Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
zeny versus pohledzdruhestrany
Vyzývám muze k vyjadreni se ohledne tematu porodu vasi soucasne pripadne budouci partnerky.
Nakolik je zpusob porodu..prirozený nebo císařský řez.. pro vas duležitý?
Potrebujete si toto ujasnit v zacatcich vztahu pripadne než se rozhodnete pro dite?
Pokud se s partnerkou neshodnete znamenalo by to konec vztahu?
Způsob porodu je mi jedno. Rozhodnutí jak to bude rodička chtít provést je jen na ní a já ho respektuji.
Tímto jsem odpověděl i na další otázky. ![]()
Pro chlapa je tohle snad uplne nepodstatna vec a pokud to nekdo resi, tak je podle me idiot. Jediny co je dulezity, aby zena byla spokojena a vsechno dobre dopadlo. Chlap nerodi a nema do toho vubec co kecat, nebo me by to jako chlapa v zivote nenapadlo. A jeste do resit v zacatcich vztahu
![]()
Vím, že je to pro chlapy, ale zeptat se mě chlap v začátku vztahu, jak si představuju porod, tak zdrhám, tak rychle, že se zastavím až v sousedním městě ![]()
Tak pokud vim, zena si nemuze predem zvolit, ze porod probehne rovnou cisarem aniz by byly komplikace a nesel predtim pokus o porod standartni cestou, nebo se pletu?
Ne, neni to nic do ceho bych mohl a ani chtel mluvit. Tohle nechavam vzdy na ni a doktorech. Na muj vztah to nemelo a nebude mit zadny vliv ![]()
Dekuji a pro doplneni pridavam odkaz na diskuzi, ktera mne k tomu privedla
@Chytrak píše:
Tak pokud vim, zena si nemuze predem zvolit, ze porod probehne rovnou cisarem aniz by byly komplikace a nesel predtim pokus o porod standartni cestou, nebo se pletu?
Ne, neni to nic do ceho bych mohl a ani chtel mluvit. Tohle nechavam vzdy na ni a doktorech. Na muj vztah to nemelo a nebude mit zadny vliv
Dneska si už tak trochu zvolit může, pokud si to zařídí a má na případné úplatky.
Na začátku vztahu jsem o porodu opravdu nepřemýšlel ![]()
Po zkušenostech z přítomnosti u dvou porodů mám názor, že bych jinde než v porodnici absolvovat porod nechtěl, ve všem ostatním a způsobu bych to nechal na partnerce.
Nicméně po velmi špatném chování porodní lékařky u druhého porodu v Krči jsem velký zastánce porodních domů, dul, asistentek a domácích porodů…
Kristova noho. Ježišimarja. Proboha. No k…a. Snad co řeknou doktoři ne a co pro ni bude nejlepší? Co to je k…a za dotaz? Porod doma? Snad jen pro šílence.
Císařák, přirozený, pod vodou, ve žhavé lávě?
Když to aspoň trochu jde, tak v nemocnici dle doporučení lékaře. Tyhle alternativky mi můžou políbit víte co. ![]()
Příspěvek upraven 12.09.19 v 11:35
ok, tak to jeste upravim…kdyby chtela z osobnich duvodu…strach..bolest, postava jen cisare a o prirozeny se nechtela ani pokusit?
@Helca83 píše:
@Lexter Mrknete na odkaz do puvodni diskuse…
Cisařský řez na přání prvorodičky… O svém těle rozhodujeme samy, o svém dítěti taky. UF. Těžká otázka. Osobně jsem silně proti, ale nikomu to rozkazovat nemohu. Proti jsem proto, že málokterá rodička je doktorkou a i kdyby byla, bude silně ovlivněna hormony a emocemi. Ošetřující doktor zpravidla ne a umí se rozhodnout s chladnou hlavou co je pro ni i dítě nejlepší.
Příspěvek upraven 12.09.19 v 11:43
@Venetia píše: to jeste upravim…kdyby chtela z osobnich duvodu…strach..bolest, postava jen cisare a o prirozeny se nechtela ani pokusit?
Musela by být DOKONALE poučena o rizicích a případnou operaci (NE NUTNOU) si zaplatit.
Tak já nejsem doktor, nemám na to vzdělání. Takže do toho nemám co kecat. Když doktor posoudí že je nutný císařský řez, tak to tak bude.
@Lexter píše:
Musela by být DOKONALE poučena o rizicích a případnou operaci (NE NUTNOU) si zaplatit.
Takže partnerce bys ho byl ochoten zaplatit, kdyby ho opravdu chtěla?