Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ashermanka
14.2.13 13:02

No, dávej na sebe pozor. Tadyto krvácení je v poashermanovských těhotenstvích dost časté, sleduju i různé zahraniční diskuze a blogy na téma AS a opravdu tak 99% ženských to takhle má i když to nakonec nic neznamená, můžou to být ty poruchy placentace, jak se napojují cévy matky a plody na sebe, tak to občas zakrvácí, někdy je to jen špinění, někdy vyloženě červená, některé to mají i silnější než poashermanovskou MS a trvá to i několik týdnů a mimčo pak v pořádku. Myslím, že i všechny holky odtud v 1. trimestru krvácely. Zkus se tím neznepokojovat, na UTZ by už sice něco být vidět mělo (cca nad 1000 hcg), ale stejně asi nic nenajdou, tak se co nejvíc šetři a nějak zaměstnej hlavu, ať na to nemyslí :) Snad to nic není, když to není souvislé krvácení. A taky to třeba je důsledek toho ředění krve? No každopádně kdyby se ti to nezdálo, tak šup do nemocnice, aspoň na uklidnění…

• Citovat
  • Upravit
1400
14.2.13 13:25

Díky, já taky podvědomě cítím, že to bude dobrý. Ale potřebuji znát druhý názor a uklidnit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
16.2.13 13:50

Ahoj holky, omlouvám se že jsem nestihla napsat víc, ale nějak jsem neměla vůbec čásek.. moje navštěva u pana Dr Máry byla velice, ale velice optimisticka.. Mára mi dává oprvdu velké naděje, ihned mi tedy ashermana potvrdil, dokonce mi na utz vše ukázal a popsal, byl tam takový kousek uplně černý, bez sliznice, ten kousek byl v dolní části, proto MS nemuže odcházet.. ta dobrá část návěštěvy je ale to že jsem měla na celkem velké části sliznici 6,2 mm a cituji dr, prý velice krásná část sliznice, no a ta sliznice je právě tam kde je to pro otěhulkování a implantace miminka potřeba.. sám Mára řekl že ashermana sice mám, ale jsem jeden z lehčích případů.. :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: holky jsem šťastn á jak blecha…celou cestu domu z Prahy jsem dojetím plakala a i Ondra měl slzy v očích, bylo to strašně emotivní, protože jsem se strašně bála že se mimi nedočkám a teď mám naději…jinak jsem objednaná na zákrok 19.3,což je skoro za měsíc a to uteče jako voda..ptala jsem se i na ten gel, ale nad ním mávl rukou a řekl že ten stojí asi 3 000 a dál nic, tak nevím jestli ho u mě nechce použít.. jediné co mě trošku zarazilo že řekl že je to jedno kdy se objednám na zákrok, bylo mi divní že nechce na začátku cyklu když tam mám tak pěknoui sliznici..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
16.2.13 16:33

No vidíš, bude to dobrý. Ono my co máme ty srůsty, tak asi není podmínkou na začátku cyklu, protože sliznice nedorůstá jak má, a většinou ani ms nemáme. Tak nad tím nepřemýšlej, on ví co dělá. Tak at ti to uteče a brzy at je mimi na cestě. Vlastně nech si zatím udělat ty vyšetření, at to dopadne už dobře a máš jistotu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
16.2.13 19:45

Mishka

No tak vidíš, já ti to říkala - jednak že budeš lehčí případ a jednak že ti dá naději. To je v tomhle strašně důležitý. Gel možná nebudeš potřebovat, protože asi když je ten srůst jen takhle minoritní, tak to asi není ani třeba a jen co se rozstřihne, tak asi nebude mít tendenci se znovu spojit. Možná i proto je celkem jedno, kdy na zákrok půjdeš, protože hlouběji v děloze kutat asi nebude. To jsou úplně úžasný vyhlídky!!! Taky jsem tenkrát doufala, že budu tenhle případ, ale bohužel jsem neměla to štěstí v neštěstí… Ale já už to nějak vybojuju. Tak prosím tě, vrhni se na to imuno a v květnu červnu se těšíme na další jásavý příspěvek!

• Citovat
  • Upravit
severina ne
17.2.13 08:53

Ha! Tak vidíš, miško, to jsou dobrý zprávy! Jsme ti to říkaly!!! :jazyk:

Jinak mám pro vás info, že je na světě další ashermaně, za dramatickejch okolností, akutním císařem, ale všechno nakonec dobře dopadlo :-)
No, a z hlediska srůstů, snad to, vzhledem k tomu císaři, teda bude bez problemů, žádná revize, záněty, nic, prostě pohoda. Jestli se ještě dozvím podrobnosti o děloze a placentě, zda byla ok, nebo nějaká přichycená, či co, dám ještě vědět, ale podle všeho bylo všechno v pohodě.
S miminem už hůř, protože, ač jsem, ashermanko, MĚLA divnej pocit, nikam jsem nejela, ty moje slavný pudy samozřejmě selhaly :-D a já se dostala do porodnice až druhej den v noci, po tom, co mi praskla voda a byla úplně zelená. Tak mi zavolali docenta a ten mě kuchnul!

Tak holky, těhotnění zdar!!!

• Citovat
  • Upravit
1400
17.2.13 10:45

No a kde jsou míry mimča, kluk nebo holka? Jinak gratulace :potlesk: :potlesk: A mimi je v pořádku? Po tým ashermanovy většinou všichni rodí císařem, že? Já abych věděla, co mě asi čeká. Hezký den všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
severina ne
17.2.13 16:27

No, je mi to blbý, ale kolik měří neříkali. :lol: Ale vážila 3,1 a pohlaví holčička. V pořádku snad bude, no, zatím vypada. Takový to skóre, jak se měří, měla 10-10-10, takže komplikace nepředpokládají. Těžko říct, proč ta zelená voda. Určitě proto, že si tam nakadila, ale proč, to je otázka. Mozností je právě hypoxie, což by nebylo moc dobrý, ale nevíme, no. Snad to bude v pohodě.
Já jsem kvůli ashermanu rodit císařem neměla, chtěli normálně, ale musela jsem kvůli tý plodovce. Holky, myslím, taky ne, Pajkax ho měla kvůli poloze a Botaska to dala normálně, ne? Ale jsem vcelku ráda, protože mi aspoň nedělali revizi.

• Citovat
  • Upravit
1400
17.2.13 17:56

Tak to měla váhu pěknou. Před měsícem rodila kámoška, brali ji nakonec císařem, protože se malá tlačila pořád nahoru, i když byla už otevřená. Ale co mě dostalo, já ji tam vezla a když řekla, že má zelenou plodovou vodu, tak ji řekli, že to neva.Tak já do hradiště teda rodit asi nepujdu.Na netu jsem si to našla a není pravda, že je to normální. Tak tobě i malé hodně zdravíčka a at jste brzo doma. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
17.2.13 19:15

Severina

Kristapána! Snad jsem to na tebe nepřivolala!!! No hlavně že to dopadlo dobře, Apgar fakt ukázkovej, my jsme s Kubíkem začínali na sedmi… A je v pořádku, teď v jeho třech letech už se snad nic neprojeví, ale moc jsem jim nevěřila, ještě půl roku jsem ho pozorovala, jestli dostatečně kope nohama a třepe rukama a nemá nějakou obrnu z nerozpoznané infekce :lol: Taky mi říkali, že si tam asi nakadil, ale že kdyby mu z toho něco bylo, tak že by byl našedlej a že se to prej pozná. Hypoxii přede mnou ani nezmiňovali, no, oni se o tom celkově moc bavit nechtěli, takže jsem měla pocit, že to bude průser, ale nakonec fakt všechno v pořádku. Oni mu ještě na sále zavedli hadičky do nosu a do pusy a všechno z něho vysáli, a to určitě udělali i u vaší malé. Ke které samozřejmě moc moc gratuluju!!! V pořádku určitě bude, hlavně ji už moc nezkoumej a nekonstruuj žádný teorie o SIDS, promáčklé fontanele apod :mrgreen: To už mám taky za sebou :mrgreen:
Jinak pokud po císaři není zánět, tak riziko nitroděložních srůstů prý téměř nulové, někdy srůsty vně dělohy - k močáku a tak, ale snad tě to mine. Aspoň až se dozvíš, že byla placenta a děloha v pohodě, tak už před dalším otěhotněním nemusíš na žádnou HSK, protože tím je pro tebe Asherman passé. To je super zpráva, co? :)
Tak ještě jednou moc gratuluju, ať jste brzy doma, břicho se rychle zhojí a už si jenom užívej té kopy radosti!

• Citovat
  • Upravit
365
18.2.13 11:49

Ahj holky..předně bych moc chtěla pogratulovat severince k holčičce a moc držím palečky aby vše bylo dobre…ale mi už si prekeriema prošli takže už máš určo vybráno a malá bude zdravoučká.. :srdce: :srdce:

Jinak holky, dnes jsem navštívila svého nového gynekologa je perfektní..klidný, vše mi dopodrobna vysvětlil co jsem potřebovala, dokonce mi nabídl, že mi po histeroskopii napíše neschopenku, tak jsem mu říkala že už jsem si v práci zařídila týden volna že si to napracuji..týden bude stačit nebo ne? taky říkal že ashermana ještě neviděl, že mi to říká rovnou a že by mě normálně prohlídl jen zdrcadlem, ale vzhledem k mé situaci se koukne i utz, prý se mi stejně nic nového neřekne, ale že by to moc rád viděl, estli mi to tedy nevadí a ptal se mě asi 5 krát, jestli mu to dovolím.. :andel: :andel: tak koukal a říkal že přestože ashermana neviděl, takže to odpovídá, protože jsem 24dc a moje sliznice je stále 6mm jako před týdnem a oprvdu ta sliznice je nerovnoměrná a dole u čípku žádná.. taky říkal že tam je dlouhé děložní hrdlo, ale to sjem nevěděla co znamená a uplně jsem se zapoměla zeptat..

No a holky, fakt je větší prvděpodobnost u nás že budeme rodit císařem? a když ne tak před dalším mimčem zase na HSK? já asi budud chtít jen jedno, protože tohle celý ještě jednou si neumím představit..uf, uf..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
18.2.13 12:57

Mishka

Tak snad už tento doktor bude trefa do černého a tím, že ví, co se děje a jsi pro něj taková trošku speciální pacientka, tak si na tobě dá fakt záležet. Mimochodem, je tady vůbec někdo, kdo si po AS ještě nechal toho původního gynekologa? :lol:
S prací to záleží, co děláš. Pokud taháš nějaké těžké věci, tak týden odpočívat a mělo by to stačit, pokud máš jen kancelářskou práci, tak bych zůstala den po HSK doma a pak už bych šla do práce. Nic ti nebude, břicho už bolet taky nebude, narkózu už budeš mít vyspanou, já se pak cítila v podstatě už druhej den dobře. Když mi ji dělali bez narkózy, tak jsem normálně po hodince odešla po svých, sama, jakoby se nic nedělo, nijak to neomezuje. Oni doporučují tak 2-3 týdny režim šestinedělí, jakože nesexovat, necvičit, netahat těžký věci, nekoupat, ale fit se budeš cítit fakt už po dvou dnech. Je důležité se moc nepřetěžovat, aby ti tam třeba nepraskla nějaká cévka a nezačala jsi krvácet, ale jinak pokud jsou ty srůsty takhle minimální, tak podle sebe bych řekla (teda podle sebe po 4. HSK, kdy už zákrok byl jen malej), že budeš krvácet tak 3 dny a pak už jen špinění, takže to ani není nic obtěžujícího. Prostě běžný denní režim, vaření, procházky, uklízení, to se nijak omezovat nemusíš, jen ty větší fyzický námahy ne, třeba lyžování a tak bych na ty 2 týdny vypustila. I když to už asi stejně bude po sněhu :lol:
Tak ať ti ten měsíc rychle uteče, je vlastně takový trošku úchylný těšit se na takovou věc, ale člověk je rád, že už se to řeší a brzo bude vyřešeno :) Zvlášť s takovýma vyhlídkama!! Držím palce!

• Citovat
  • Upravit
ashermanka
18.2.13 13:05

Jinak ještě s tím císařem, to je trošku co doktor, to názor. Na vlastní přání můžeš vždycky rodit přirozeně, někteří dr. říkají, že AS přirozený porod nevylučuje, MM se spíš přiklání k císaři, kvůli možným komplikacím, které jsou po AS častější a hlavně aby pak nedošlo k dalším revizím kvůli zadržené placentě, což se po AS stává a pak se často vrací. V podstatě bych řekla, že konečné rozhodnutí je vždycky na tobě, jak se budeš cítit, jaké budeš mít průběžné nálezy ohledně placenty a obnovené sliznice, stejně ti to může zkomplikovat i spousta jiných věcí a na císaři můžeš skončit i z úplně jiného důvodu, takže to je fakt předčasné řešit… Zkus o tom promluvit s víc lékaři po 30tt a uvidíš. Já za sebe bych ale šla na císaře, ale to už jsem tu psala dříve.
Jinak další těhotenství je sice taky předčasné řešit, ale rozhodně bych se toho nebála. Pokud první dopadne dobře, žádné nové srůsty nebudou (což uvidí buď po císaři rovnou nebo po klasickém porodu tak, že porodíš celou placentu bez komplikací), tak tím je pro tebe Asherman minulost a jsi vlastně klasická potenciální těhotná. Dej tomu volný průběh a neřeš tolik věcí dopředu, ať se ještě nějak nezablokuješ těmi obavami :lol:

• Citovat
  • Upravit
365
18.2.13 13:37

Já vím Tery že to strašně řeším, ale zajímá mě to a prostě si vůbec nemužu pomoct..jsem jak houba na informace, pořád nějaké potřebuji vstřebávat.. :* No a Tery, jak mi říkal Mára že to bude muset být třeba ve více krocích, myslím třeba 2-3 HSK tak to se dozvím kdy? po zákroku hned nebo až na prohlídce po té HSK..? no možná to uchylný je těěšit se na zákrok, kažopádně já se ani netěším na zákrok, ale jsou to pro mě spíš takové odrážecí můstky..nejdřív jsem s těšila na konzultaci k němu, pak k novýmu Dr, pak na zákrok, pak kontrola a pak snad MIMINKOOOO..KONEČNĚ…víš aby to nebylo dlouhý tak tohle jsou takové záchytné body jestli mi rozumíš.. :zed: :zed: jo a jinak ten nový můj Dr naměřil sliznici 6mm, takže ještě o 0,2mm před týdnem Mára.. to je nárůst sliznice jak hovado.. :jazyk: :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
18.2.13 13:41

Jo jinak jsem prodavačka v dámském oblečení-ORSAY práce je to moc fajn, ale 12hodin na nohou a to je fuška někdy.. takže v úterý mám HSK a do práce jdu až v Pondělí, to by mohlo být dobré ne? nicméně se dotoho ještě tento a příští týden stěhujem do většího bytečku, tak si to pak doma pěkně užiju..=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí