Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Keyllah píše:
tak on si málo kdo vybere císaře, jen kvůli „zničené postavě“, že? ikdyž ani tady to moc nechápu, jak to bylo míněno, jizva se bude přece hůř maskovat a že by přirozený porod ničil postavu![]()
takže o čem se tu bavíme? jaký důvod je pro tebe dostatečně malicherný? protože ta diskuze, o které to je, byla o tom, že paní zvracela už jen když se o přirozeném porodu začalo mluvit a za této situace nucení do přirozeného porodu mi přijde pro dítko víc ohrožující, než plánovaný císař pod lékařskou kontrolou
To jistě záleží na lékaři. Můj osobní a v tomto případě laický názor je že pokud má žena z porodu až takový strach, mělo by se k císaři přistoupit. Je to lepší pro oba.
@Keyllah píše:
a co tedy plánovaný císař pod lékařským dohledem ohrozí? psal jsi, že jako otec chceš mít právo o dítku rozhodovat i v tomto případě, resp. že by tatínci měli mít možnost rozhodovat. Takže pokud se maminka rozhodne že chce císaře, tak v čem chceš jít proti ní? kvůli dítku? kvůli ní? nechápu...…………..
Každá nepotřebná operace znamená zvýšené riziko. Každá. I ta plánovaná.
Kvůli oběma. A protože nejsem tolik znalý problematiky, podpořím lékaře. V dnešní době nemohu říct NE, ale bránit svůj názor ano.
Příspěvek upraven 12.09.19 v 13:57
@Lexter píše:
Jak díš. Je to správně? Podle některých ano, podle dalších ne.
se přiznám, že jak čtu tuto diskuzi jsem za to víc a víc ráda. Já taky nemluvím chlapovi do jeho věcí, které se týkají jeho těla a jeho zdraví a jeho následné rozhodnutí je pro mě prioritní.
@Keyllah píše:
se přiznám, že jak čtu tuto diskuzi jsem za to víc a víc ráda. Já taky nemluvím chlapovi do jeho věcí, které se týkají jeho těla a jeho zdraví a jeho následné rozhodnutí je pro mě prioritní.
V tom se rozcházíme. V případě partnerství věnuji pozornost zdravotním rizikům toho druhého a když překročí určitou mez, snažím se je eliminovat.
Příspěvek upraven 12.09.19 v 13:59
@Lexter píše:
Nejde jen o dítě. Nevím jak jinak to mám vysvětlit.
A o co teda jde? Dospělá žena má snad právo o svém těle a zdraví rozhodovat sama, ne?
@Raduna-Raduna píše: A o co teda jde? Dospělá žena má snad právo o svém těle a zdraví rozhodovat sama, ne?
Jistě, dokud v jejím těle není i kus mě nebo není mojí partnerkou o kterou mám starost. Nejde mi o právní nárok, ale morální. Právní je jasný. 9 měsíců si můžu leda vejsknout.
Příspěvek upraven 12.09.19 v 14:02
Mně císař hrozil, a manžel to měl tak, že se bál stejně jako když by šlo o porod přirozený ( já jsem vždy měla větší strach ze sekce, operace, než z přirozeného. Nakonec mám za sebou tři normální a žádný císařem). Před těhotenstvím jsme o tom nemluvili, způsob porodu není důležitý. Navíc obvykle si způsob žena nevybírá. Když dojde na sekci, je to proto, že je to zřejmě pro ženu a dítě lepší možnost. A můj muž rozhodně nevnímá jeden nebo druhý způsob jako méněcenný nebo tak, aby to mělo vliv na vztah. Nejdůležitější je dobrý příběh a výsledek.
@Lexter píše:
Každá nepotřebná operace znamená zvýšené riziko. Každá. I ta plánovaná.Kvůli oběma. A protože nejsem tolik znalý problematiky, podpořím lékaře. V dnešní době nemohu říct NE, ale bránit svůj názor ano.
Příspěvek upraven 12.09.19 v 13:57
V dnešní době ti jeden doktor řekne, že je za určité situace lepší rodit přirozeně a druhý že cs. Spolehnutím pouze na lékaře taky není samospásný. Když řekne, ale nebojte, porodila nakonec každá a „donutí“ rodit někoho, kdo na to vnitřně nemá, může to dopadnou všelijak. Sama jsem zažila situaci, kdy to kočka měla „pouze“ v hlavně a končilo to vyčerpáním rodičky, jejím kolabováním a převezením na akutního císaře. Jen proto, že přece rodit přirozeně přece může, ne? za mě situace daleko víc ohrožující, než kdyby se v klidu naplánoval cs……….
@Cenarius píše:
Pro chlapa je tohle snad uplne nepodstatna vec a pokud to nekdo resi, tak je podle me idiot. Jediny co je dulezity, aby zena byla spokojena a vsechno dobre dopadlo. Chlap nerodi a nema do toho vubec co kecat, nebo me by to jako chlapa v zivote nenapadlo. A jeste do resit v zacatcich vztahu![]()
Líp bych to nenapsala, já myslím že chlap u porodu je rád že je rád 😂 😂
@Venetia píše:
zeny versus pohledzdruhestranyVyzývám muze k vyjadreni se ohledne tematu porodu vasi soucasne pripadne budouci partnerky.
Nakolik je zpusob porodu..prirozený nebo císařský řez.. pro vas duležitý?
Potrebujete si toto ujasnit v zacatcich vztahu pripadne než se rozhodnete pro dite?
Pokud se s partnerkou neshodnete znamenalo by to konec vztahu?
Odpovím od konce - se ženou, která odmítá rodit normálně, bych nebyl. Co se týká samotného porodu, tak budu respektovat názor lékaře u porodu.
@Lexter píše:
V tom se rozcházíme. V případě partnerství věnuji pozornost zdravotním rizikům toho druhého a když překročí určitou mez, snažím se je eliminovat.Příspěvek upraven 12.09.19 v 13:59
i proti vůli partnera?
no, tak to se opravdu neshodneme. Svého partnera a jeho názory a rozhodováním o jeho vlastním těle respektuju a ctím a to už hezkých pár let.
@Keyllah píše:
V dnešní době ti jeden doktor řekne, že je za určité situace lepší rodit přirozeně a druhý že cs. Spolehnutím pouze na lékaře taky není samospásný. Když řekne, ale nebojte, porodila nakonec každá a „donutí“ rodit někoho, kdo na to vnitřně nemá, může to dopadnou všelijak. Sama jsem zažila situaci, kdy to kočka měla „pouze“ v hlavně a končilo to vyčerpáním rodičky, jejím kolabováním a převezením na akutního císaře. Jen proto, že přece rodit přirozeně přece může, ne? za mě situace daleko víc ohrožující, než kdyby se v klidu naplánoval cs……….
Samozřejmě. Bavme se o doktorech, kteří nevnímají stav pacientky… Pěkné… To jsme už fakt daleko.
Jak jsem řekl už několikrát. Ať si klidně císař má, za jasných podmínek.
@Keyllah píše:
i proti vůli partnera?no, tak to se opravdu neshodneme. Svého partnera a jeho názory a rozhodováním o jeho vlastním těle respektuju a ctím a to už hezkých pár let.
I kdyby se chtěl třeba užrat k smrti? Neříkám, že mu do huby nacpu salát, ale proti snad můžu být.
@Lexter
V jejím těle není kus tebe, to byla tak maximálně ta jedna buňka, co jí oplodnila. Dítě je úplně jiný jedinec, ale žije a přežije pouze v jejím těle a ona těhotenstvím riskuje mnoho komplikací dokonce i smrt. Bylo by fajn kdybys pochopil, že tím pádem má právo se o jeho průběhu a ukončení rozhodovat sama. Ty máš jako otec jen poradní hlas, ale i tak bys měl respektovat to rozhodnutí partnerky.
@Raduna-Raduna píše:
@Lexter
V jejím těle není kus tebe, to byla tak maximálně ta jedna buňka, co jí oplodnila. Dítě je úplně jiný jedinec, ale žije a přežije pouze v jejím těle a ona těhotenstvím riskuje mnoho komplikací dokonce i smrt. Bylo by fajn kdybys pochopil, že tím pádem má právo se o jeho průběhu a ukončení rozhodovat sama. Ty máš jako otec jen poradní hlas, ale i tak bys měl respektovat to rozhodnutí partnerky.
Nic jiného jsem ani neřekl. To jen ty pořád meleš o já já já. A propo, jedna jediná buňka je i od tebe, pokud mám být přesný.
Nakonec stejně budu ono přání respektovat, jenže to ani v nejmenším neznamená, že budu zpívat radostí když se rozhodne pro vyšší riziko.
Docela by mě zajímala tahle problematika v případě budoucích umělých děloh. Už teď dokážeme vyvinout třeba ovci v umělé děloze. ![]()
Příspěvek upraven 12.09.19 v 14:12