoje, společnost…).. Co myslíte?

Od doby,co resim manzelovu neveru a rozvod,prijdu domu,uvarim si kavu a dam si 2 panaky medoviny,cigarko a je mi lip.

• Citovat
  • Upravit
PHV
1319
3.4.19 12:19

Když jsem přestala kojit, tak jsem si večer dala skleničku nějakého sladkého vína a zapla si The Sims 4 :lol: :lol: toť byl celý můj rituál :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
3.4.19 12:19
@Lucienkaa píše:
Milé maminky, píšu práci do školy o rituálech spojených s pitím alkoholu. Od známých, se kterými téma řešíme, zatím většinou dostávám odpověď, že žádné rituály nemají, max si dají občas rychlou skleničku, když díte usne. Zajímalo by mě, jestli vážně žádné pijácké rituály při rodičovské nepraktikujete (když už si občas nějakou tu skleničku dáte)? Že byste ne/pravidelně prováděly nějaké charakteristické činnosti spojené s pitím (určitá hodina, příprava nápoje, společnost…).. Co myslíte?

Proboha, co je to za školu!

• Citovat
  • Upravit
100
3.4.19 12:21

Já taky jen kafíčko a nějakou tu čokoládu k tomu - když kluci dopoledne spali. A to bych zrovna rituálem nazvala, každý den přibližně stejná hodina, oblíbený seriál, něco dobrého k tomu. Vždycky jsem se na to hrozně těšila. Ale že bych měla potřebu se napít „něčeho ostřejšího“, to ne. Ani žádnou takovou maminku neznám. Večer sidáme skleničku vína s mužem, ale není to pravidlo, jen pokud se nám třeba hodí k tomu, co je zrovna k večeři. Ale to asi do tvého výzkumu nezapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.4.19 12:25

Já mívala rituál vínko+žehlení (po zastlání dětí, tak 1, maximálně 2× týdně). Bez Veltlínu prostě nežehlím :mrgreen: Ale už mě to nějak pustilo :P Jak píšou holky, spíš to kafe a nějaká sladkost po obědě :mavam: A takovéto když je těžký den, tak si dát sklenku, no to asi dělá spousta rodičů, ale rituálem bych to nenazvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
3.4.19 12:28

@carsa Bohužel „mateřský alkoholismus“ je zcela legitimní téma. Většina lidí si ani neuvědomuje, že má problém, dokud jim tu skleničku vína večer něco nebo někdo neodepře. Tipuju to na FF nebo zdrávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
3.4.19 12:29

@unuděná
No jo vidíš, to mi nedošlo, vždyť já žehlím s pivem :D A drží mě to furt :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
3.4.19 12:34

Žádné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
3.4.19 12:36

Já asi rituál mám :mrgreen: ve středu, čtvrtek a neděli mam raid ve hře a k tomu si vždy dělám dzbanek vinneho striku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
3.4.19 12:48

Ja myslim, ze clovek, ktery ma ritual s alkoholem po cas materske a rodicovske, a ten ‚ritual‘ presahuje urcitou miru, nebude tohle do zadne diskuze psat, ani snad anonymne. U me neni zadnej ritual, obcas treba jednou tydne dostanu chut na pivo a pochutnam si na lahvaci, kdyz dite vecer tvrde usne, sednu na balkon a posloucham to rajske ticho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5148
3.4.19 12:51

@Tichošlápek hraješ wowko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
3.4.19 12:52

@wewa jup :mrgreen: