Anketa pro muže - způsob porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7692
12.9.19 14:53
@Keyllah píše:
je to jeho věc. A moje je to, jestli s ním zůstanu nebo ne. Stejně tak, jako bych feťákovi nebyla schopná vytrhávat jehly z rukou, ty by jsi nedokázal uhlídat někoho, kdo se užírá k smrti. Nemusí se nám to líbit, nemusíme s tím souhlasit, ale je to život a tělo toho druhého a fakticky ho nemůžeš donutit, udělat něco co nechce. A máme právo ho alespoň nutit? toť otázka, nicméně reálu, pokud sám nebude chtít, je to stejně k ničemu...……..moje tělo, moje volba a nechci aby mi do toho mluvil někdo jiný, a to stejné nabízím druhým. Hranice mezi „mluvením do toho“ a „nucením do něčeho“ je hodně tenká.

Ano, ale máme zatraceně právo být proti a v rámci možností mu pomoci, přesvědčit ho nebo zabránit tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
12.9.19 14:53
@Keyllah píše:
právě jsi popsal ten manipulativní nátlak ;)

Jojo, to je ono. Snažit se 9 měsíců psychicky už tak dost rozhozenou ženu přesvědčit o své jediné pravdě, z které ona zvrací, pomocí různých rádoby vědeckých poznatků (na které je vždycky proti názor a proti studie) je manipulace jako hrom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
12.9.19 14:54
@Keyllah píše:
hádám, že v trochu inteligentnější obměně, jakože rizika jsou taková a taková, s názorným diagramem a hezkou fotečkou by jsi dosáhl stejného ;) pokud silou své diskuze a argumenty, které připouští jen ten jeden tvůj názor, na někoho tlačíš a chceš, aby se rozhodl, tak jak chceš ty, tak to manipulace je ;)

Takhle můžeme popsat jakoukoli diskusi. Třeba i jakýkoli post co byl kdy zde napsán s vyjádřením svého názoru. A touha přesvědčit druhého o své „pravdě“? To je pouhá argumentace. Kde má kdo hranici kdy o začne vnímat jako manipulaci je jistě k diskusi.

Příspěvek upraven 12.09.19 v 14:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
12.9.19 14:54
@Zumpa píše:
Nejde jen o bakterie, porod je nesmírně komplexní záležitost. Obecně se ví jen o vlivu vývoje imunity. Vývojem vědy a medicíny se o porodu dozvíme ještě mnoho zajímavých věcí. Je to podobné jako v jiných oborech, např. donedávna se také věřilo, že slepák je k ničemu a v některých případech se odoperovával preventivně.
Nicméně, ženy, které osobně znám a které a priory odmítají klasický porod, jsou tupé fifleny. Možná to je náhoda. Největší gól je ten, že volí SC kvůli „zachování“ postavy. Jenže na jejich postavu má SC negativnější vliv, než klasický porod. No a pak se stačí podívat na reprezentativní vzorek místních fanatiček a mám opět jasno. Ženská, která myslí jen na sebe a svoje pohodlí, není můj šálek kávy, ale určitě si svého samečka najde.

Fakt? za mě jen smyšlenka. Protože jak může SC dopomoct oproti přirozenému porodu k zachování postavy? absolutně nijak, naopak po SC je to u postavy horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
12.9.19 14:55
@Raduna-Raduna píše:
Jojo, to je ono. Snažit se 9 měsíců psychicky už tak dost rozhozenou ženu přesvědčit o své jediné pravdě, z které ona zvrací, pomocí různých rádoby vědeckých poznatků (na které je vždycky proti názor a proti studie) je manipulace jako hrom.

Ani ne, většinou je to třeba 2 vs 100 studií. Fanatici si přerovnají hromádky, aby nakonec zbylo 2 vs 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
12.9.19 14:56
@Lexter píše:
Takhle můžeme popsat jakoukoli diskusi. Třeba i jakýkoli post co byl kdy zde napsán s vyjádřením svého názoru.

pokud u postu napíšeš, že jen tvůj jediný názor je správný a ten druhý špatný a pojedeš argumenty pořád dokola, až toho chudáka udusáš, tak jo, je to manipulace. Pokud se snažíš někoho přesvědčit o své pravdě a nepřipouštíš argumenty, které by to vyvracely, co jiného než manipulace to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
12.9.19 14:57
@Keyllah píše:
pokud u postu napíšeš, že jen tvůj jediný názor je správný a ten druhý špatný a pojedeš argumenty pořád dokola, až toho chudáka udusáš, tak jo, je to manipulace. Pokud se snažíš někoho přesvědčit o své pravdě a nepřipouštíš argumenty, které by to vyvracely, co jiného než manipulace to je?

Dobře tedy, jaký argument zde jsem nebyl schopen přípustit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106531
12.9.19 14:57
@Zumpa píše:
Hlavně, že žena, které cosi přeskočí a usmyslí si, že nebude normálně rodit, je vrchol moralismu. V dnešní metoo společnosti asi ano. Navíc, takovou ženu bych neopustil, já bych s někým takovým vůbec nebyl. A teď to nejdůležitější - taková žena nerozhoduje o sobě, jestli chce být rozkuchaná, její problém, ale rozhoduje především o dítěti.

asi bys ji opustil v okamziku, kdy ses to dozvedel a to muze byt klidne az v prubehu tehotenstvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
12.9.19 14:59
@Lexter píše:
Ani ne, většinou je to třeba 2 vs 100 studií. Fanatici si přerovnají hromádky, aby nakonec zbylo 2 vs 1.

tak mrkni na něco aktuálnějšího ;) ale jako se vším, bude záležet na tom, jak objektivně budeš hledat ;) jestli zadáš „je vhodnější rodit přirozeně, když si žena jen vymýšlí“ nebo „hrozí rizika u přirozeného porodu, pokud žena má od začátku s tímto způsobem problém, protože…“ to máš jako očko diskuze, pro a proti najdeš vždy, jen je otázkou co přesně hledáš a jestli to opravdu chceš najít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106531
12.9.19 14:59
@Lexter píše:
Ano, za normálních okolností bych to preferoval s tím, že jí to pomohu maximálně ulehčit. Sežer mě.

co ji muzes ulehcit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
12.9.19 15:00
@Venetia píše:
asi bys ji opustil v okamziku, kdy ses to dozvedel a to muze byt klidne az v prubehu tehotenstvi

Tady se lidi opouštějí kvůli větším blbostem. Každý má právo nesetrvávat ve vztahu s člověkem, jehož názory jsou naprosto protichůdné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
12.9.19 15:00
@Lexter píše:
Dobře tedy, jaký argument zde jsem nebyl schopen přípustit?

bavíme se o tom, že by jsi ženu logickými argumenty a diskuzí přesvědčil o tom, že tvůj názor je správný, že? tedy se bavíme hypoteticky, jestli to je, nebo není manipulace. Já napsala, že pro mě toto manipulace je, ty že nikoli a je to fifty fifty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
12.9.19 15:01
@zoidberg píše:
Tady se lidi opouštějí kvůli větším blbostem. Každý má právo nesetrvávat ve vztahu s člověkem, jehož názory jsou naprosto protichůdné.

máš recht, hádám, že i té ženě by tím byla prokázána služba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
12.9.19 15:02
@Lexter píše:
Ani ne, většinou je to třeba 2 vs 100 studií. Fanatici si přerovnají hromádky, aby nakonec zbylo 2 vs 1.

Ne, je to ve skutečnosti 50:50, ale to by ses musel znát s nějakýma mladýma doktorama, co čtou i studie z UK a USA a nevěří jen tomu, co je před 20 lety učili na fakultě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
12.9.19 15:02
@zoidberg píše:

jen přemýšlím, proč si s někým tak protichůdným ti chlapi ty děti dělají :think: možná bych tu postel a miminko nechala až potom, kdy s dotyčnou aspoň promluví a ty naprosto protichůdné názory alespoň jednou uslyší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí