Antidepresiva Brintellix-zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34
20.6.23 19:33

@

Moc děkuji,
@Anonymní píše:
@hhannie
Já bych řekla, že je to fakt hrozně individuální, kdy AD zaberou. Já beru 10 mg Brintellixu necelé 2 měsíce. První mini zlepšení jsem registrovala až po 3 týdnech a doteď to ještě není ideální. Střídají se mi lepší a špatné dny, pořád mám úzkosti, takže u mě si to pořád sedá…stejně tak někdo snáší nasazování, změny dávek apod. relativně v pohodě a se mnou mává úplně všechno :nevim: Každopádně držím palce, ať patříš k těm šťastnějším a brzo zaberou ;)

Moc děkuji. :kytka: Zatím je beru zhruba ty dva měsíce a co se týče efektu, přijde Brintellix úplně stejný jak escitalopram (Elicea), žádné podstatné rozdíly a větší zlepšení úplně nevidím. Jak říkáš, mám lepší a horší dny. A stačí málo, a hned sklouznu opět k úzkostem až depresím, a mám zkažený třeba rovnou celých 14 dní. Mám předepsaný Xanax 0,5 mg, ten mě zachraňuje. Beru 1-2, když je potřeba, ne úplně denně. Ale posledních pár dní denně. Ne proto, že bych bez něj nemohla být a měla nějaké fyzické příznaky, ale prostě pak nejsem schopná něco dělat, pracovat, zvednout se vůbec z postele, s někým komunikovat a zvedat telefony. Na nic nemám chuť, ani na jídlo (zhubla jsem za poslední měsíc 5 kg). Dříve jsem měla 1 mg, brala jsem si půlku ráno a půlku večer, ale psychiatrička mi ho snížila, asi kvůli riziku závislosti. Ale bohužel když je mi opravdu zle, tak mi nic jiného nepomůže a nemyslím si, že ty dávky jsou nějaké obrovské, když vidím některé lidi, kteří to polykají jak lentilky…

Ani nevím, co mám doktorce teď za týden říct, asi jsem neočekávala nějaký zázrak, ale na druhou stranu nevidím úplně nějaké zlepšení. Je to pořád dokola. Tak nějak jsem i maličko doufala, že když jsem teď nucena kvůli jiným zdr. potížím změnit léky, že to na mě bude účinkovat trochu jinak.

Omlouvám se, potřebovala jsem se někde vypsat. Pořád to dusím v sobě a mám pocit, že dělám sama pro sebe málo. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
29.11.23 15:35

Zdravím :wink:za mě Brintelix 5 mg jako :palec: rok jsem brala Venlafexin, ale měla jsem snad všechny nú a placala se v tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
29.11.23 15:37
@Anonymní píše:
V pondělí zkusím požádat mojí paní doktorku, jestli bych mohla mít Brintellix. Jako náhradu za wenlafaxin…beru ho už mnoho let, ale mám pocit, že už neudržím váhu a nějak nezabírá. Přecházel někdo na něj z wenlavaxinu? Díky.

Já teď :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
29.11.23 17:26
@Fokulinka píše:
Zdravím :wink:za mě Brintelix 5 mg jako :palec: rok jsem brala Venlafexin, ale měla jsem snad všechny nú a placala se v tom.

Já beru 20 mg a necítím opravdu skoro změnu. :( Možná už jsem na antidepresivech celkově moc dlouho, tak mi to nepřijde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
30.11.23 19:12
@hhannie píše:
Já beru 20 mg a necítím opravdu skoro změnu. :( Možná už jsem na antidepresivech celkově moc dlouho, tak mi to nepřijde…

a zkousel k tomu brintelixu dat nejaka jina ad trebas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
2.12.23 17:23
@Fokulinka píše:
a zkousel k tomu brintelixu dat nejaka jina ad trebas?

Beru akorát Prothazin na noc na spaní a k tomu Neurol 0,5 mg. Ale z té samé skupiny jako Brintellix jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
17.3.24 22:13

Ahoj beru Brittelix už skoro měsíc a stále mám vedlejší účinky.. únava, malátnost, pocit na omdlení, podrážděnost na manžela… mám malé dítě a potřebuju fungovat..kdy to prosím odezní a nastoupí nějaký účinek? Už jsem zoufalá…😌 😌 😌

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.24 09:35

Ahoj holky, beru Brintellix osmý den a je mi pořád špatně od žaludku a často mám průjem. Měly by tyto nežádoucí účinky po nějaké době odeznít? Nejraději bych ho vysadila. Na noc ještě Trittico, z toho si myslím, že mě zase bolí klouby, ale bojím se, že bez něj nebudu spát.

• Citovat
  • Upravit
9300
8.10.24 16:51
@Anonymní píše: Více

Ahoj, brala jsem Brintellix v rozmezí od 5 do 20 mg, průjmy jsem po něm neměla, ale zvracení skoro každý den a nepřešlo to ani do dvou měsíců. Moje tehdejší psychiatrička mi říkala, že jí po něm zvracelo víc pacientů. 8 dní ještě není tolik, ale jestli to přejde, těžko říct. Jakou máš dávku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.24 17:46

Přírodní antidepresiva - https://restilen.cz Po dvou měsících užívání psychické napětí skutečně opadlo.

Příspěvek upraven 30.07.25 v 10:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
25.10.24 21:16

Brintellix

Ahoj, obnovuji diskuzi.
Máte někdo zkušenosti? Zabral? Nežádoucí účinky? Mám zatím jen 5mg. Brát začínám zítra ale čtu, že je z něj lidem špatně :roll:. Předtím jsem brala Cipralex ale bez účinku…mám to na OCD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
18.7.25 16:37

Brintellix

Ahoj, obnovuji diskuzi. Jak snasite AD Brintellix?
Zacala jsem brat Brintellix 5mg rano.Jsem po nem unavena a ospala cely den a v noci se budim a nemuzu usnout. A taky me je divne od zaludku. Beru ho ctvrty den.
Ze vsech leku predtim mi bylo zle. Brala jsem eliceu a predtim ruzne AD citalec, cipralex a na noc jsem uzivala trittico.
Doktorka mi ho dala, ze je to nove AD a nema mit tolik nú. S tou unavou se neda fungovat, v praci jsem zpomalena. Rano mam problem vstat.
Uz neverim, ze mi nejaka AD pomuzou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
18.7.25 17:46

@lena24 také jsem unavená ale já do toho beru ještě krycí směs z gastra…takže těžko říct. Nicméně já beru už 15 mg a už několikrát jsem doktorce říkala, že chci jiný. Zatím to ještě zkoušíme ale mě nepomáhají. Ba naopak bych řekla, že se mi vše ještě zhoršilo. OCD je horší než kdy dřív a jsem furt plačtivá :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9300
18.7.25 18:01
@ArumLily0 píše: Více

Ahoj,
můžu se zeptat, ty „krycí“ léky z gastra bereš kvůli Brintellixu? Já po něm právě pořád zvracela a Dr. chtěla, abych ho brala, tak mi nacpala pantoprazol k tomu. Ale i tak jsem pořád zvracela a bylo mi blbě od žaludku, tak nakonec v nemocnici mi ho vyměnili. Unavená jsem po něm nebyla, ale celkově mi taky nesedl a ani nepomohl. Držím palce, ať najdete něco, co ti sedne a ať je Dr. ochotná na změnu přistoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
18.7.25 23:44

@Lollitka ne, mám problémy se žaludkem a se střevama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí