Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lexter píše:
Pomiňme, že většina plastických hoperací se vůbec neprovádí za účelem zkrášlení kůzlátek. Jak jsi vlastně řekla. Kupříkladu operace ňader. Jedná se o výsostné právo nechat zasáhnou do svého těla. Ale co dítě? To přece není jen matčino. Já jako případný otec mám též právo na obhajobu svého názoru. I přes „její bolest“. Věř tomu nebo ne, ale mám.Příspěvek upraven 12.09.19 v 12:20
císař je taky bolest, jen jindy a jiná
@Raduna-Raduna píše:
Ale muži porod podstoupit nemusí a stejně se stanou otci a nemusí kvůli tomu nijak trpět (spíš si max udělají naopak dobře). Nějak mi tohle uvážování (trauma z dítěte?) neštymuje, poslechniŽe by dvojí metr?
Nemusí, prostě příroda. Chci dítě, beru s tím útrapy spojené. Pokud vím, že psychicky porod nezvládnu, zvládnu se postarat o dítě bez toho, aby mě to psychicky nepoložilo? ![]()
@Proximus píše:
Způsob porodu není důležitý pro mě, ale pro zdraví dítěte. Pokud se dítě neotočí správným směrem, riskuje žena přirozeným porodem jeho život, nebo zmrzačení. V ostatních případech je rozhodnutí na způsobu porodu plně v její režii.![]()
v te diskuzi viz odkaz slo hlavne o to, ze zena ktera neporodi prirozene ochudi dite o prirozenou imunitu kterou ziska jedine z porodnich cest a kazdy muz chce maximum pro sve dite ….
@stinga píše:
no - to by mohla být další otázka pro ostatní muže - jste pro, aby si partnerka nechala plánovitě rozříznout ce ehm ňadra a vycpat plastem - je to operace v úplné narkóze a naprosto medicínsky zbytečná
Nejsem pro.
@stinga píše:
císař je taky bolest, jen jindy a jiná
Zlomení ruky při opravě střechy nad vaší hlavou je taky bolest, jen jindy a jiná. Tohle pomiňme. Bolest je jasná. Ani si neumím představit, jak porod musí bolet.
Pokud se ho žena bojí natolik, že by to mohlo způsobit komplikace, lékař k tomu jistě přihlédne.
@Venetia píše:
v te diskuzi viz odkaz slo hlavne o to, ze zena ktera neporodi prirozene ochudi dite o prirozenou imunitu kterou ziska jedine z porodnich cest a kazdy muz chce maximum pro sve dite ….
A byl tam nějaký, který trval na přirozeném porodu i v případě, že lékař doporučil císařský řez? To by musel být snad jedině blázen.
@Lexter píše:
Zlomení ruky při opravě střechy nad vaší hlavou je taky bolest, jen jindy a jiná. Tohle pomiňme. Bolest je jasná. Ani si neumím představit, jak porod musí bolet.Pokud se ho žena bojí natolik, že by to mohlo způsobit komplikace, lékař k tomu jistě přihlédne.
Taky si myslím, že k tomu přihlédnou. A bolí jak čert. Za mě radši zubař, než porod. ![]()
@Amelie30 píše:
A byl tam nějaký, který trval na přirozeném porodu i v případě, že lékař doporučil císařský řez? To by musel být snad jedině blázen.
to jsem nezaznamenala ….to uz by bylo dite vic nez zena, takze by riskoval jeji zivot nebo zdravi?
Ono kdyz to prirozene nejde, tak stejne ten cisar je jedine reseni, ne?
@Lexter píše:
Hm, žena ono trauma, říkejme tomu jak chceme, podstoupit musí vždy, ale vyznívá to tak, že nám mužům z toho nevyplývají žádné další povinnosti nebo i třeba starosti.
Máš pocit, že to, že musíš dítě a matku zabezpečit, je na stejné úrovni jako 2. největší bolest, kterou si lidské tělo dokáže způsobit, trvající nekonečné hodiny a hodiny ponižování od personálu? Fakt? Ženy navíc taky přeci chodí do práce, to fakt neni vůbec žádná zásluha.
@Amelie30 píše:
Zajímavé. Osobně bych fakt měla strach z toho, že pokud je psycholog třeba v tomto případě, můžou přijít další situace, kdy ho žena bude opět potřebovat. Dokud jde jen o ni a její zdraví, v pořádku, jakmile by se měla starat jeste o dítě, dost bych zvážila, jestli do těhotenství jít. Aby se pak třeba taky neoběsila.
Péče o dítě a porod jsou dvě naprosto rozdílné věci. O děti se v pohodě klidně postará i otec či adoptivní matka.
@Raduna-Raduna píše:
Máš pocit, že to, že musíš dítě a matku zabezpečit, je na stejné úrovni jako 2. největší bolest, kterou si lidské tělo dokáže způsobit, trvající nekonečné hodiny a hodiny ponižování od personálu? Fakt? Ženy navíc taky přeci chodí do práce, to fakt neni vůbec žádná zásluha.
Proti tomuhle se nedá argumentovat. Já z pozice muže nemohu prožít porodní bolesti. Přijde mi to jako nefér argument, ale i tak je to argument.
Přesto ale, já se budu snažit zabezpečit dítě po léta, dlouhá léta. Porod může trvat max. dny. Sežereš mě za tento agrument? Zkus pominout, že mezi námi muži jsou hovada co se nestarají.
Přijde mi jako bychom my muži neměli mít právo rozhodovat (z poloviny) o svém budoucím potomkovi, jen (ano, to slovo jsem použil schválně) kvůli bolesti. A to se mi nelíbí.
Příspěvek upraven 12.09.19 v 12:56
@zoidberg píše:
Nejsem pro.
Taky ne, kdyz uz se teda ptaji na nazory chlapu.
A myslim, ze tech chlapu az tolik nebude, kteri by sve baby nutili do tehle vylepsovaci operace. To rozhodnuti bude pramenit spis z nizkeho sebevedomi u konkretnich zen a nespokojenosti sama se sebou.
@Amelie30 píše:
Taky si myslím, že k tomu přihlédnou. A bolí jak čert. Za mě radši zubař, než porod.
Ja zas myslim ze se najdou i doktori- sadisti co to zenske radi “osladi” - viz nektere denicky tady.. ale vubec se nechci hadat, taky preferuju prirozeny porod a ne cisare “na prani” a i souhlasim ze zena ktera se dopredu boji porodu (mam na mysli neadekvatne moc boji) by mela tehotenstvi zvazit.
@Helca83 píše:
Ja zas myslim ze se najdou i doktori- sadisti co to zenske radi “osladi” - viz nektere denicky tady.. ale vubec se nechci hadat, taky preferuju prirozeny porod a ne cisare “na prani” a i souhlasim ze zena ktera se dopredu boji porodu (mam na mysli neadekvatne moc boji) by mela tehotenstvi zvazit.
Jasně, černé ovce se najdou vždy, ale to se dostáváme do diskuse kontrolních mechanismů atd… Pokud se můžeme spolehnout na fakt že doktor jedná v našem zájmu, pak platí co říkám. Pokud se na to spolehnout nemůžeme… No tak to jsme všichni svorně v pěkné prdeli. ![]()
@Helca83 píše:
Takto jsem to myslela. Strach je přirozený, myslím, že jsme se bály všechny, ale pokud už je to neadekvátní, tak těhotenství zvážit.
@Raduna-Raduna ano, jsou. Ale k čemu pak tomu dítku bude maminka zavřená v psychiatrické léčebně, v lepším případě. Dobře, má trauma z bolesti, udělají ji císaře. Narážím na to, že pak můžou přijít jiná traumata. Složitější. Neříkám, že to tak bude, ale beru to tak, že je k tomu větší předpoklad. Nic víc, nic míň. ![]()