Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lexter píše:
Ano. Jedna věc ale je jestli má skutečně potíže…, že…
Potíže mít nemusí, ale např od 40 let by se tam mělo chodit preventivně. Mě by ale ve snu nenapadlo ho do toho nutit. Je to jeho tělo, jeho zdraví a jeho rozhodnutí. Já mám jen poradní hlas ![]()
@Keyllah píše:
i proti vůli partnera?no, tak to se opravdu neshodneme. Svého partnera a jeho názory a rozhodováním o jeho vlastním těle respektuju a ctím a to už hezkých pár let.
souhlas ….ja uplne nesnasim, kdyz mi do takovych veci partner keca
![]()
@Raduna-Raduna píše:
Potíže mít nemusí, ale např od 40 let by se tam mělo chodit preventivně. Mě by ale ve snu nenapadlo ho do toho nutit. Je to jeho tělo, jeho zdraví a jeho rozhodnutí. Já mám jen poradní hlas
Ty tomu říkáš poradní hlas, já právo být proti nebo pro. Mám takový dojem, že se vlastně docela shodneme, jen používáme jiné výrazivo. ![]()
@zoidberg píše:
Nějak jsem se tomu nevěnoval, bral jsem císařský řez jen jako akutní záchranu dítěte a rodičky. Pokud se z toho stala módní záležitost, pak ať si zákrok rodička naplánuje a hradí ze svého, proč ne? Ale kdokoli chce pro své pohodlí sosat z veřejného zdravotního pojištění je pro mě pod mou úroveň.
Souhlas.
@Lexter píše:
Ty tomu říkáš poradní hlas, já právo být proti nebo pro. Mám takový dojem, že se vlastně docela shodneme, jen používáme jiné výrazivo.
Ale ty to formuluješ tak, že bys ses snažil ženu všemi nátlakovými prostředky donutit rodit, jak ty chceš a to je docela jiná liga než poradní hlas.
Já bych taky na muže mohla činit manipulatovní nátlak dost velkýho kalibru, aby tam šel. Jenže on je dospělej, víme, a o svém zdraví si rozhoduje sám. Já nejsem jeho poručník stejně tak jako ty nejsi poručník své ženy.
@Venetia píše:
souhlas ….ja uplne nesnasim, kdyz mi do takovych veci partner keca![]()
jj, je to můj parťák a ne druhá maminka ![]()
@Raduna-Raduna píše:
Ale ty to formuluješ tak, že bys ses snažil ženu všemi nátlakovými prostředky donutit rodit, jak ty chceš a to je docela jiná liga než poradní hlas.
Já bych taky na muže mohla činit manipulatovní nátlak dost velkýho kalibru, aby tam šel. Jenže on je dospělej, víme, a o svém zdraví si rozhoduje sám. Já nejsem jeho poručník stejně tak jako ty nejsi poručník své ženy.
Probůh, manipulativní nátlak ne. Ale dle svých vědomostí a přesvědčení bych se ji snažil přesvědčit, že jedná chybně.
@zoidberg píše:
Pan Ježíš taky trpěl a jaký to byl borec!
Ty to zase zlehcujes a delas si z toho p**el. Vzdyt vis, ze Jezis prece nebyl zena a jedine zena vydrzi vic nez kun! ![]()
Ja treba s Venetia souhlasim, jestli chce a neohrozi zdravotne dite nebo sebe, OK. Ale jak jsem psal uz na zacatku standartne se pri porodu nedava na vyber z menu cisar/klasika.
@Keyllah píše:
jj, je to můj parťák a ne druhá maminka
Dle téhle logiky by mohl klidně začít fetovat s tím, že je to jeho věc. Jasně, jdu do extrému.
@Lexter píše:
Probůh, manipulativní nátlak ne. Ale dle svých vědomostí a přesvědčení bych se ji snažil přesvědčit, že jedná chybně.
právě jsi popsal ten manipulativní nátlak ![]()
@Venetia píše:
a duvod? Taky bakterie?
Nejde jen o bakterie, porod je nesmírně komplexní záležitost. Obecně se ví jen o vlivu vývoje imunity. Vývojem vědy a medicíny se o porodu dozvíme ještě mnoho zajímavých věcí. Je to podobné jako v jiných oborech, např. donedávna se také věřilo, že slepák je k ničemu a v některých případech se odoperovával preventivně.
Nicméně, ženy, které osobně znám a které a priory odmítají klasický porod, jsou tupé fifleny. Možná to je náhoda. Největší gól je ten, že volí SC kvůli „zachování“ postavy. Jenže na jejich postavu má SC negativnější vliv, než klasický porod. No a pak se stačí podívat na reprezentativní vzorek místních fanatiček a mám opět jasno. Ženská, která myslí jen na sebe a svoje pohodlí, není můj šálek kávy, ale určitě si svého samečka najde.
@Keyllah píše: právě jsi popsal ten manipulativní nátlak
Ne, to je diskuse s argumenty. Kdybych jí chtěl manipulovat, řekl bych jí že chcípne když půjde na CS.
@Lexter píše:
Dle téhle logiky by mohl klidně začít fetovat s tím, že je to jeho věc. Jasně, jdu do extrému.
je to jeho věc. A moje je to, jestli s ním zůstanu nebo ne. Stejně tak, jako bych feťákovi nebyla schopná vytrhávat jehly z rukou, ty by jsi nedokázal uhlídat někoho, kdo se užírá k smrti. Nemusí se nám to líbit, nemusíme s tím souhlasit, ale je to život a tělo toho druhého a fakticky ho nemůžeš donutit, udělat něco co nechce. A máme právo ho alespoň nutit? toť otázka, nicméně reálu, pokud sám nebude chtít, je to stejně k ničemu...……..moje tělo, moje volba a nechci aby mi do toho mluvil někdo jiný, a to stejné nabízím druhým. Hranice mezi „mluvením do toho“ a „nucením do něčeho“ je hodně tenká.
@Raduna-Raduna píše:
Ty jsi taky morální výkvět
Takže bys opustil budoucí matku svého dítěte jenom proto, že rozhodla o svém těle jinak, než se ti to hodí?
no tak uz nick napovida, ze nic hezkeho cekat nemuzeme ![]()
@Lexter píše:
Ne, to je diskuse s argumenty. Kdybych jí chtěl manipulovat, řekl bych jí že chcípne když půjde na CS.
hádám, že v trochu inteligentnější obměně, jakože rizika jsou taková a taková, s názorným diagramem a hezkou fotečkou by jsi dosáhl stejného
pokud silou své diskuze a argumenty, které připouští jen ten jeden tvůj názor, na někoho tlačíš a chceš, aby se rozhodl, tak jak chceš ty, tak to manipulace je ![]()