Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
365
22.1.13 19:54

Ahojky Holky moje zlaté… ASHERMANKA, SEVERINA.. :hug:
JÁ VÁM MOC DĚKUJU ZA VYČERPÁVAJÍCÍ ODPOVĚDI.. jste naprosto užasne, už vás tu musím hodně štvát co? je dost možné že se ptám opakovaně, ale kdybych pro každý prd měla znova a znova projíždět celé diskuze tak bych se asi zbláznila.. :zed: takže ještě jednou moc děkuji.. rozhodla jsem se že počkám tedy na to doporučení od Máry a tím pádem se objednám až na ten pozdější cyklus, toho 26.března… čekala jsem tak moc dlouho a asi ještě budu že ten měsíc jeden už mě nezabije a alespoň i finančně to nebude tolik v únoru..
Nicméně holky, mám strašný strach že jsem těhu…čuju průšvih… všechny moje těhu začínaly šílenýma bolehlavama, nechutenstvím a průjmem…to vše mám, bohužel…povzbuzující ale je že jsem 9dpo a na testu bíle-bílo.. moc se bojím holky, protože je mi jasné že by to na stopro zas nedopadlo..
O víkendu plánujem lyžovačku, hodlám jet i když // na testu najdu, třeba to vypudím, jak jsi psala ty Severinko, čím dřív tím líp..jsem na to připravená že kdyby se to stalo že bych zase potratila, i když nevím jestli se na takovou věc dá připravit.. budu doufat že je to je nějaká viroza.. prosím držte mi palce, mám hodně velké bobky, kdybych mohla sama sebe nakopu do řiťky.. :pocitac: :pocitac: no nic, přeji krásný večer.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
22.1.13 19:54

Ahojky Holky moje zlaté… ASHERMANKA, SEVERINA.. :hug:
JÁ VÁM MOC DĚKUJU ZA VYČERPÁVAJÍCÍ ODPOVĚDI.. jste naprosto užasne, už vás tu musím hodně štvát co? je dost možné že se ptám opakovaně, ale kdybych pro každý prd měla znova a znova projíždět celé diskuze tak bych se asi zbláznila.. :zed: takže ještě jednou moc děkuji.. rozhodla jsem se že počkám tedy na to doporučení od Máry a tím pádem se objednám až na ten pozdější cyklus, toho 26.března… čekala jsem tak moc dlouho a asi ještě budu že ten měsíc jeden už mě nezabije a alespoň i finančně to nebude tolik v únoru..
Nicméně holky, mám strašný strach že jsem těhu…čuju průšvih… všechny moje těhu začínaly šílenýma bolehlavama, nechutenstvím a průjmem…to vše mám, bohužel…povzbuzující ale je že jsem 9dpo a na testu bíle-bílo.. moc se bojím holky, protože je mi jasné že by to na stopro zas nedopadlo..
O víkendu plánujem lyžovačku, hodlám jet i když // na testu najdu, třeba to vypudím, jak jsi psala ty Severinko, čím dřív tím líp..jsem na to připravená že kdyby se to stalo že bych zase potratila, i když nevím jestli se na takovou věc dá připravit.. budu doufat že je to je nějaká viroza.. prosím držte mi palce, mám hodně velké bobky, kdybych mohla sama sebe nakopu do řiťky.. :pocitac: :pocitac: no nic, přeji krásný večer.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
23.1.13 18:16

Ahojte holky, chvíli jsem tu nebyla, schvátila mě viroza, že jsem pár dní nevylezla z postele.Ale je to výborné na hubnutí. Pár kil mám dole. :mrgreen: Sice jen na chvíli. Zítra jedu na ultrazvuk a podle něj inseminace.To mi zas nasadí ultrogestan a po něm já přibírám. Už jsem se bála, že to budu muset odložit. Zítra už budu čiperná. A taky vše zlé je k něčemu dobré. Jak je tělo oslabené, tak se tak nebrání a líp se to uchytí. Tak jsem otěhotněla před léty, už jsem něvěděla jak se rychle vyléčit a vyzkoušela recept vypotit se na druhém těle a mám z toho kluka. :mrgreen: Tak vás budu pak informovat. Hezký večer :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
23.1.13 19:21

Moris
Držím palce, ať to dobře dopadne!!

• Citovat
  • Upravit
1400
24.1.13 14:44

Tak holky, dnes jsem 10 den od ms, sliznice 7mm, podle doktora na to čím si prošla dobrý, že to čekal horší. Vajíčko 14mm, na druhé straně je taky jedno, ale je menší. No staát se může, že doroste. Vypočítal to na pondělí, tak jdem do toho. Jaké jste měli vy výsledky, mám to celkem dobré? Dle doktora jo, nečekat, ale od vás zkušených, at vím. :lol: Ted musím do práce, tak sednu k počítači až večer. Ahojte. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
24.1.13 19:04

Podle mě sliznice dost dobrý, já mívala 10DC asi 6mm a říkali mi, že když ze mě vyrazí aspoň těch 6, tak že budem zkoušet, jinak to prý moc nemá cenu zkoušet. Při transferu jsem měla těch 7mm a říkali, že vůči tomu teda nemají žádný námitky, že je to dobrý. Jinak já myslím, že jde spíš o kvalitu té sliznice než výšku, aby se nezavrtalo zrovna do nějaké jizvy po srůstu. Folikul by měl růst tak 1-2 mm za den, takže ten 14mm by měl do těch cca 20mm dorůst - Pregnyl máš píchat až v podnělí nebo už o víkendu? Takže podle mě podmínky zatím příznivé :D Tak ještě jednou - držím palce!

• Citovat
  • Upravit
1400
24.1.13 20:09

Tos mě potěšila, díky. Člověk to potřebuje s někým probrat. Píchnout si to mám v sobotu v 22.00h. A v pondělí v deset mě oplodní. :mrgreen: Ale co jsem nečekala, pregnyl není na trhu.Tak místo toho mám ovitrille.Je to prý to samé. A doufat, že si to najde to správné místečko. Zatím mám ms celkem dobré, to prý značí, že sliznice by měla fungovat.Po prvním rozrušení srůstů, byli ms fajn jen první, a pak jak slabli a možná tím fungovala sliznice hůř a proto to bylo jen biochemické těhu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
30.1.13 16:13

Ahoj holky, tady je zas nějaký ticho.. chtěla jsem jen napsat, za 14 dní přesně mě už čeká KONEČNĚ návševa u Dr Máry..nemohu se dočkat, zároveň se tolik boji co mi řekne..hlavu mám plnou otázek takže pomalu si to začnu i spisovat na co vše se budu chtít zeptat :nevim: jinak těhu naštěstí nejsem, bála jsem se strašně moc ale mé bolestivé dny o sobě opět dali vědět.. špinění skoro žádné, jen trošku po sexu nahnědlý výtok, ale bolesti ukrutný, bohužel při těchto dnech netrpím jenom já, ale i chudák Ondra, jsem protivná sama sobě natož jemu, štěkám na něj od rána do večera a pak se mu omlouvám, naštěstí to s trpělivostí snáší a stále mě ubezpečuje jak moc mě miluje.. snad mě vezme co nejdřív na tu histeroskopii..
Je to asi týden co jsem projížděla telefon a našla fotky miminečka, fotku kde už i srdíčko tlouklo a udělalo se mi moc smutno a v duchu se miminku omlouvala, je to strašná představa že bylo zdravé, mohlo krásně žít kdyby mi tu revizy udělali pořádně a já byla zdravá..padl na mě splín, na druhou stranu jsme sama v sobě mohla uzavřít kapitolu a mám jasno, pořád jsem si říkala PROČ? PROČ SE TO STALO? a teď to vím a jestli někdy otěhulím už se možná nebudu bát tolik..bylo pro mě stresující že jsem pořád bádala a všechny výsledky mi vycházeli na jedničku a nic co by mohlo mít spojitost s potraty a já se bála otěhulit že se mi to stane zase… no nic holky, u mě nic nového, jen jsem se chtěla vypovídat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
31.1.13 13:00

Mishka

Chápu, to čekání je nekonečné, ono 14 dní vypadá jako za chvilku, ale taky jsem byla nešťastná z každého dalšího týdne navíc… Tak snad aspoň budeš mít pocit, že to čekání stálo za to. On ti sice nic zcela konkrétního neřekne, na základě UTZ ani nemůže, není takovej machr jako ten tvůj doktor (troška černého humoru, omlouvám se), ale řekne ti jestli to na tu HSK vidí nebo ne, což při tvých potížích stoprocentně ano, už jen proto aby se třeba Asherman vyloučil a hledala se jiná příčina, proč nekrvácíš, i když se obávám, že nic jiného v tom nebude :( Ale otázky si určitě sepiš, všechno ti v klidu a ochotně vysvětlí, já měla pocit, že opravdu konečně někomu jde o to, abych byla v pořádku a že už konečně něco vím. Jen tě musím upozornit, je to profík a pojmenovává věci pravými jmény, takže když se mu tvá sliznice bude zdát nízká, tak prostě narovinu řekne, že je nízká. Abys pak nebyla zklamaná třeba, já u něj byla těsně před MS a doufala jsem, že najde aspoň 6mm (už jsem měla 2 HSK za sebou, tak jsem doufala jak se to hojí a ono i 6mm před MS je málo) a po pěti vteřinách ultrazvukování mi řekl rovnou, že bída, že tam skoro nic není… Tak to bylo takový přistání natvrdo, ale zase řekl, že už podle UTZ si myslí, že ten můj nález nebude vypadat tak, jak psali v minulé nemocnici a pak se potvrdilo, že měl pravdu, takže nezoufej, i když ty zprávy od něj nebudou třeba tak pozitivní jak doufáš, rozhodně jsi v dobrých rukou a on to pak spraví tak, že už to bude jen lepší. A toho miminka se taky dočkáš, věřím tomu. Buď ráda, že to tentokrát nevyšlo, akorát by sis zadělala na další problémy. Zároveň ale nepodceňuj to imuno, to že Severina potrácela kvůli srůstům neznamená, že ty taky. Není imuno jako imuno, tu Plzeň fakt zkus, snad nám sem vpadne Moris, protože ta má za sebou taky několik potratů, všechny testy v pořádku, pokud si dobře pamatuju a až v té Plzni jí přišli na to, že v pořádku to není a nasadili jí léčbu, ale to nechci mluvit za ni. Ale už jsem to někde četla, že tyhlety repodukční imunologie jsou nějak podrobnější než ty klasický, který se dělají v každém okresním městě. A navíc, pokud jsi po těch předchozích revizích nezaznamenala změnu v intenzitě MS, tak jsou ty srůsty dost nepravděpodobný a vznikly asi spíš až teď.
Jinak ti asi nemůžu poradit nic jiného než hlavu vzhůru, trošku se vzchopit a kdyžtak se vybrečet někde o samotě, oni ti chlapi to mají v hlavě nastavený trošku jinak, samozřejmě že jim nás je líto a chtěli by abychom byly v pořádku, ale nemyslí tak komplikovaně jako my a takový ty co kdyby úplně vypouští. Prostě to mají tak, že se uvidí až za 14 dní, takže je vlastně zbytečný to do té doby řešit a trápit se s tím… A až se to začne řešit, tak vlastně není proč se stresovat, protože už se to řeší a pak bude všechno zase spravený, tak je zbytečný se trápit tím co když se to nepodaří… Já z toho byla taky trošku vykulená, jak vlastně nad tím může mávnout rukou a říct nemysli na to (i když ono vlastně nic jinýho nezbývá, jen ty naše ženský mozky na to nejde nastavit), člověk to prostě potřebuje s někým zpracovat a sdílet, ale kámošky, který tím neprošly stejně neví jaký to je a v rámci utěšování ti řeknou takový věci, z kterých ti vstávají vlasy na hlavě a ten chlap zase už neví, co by ti měl říct, tak radši nic neříká a jen se mu před očima měníš z té veselé holky do nepohody v zoufalou plačku a to si oni taky nezaslouží. Já už pak všechno v sobě dusila, občas jsem teda doma potřebovala utěšit, zvlášť po neg. TT, ale jinak už nikde nic neříkám, protože už jsem si i vyslechla „přej a bude ti přáno“ (!!!), když jsem se necítila na to, potkávat se s těhotnejma a taky si říkám, že musím doma fungovat jako postaru, aby měl pocit, že jsem to pořád ještě já. Stačí, že mě občas napadá, jestli mu třeba podvědomí nebo takový ty primitivní instinkty nepodsouvají, že vlastně tím, že teď nemůžu mít děti, tak už pro něj nejsem tak atraktivní a naopak mu začnou spíš imponovat ty bezstarostný jiný ženský, o kterých tyhle věci neví… Vědomě si to určitě nemyslí, vůl není, je úžasnej, ale těžko říct jak fungujou tyhlety „freudovský věci“… Napadalo vás to taky holky? Nebo jsem jen já divná?
No každopádně se zkus co nejvíc ponořit do práce, do koníčků, spoustu aktivit, i když se ti do nich moc nechce, jen aby ten čas utíkal rychleji, víc asi poradit nemůžu, až moc dobře vím, jaký to je…

• Citovat
  • Upravit
365
31.1.13 13:22

Ahoj Terezko…

Přesně, jako bys mi psala teď z duše..napadají mě ty přesné myšlenky jako tobě, jestli jsem pro něj ještě stále atraktivní plnohodnotná žena… taky mám užasného, bezvadného chlapa co mě denně utešuje, plánuje dovču a pořád mi říká že si z dovči přivezu dáreček, že zapracuje atd atd..ale říkám si že přeci jednou mu určitě začne vadit že třebas nemužem spolu mít děti..já jsem ale taková, a nebo máme mezi sebou takový krásný vztak že si naprosto všchno říkáme a já tlučhuba mu to na rovinu řekla a on mi na to odpověděl-spolu jsme si to zhnojily a spolu si to taky vylížem, já tě nikdy neopustím a při nejhorším jsou i jiné možnosti přece.. tohle mě uklidnilo a čern myšlenky už mě netrápí… já vím že jak píšeš pro chlapy jsme možná v tomhle období fňukny, ale na druhou stranu kdo jiný nás zná tak dobře a kdo jiný ví co říct než právě ti co jim na nás záleží nejvíc, ti co snámi jsou denodenně a prožívají to snámi? Můj Ondra je v tomhle uplně báječný že si řeknem vše a on přesně ví co udělat a říct ve chvíly kdy je mi nejhůř… Máš ale Teruš prvdu v tom že potřebují na druhou stránku vidět že jsme to stále mi, stále ty ženy do kterých se oni tolik zamilovali a i podle toho se chovám a nejsem pořád jen ta plačka, ale když to na mě přijde neskrývám to..
Jinak imuno nepodceňuji to je jasná věc, akorát p.dr Cibulka z Plzně mi řekl že mu mám zavolat až po histeroskopii, že zatím by to bylo zbytečné že se ta imunologiie s psychikou a časem muže měnit a pak by to bylo bezpředmětné dělat tak brzy.. no takže čekám a jak píšeš, každý týden je straně dlouhý.. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
8.2.13 13:48

Ahojte holky, tak po nějaké době se hlásím. Je to přes 3 měsíce, co jsem opakovaně šla na rozrušení srůstů. Doktor mi dával dost velkou šanci na těhu. Roky mi běží, tak jsem šla do inseminace, at to podpořím. A ted jsem se testla a i když to není z ranní moče, jsou tam krásné dvě čárky. Ve středu jdu na hcg, tak snad už to dopadne dobře. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
9.2.13 10:47

Moris

Moc gratuluju a taky moc závidím, ale v dobrým, samozřejmě :) Už toho máš za sebou dost a tohle si fakt zasloužíš!
Jenom jestli můžu svůj názor - podle mě je krev na hcg zbytečná, když je hcg v moči, bude i v krvi, falešně pozitivní těh. testy nebývají, leda bys ho dělala moc brzy po Pregnylu a to myslím není tvůj případ. Ono to hcg sice člověka trošku uklidní, ale o prosperitě toho těhotenství to vůbec nevypovídá, mimoděložní nebo biochemické to taky nevyloučí, ale když ti hodnoty budou narůstat pomaleji, tak tě doktoři akorát vyděsí a do UTZ, který jediný to potvrdí se budeš zbytečně stresovat. Ale chápu, že už je to taková „větší jistota“ a člověk se hrozně těší na každou známku toho, že to jde dobře a i kdyby měl zvracet od rána do večera, tak za to je hrozně vděčnej.
Tak ještě jednou gratuluju a moc držím palce, ať už do tentokrát dopadne. Ať se drží a nepustí!!!

• Citovat
  • Upravit
1400
9.2.13 14:24

Já vím, ale byla jsem na IUI v caru, tak to doktor mi bude stejně brát. Po zkušenostech vím přibližně, jak by to mělo růst, jak mi to rostlo moc pomalu, bylo to vždy blbě. Ted ale čárečka byla krásně vidět, tak hcg určitě odpovídá. Zítra si udělám ještě jeden testík, bude to po dvou dnech, at mám srovnání. Po tím, čím si projdem, můžem lékaře si dělat sami. Už poznáme, jestli to prosperuje. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
9.2.13 20:22

No, je to vlastně dost hrozný, že bez jakýhokoliv lékařskýho vzdělání a bez toho, že bysme se někdy viděly si tady přes internet stanovujem diagnózy místo doktorů, kterým jsme pro smích… :roll: Fakt to nechápu, jak je to možný?!
Jinak můžu se tě Moris jen pro zajímavost zeptat, jak rozrušují srůsty v tom Havířově? Elektrodou nebo nůžkama? Já už teda zůstávám věrná Apolináři (i když doufám, že už tam nebudu na HSK muset), ale třeba by to bylo užitečné pro někoho jinýho z toho konce republiky. Dokážu si představit, že ne každý se může sebrat a jet si do Prahy. A ještě (to už jsem se tě chtěla zeptat dávno) v čem spočívá ta biopsie endometria? Chápu, že odeberou vzorek sliznice, ale pak jako koukají v mikroskopu jestli má nějaké potřebné vrstvy k udržení embrya nebo se dělá nějaká histologie nebo jak? :think:
 Díky!

• Citovat
  • Upravit
Botaska
9.2.13 23:50

Moris,
Moc drzim palce, at se clovicek potvrdi a at vse dotahnete spolu do zdarneho konce a zaroven zacatku :-)
S nizskym a vysokym hcg muzu vypravet. Poprve nizke, podezreni na mimodelozni, nebylo. Podruhe vysoke, ja radost, k memu soku ale opet podezreni na mimodelozni, nebylo. Preji tedy rovnou cervika na utz! :-)

Ashermanko,
Me biopsii delali a bylo mi receno, ze zkoumaji, zda v ni muze embrio prezit. Pry se muze po odstraneni srustu a narustu nove sliznice stat, ze doroste sice nova ale nekvalitni. Jestli se to da pak nejak resit, to nevim. U me dopadly tehdy testy dobre, tak jsem to dal nezkoumala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex