Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@miska.gra Nechce se mi to číst po zpátku, ale ty jdeš myslím na laparoskopii s hysteroskopii. Jestli jo, tak ten týden odpočinku je akorát. Když jsem byla jen na hysteroskopii, tak jsem byla taky hned jak rybička. Ale když mi dělali oboje, tak jsem byla pak ráda, že ležím. Jestli to způsobili ty plyny nebo hojení nevím. ![]()
Já nevím, dr říkal HSK o laparoskopii nic neříkal, jen že je to při celkové narkoze, tak to je i s laparoskopii?
Mishko,
to jsme si špatně rozuměly, já to brala podle sebe, že jsem se pak na ty zákroky hrozně těšila, jak už to budu mít za sebou a že mi to přišlo takový trošku úchylný…
To já úplně chápu, že potřebuješ takový ty mezistupně k tomu těhotenství a vždycky si odškrtnout další položku. A ty informace taky chápu, já byla úplně špatná z toho, že na „českém internetu“ se nic nedá najít, takže jsem pak hledala a hledala a překládala, no a teď tady trousím moudra
Tak snad je to aspoň někomu dalšímu k užitku.
Jinak určitě půjdeš jen na HSK, laparku on nedělá ani u složitějších srůstů, má osvědčenýho ultrazvukaře, který to během zákroku kontroluje UTZ, aby ti třeba nestřihnul vedle a neproděravěl dělohu. Ta laparka se většinou dělá v kombinaci s tím, že je tam dobře vidět i zvenku, zavedou se kamery vně dělohy a poznají tak, kde zhruba jsou, jestli ještě můžou rozrušovat nebo je to už moc riskantní nebo když chtějí zrovna ověřit průchodnost vejcovodů nebo když je podezření i na srůsty vně dělohy, třeba po jiných břišních operacích. V pondělí do práce pak bude akorát.
JO a další postup ti řekne až po té HSK. Teda řekne… on už pak na nějakou vizitu po zákroku nechodí, zprávu s výsledkem a jak dál ti předá sestra a ta tě pak i odlifruje, takže s ním se pak už neuvidíš, ale kdyby ti z té zprávy nebylo něco jasné, nebo bys s ním ještě potřebovala promluvit (člověku se to pak rozleží a najednou má otázek…), tak se neboj a řekni jí, ať ti řekne, kde má ambulanci, má ji tam pak odpoledne po těch zákrocích a tam na něj počkej, on ti určitě těch pár minut ještě věnuje. Ono to dost záleží, jaké ty srůsty budou, jestli blanité a bude se mu zdát, že už nesrostou, tak třeba další zákrok chtít nebude, nebo bude chtít pro ověření další zákrok hned za měsíc, tak se tam hned domluvíš, to ti sestřička vysvětlí podle té zprávy. Prostě teď už se nedá dělat nic jiného než čekat ![]()
Hysteroskopie se děla spodkem a laparoskopie vrchem. V břichu zůstane malá jizvička. Mě dělali obojí najednou, že tím to líp celé prohlédnou. Máme to myslím obě dost podobné, srůsty ve spodní časti dělohy, tak to asi není nutné. U mě nevěděli do čeho jdou, tak doktor navrhl obojí. Po druhé na hysteroskopii mi řekl, že vrchní část dělohy je pěkná, tak snad to hnízdí tam.Ve středu mám kontrolu a první ultrazvuk, nemužu se dočkat, at vím na čem jsem.
Strašně ti budu držet palce MORISKO..no a můžuž s zeptat proč když jsi to měla jako já celkem dobré, tak proč jsi na umělé oplodnění? nešlo vám to? a kolik to stojí? HOLKY, JÁ MAŽU DO PRÁCE..tak už tu nebudud, ale večer písnu..=)
@miska.gra Protože po 3 zamlklém těhu jsem tušila, že někde je chyba.Pak jsem si říkala, asi horší kvalita vajíček už. Doktor sice říkal, že si to nemyslí, kdyby byli horší neotěhotním tak často. Můj měl dost špatný k tomu spermiogram. C těl moc dítě, tak jsme se rozhodli pro dárcovské embryjka.Dali mi dvě, stojí to 25 tis.Je to levnější jak umělé oplodnění. Já si už polatím vše. Ale bylo to jen biochemické. Asi to bylo těmi srůsty, zas tam byli.To jsem zjistila později a nechala si odstranit. Mezitím už jsem byla objednána na imunologii.To už tak vše navazovalo, že hned po zjištění na imuno co mi je, jsem měsíc na to šla do inseminace.To není tak drahé. Bereš léky na zvětšení vajíček, pak pregnyl na ovulku a můj má ted krásný spermiogram tak to vyšlo. Nechtěla jsem to jen zkoušet doma a nechat na náhodě, kdy se podaří. Ale čekala jsem na výsledky první z imunolgie, protože jsem tušila, že kdybych znova otěhotněla, dopadlo by to stějně blbě. Tak tlač na to, at tě vemou co nejdřív a víš co a jak a můžete se snažit. ![]()
Aha tak to jo, ja se bála ze i přes tto ze jsi měla ty srusty jen dole, tak vam to nešlo a proto si do toho šla..no psala jsem dr na tu imunologii tak čekám, myslím ze mi už riskovat nemůžem s tou naší delohou. další tehu se prostě musí povést..:) tak jako se povede tobě..:)
@miska.gra Já myslím, že to budeš mít v pohodě. Ona mi říkala, že se můžem snažit sami, ale já to chtěla víc podpořit, tak jsem šla do inseminace.Je mi víc let, tak nechtěla jsem čekat.
Trochu jsem se bála, aby se mezitím srůsty nevrátili, a naštěstí už pak ne. ![]()
@moris no toho se bojím nejvíc že než se nám to povede, že to potrvá..vždycky jsem otěhotněla hned, ale bojím se že teď to hned nepujde a že se mi mezitím udělají znovu..
je pravda že je mi 25,což je málo, ale i tak, myslím že v tomlhe na věku nezáleží, vrátit se to může nehledě na věku..proto jsem to chtěla i zkoušet co nejdřív, třeba měsíc po HSK.. zítra už máš konečně dr viď? moc ti držím palce..=) jsem strašně moc zvědavá jestli jsou tam dva bobínci..=D
Jsem taky zvědavá, hlavně, at je to v pořádku. Jestli se ti srůsty vracejí, poznáš podle menzes. Mě začala slábnout, až bylo jen zas špinění. No předtím nebylo pak ani to. Já taky otěhotněla lehce, tak myslím, že se ti pak zadaří brzo. V tom nevidím problém, jen aby ti našli příčinu, proč to nechce růst.
![]()
Tak děvčata, dnes potvrzeno.Jsem 5+1 hcg 12700.A jsou tam dvě. Dokonce u toho menšího jsou už lépe vidět struktury plodu. Dokonce na den odpovídá i podle ms i podle ultrazvuku, že je to 5+1.Tak žádný zamlklý těhu zatím. V úterý jdu zas na kontrolu.Tak se mějte a hezký den. ![]()
Moris
Veliká gratulace! Já vím, že sis přála spíš jedno, ale prostě si to příroda takhle zařídila, tak hlavně aby to dobře dopadlo a všechno ostatní už zvládneš. Aspoň nebude samo… A po tom, co máš za sebou je to zázrak tuplovanej!
Holky, díky moc! Mám hoňku jak blázen, malá je „temperamentní“, takže tý „radosti“ je spousta.
Ale budu dál sledovat, jak se u vás situace vyvíjí a držím všem palce. Moris dvojitá gratulace! ![]()
Jo a ty míry, 49 cm. ![]()
Jéééé MORISKO, DVA BOBÁNCI… TAK TO MOC A MOC GRATULUJI…
já měla holky včera TP..22.2.2013. takže jsem od včera nějaká špatná, ale za 3týdny a kousek koonečně HSK, začínám se toho moc bát..