Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Není to žádná omluva. Pokud se neumí chovat jako nalitej, at nepije.
Mam obavy ze alkohol dela z lidi lhare… ale v uplne jine situaci… alkoholici lzou kdyz slibujou ze se polepsi (prestanou chlastat apod), proste kdyz mluvi o sobe… tohle nebude ten pripad, je mi lito ![]()
Alkohol,
není v žádném případě omluvou jakéhokoliv selhání člověka.
Ať už se jedná o nevěru, zanedbání péče o dítě, autonehodu atd.
Ty sama znáš nejlépe svého partnera, ale tvé obavy podle mě, budou zřejmě namístě.
Vím, že to není pro tebe jednoduché, ale pokud cítíš a bohužel už víš, že nemá úctu k tobě ani k tvým dětem, je to hodně k zamyšlení.
Musíš vše sama zvážit a ujasnit si, jestli takového muže, chceš mít i nadále po svém boku. ![]()
Lepší pozdě, než nikdy. Alespoň viš, jak jsi na tom. Hlavne se dobře postarej o deti.
Omluva to není, ale taky si nemyslím, že pod vlivem alkoholu musí člověk říkat ryzí pravdu. Spíš je to něco, co je zbavené kontroly a umocněné aktuálními emocemi, a nemusí to být ryze to, co si doopravdy myslí a cítí, ještě navíc pokud to bylo v nějaké vypjaté situaci.
Někteří by opravdu pít neměli, protože se neumějí chovat. A ano, co na srdci to na jazyku, Alkohol nás uvolní a díky němu se dokážeme více otevřít, a říkat věci na rovinu, tak jak jsou a jak si co myslíme… ![]()
@Denny.5 píše:
Omluva to není, ale taky si nemyslím, že pod vlivem alkoholu musí člověk říkat ryzí pravdu. Spíš je to něco, co je zbavené kontroly a umocněné aktuálními emocemi, a nemusí to být ryze to, co si doopravdy myslí a cítí, ještě navíc pokud to bylo v nějaké vypjaté situaci.
mas pravdu, zvelicene to byt muze, emocnejsi, ukrivdenejsi apod., spatna volna slov… ale pod tim vsim to jadro pudla bude
@Anonymní píše:
Kdyby vás nebo vaše děti partner opravdu hodně urazil pod vlivem alkoholu, dokázali byste odpustit? Je alkohol omluva? Nechci být konkrétní, ale přítel se kterým jsem 10 let pod vlivem alkoholu řekl věci, které nemůžu vstřebat. Ale bylo vidět, že si neváží mě, mých dětí, toho co dělám atd. Ve střízlivosti se omluvil, že to tak nemyslel, ale nevěřím tomu. Jsem v šoku z toho, co říkal a jak se u toho tvářil…byl připitý, ne na mol…takže si myslím, že jen řekl, co si myslel. Není to otec mých dětí, nevychovával je.
Alkohol mu smazal hranici, za kterou by bezne nesel a rekl, co si mysli.
Takze pro me by zadna omluva nemela smysl..
Aspon vis, na cem jsi, a muzes podle toho jednat.
S takovym clovekem bych nechtela byt a tuplem, kdyz jsou v tom i deti.
@maminaAJ píše:
mas pravdu, zvelicene to byt muze, emocnejsi, ukrivdenejsi apod., spatna volna slov… ale pod tim vsim to jadro pudla bude
Ta špatná volba slov ale muže ublížit nejvíc. Jednu věc můžeme říct hnusně i neutrálně, někdy i hezky, i když je to v podstatě vždycky kritika.
Tak se ho zbav, ne?
Já nesnáším alkohol ani opilce, u mě by příťa skončil hned, jak by se poprvé zduněl.
Jako skoro dospělá jsem se od opilých rodičů dozvěděla taky hrozné věci. Jsem na to háklivá a kdyby se mi chlap vylil a ještě takhle pěkně sdělil, co má má srdci, tak bych s ním vyrazila futra. ![]()
@Denny.5 píše:
Ta špatná volba slov ale muže ublížit nejvíc. Jednu věc můžeme říct hnusně i neutrálně, někdy i hezky, i když je to v podstatě vždycky kritika.
jop, jenze zakladatelka resi jestli to tak myslel… jo myslel…
@maminaAJ píše:
jop, jenze zakladatelka resi jestli to tak myslel… jo myslel…
Děkuji všem za názory. Sama vím, že myslel. Jen jsem se asi snažila sama sobě nalhávat, že to tak třeba není. Byl to pro mě šok a vím, že tohle rozhodlo o našem vztahu. Už by nikdy nebyl takový, jaký jsem si myslela, že je…alkohol asi odboural zábrany a řekl to, co by jinak neřekl.
Nemas zac, moc jsme ti tu nepomohli, jen ty musis vedet jestli to byla opravnena stiznost s hodne spatnymi slovy zvelicena alkoholovou uprimnosti a ukrivdenosti nebo priznal neco uz za hranou (slova neslova)
Vlastne jeste jednu poznamku bych k tomu mela… asi se nejedna o notorickeho alkoholika ze? ti muzou mit opravdu tak vychlastanej mozek, ze placaji opravdu bludy (osobni zkusenost, tezky alkoholik v prizni)
Kdyby vás nebo vaše děti partner opravdu hodně urazil pod vlivem alkoholu, dokázali byste odpustit? Je alkohol omluva? Nechci být konkrétní, ale přítel se kterým jsem 10 let pod vlivem alkoholu řekl věci, které nemůžu vstřebat. Ale bylo vidět, že si neváží mě, mých dětí, toho co dělám atd. Ve střízlivosti se omluvil, že to tak nemyslel, ale nevěřím tomu. Jsem v šoku z toho, co říkal a jak se u toho tvářil…byl připitý, ne na mol…takže si myslím, že jen řekl, co si myslel. Není to otec mých dětí, nevychovával je.