Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@salvatrice píše:
DĚTSKÁ GYNEKOLOŽKA?! To je snad sranda, ne? Neházejte to na nějaké hormony, když je to vlastně blbost vás, zřejmě vašich rodičů a mizerného gynekologaJak jsem psala již v prvním příspěvku, HA prostě není pro každého, pochopte to. Přece nemusíte být doktor, stačí jen trocha selského rozumu.
A teď si děláš legraci ty snad, ne? Je to 15 let zpět. Moje dětská gynekoložka mi předepsala bez nějakých testů, krevních testů, otázek na kouření/životní styl prostě léky.
Ano sakra, je to vina gynekoložky a měla mi předepsat něco, co by bylo vhodné pro mě!! A moji rodiče? Sorry, ale ti mají ekonomickou a ne zdravotní… To je snad špatný vtip toto. Jen doufám, že jsem tu reakci špatně pochopila a jančím tu zbytečně… ![]()
@ixule je to cizi teleso…nektere telo na to reaguje spatne, diky za me ne.
@KackaDoup píše:
@ixule je to cizi teleso…nektere telo na to reaguje spatne, diky za me ne.
jo to věřím, je to stejně jako tabletky, velmi individuální
@ixule me stacilo, co jsem doted od uzivatelek cetla, jak neco v tele nema co delat tak to tam nema co delat, at pilule, ktere narusuji brutalne veskere hormony, tak uz cizi teleso tam kde nema co delat. Nevim proc by se zeny mely takto nicit…lezou chlapum az do krku a zbavuji je veskere zodpovednosti.
Sakra, tak já nevím.
Všude čtu samé negativní věci na anti…
Ale gynda mi řekl, že třeba zabraňuje rakovině vaječníků ![]()
Jinak já teda zatím (klep klep) žádný problémy neměla… měla sem 2 druhy (janine, dianelle - nebo tak nějak) a nic. žádný tloustnutí, nic. Ale jinak já pobírám všechny prášky tak nějak v pohodě. Moc je teda nejim, ale když už tak bez následků
Třeba postinor jednou. Vsichni me strasili co mi to udělá a já uplne v pohodě…
![]()
ted neberu anti cca 3/4 roku a taky žádná změna. ani k lepšímu ani k horšímu. když teda nepočítám to, že nevím kdy to dostanu… to mě štve dost. ta pravidelnost mi vyhovovala…
ale příspevky tady mě od vrácení se k anti odrazují…
tak ja nevím. přítel zvládá přerušovaný sex uplně v pohodě… (znova klep klep
)
@divine_d píše:
Sakra, tak já nevím.Všude čtu samé negativní věci na anti…
Ale gynda mi řekl, že třeba zabraňuje rakovině vaječníkůJinak já teda zatím (klep klep) žádný problémy neměla… měla sem 2 druhy (janine, dianelle - nebo tak nějak) a nic. žádný tloustnutí, nic. Ale jinak já pobírám všechny prášky tak nějak v pohodě. Moc je teda nejim, ale když už tak bez následků
ted neberu anti cca 3/4 roku a taky žádná změna. ani k lepšímu ani k horšímu. když teda nepočítám to, že nevím kdy to dostanu… to mě štve dost. ta pravidelnost mi vyhovovala…Třeba postinor jednou. Vsichni me strasili co mi to udělá a já uplne v pohodě…
![]()
tak ja nevím. přítel zvládá přerušovaný sex uplně v pohodě… (znova klep klep)
Já po amtině přibrala 10 kilo
. Chut na sex byla furt stejná, ale co mi to udělalo s hormonama, to je děs…
@divine_d píše:
Sakra, tak já nevím.Všude čtu samé negativní věci na anti…
Ale gynda mi řekl, že třeba zabraňuje rakovině vaječníkůJinak já teda zatím (klep klep) žádný problémy neměla… měla sem 2 druhy (janine, dianelle - nebo tak nějak) a nic. žádný tloustnutí, nic. Ale jinak já pobírám všechny prášky tak nějak v pohodě. Moc je teda nejim, ale když už tak bez následků
ted neberu anti cca 3/4 roku a taky žádná změna. ani k lepšímu ani k horšímu. když teda nepočítám to, že nevím kdy to dostanu… to mě štve dost. ta pravidelnost mi vyhovovala…Třeba postinor jednou. Vsichni me strasili co mi to udělá a já uplne v pohodě…
![]()
tak ja nevím. přítel zvládá přerušovaný sex uplně v pohodě… (znova klep klep)
Při rozhodování, zda brát či nebrat, bych, být ženou, informace sháněl úplně jinde, než zde na diskuzním fóru, a když už, nijak bych význam tohoto „průzkumu“ nepřeceňoval.
Miliony žen, kterým antikoncepce pomáhá bez jakýchkoli vedlejších účinků nemají obvykle potřebu někde o tom psát. Stejně tak obvykle nepíšete „auto mi jezdí“, „dnes měli v Tesku pěkná rajčata“.
Lidi si mnohem radši stěžují, to, že něco, za co zaplatili, berou prostě jako samozřejmost.
Existuje nespočet seriozních vědeckých studií ( stačí Googlovat ), které se shodnou na to, že není-li kontraindikace, kterou by měl rozpoznat lékař, pak není většinou ani problém.
Prakticky každý lék, může mít pro někoho nežádoucí účinky, a také to není důvod ho proto nebrat.
@Carolanis píše:
S vašimi dobrými i špatnými zkušenostmi sem prosím.
Proč brát/ nebrát.
Uvítám jakékoli příspěvky.
Ahoj, já sama od sebe přestala brát pilule v sedmadvaceti, s tim, že stejně obden zapomínám a je to o ničem, jen to ničí zdraví…Když má čék normálního chlapa jako já, který to rozhodnutí respektoval a začali jsme používat kondom, tak je to super.Po prvním dítěti jsem si nechala píchnout antikoncepci jehlou, že pak čék nemá menzes.Tak mi to rozhodilo tělo, že už znova nikdy, nikdy nikdy. špinila jsem v podstatě permanentně dokud to svinstvo ze mě nevyprchalo… ![]()
@Otakar Z. píše:Existuje nespočet seriozních vědeckých studií ( stačí Googlovat ), které se shodnou na to, že není-li kontraindikace, kterou by měl rozpoznat lékař, pak není většinou ani problém.
Já se klidně na seriózní studii podívám, ale když se jedná o např. léky/očkování/postupy při porodech, tak rozhodně nikdy není na škodu pozeptat se i na fórech. ![]()
@rébi píše:
Já se klidně na seriózní studii podívám, ale když se jedná o např. léky/očkování/postupy při porodech, tak rozhodně nikdy není na škodu pozeptat se i na fórech.
Kdyby nic, je to občas zábava ![]()
@Otakar Z. vzhledem k tomu ze vyzkum i holky tady mluvi stejne tak to zabavne neni
@Lili píše:
@Otakar Z. vzhledem k tomu ze vyzkum i holky tady mluvi stejne tak to zabavne neni
Prosím dej sem link na nějaký výzkum, který máš na mysli. Manželka právě řeší že do ní zase půjde, tak bychom neradi udělali nějakou chybu, ale zatím jsme nenarazili na žádnou seriozní informaci, že by AK mohla škodit, nejsou-li kontraindikace.
ď.
@Otakar Z. Byla to studie z nemecka od dr z chodova kam chodim na pravidelne kontroly, proto vsude v cizine se od toho upousti, je to, ale velmi dobry byznys takze tady v cr je to in, me na antikoncepci zemrela sestra
@Lili píše:
@Otakar Z. Byla to studie z nemecka od dr z chodova kam chodim na pravidelne kontroly, proto vsude v cizine se od toho upousti, je to, ale velmi dobry byznys takze tady v cr je to in, me na antikoncepci zemrela sestra
No a bylo to někde publikované? Nebo aspoň nějaké jméno, aby to šlo vygooglit?
Jasně je to byznys za miliardy, na druhé straně to zase prochází důslednou kotrolou ze strany regulačních orgánů, no a právě ať googlím jak googlím, nic se mi nedaří najít, myslím jako důkaz PROTI. Obvykle to skončí u toho že to někdo někde psal…no a fakt bych nerad aby mi umřela manželka takže za nějakou konkrétní informaci budu vděčný.