Antikoncepce a víra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Caboverde
25.5.19 08:34
@Anonymní píše:
@Russet Děkuji za názor. Přečetla jsem pár článků, kde se píše, že problémy antikoncepce pouze zamaskuje, takže do ní opravdu nejdu, máš pravdu. Zkusím některé ty speciální čaje. Tím víc je mi ale smutno z toho, že gynekologove snad každé ženě antikoncepci cpou… Zakladatelka

Tohle je sice starší post, ale nedá mi to, abych nezareagovala. Házíš všechny gynekology do jednoho pytle, ale oni nemohou za tvoji neschopnost najít si někoho, kdo by ti vyhovoval. Pokud chodíš někam na polikliniku, kde to funguje jako před rokem 89, tak se nediv. Najdi si někoho ze soukromého sektoru, kde si sice připlatíš, ale budeš mít jinou kvalitu služeb.

• Citovat
  • Upravit
2813
25.5.19 10:01
@Caboverde píše:
O téhle problematice mám celkem povědomí, ale tady byla popsána situace, kdy žena bez zdravotní indikace přijde ke gynekoložce, která je ortodoxní katolička, a která odmítá bez jakéhokoliv rozumného vysvětlení HA předepsat. To je podle mě situace, která by se měla hlásit na Českou gynekologickou společnost nebo ČLK.

Ja si myslím, že by to ta lékařka mohla uhrát na morální důvody. Z morálních důvodu např. může i gynekolog zaměstnaný v nemocnici odmítnout provést potrat a nikdo ho k tomu nesmí nutit. Předpis antikoncepce bez zdravotních důvodů nespadá pod léčbu, takže si myslím, že odmítnutí ze strany lékaře, je legální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caboverde
25.5.19 10:16
@modravlocka píše:
Ja si myslím, že by to ta lékařka mohla uhrát na morální důvody. Z morálních důvodu např. může i gynekolog zaměstnaný v nemocnici odmítnout provést potrat a nikdo ho k tomu nesmí nutit. Předpis antikoncepce bez zdravotních důvodů nespadá pod léčbu, takže si myslím, že odmítnutí ze strany lékaře, je legální.

No, děkuju za informaci.

• Citovat
  • Upravit
25.7.19 12:45

Ahoj (už zase :lol:) no, chtěla bych se zeptat, jestli je u křesťanů akceptováná podkožní tyčinka - hormonální. Zaujalo mě to, ževto má 99% účinnost… Ale myslím, že to není moc akceptovatelné, protože je to abortivní, ne, když je to hormonální… nebo jak to vidíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.7.19 12:48
@DzungaracekChlupacek píše:
Ahoj (už zase :lol:) no, chtěla bych se zeptat, jestli je u křesťanů akceptováná podkožní tyčinka - hormonální. Zaujalo mě to, ževto má 99% účinnost… Ale myslím, že to není moc akceptovatelné, protože je to abortivní, ne, když je to hormonální… nebo jak to vidíte?

Co je na tom abortivního? Hormony zabrání ovulaci, takže není vajíčko a není co oplodnit. To je celý. Normální anovulační cykly.

• Citovat
  • Upravit
25.7.19 13:05
@Janli píše:
Co je na tom abortivního? Hormony zabrání ovulaci, takže není vajíčko a není co oplodnit. To je celý. Normální anovulační cykly.

Ale když k otěhotnění dojde, tak hormony upraví endometrium a odplodněné vajíčko se nemůže uhnízdit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
25.7.19 13:08

Pokud je vše řízeno rukou boží, tak i nápad na vynález kondomu a antikoncepce někomu vnukl on sám. Takže vesměs vše na světě je povoleno vírou :)
Dokonce i války, potraty, vraždy, atd :)
Toď můj pohled na věc jako nevěřícího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.7.19 13:15

Víš co? Tak pokud chceš víru praktikovat takhle, tak holt budeš muset přijmout fakt, že smíš souložit jen ve chvíli, kdy chceš počít dítě :nevim:. Takže pokud jsi extra plodná, tak dvakrát až třikrát za život a pak se modlit za předčasný přechod, aby sis taky stihla něco užít.

• Citovat
  • Upravit
25.7.19 15:43

Tak děkuji všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
25.7.19 18:10
@DzungaracekChlupacek píše:

U katolíků konkrétně nejde jen o abortivnost, neuznávají ani bariérovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2340
25.7.19 18:20

Panna marie snad soulozila? Ne… tak cekej az do tebe vstoupi duch svaty :nevim: hrisnice jedna, takovy chlupaty myslenky no fujky :cert:

Příspěvek upraven 25.07.19 v 18:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2340
25.7.19 18:33
:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.19 09:21
@1jmeno píše:
Panna marie snad soulozila? Ne… tak cekej az do tebe vstoupi duch svaty :nevim: hrisnice jedna, takovy chlupaty myslenky no fujky :cert:Příspěvek upraven 25.07.19 v 18:38

No tak jsem se jen zeptala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
26.7.19 16:01

@DzungaracekChlupacek Mírně OT, pokud tou podkožní tyčinkou myslíš Implanon, ta už se u nás neprodává (a pokud vím, ani žádná jiná).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.19 16:52
@Ba-stet píše:
@DzungaracekChlupacek Mírně OT, pokud tou podkožní tyčinkou myslíš Implanon, ta už se u nás neprodává (a pokud vím, ani žádná jiná).

Aha, tak děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital