Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1400
24.2.13 08:47

@miska.gra Neboj,těš se.Zas o kousek dál, než to čekání. Každá kontroal, zákrok, tě posune blíž k vytouženému miminku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
24.2.13 17:54

Morisko, já se těším, ale zároveň mám strach.. celé to bude mít průběh jako mé revize, pak 4 hodinky čekání po zákroku než mě pustí domů a taky se bojím špatných zpráv..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
24.2.13 18:27

@miska.gra Něco mi v podvědomí říká, že jsi na tom stejně, jak byla já. Půjde to pěkně rozrušit, jen najít příčinu, proč ty těhu jsou zamlké, at se to už neopakuje. A za chvíli budeš psát, jak já, jsem v tom a už to roste. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
24.2.13 19:54

Mishka

Právě že to NEBUDE mít takový průběh jako tvoje revize! Jasně, narkóza nic moc, ale KONEČNĚ budeš vědět s určitostí jak na tom jsi a vsadím boty, že na tuto diagnózu to budou dobré zprávy. Nikdo už nebude kutat nic naslepo, ale pěkně bude vidět CO dělá, KDE dělá a bude dělat právě s ohledem na to, abys ty děti měla, a to co nejdřív, žádnej další zvěrolékař, kterýmu je tvoje plodnost úplně ukradená, hlavně že mistr operuje… Držím ti palce, uteče to rychle a uvidíš, hned druhej den budeš jako rybička a taky ty dobrý zprávy tě povzbudí. A jak píše Moris, každej i nepříjemnej zákrok je prostě další položka na cestě k miminku. Dočkáš se, neboj!

• Citovat
  • Upravit
365
24.2.13 20:31

Holky, strašně moc vám děkuji za oporu, já vím jsem strašná, ale v tom nejhorším snu jsem si nepředstavovala že budu prožívat to co prožívám a jaký myšlenky mi v hlavě lítaj.. děkuju, děkuju.. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
severina ne
24.2.13 22:14

Ashermanka má pravdu. Já si pamatuju, že jsem byla po tý hysteroskopii úplně v euforii :D Fakt, asi jsem trochu jetá, ale byla to docela sranda. Mára naběhnul na sál se slovy „dobrou noc“ a do zprávy mi napsal „hodně štěstí!“ a bylo to vůbec takový celý pozitivní. Neboj se.

• Citovat
  • Upravit
365
25.2.13 10:25

Fáákt? to je dobře a pochopila jsi teda z té zprávy jestli je to už dobrý, nebo jestli budeš muset ještě jednou pod kudlu? no já se jen bojím že se mi to celé vrátí ve spojitosti s tou revizí a že mi tam bude strašně.. protože co vám budu povídat revize jsou moje nejhorší, nejhorší a nejhorší zkušenost v celém životě..tfuj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
25.2.13 10:27

Jinak od včera trpím zase v šílených, šílených bolestech, dokonce už přemýšlím že navštívím pohotovost, tentokrát je to oprvdu nesnesitelná bolest.. au au :zed: :pocitac: :zed: :pocitac: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
25.2.13 13:47

Severina

Temperamentní? Dobrej eufemismus :mrgreen:
Určitě nás přijď občas povzbudit, taky jsem zvědavá jak se ti bude dařit dál, jestli bude sourozenec a tentokrát už bez potíží… Placenta nakonec byla v pohodě? A srůsty při tom císaři taky neviděli? To bys měla super a moc bych ti to přála!
Jinak jak už jsem tady psala - pozor na zaručené rady (některých) babiček, doktorů, okolí, které má stejně staré děti, ale samozřejmě jiné, protože každý dítě je jedinečný a jeho čas pro tu kterou schopnost přichází jindy. Řiď se jen potřebami miminka, i kdyby to znamenalo, že budeš kojit nonstop, v tomhle období ho nijak rozmazlit nemůžeš, to je nesmysl. Co já si zbytečně přivodila stresovejch situací, kdy jsem se nechala zviklat, že dítě se má kojit co tři hodiny, ne častěji, musí být bez dudlíku, musí se naučit usínat doma, ne jen v kočáře, v půl roce musí spát celou noc apod. No teď bych si za to dala pár facek, že jsem se to snažila takhle silou hrotit a stejně mi to bylo k ničemu, nakonec jsem zjistila, že dítě je nejspokojenější v kočáře, buď s dudlíkem, nebo nonstop u prsu a celou noc začalo spát až ve dvou a půl letech :) Jak bych to teď dělala všechno jinak a bylo by to o moc snadnější… Tak se nedej a dej na sebe a svůj mateřskej instinkt!

Mishka
Jak píše Severina (mimochodem, není ujetá, já to měla taky tak) - po té HSK se ti hrozně uleví a budeš fakt v euforii (přesný!). Už jen to, že víš, že nikdo jiný by to líp neudělal, navíc MM má takový mně blízký smysl pro humor, že třeba ty další HSK co jsem měla bez narkózy byly fakt i vtipný. Mimochodem další jeho anomálie coby chlapa - dokáže něco dělat (stříhat srůsty) a u toho mluvit a poslouchat co říkáš ty :mrgreen: Já si pak pořád dokola chodila číst ten operační protokol, že fakt je všechno rozrušený (do té doby mi dr. tvrdili, že všechny srůsty rozrušit nejdou..), že vyhlídky jsou dobrý a chce být o nich informovaný. Prostě nevídaný zájem o pacienta!!!
S tou bolestí co teď máš ti asi nikdo moc nepomůže, to se asi musí přetrpět, protože tu krev, co tam tlačí ti prostě nikdo nijak „upustit“ nemůže. Zkus spíš myslet na to, že to je vlastně dobře, protože to znamená, že aspoň část sliznice funguje tak jak má (co já bych za to dala!) a že už je to naposledy! Spočítala jsem si to dobře, že máš tu HSK před další MS, takže další MS už bude OPRAVDU MS? A pak místo obav taky mysli na to lepší - heleď na Severinu, jestli jsem to dobře zaregistrovala, tak loni v lednu byla na HSK a letos v únoru už je doma z porodnice! To je přece super vyhlídka, že příští rok na jaře!!! :D

• Citovat
  • Upravit
365
25.2.13 14:48

Jééé no to je supr vyhlídka, takže otěhulkovala cca 3 měsíce po HSK? pro mě je teď neuvěřitelné že bych se za takový čásek už koneeečně po tom všem mohla snažilkovat.. jinak dnes se mi zdal tak moc překrásný sen že i přes tu bolest jsem dnes ve strašlivé euforii a uplně rozněžnělá.. zdálo se mi že jsem těhulka, čekám chlapečka, pak jsem najednou byla na sále na císaři a najednou už jsem drandila s chlapečkem-jmenoval se Tadeášek a drandila jsem sním ve fialovém kočárku.. nikdy obličeje ve snu nevidím, ale jeho jsem viděla, byl tak krásný, celý můj Ondra a tak staršlivě malinkatý, uplně jsem zářila láskou v tom snu, pořád jsem ho k sobě mačkala..no a pak jsem se probudila se šílenou bolestí břicha s jakou jsem i včera usínala.. jinak Terko spočítala jsi to dobře, měla bych cca do týdne mít MS po té HSK, ale jelikož nebude asi narostlá sliznice po té HSK tak nevím jestli mi příjde, zrovna včera jsem o tom přemýšlela, oni mi před rozrušením seškrábnou asi sliznici nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
25.2.13 15:04

Né, nic škrabat nebudou, zavede nůžky, přestřihne srůst a mažeš ze sálu :) MS dostaneš, protože v nepostižené části dělohy ti sliznice dorůstá a ta odkrvácí přesně v termínu, aspoň mě to teď tak krásně chodí. Z toho máš teď ty bolesti, že nemá ta krev jak vytéct z dělohy a proto tam „tlačí“ než se vstřebá nebo vyteče vejcovody do břicha. Jinak intenzita MS možná nebude to stejné co před Ashermanem, ale to už tak je. Hlavně když pak bude pořád plus mínus stejná.

• Citovat
  • Upravit
365
25.2.13 15:13

A Terezko prosímtě není to nebezpečný že mi ta krev teče do břicha a vstřebává se tam někam kamsi? no a teď mi ta moje sliznice právě dorůstá jen do 6ti mm na tich zdravích částech? pak mi bude nějak automaticky růst víc? tělo to stopuje teď ten růst nějak? nebo ani na tich zdrsvých částech neporoste víc bez léků? rozumíš mi jak to myslím, já to popisuju jak kůň..=)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
25.2.13 15:22

Jo, rozumím, no to je otázka, jestli jsi ji dřív taky neměla 6mm, třeba jsi na stejných hodnotách. Jinak může to být tak, že jak ten srůst drží tu dělohu jakoby „zavřenou“, tak vlastně neumožní té sliznici, aby narostla víc, protože děloha už se nemůže víc roztáhnout jak je tím srůstem „fixovaná“ jestli mi rozumíš. Stěny prostě drží napevno u sebe a umožní sliznici narůst jen na 6mm, až srůst nebude, tak se třeba stěny dělohy budou moct oddálit na 8mm a naroste ti 8mm.
No nebezpečný to úplně není, někomu to může přivodit endometriózu, protože jak se ti tam vyplavuje ta sliznice, tak tam pak může narůstat někde v břiše stejně jako v děloze, ale není to pravidlem a je otázkou, jestli ti to tam fakt teče. To je spíš otázka na MM.

• Citovat
  • Upravit
365
25.2.13 15:43

Já myslím že dřív jsem měla určitě víc, protože jsem vžy MS měla 7 dnů a dost silnou, a taky jsem vždy hned otěhulila do měsíce, to je taky ukazatl vysoké sliznice.. takže myslím že jsem vždy měla vysokou a 6mm je celkem málo..
jj tomu rozumím, přesně na tohle jsem se ptala a trochu jsem si to takhle myslela, ale nevěděla jsem jestli to není blbost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
26.2.13 15:15

Tak holky, dnes jsem 6+0 a oběma už bijou srdíčka. Tak to zůstanou asi obě, když se tak snaží. Podle doktora těhotenství zvládnu, sice dvě je horší, ale aspon do 30 týdne vydržet říkal, protože dvojčata hrozí předčasný porod. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí