Antibiotika a antikoncepce, zkušenosti?

Anonymní
14.4.19 17:12

Antibiotika a antikoncepce, zkušenosti?

Ahoj holky, vkládám anonymě, protože jsem stydlín.
Před 3 týdny jsem brala antibiotika a paní doktorka říkala, že antikoncepce nebude „fungovat“.. teď je to týden co neberu antibiotika, ale od pondělí neberu ani antikoncepci, protože jsem dobrala platíčko. Včera jsem měla 3× po sobě sex, bez kondomu, ale v tom prvním mi přišlo, že se udělal tak napůl i do mě. Nevíte/nemáte někdo zkušenosti s tím, kdy začně působit antikoncepce po braní antibiotik? Mám v plánu zítra jít pro pilulku po, kdyby náhodou.. :(

Dneska začínám nové platíčko, můžu použít antikoncepci a zároveň např. postinor?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21091
14.4.19 17:21
@Anonymní píše:
Ahoj holky, vkládám anonymě, protože jsem stydlín.
Před 3 týdny jsem brala antibiotika a paní doktorka říkala, že antikoncepce nebude „fungovat“.. teď je to týden co neberu antibiotika, ale od pondělí neberu ani antikoncepci, protože jsem dobrala platíčko. Včera jsem měla 3× po sobě sex, bez kondomu, ale v tom prvním mi přišlo, že se udělal tak napůl i do mě. Nevíte/nemáte někdo zkušenosti s tím, kdy začně působit antikoncepce po braní antibiotik? Mám v plánu zítra jít pro pilulku po, kdyby náhodou.. :(Dneska začínám nové platíčko, můžu použít antikoncepci a zároveň např. postinor?

Já bych se i v pauze po braní HA chránila. A řekla bych, že je potřeba si dát pozor ještě první týden nového plata. Ale to bys měla vyčíst v příbalovém letáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
14.4.19 17:37

V mesici, kdy beru antibiotika, bych se vzdy chranila i jinak. Po 7denni pauze jsi uz zas s novym platkem chranena. Ale jako s pilulkou po, bych neblaznila. To ti udela takovy maglajz v tele. Ja myslim, ze tehotna nebudes :-) Za svych 5 let brani antikoncepce jsem nadelala takovych preslapu mraky a otehotnela jsem az po vysazeni antikoncepce, vzdy az druhy mesic po vysazeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
14.4.19 17:42

@anahita Nevím, jak teď. Ale nedávno tady jedna uživatelka psala, že u její HA není po ATB chráněná hned od začátku plata ale až po týdnu. Tak aby to zakladatelka neměla stejné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
14.4.19 17:43

Kdysi jsem se na to ptala doktorky a ta mě ujišťovala, že atb účinky antikoncepce nesníží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
14.4.19 17:54
@Karleon píše:
Kdysi jsem se na to ptala doktorky a ta mě ujišťovala, že atb účinky antikoncepce nesníží.

Na to pozor. Nektery antibiotika jeji ucinek opravdu snizi, nektery ne. Pravdeporobne zrovna ty tvoje nesnizovaly, ale obecne to rict nelze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
14.4.19 23:59

@P4ja asi i zelezi jak dlouho je brala. Ja ted prave taky brala. Na tyden a zrovna tech poslednich 7 dni pred 7 denni pauzou. Takze ten prvni tyden v dalsim platu si taky nelajznu. Ale antb ucinek antikoncepci muze (nemusi) ovlivnit. Urcite jej ale uplne nezrusi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.19 09:57

Antikoncepce a antibiotika

Ahoj. Včera(14.7.) Jsem měla s přítelem nechráněný sex, ale beru pravidelně Ha. Mám teď podezření, že mám zánět močáku, ale k doktoru se mi nechce, protože by mi předepsal ATB, která může snížit účinnek Ha. Prý se spermie v těle udrží až 5 dní, tak nevím, co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
15.7.19 10:12
@Klárka1811 píše:
Ahoj. Včera(14.7.) Jsem měla s přítelem nechráněný sex, ale beru pravidelně Ha. Mám teď podezření, že mám zánět močáku, ale k doktoru se mi nechce, protože by mi předepsal ATB, která může snížit účinnek Ha. Prý se spermie v těle udrží až 5 dní, tak nevím, co dělat.

Normálně si nechat napsat ATB a chránit se kondomem. A nebo si nech rozjet zánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.19 10:20

@P4ja
Nejde o to, že bych nadále nemohla mít nechráněný sex, ale o ten včerejší. Když by se mi teď snížila účinnost Ha, mohla bych z něj otěhotnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
15.7.19 10:24
@Klárka1811 píše:
@P4ja
Nejde o to, že bych nadále nemohla mít nechráněný sex, ale o ten včerejší. Když by se mi teď snížila účinnost Ha, mohla bych z něj otěhotnět.

Ale houby, když jsi brala pravidelně, tak není jak otěhotnět. Přečti si jak HA funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
15.7.19 21:27

No myslím si, že šance otěhotnět, se rovná zázraku zrození ježíše krista ;-) normalně jdi pro antb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.7.19 10:10

@anahita
Dobře, budu doufat a děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
16.7.19 10:28

Nedoporučuji brát ani jedno. Obě věci jsou chemie a jsou velkým zásahem do těla a hormonu což se může dost razantně odrazit na vašem zdraví, náladě a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.7.19 10:51
@Klárka1811
@Klárka1811 píše:
@anahita
Dobře, budu doufat a děkuji

Nemáš jak otěhotnět. Protože ha blokuje ovulaci a bez té není co oplodnit. I kdyby se nakrásně snížila jejich účinnost, tak to neznamená, že hned, co vezmeš ATB proběhne ovulace, a že tam spermie počkají tak dlouho. To bys nebyla chráněná ani v sedmidenní pauze.

Zbytečně sama sebe stresujes a plasis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky