Anketa pro muže - způsob porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41209
12.9.19 14:23
@Lexter píše:
Nevím no. Ve chvilce kdy svůj život spojí s tím mým už to tak jasné fakt není. Ať už je to svazkem nebo potomkem.

je to jen o respektu k rozhodnutí toho druhého a jeho míra je u každého jiná. Já bych třeba nebyla s někým, kdo by takový respekt vůči mě neměl, tak mám chlapa, který respektuje v tomto mě a já jeho. Nicméně toto bývá dobré si zjistit dřív, než dojde na lámání chleba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
12.9.19 14:25
@Venetia píše:
vnimas jako horsi chirurgicky zasah nez dlouhotrvajici bolest te tve milovane osubky?
Radeji at trpi nez aby do ni rizli a to trapeni ji zkratili?

Pan Ježíš taky trpěl a jaký to byl borec!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106404
12.9.19 14:26
@Keyllah píše:
tak on si málo kdo vybere císaře, jen kvůli „zničené postavě“, že? ikdyž ani tady to moc nechápu, jak to bylo míněno, jizva se bude přece hůř maskovat a že by přirozený porod ničil postavu :think: ;) takže o čem se tu bavíme? jaký důvod je pro tebe dostatečně malicherný? protože ta diskuze, o které to je, byla o tom, že paní zvracela už jen když se o přirozeném porodu začalo mluvit a za této situace nucení do přirozeného porodu mi přijde pro dítko víc ohrožující, než plánovaný císař pod lékařskou kontrolou :think:

asi jsem to spatne napsala nikoliv postava, ale zmasakrovane pohlavi …. pripadne stiznosti v budoucnu, ze ji ma vytahanou apod.
Jiste si neco v tomto duchu zaregistrovala i tady. S postavou na tom bude stejne, zpusob to neovlivni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
@Zumpa píše:
Hlavně, že žena, které cosi přeskočí a usmyslí si, že nebude normálně rodit, je vrchol moralismu. V dnešní metoo společnosti asi ano. Navíc, takovou ženu bych neopustil, já bych s někým takovým vůbec nebyl. A teď to nejdůležitější - taková žena nerozhoduje o sobě, jestli chce být rozkuchaná, její problém, ale rozhoduje především o dítěti.

Aha a to se jí na prvním rande zeptáš, jak chce rodit? Nebo jak to zjištíš včas?
Rozhoduje ve prospěch dítěte. Plánovaný císař je pro dítě stejně bezpečný jako nekomplikovaný porod(ale ten ti nikdo nezaručí). Větší riziko je na straně matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
@Keyllah píše:
je to jen o respektu k rozhodnutí toho druhého a jeho míra je u každého jiná. Já bych třeba nebyla s někým, kdo by takový respekt vůči mě neměl, tak mám chlapa, který respektuje v tomto mě a já jeho. Nicméně toto bývá dobré si zjistit dřív, než dojde na lámání chleba ;)

Neustále mi překládáte, že necítím respekt k rozhodnutí toho druhého. To je omyl. Já říkám, že jako otec mám právo do toho mluvit a starat se a z osobního hlediska dám na radu lékařů. Jestli se nakonec rodička rozhodne jinak nenadělám s tím nic a nezbude mi než to respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
12.9.19 14:27
@Lexter píše:
Ano, za normálních okolností bych to preferoval s tím, že jí to pomohu maximálně ulehčit. Sežer mě.

ale mi se tu nebavíme o „normálních“ okolnostech ;) ty ženy z nějakého důvodu ten přirozený porod nechtějí a ty důvody už je vyčleňují z kategorie normálních okolností, ať už jde o psychický problém nebo nějaký zdravotní. To, že za normální situace, kdy je vše v pohodě, tak jak má být, je rodit přirozeně ok, se tu nerozporuje. Bavíme se o situaci, kdy nějaký problém je a tady dochází na lámání chleba, jestli tedy při problému, může žena rozhodnout co a jak, a jestli je to pro chlapi akceptovatelné či nikoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106404
12.9.19 14:29
@Zumpa píše:
Odpovím od konce - se ženou, která odmítá rodit normálně, bych nebyl. Co se týká samotného porodu, tak budu respektovat názor lékaře u porodu.

a duvod? Taky bakterie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
12.9.19 14:30
@Keyllah píše:
ale mi se tu nebavíme o „normálních“ okolnostech ;) ty ženy z nějakého důvodu ten přirozený porod nechtějí a ty důvody už je vyčleňují z kategorie normálních okolností, ať už jde o psychický problém nebo nějaký zdravotní. To, že za normální situace, kdy je vše v pohodě, tak jak má být, je rodit přirozeně ok, se tu nerozporuje. Bavíme se o situaci, kdy nějaký problém je a tady dochází na lámání chleba, jestli tedy při problému, může žena rozhodnout co a jak, a jestli je to pro chlapi akceptovatelné či nikoli.

Těžké. Chlap se se prostě rozhoduje jinak. Více na bázi logiky a pokud mu logika či vědecké poznatky budou říkat, že jeho partnerka jedná iracionálně, bude brojit.

Bavme se tedy o skutečně nenormálních případech i když… Ty už jsme probrali. Nemám samozřejmě nic proti kupříkladu CS když hrozí komplikace u jiného typu nebo je rodička natolik „rozhozená“ že by klasiku nezvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
12.9.19 14:32
@Venetia píše:
a duvod? Taky bakterie?

Nejspíše proto, že je to fiflena co nic nevydrží. Kdo by o takovou stál? Nakonec bude odmítat sex, protože jí bolí hlava, nebo je unavená, do zadku jí to štípe a pálí… No nic pro chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
12.9.19 14:32
@Lexter píše:
Neustále mi překládáte, že necítím respekt k rozhodnutí toho druhého. To je omyl. Já říkám, že jako otec mám právo do toho mluvit a starat se a z osobního hlediska dám na radu lékařů. Jestli se nakonec rodička rozhodne jinak nenadělám s tím nic a nezbude mi než to respektovat.

já ti předkládám, že ten respekt vůči druhému necítíš tak jak já. Takový mám pocit z tvých příspěvků, to snad ještě můžu mít, ne ;) navíc jsem psala, že ten respekt vnímáme každý jinak a je důležité mít partnera, který to vnímá stejně a ostatním to může být šuma fuk. To je taky špatně? :mrgreen: tady už se jeden nezavděčí ničím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
12.9.19 14:33
@Lexter píše:
Nevím no. Ve chvilce kdy svůj život spojí s tím mým už to tak jasné fakt není. Ať už je to svazkem nebo potomkem.

Takže když já si usmyslím, že je zdravotně nezbytné, aby můj muž chodil pravidelně na vyšetření prostaty do fakultky, kde na něj bude civět x cizích lidí, tak na to taky mám právo z pozice manželky to prosazpvat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
12.9.19 14:35
@Lexter píše:
Těžké. Chlap se se prostě rozhoduje jinak. Více na bázi logiky a pokud mu logika či vědecké poznatky budou říkat, že jeho partnerka jedná iracionálně, bude brojit.Bavme se tedy o skutečně nenormálních případech i když… Ty už jsme probrali. Nemám samozřejmě nic proti kupříkladu CS když hrozí komplikace u jiného typu nebo je rodička natolik „rozhozená“ že by klasiku nezvládla.

Kdybys byl můj muž a nutil mě do podle tebe lepšího způsobu porodu, naprosto bych ztratila jakoukoli důvěru v tebe jako partnera a pomalu sichystáa rozvod. Byla by to kudla do zad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
12.9.19 14:36
@Keyllah píše:
já ti předkládám, že ten respekt vůči druhému necítíš tak jak já. Takový mám pocit z tvých příspěvků, to snad ještě můžu mít, ne ;) navíc jsem psala, že ten respekt vnímáme každý jinak a je důležité mít partnera, který to vnímá stejně a ostatním to může být šuma fuk. To je taky špatně? :mrgreen: tady už se jeden nezavděčí ničím ;)

Ale vůbec. Když to podáš takto, pak zcela jistě nacházíme shodu. :kytka:

@Raduna-Raduna píše:
Takže když já si usmyslím, že je zdravotně nezbytné, aby můj muž chodil pravidelně na vyšetření prostaty do fakultky, kde na něj bude civět x cizích lidí, tak na to taky mám právo z pozice manželky to prosazpvat?

Ano. Jedna věc ale je jestli má skutečně potíže…, že… Jestli má chlap problém, máš plné právo chtít aby ho řešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
12.9.19 14:37
@Venetia píše:
asi jsem to spatne napsala nikoliv postava, ale zmasakrovane pohlavi …. pripadne stiznosti v budoucnu, ze ji ma vytahanou apod.
Jiste si neco v tomto duchu zaregistrovala i tady. S postavou na tom bude stejne, zpusob to neovlivni.

mě naopak přijde cs v něčem horší -) jizva, problémy s možným dalším těhotenstvím a porodem, starání se o dítko s rozkuchlým břichem, horší laktace atd. Takže pokud mi někdo řekne, že chce cs, tak si fakt myslím, že pro to má nějaký důvod. Pro něj podstatný, ikdyž pro zdejší chlapy evidentně ne. O „zmasakrovaném pohlaví“ slyším až tady, v reálu to vždy byly nějaké nepříjemné problémy zdravotní, psychické problémy atd. Ale zase, pokud nějaký chytrák doma řekne, že ji má po porodu vytahanou atd., a ona chce teda příště cs, tak co? chytrej není ani jeden, ale že by jí to pak měl chytrák zakazovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
12.9.19 14:37
@Venetia píše:
zeny versus pohledzdruhestrany

Vyzývám muze k vyjadreni se ohledne tematu porodu vasi soucasne pripadne budouci partnerky.

Nakolik je zpusob porodu..prirozený nebo císařský řez.. pro vas duležitý?

Potrebujete si toto ujasnit v zacatcich vztahu pripadne než se rozhodnete pro dite?

Pokud se s partnerkou neshodnete znamenalo by to konec vztahu?

Tak tys toho „Pohleda“ vzala teda vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí