Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Holky, to lněné semínko jste braly proč? A k tomu cvičení- nevyfouklý aniball jste zaváděly, pak ho teprve „zvětšily“?
Lnene seminko myslim kvuli tomu slizu aby slo mimco lip ven. A aniball…jak kdy. Nekdy jsem ho zavedla sfoukly nekdy trosku prifoukly..ale opravdu jen malo. Psala jsem si mimo pocet stisku s na kolik se cca aniball nafoukl. Uvnitr se mi nafoukl vzdy krapet min..tak jsem tak 2-3 stisky pridavala
2.porod s Aniballem, nacvicila jsem 2× 30 cm a jsem bez poraneni. Hned po porodu ani nevim, ze jsem rodila, kdybych nedrzela teb maly ruzovy uzlicek na sobe
. Hlavicka 36cm, vaha 3590g
@creatif3 já se díky lněnému tak pročistila, že klystýr ikdyby mi chtěli udělat, nemuseli by ![]()
@Halibar píše:
@creatif3 já se díky lněnému tak pročistila, že klystýr ikdyby mi chtěli udělat, nemuseli by
@Halibar U mě ho ani nestihli, i když mi ho slibovali,
šlo to tak rychle, i když jsem byla prvorodička ![]()
@seisa já 5 hodin, ale v Německu se klystýr nedělá, takže já si ho udělala lněným doma ![]()
@Halibar ja 3 a půl hodiny a když jsem se drápala z vany, tak bylo jasné, že nic takového nebude ![]()
Ahojte holky mužu se k vam přidat???cvičím s aniballem a zajimalo by mě kolik mate nacvičeno???děkuji
@Olis007 Na to bude lepsi tato diskuze, kde maji zeny teprve pred porodem a sdeluji si sve poznatky ze cviceni: https://www.emimino.cz/…nkovani/994/?…
V teto diskuzi maji jiz po porodu a sdeluji poznatky z porodu.
Ahoj, já nacvičila 2× 31,5 cm. Cvičila jsem tak 4-5× za týden asi 15 minut. Porod bez nástřihu a poranění
můžu jedině doporučit ![]()
Příště o5 s aniballem ![]()
Zdravím holky! Nedalo mi to jinak, než se přihlásit a přidat i mou zkušenost s aniballem. Začala jsem cvičit od 35.týdne. Ze začátku každý den, potom třeba obden. POkud jsem hodně krvácela (což je normální, protože si podráždíte děložní čípek), tak jsem si dala i 3 dny pauzu. Začala jsem na 18 cm, a když jsem balonek nafoukla na nečisto na těch 30, málem jsem omdlela a myslela si, že se tam nikdy nedostanu. Ale… Po těch 4 týdnech užívání jsem se dostala na 30,5 cm. Nemá cenu jít přes bolest. Podle mě nejlepší je, podržet si balonek na hrázi a klidně i ufouknout, když máte pocit, že to hodně bolí.
U porodu neskutečný!!! Na 2 zatlačení byla malá venku. Hlava 36cm prošla bez problému, bohužel mě trhla ramínkama na 3 stehy, ale po týdnu jsem o nich nevěděla, sedět jsem mohla hned
paní doktorka i asistentka mě chválily, jak krásně tlačím i přesto, že jsem prvorodička. Takže holky, doporučuju, i ženský na porodním boxu (míněno sestry) říkaly, že s tím mají výbornou zkušenost. Paní doktorka prohlásila, že kdybych necvičila s balonkem, tak by to asi nedopadlo dobře, protože naše Sofinka byla opravdu velké miminko na porod (3520g). Takže za mě určitě doporučuju!!!
Také mi to nedalo a rada bych připojila zkušenost s Aniballem, jako prvorodicka.
S cvičením jsem začala 3 týdny před plánovaným porodem, na který jsem nakonec i porodila:) začala jsem na 18cm a nejvíc nacviceno jsem měla 29cm…jako většina z Vas, dostat se na ca 30cm bylo pro me na zacatku nepredstavitelne:) cvičila jsem každy den, ca 10min, bez masáže hráze. Poslední cvičeni bylo den před porodem. No a porod samotný (Bulovka), byl jedním z nejkrásnějším zážitku v mém životě!:)) na 3 zatlačeni byla malá venku, bez vnitřního poranění a bez nástrihu, bez medikamentu!;)) Byl to rychly a krásný porod. Možná i tim, ze jsem se na porod těšila a psychicky jsem byla připravena, ze to bude OK. A míry naší h..3670g, 50cm a hlavička 34cm. Aniball naprosto doporucuji a urcite v dalším tehotenstvi opět vybalim:)
Zdravím všechny cvičící i pochybovačné, zda pořídit.
Jsem už po třetím porodu, u všech tří jsem cvičila a všechny tři dopadly výborně.
Třetí porod bez medikace, bez oxytocinu, bez nástřihu, bez poranění. Pravda je, že se mi děti postupně zmenšovaly a ta třetí měla tedy „jen“ 3200g, 49cm a hlavičku 32 cm (oproti nejstarší, která měla hlavičku 36 cm, fakt rozdíl). Ale všechny děti mě šetřily a druhý den po porodu jsem běhala, jako kdybych nerodila vůbec. V porodnici pan doktor při večerní vizitě v den porodu směrem k ostatním kolegům, co šli s ním, prohlásil: „paní vypadá jako týden po porodu.“ A naprosto to sedělo.
Za mě určitě nejlepší investice do přípravy k porodu.
Přidávám se ke spokojeným uživatelkám! Nacvičeno během 4 týdnů 28,5cm, začínala jsem 17cm, porod trval 2,5 hodiny, malá měla 3595g, 49cm a 34cm hlavičku
Jsem bez nástřihu, mám pouze dva estetické vnější stehy, o kterých ani nevím, že mi dělali
Za mě aniball určitě doporučuju, s inkontinencí problémy nemám
Hned po porodu jsem se cítila supr a budu na něj ráda vzpomínat ![]()