Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
ráda bych Vás poprosila o zapojení se do ankety pro maminky, které mají doma prvňáčky. Zajímá nás, čeho se nejvíc obáváte, co od školy očekáváte a jak oslavíte první školní den a také zda školní potřeby vybíráte jako maminky samy nebo i s budoucím školáčkem.
Anketu najdete tady: http://ceskamama.cz/…-skoly-2015/
Díky ![]()
@JayLee odpovím já ![]()
jde se na cca hodinu…jen s taškou, nic víc netřeba ![]()
přivítají děti, rozdělí do tříd, učitelka si je odvede, pak pozve i rodiče do třídy, nebo před tím to je jedno…
a řekne vám, co a jak druhý den…
ten je většinou tak do 9.30…
@JayLee píše:
@JTinacz ja se privarim s dotazemten první den se tam jde na jak dlouho? To tam prcka privedu a pockam na nej před sklou nebo jak dluho to trva? A co s sebou? ROvnou všechny ty věci, který mam v seznamu jakozte věci na telocvik, aktovku s tim vsim, backory v patliku, krabici na výtvarku, svacinu piti atd?
![]()
Diky
Tak to by jim tam ten první den bylo k ničemu. První den je uvítací a seznamovací. Asi to je podobné ve všech školách - jen jedna hodina, při které většinou mohou být rodiče. V té naší škole si děti před školou přeberou třídní učitelky a jde se do atria, kde je shromážděna celá škola. Deváťáci přivítají prvňáčky a ostužkují je. Pan ředitel udělá proslov a pak jdou všichni do tříd. Tam jsou děti necelou tu hodinu, rodiče tam mohou být s nimi. Učitelka se seznamuje s dětmi a vítá je. Pak si děti odvede družinářka a ukáže jim družinu, školu, jídelnu, seznámí se s nimi. Rodiče zatím mají krátkou třídní schůzku. Pak už mají děti volno.
Příští týden povedeme prvňáčka, na schůzce v červnu pan ředitel mluvil o programu první den a neliší se to od toho, co už známe - starší dítě nám totiž jde teď do 4. třídy a tak to mám ještě pořád v paměti ![]()
@JayLee jen aktovku
. U nás první den byl na hřišti, ř editel prvnáky přivítil i s jejich školnim maskotem a pak se přešlo i s rodičema do třídy, přivítala je učitelka, rozdala nějaké sešity, pracovní sešity, učebnice, pastelky… at mají co dát do aktovky a šlo se domů. Pro rodiče pak byla schůzka v 16h a první týden byl že se šlo jen na pár h prý na zvykání, takže druhý den na 2h, 3 den 3h a čt a pá tam byl do 12h
. Ale vlastě vždy první den se chodí na 1h- všechny ročníky ![]()
@JayLee V pohodě. To my naopak máme zase vyčkat s nakupováním - tedy kromě aktovky, penálu atd. Sešity, tužky, pastelky zatím nemáme pořizovat, dokud nám na schůzce ten první den neřekne učitelka, co konkrétně potřebuje, protože děti dostávají balíčky, kde už něco z těch požadovaných věcí bývá. Tak budeme muset vše pořídit ty první dva dny
No, raději bych to pořídila už teď a pak se nehonila. Ve škole si nechávají věci postupně a navíc se to i mění
Mě spíš štve, že si většinu věcí musí tahat domů a tak je aktovka jak plná cihel.
Ve škole mají vždy věci na výtvarku a pracovní činnost. V té první třídě mají snad jen pracovní sešity na jednotlivé předměty, kam se dělaly i domácí úkoly a tak to tahají sebou.
Já si pamatuji, jak jsem byla nervózní, když šla dcera poprvé do školy. Bylo to pro nás nové a pak to zavádění režimu pro celou rodinu, než se to zaběhlo. Teď jak jde i druhé dítko do školy, jsem už nějak v relativním klidu a nestresuji se
Už jsme mazáci
![]()
Dnes jsem už zkoukla, jaký budou mít děti rozvrh a jak to bude ten první týden.
Já mám doma taky prvňáčka a tápu jako blázen
takže jsem ráda, že si tady můžu přečíst rady zkušenějších matek
![]()
Chtěla jsem i vyplnit dotazníka, le v poslední otázce, podle čeho nakupuju tovku, není možnost dle kvality, tak prt ![]()
dcera jde taky do první třídya já mám šílenýho lufta ![]()
@Krrysa píše:
Chtěla jsem i vyplnit dotazníka, le v poslední otázce, podle čeho nakupuju tovku, není možnost dle kvality, tak prt
dcera jde taky do první třídya já mám šílenýho lufta
Ja taky…ale mymu mladýmu je to dost šumák
Ty kluci to berou fakt asi jinak ![]()