Antidepresiva přestala účinkovat

24.3.25 18:45

Antidepresiva přestala účinkovat

Dobrý den, jak je z názvu patrno nacházím se teď ve stavu zoufalství. Posledních 16 let užívám antidepresiva, zpočátku Venlafaxine a Mianserin, posledních 8 let Elontril a Trittico. Je mi 44, přesto už jsem před 4 měsíci prodělala přechod, potvrzeno i hladinou hormonů. Nevím zda je to klimakteriem, ale již od září mím vážné psychické problémy, některé měsíce byly super, některé špatné, Již jsem navýšila na max. dávku Elontril v září, teď před třemi týdny Trittico, a od té doby je mi opravdu zle. Dokonce jsem již druhým týdnem na neschopence, což jsem nikdy nechtěla, aby se stalo. Trpím úzkostí z nespavosti. Prostě je mi špatně. A mám pocit, že když mi změní antidepresiva, že to nepomůže. Mám ještě čekat, co udělá to trittico? Vím, že když změním, tak budu se cítit také špatně a pokud by nová nezabrala, asi bych to už nezvládla, přestala věřit. Mám strach, že mi nakonec nezbyde nic jiného než si ublížit. Je tu někdo, kdo měníl antidepresiva z důvodu, že mu už nezabírala a ta nová mu pomohla stejně jako ta první? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12625
24.3.25 18:51
@rajskáomáčka píše: Více

Urcite bych kontaktovala sveho psychiatra a to co nejdrive..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.25 18:56

To už jsem udělala. Já mám prostě strach, že nová AD nezaberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.25 18:59

Posledních 8 let jsem byla v pohodě, ještě minulý rok jsem si říkala, že tato antidepresiva už budu mít napořád, protože jsem se výkyvy naučila zvládat rychle. Jenže relaps není výkyv a běžné techniky nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.25 19:18

Dceři je 19 a AD měnila už 4×. Bere je od 14 let. Vždycky to bylo na chvíli. Ta poslední zatím drží.

• Citovat
  • Upravit
24.3.25 19:34

Děkuji a vždycky tedy zabrala na takto krátkou dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.25 19:37

Ta první tři ano. Tato zatím drží 2 roky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.25 19:49
@Anonymní píše: Více

Jaká už vyzkoušela, jaká byla ta první, druhá, třetí a čtvrtá?

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
24.3.25 20:18

muzou to být tím prechodem

• Citovat
  • Upravit
282
25.3.25 11:28

@rajskáomáčka
Pokud SSRI nebo SNRI nezabirají a jsou problémy se spánkem přidávají se např. Pregabalin nebo Olanzapin. Mě sám o sobě nezabíral Venlafaxin nebo Asentra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová