Anketa - jde vám do školy prvňáček?

166
25.8.15 18:01

Anketa - jde vám do školy prvňáček?

Ahoj,
ráda bych Vás poprosila o zapojení se do ankety pro maminky, které mají doma prvňáčky. Zajímá nás, čeho se nejvíc obáváte, co od školy očekáváte a jak oslavíte první školní den a také zda školní potřeby vybíráte jako maminky samy nebo i s budoucím školáčkem.

Anketu najdete tady: http://ceskamama.cz/…-skoly-2015/

Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65341
25.8.15 18:09

@JayLee odpovím já :D
jde se na cca hodinu…jen s taškou, nic víc netřeba :D
přivítají děti, rozdělí do tříd, učitelka si je odvede, pak pozve i rodiče do třídy, nebo před tím to je jedno…
a řekne vám, co a jak druhý den…
ten je většinou tak do 9.30…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
25.8.15 18:14
@JayLee píše:
@JTinacz ja se privarim s dotazem :mrgreen: ten první den se tam jde na jak dlouho? To tam prcka privedu a pockam na nej před sklou nebo jak dluho to trva? A co s sebou? ROvnou všechny ty věci, který mam v seznamu jakozte věci na telocvik, aktovku s tim vsim, backory v patliku, krabici na výtvarku, svacinu piti atd? :think: :nevim: Diky ;)

Tak to by jim tam ten první den bylo k ničemu. První den je uvítací a seznamovací. Asi to je podobné ve všech školách - jen jedna hodina, při které většinou mohou být rodiče. V té naší škole si děti před školou přeberou třídní učitelky a jde se do atria, kde je shromážděna celá škola. Deváťáci přivítají prvňáčky a ostužkují je. Pan ředitel udělá proslov a pak jdou všichni do tříd. Tam jsou děti necelou tu hodinu, rodiče tam mohou být s nimi. Učitelka se seznamuje s dětmi a vítá je. Pak si děti odvede družinářka a ukáže jim družinu, školu, jídelnu, seznámí se s nimi. Rodiče zatím mají krátkou třídní schůzku. Pak už mají děti volno.
Příští týden povedeme prvňáčka, na schůzce v červnu pan ředitel mluvil o programu první den a neliší se to od toho, co už známe - starší dítě nám totiž jde teď do 4. třídy a tak to mám ještě pořád v paměti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59392
25.8.15 18:37

@JayLee jen aktovku :palec:. U nás první den byl na hřišti, ř editel prvnáky přivítil i s jejich školnim maskotem a pak se přešlo i s rodičema do třídy, přivítala je učitelka, rozdala nějaké sešity, pracovní sešity, učebnice, pastelky… at mají co dát do aktovky a šlo se domů. Pro rodiče pak byla schůzka v 16h a první týden byl že se šlo jen na pár h prý na zvykání, takže druhý den na 2h, 3 den 3h a čt a pá tam byl do 12h ;). Ale vlastě vždy první den se chodí na 1h- všechny ročníky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
25.8.15 18:38

@JayLee V pohodě. To my naopak máme zase vyčkat s nakupováním - tedy kromě aktovky, penálu atd. Sešity, tužky, pastelky zatím nemáme pořizovat, dokud nám na schůzce ten první den neřekne učitelka, co konkrétně potřebuje, protože děti dostávají balíčky, kde už něco z těch požadovaných věcí bývá. Tak budeme muset vše pořídit ty první dva dny :think: No, raději bych to pořídila už teď a pak se nehonila. Ve škole si nechávají věci postupně a navíc se to i mění :nevim: Mě spíš štve, že si většinu věcí musí tahat domů a tak je aktovka jak plná cihel. :cert: Ve škole mají vždy věci na výtvarku a pracovní činnost. V té první třídě mají snad jen pracovní sešity na jednotlivé předměty, kam se dělaly i domácí úkoly a tak to tahají sebou.
Já si pamatuji, jak jsem byla nervózní, když šla dcera poprvé do školy. Bylo to pro nás nové a pak to zavádění režimu pro celou rodinu, než se to zaběhlo. Teď jak jde i druhé dítko do školy, jsem už nějak v relativním klidu a nestresuji se 8) Už jsme mazáci :D ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65341
25.8.15 18:39

@JayLee hlavně ať se líbí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
25.8.15 18:39

Dnes jsem už zkoukla, jaký budou mít děti rozvrh a jak to bude ten první týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
25.8.15 23:54

Já mám doma taky prvňáčka a tápu jako blázen :lol: takže jsem ráda, že si tady můžu přečíst rady zkušenějších matek :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
26.8.15 08:06

Chtěla jsem i vyplnit dotazníka, le v poslední otázce, podle čeho nakupuju tovku, není možnost dle kvality, tak prt :mrgreen:
dcera jde taky do první třídya já mám šílenýho lufta :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
26.8.15 08:56
@Krrysa píše:
Chtěla jsem i vyplnit dotazníka, le v poslední otázce, podle čeho nakupuju tovku, není možnost dle kvality, tak prt :mrgreen:
dcera jde taky do první třídya já mám šílenýho lufta :mrgreen:

Ja taky…ale mymu mladýmu je to dost šumák :-) Ty kluci to berou fakt asi jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák