Antikoncepce je zlo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Carolanis
22.7.15 23:05

@jednažena Já právě teď děti nechci vůbec, takže chci mít taky stoprocentní jistotu :D. Na druhou stranu si nechcu huntovat tělo. A na třetí stranu jsme víc než 4 roky používali kondom, takže jej už také nechci.
Co teď? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9452
22.7.15 23:08

@Carolanis Me se nezamlouva zadny druh antikoncepce. :mrgreen: :,( Kondom by sel, ale to bych ho mojemu musela nasazovat v narkoze. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
22.7.15 23:09

Zvazovala jsem injekce a naplast. Bojim se, zevme bude naplast svedet a odlepovat se, navic zas hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16775
22.7.15 23:18
@Carolanis píše:
@jednažena Já právě teď děti nechci vůbec, takže chci mít taky stoprocentní jistotu :D. Na druhou stranu si nechcu huntovat tělo. A na třetí stranu jsme víc než 4 roky používali kondom, takže jej už také nechci.
Co teď? :mrgreen:

Nehormonalni telisko? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Otakar Z.
22.7.15 23:19

Antikoncepce - stejně jako téměř každý jiný farmaceutický přípravek - může být totální zlo, stejně jako velká pomoc.

Je třeba přihlédnout ke zdravotnímu stavu, věku, po nasazení bedlivě sledovat, co to udělá…a když je to o. k., proč ne, spoustě žen to odvede svoji práci s příjmenými vedlejšími efekty jako pravidelnější menses, zvládnutelnější PMS, ale i lepší pleť atd.

Pro někoho může být úplné zlo i třeba ibuprofen, že jo.

• Citovat
  • Upravit
9452
22.7.15 23:23
@misi11 píše:
Nehormonalni telisko? 8)

Taky jsem zvazovala, ale bojim se zavedeni a pry pusobi ve vagine jako zanet. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
22.7.15 23:31

Já brala antinu 6 let od mých 16-ti. Před necelými třemi léty jsem měla vážné problémy s plícema, nikdo mi nedokázal říct, co za tím stojí, tak jsem se rozhodla minimalizovat všechna rizika a antikoncepci jsem vysadila. Naštěstí mám už skoro 5 let skvělého přítele, používali jsme kondom nebo si dávali pozor a teď už je nám to 4 měsíce fuk, protože čekáme chtěné miminko :) :srdce: A povedlo se po 2 měsících, nemuseli jsme řešit žádné půlroční odplavování hormonů z těla a podobné nesmysly :) Dál už ji brát rozhodně nechci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
23.7.15 10:02
@Anonymní píše:
Brala jsem HA od svých 15 let. Ale ne kvůli sexuálnímu životu, spíše mi šlo o pravidelnou menstruaci a jistotu v tom, kdy a jak dlouho bude trvat - mohla jsem si to řídit.
Brala jsem ji 3,5 roku. Po půl roce zobání jsem začala mít mdloby, bušení srdce. Musela jsem pravidelně docházet na kardiologii a brát léky na tlak. Celkově se mi stav horšil a to jsem byla mladá holka!
Když jsem přešla k novému gynekologovi pro dospělé, úplně se zhrozil a okamžitě mi zakázal brát antikoncepci. Tento druh byl pro mě naprosto nevhodný a klidně jsem mohla údajně i zemřít, kdybych ji brala trvale. Neptejte se mě proč, já už si nepamatuji. Nadával, že moje dětská gynekoložka by měla okamžitě odevzdat titul.

DĚTSKÁ GYNEKOLOŽKA?! To je snad sranda, ne? Neházejte to na nějaké hormony, když je to vlastně blbost vás, zřejmě vašich rodičů a mizerného gynekologa :zed: Jak jsem psala již v prvním příspěvku, HA prostě není pro každého, pochopte to. Přece nemusíte být doktor, stačí jen trocha selského rozumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
23.7.15 10:06
@salvatrice píše:
DĚTSKÁ GYNEKOLOŽKA?! To je snad sranda, ne? Neházejte to na nějaké hormony, když je to vlastně blbost vás, zřejmě vašich rodičů a mizerného gynekologa :zed: Jak jsem psala již v prvním příspěvku, HA prostě není pro každého, pochopte to. Přece nemusíte být doktor, stačí jen trocha selského rozumu.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
35029
23.7.15 11:55
@salvatrice píše:

rodiče bych do toho zase až tak netahala :nevim: jako určitě jak kde, ale když to vezmu u nás, já začala brát HA asi v 16, doktor nic neříkal, v poho mi to napsal, že prý to bylo i něco s nižší hladinou hormonů, platila jsem si to sama z kapesného, máma ani nevěděla, že to beru, sama tohle nikdy nebrala a nic moc o tom neví :nevim: dnes se o tom mluví všude, co člověk neví, najde na internetu, ale dřív to tak jednoduché asi nebylo :nevim: je pravda, že tehdy mě alespoň gynekolog poslal na jaterní testy a chodilo se myslím každý rok, pak to zrušili :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
23.7.15 12:20

HA nebrat nikdy!

Ano, je to pohodlné, ale to je tak vše! Dodnes mě mrzí, že mi gynekolog kdysi nenabídl jinou alternativu, ale možná by to ani nepomohlo… jdete tam poprvé, všechny kamarádky si ji nechávali předepsat také, chlapi si zvykli, že se nemusí o nic starat.

Tím nemyslím, že by se měla zahajovat nějaká kampaň proti HA, ale myslím, že by se mělo více informovat o alternativách a především i cenách - spočítat si kolik stojí to..

U mě: ztráta orgasmu - před HA paráda od té doby nic, frustrace, zoufalost…nedoporučuji ani na zkoušku, co to udělá, stačí měsíc a vše se může změnit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
23.7.15 12:24
@sargulka píše:
Antikoncepsi jsem brala 10 let, pak jsem si vyvrkla kotník a nohu jsem měla v sádře, po týdnu kdy jsem měla nesnesitelné křeče v lýtku mi sundali sádru a zjistili trombózu s nádlednou embolií do plic. V nemocnici se mě ptali jestli beru antikoncepci a že ji musím okamžitě vysadit, prý má velký vliv na ucpávání žil. Pak mi zjistili trombofílii, kvůli tomu už antikoncepci nemůžu vůbec. A vlastmě mi ani nechybí. O tom, že antikoncepce může způsobit trombózu se moc nemluví

ano souhlasím, tromboza je děs. antiko. nebrrat je to :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
23.7.15 13:34
  • Citovat
  • Upravit
Carolanis
23.7.15 20:03

Tak jsem se rozhodla že slespoň zatím antikoncepci užívat nebudu :potlesk:

Navrhovali jste tělísko - mysleli jste DANU? Možná by to byla dobrá volba, ale otěhotněly mě přes ni 3 kamarádky, nemám k tomu důveru :think: :think: :?

• Citovat
  • Upravit
35029
23.7.15 22:36

@Carolanis mám mirenu a spokojenost, je hormonální, ale působí jen lokálně, můžeš mít i nehormonální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí