Anonym - budou si mě zjišťovat?

Anonymní
13.3.13 16:46

Anonym-budou si mě zjišťovat?

Anonym, je jistě na místě.

chci napsat na silně nepřizpůsobivou sousedku anonym. Na sociálku, na policii. Jediná věc, která mě nenechá spát je to, zda si mě budou nějak zjišťovat, či, zda na mě nějak mohou přijít. V tom případě bych nic nepsala, nechci s ní mít nic společného. Hlavně nechci vedle ní dál žít.

hojně užívá drogy, vodí si domů stejně naladěné přátele, řve se tu, nadává celému domu, stížnosti trvají, nic se neděje. Podává neustále odpor a tím pozastavuje, či oddaluje možné vystěhování :zed: :zed: :zed: :zed: V tomto doupěti žije s ní, její malý syn. (který ovšem postel a oblečení má)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ikyki
13.3.13 16:51

Tak teoreticky by neměli, každopádně by chtělo aby vás bylo více, co podat hromadnou stížnost s ostatními sousedy?

• Citovat
  • Upravit
856
13.3.13 16:58

Pokud to posles anonymne, tak si te nikdo zjistovat nebude - nikdo ale taky nebude nic delat. Policie, tvoje podani klasicky zalozi. Spravni organ bude postupovat nejspise obdobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.13 17:01

@ikyki celý dům podal několikrát hromadnou stížnost a ona podala odpor, to jí poradili na sociálce. :zed:

@wendy nebudou se tím tedy zabývat? :roll:

• Citovat
  • Upravit
115
13.3.13 17:01

Záleží, proč chceš zůstat anonymní - jestli je to proto, aby sousedka nevěděla, kdo jí udal, tak to je bez problémů, protože příslušný úřad musí zachovat anonymitu vždycky. Normálně bych se podepsala, napsala jsem kdo jsem a že chci zůstat v anonymitě. Oni budou vědět, kdo jsi a tudíž to pak jednoduše nezaloží, jako se píše výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michelle32
13.3.13 17:04

Pokud nahlásíš sousedku anonymně, tak se tím nejspíš nikdo zabývat nebude… Pokud udat na policii i sociálku, tak za sebe, oni nesmí těm na koho si stěžujete říct, kdo je udal. Ovšem i tak se může stát, že informace unikne (např. pokud by měli ti, které udáváte, známé na policii apod.) Nejlepší by bylo se domluvit s ostatními sousedy a podat stížnost nebo udání hromadně. Případně pokaždé, když by tam křičeli a dělali nepořádek volat na ně policii…

• Citovat
  • Upravit
856
13.3.13 17:05

To s tim zachovanim anonymity neni prave tak uplne pravda - pokud by proti dane osobe bylo zahajeno nejake rizeni - dle zavaznosti bud prestupkove ci trestni, tak ona ma moznost samozrejme nahlizet do spisu v plnem rozsahu. Tedy vcetne podnetu pro zahajeni rizeni. Z toho existuji sice vyjimku typu utajeneho svedka, nicmene pro priznani tohoto statusu jsou pomerne tvrde podminky, na ktere by pisatelka temer jiste nedosahla.

@werumka píše:
Záleží, proč chceš zůstat anonymní - jestli je to proto, aby sousedka nevěděla, kdo jí udal, tak to je bez problémů, protože příslušný úřad musí zachovat anonymitu vždycky. Normálně bych se podepsala, napsala jsem kdo jsem a že chci zůstat v anonymitě. Oni budou vědět, kdo jsi a tudíž to pak jednoduše nezaloží, jako se píše výše.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
13.3.13 17:06
@werumka píše:
Záleží, proč chceš zůstat anonymní - jestli je to proto, aby sousedka nevěděla, kdo jí udal, tak to je bez problémů, protože příslušný úřad musí zachovat anonymitu vždycky.

:lol: tolik teorie. osobně nemám zkušenosti s městkým úřadem, ale s úřadem práce a inspektorátem práce. z obou měl manžel - zaměstnavatel kontrolu „na udání“ a na obou úřadech pracovali slepice, které řeknou snad i to, co neví :nevim: zdroje udání prozradily, v jednom případě dokonce ani nezačaly kontrolu, jenom to pořešily po telefonu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.13 17:07

@werumka bojím se, že i přesto v té anonymitě nebudu :zed:

známý je u policie a říkal, že oni se tím zabývat nebudou, pouze by mohla sociálka a to, že taky nevidí růžově :zed: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
856
13.3.13 17:09

@Les2311 Proboha, kde tu berou vsichni tu totalne zcestnou informaci, ze to podani je tajne? Jak spravni tak trestni rad naopak umoznuje nahlizet do spisu vsem osobam jez osvedci pravni zajem - v prve rade samozrejme tomu, proti komu se rizeni vede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.13 17:11

@Les2311 přesně tak, ona má nějakou „poradkyni“ ze sociálky a ta jí se vším pomáhá, bojím se, že by se jí to doneslo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.13 17:12

@wendy :roll: přesně, jednou jsem si stěžovala, a už tu nadávala na celej barák, jaká jsem k…a a s…ě a to fakt nemám za potřebí

je nějaká šance se ji zbavit???

• Citovat
  • Upravit
anonymka_111
13.3.13 17:13
@wendy píše:
Pokud to posles anonymne, tak si te nikdo zjistovat nebude - nikdo ale taky nebude nic delat. Policie, tvoje podani klasicky zalozi. Spravni organ bude postupovat nejspise obdobne.

Pokud ji anonymně nahlásíš na sociálku, tak ta se tím MUSÍ zabývat.
Sociálka se bude zabývat tím v jakém prostředí její synek žije. A pokud dotyčná skutečně užívá drogy, měli by jí kluka odebrat.. A sociálka pak musí informovat i policii.. takže tam ty nikoho informovat nemusíš.

• Citovat
  • Upravit
anonymka_111
13.3.13 17:15

A jestli se jí zbavíš pak záleží na tom, jak bude reagovat policie.. Mohla by jít sedět, ale pokud se o synka jinak stará řádně… tak nevím, nevím.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
856
13.3.13 17:17

Ano - jako se policie musi zabyvat podanim, jez obsahuje informace, ktere nasvedcuji tomu, ze byl spachan trestny cin :D V praxi to znamena, ze se do spisu da uredni zaznam o tom, ze zadne takove informace nebyly zjisteny a zalozi se to a jelikoz je podani anonymni nikomu se o tom nemusi zasilat vyrozumeni a nikdo si proti tomuto rozhodnuti taktez nemuze nikterak stezovat :D

@anonymka111 píše:
Pokud ji anonymně nahlásíš na sociálku, tak ta se tím MUSÍ zabývat.
Sociálka se bude zabývat tím v jakém prostředí její synek žije. A pokud dotyčná skutečně užívá drogy, měli by jí kluka odebrat.. A sociálka pak musí informovat i policii.. takže tam ty nikoho informovat nemusíš.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová