Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky, vkládám anonymě, protože jsem stydlín.
Před 3 týdny jsem brala antibiotika a paní doktorka říkala, že antikoncepce nebude „fungovat“.. teď je to týden co neberu antibiotika, ale od pondělí neberu ani antikoncepci, protože jsem dobrala platíčko. Včera jsem měla 3× po sobě sex, bez kondomu, ale v tom prvním mi přišlo, že se udělal tak napůl i do mě. Nevíte/nemáte někdo zkušenosti s tím, kdy začně působit antikoncepce po braní antibiotik? Mám v plánu zítra jít pro pilulku po, kdyby náhodou..Dneska začínám nové platíčko, můžu použít antikoncepci a zároveň např. postinor?
Já bych se i v pauze po braní HA chránila. A řekla bych, že je potřeba si dát pozor ještě první týden nového plata. Ale to bys měla vyčíst v příbalovém letáku.
V mesici, kdy beru antibiotika, bych se vzdy chranila i jinak. Po 7denni pauze jsi uz zas s novym platkem chranena. Ale jako s pilulkou po, bych neblaznila. To ti udela takovy maglajz v tele. Ja myslim, ze tehotna nebudes
Za svych 5 let brani antikoncepce jsem nadelala takovych preslapu mraky a otehotnela jsem az po vysazeni antikoncepce, vzdy az druhy mesic po vysazeni
@anahita Nevím, jak teď. Ale nedávno tady jedna uživatelka psala, že u její HA není po ATB chráněná hned od začátku plata ale až po týdnu. Tak aby to zakladatelka neměla stejné ![]()
Kdysi jsem se na to ptala doktorky a ta mě ujišťovala, že atb účinky antikoncepce nesníží.
@Karleon píše:
Kdysi jsem se na to ptala doktorky a ta mě ujišťovala, že atb účinky antikoncepce nesníží.
Na to pozor. Nektery antibiotika jeji ucinek opravdu snizi, nektery ne. Pravdeporobne zrovna ty tvoje nesnizovaly, ale obecne to rict nelze ![]()
@P4ja asi i zelezi jak dlouho je brala. Ja ted prave taky brala. Na tyden a zrovna tech poslednich 7 dni pred 7 denni pauzou. Takze ten prvni tyden v dalsim platu si taky nelajznu. Ale antb ucinek antikoncepci muze (nemusi) ovlivnit. Urcite jej ale uplne nezrusi. ![]()
Ahoj. Včera(14.7.) Jsem měla s přítelem nechráněný sex, ale beru pravidelně Ha. Mám teď podezření, že mám zánět močáku, ale k doktoru se mi nechce, protože by mi předepsal ATB, která může snížit účinnek Ha. Prý se spermie v těle udrží až 5 dní, tak nevím, co dělat.
@Klárka1811 píše:
Ahoj. Včera(14.7.) Jsem měla s přítelem nechráněný sex, ale beru pravidelně Ha. Mám teď podezření, že mám zánět močáku, ale k doktoru se mi nechce, protože by mi předepsal ATB, která může snížit účinnek Ha. Prý se spermie v těle udrží až 5 dní, tak nevím, co dělat.
Normálně si nechat napsat ATB a chránit se kondomem. A nebo si nech rozjet zánět.
@P4ja
Nejde o to, že bych nadále nemohla mít nechráněný sex, ale o ten včerejší. Když by se mi teď snížila účinnost Ha, mohla bych z něj otěhotnět.
@Klárka1811 píše:
@P4ja
Nejde o to, že bych nadále nemohla mít nechráněný sex, ale o ten včerejší. Když by se mi teď snížila účinnost Ha, mohla bych z něj otěhotnět.
Ale houby, když jsi brala pravidelně, tak není jak otěhotnět. Přečti si jak HA funguje.
No myslím si, že šance otěhotnět, se rovná zázraku zrození ježíše krista
normalně jdi pro antb.
Nedoporučuji brát ani jedno. Obě věci jsou chemie a jsou velkým zásahem do těla a hormonu což se může dost razantně odrazit na vašem zdraví, náladě a podobně.
@Klárka1811 píše:
@anahita
Dobře, budu doufat a děkuji
Nemáš jak otěhotnět. Protože ha blokuje ovulaci a bez té není co oplodnit. I kdyby se nakrásně snížila jejich účinnost, tak to neznamená, že hned, co vezmeš ATB proběhne ovulace, a že tam spermie počkají tak dlouho. To bys nebyla chráněná ani v sedmidenní pauze.
Zbytečně sama sebe stresujes a plasis.
Ahoj holky, vkládám anonymě, protože jsem stydlín.
Před 3 týdny jsem brala antibiotika a paní doktorka říkala, že antikoncepce nebude „fungovat“.. teď je to týden co neberu antibiotika, ale od pondělí neberu ani antikoncepci, protože jsem dobrala platíčko. Včera jsem měla 3× po sobě sex, bez kondomu, ale v tom prvním mi přišlo, že se udělal tak napůl i do mě. Nevíte/nemáte někdo zkušenosti s tím, kdy začně působit antikoncepce po braní antibiotik? Mám v plánu zítra jít pro pilulku po, kdyby náhodou..
Dneska začínám nové platíčko, můžu použít antikoncepci a zároveň např. postinor?