Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ashermanka
12.2.13 09:52

Mishka

Ještě jsem chtěla doplnit ten můj vzkaz ze včerejška - to že tě pošle hned těhotnět jsem myslela tak, že už u tebe nebude potřeba další HSK, ale s otěhotněním bych fakt počkala až na dobu, kdy ti řekne. Tenhleten doktor fakt ví, co dělá a dost bych se držela toho, co mi doporučí. Rozhodně bych neriskovala nějaké zbytečně uspěchané těhotenství, ze kterého by mohl být akorát další průser… Ta děloha nevydrží všechno a na takové ty rady z „těhotnících“ serverů jako že nejvíc pohnojeno je po revizi apod. prosím tě zapomeň! To jsou podle mě nějaké nepodložené mýty, které se šíří furt dokola podobně jako že holčičky dřív mluví a chlapečci víc trpí na prdíky a pozdějc chodí na nočník… Sliznici ti rozhodně neodstraní, možná to tak Moris dělali (existuje HSK s abrazí, tj. HSK a po ní revize), ale po Ashermanovi je to absolutně kontraproduktivní, tady každá další revize dál poškozuje tu dělohu. Opravdu ti jenom rozstříhá ty srůsty, ale určitě použije ten gel (na to se ho hlavně zeptej, jestli si ho máš přivézt nebo jim jen pak proplatíš ten jejich, co mají někde v chlaďáku) a pak se doporučuje právě aspoň ještě další cyklus neotěhotnět, protože i když by měl být gel vstřebaný už po týdnu, tak ono se to vlastně nedá ověřit, je to jen jeho materiálová vlastnost a kdoví, jestli by nějaký negativní vliv na to těhotenství neměl… Mě povolil otěhotnět hned další měsíc, ale až po druhé HSK, kdy gel nepoužil a zákrok už byl minimální, takže vlastně to bylo taky 2 měsíce po gelu. Jinak co ti můžu doporučit, i když každá jsme jiná a třeba by to na tebe dobře nepůsobilo, to dobře rozmysli, tak já jsem si pak na youtube nakoukala videa jak se ta HSK dělá. Bála jsem se, že to bude nějaká řezničina, takže jsem koukala jen jedním okem s rukou na myši, abych to hned ukončila až tam bude krev, ale kupodivu to vypadalo jako fajnová prácička a tam jsem se toho zákroku přestala bát. Najdeš to pod klíčovými slovy jako hysteroscopy, hysteroscopic lysis of adhesions nebo tak.
Tak se neboj a pak napiš jak to dopadlo, my ti to přeložíme do optimistické řeči, kdyby to náhodou od něj neznělo dost nadějně :D Ale je fakt fajn a mě tu naději dal už jen po tom ultrazvukovém vyšetření.

• Citovat
  • Upravit
1400
12.2.13 12:58

Jj, řid se doktorem a nech si mezitím udělat ostatní vyšetření. Hlavně imunologii, at se ti to neopakuje. Budeš mít pak jistotu, že je vše v pořádku a pokud by něco našli, tak to léčit a další těhu dopadne dobře. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
12.2.13 16:09

Holky, moc moc děkuju za palečky..=) no já to pro jistotu sebou vezmu a taky jsem si teď sedla a sepsala kdy jsem brala ten utroš, estrofem a norethisteron a kolikátý den cyklu jsem byla a co mi udělla sliznice a ták.. možná mu to bude k prdu, ale já budu v klidu že mě žádná jeho otázka neprekvapí a nebudu to tqma rychle lovit z paměti.. nooo, takže zítra v 19hod.. už dnes se klepu jak ratlík, ale ne strachem, ale takovoutou divnou nervozitou..snad nebudem muset dlouho čekat někde v Praze..
jinak Severinko..držím palečky ať už malinká konečně z pupíčku vyleze a určitě nám jí pak tady ukaž, ať se máme na co těšít..
Ashermanko-Terezko, mám to upkně stejně s mužem, ten taky nepřipouští ani trošku v hlavě žebysme nikdy netěhulili..on to má tak nastavené že mě vezme do Prahy, tam mě oprvěj, pro jistotu ještě hned po srůstech ta imuno a pak budu těhulit jedna báseňa normálně si představ že i já jsem z jeho přístupu strašně v pohodě a nějak mi to do tý hlavy vecpal jak o tom pořád mluví, že už tomu takhle i já sama věřím.. jéééje, kéž by mě poslal těhulit jak říkáš..a ty si taky myslíš že raqději počkat 2měsíce jak píše Moris? nooooo, já vím, měsíc nic už není, ale já už bych toooolik chtělaaa… jsme strašně nedočkavá.. Ondra se mi za to strašně směje a už mě i začíná káraqt, prej ještě nikdy neviděl nedočkavějšího člověka než jsem já..pche, to nebyl ještě mezi snažilkama.. :P :P :dance:
Moris,
myslím si to samé co ty, že jakmile se to opakuje tak už to není náhoda a ať si říká kdo chce co chce, to mi prostě nikdo nenamluví..chtěla bych se ještě zeptat a to ti našli na té imunologii? no mě už taky dělali genetiku, hematologii a všechny možná vyšetření jako je cukrovka, zoonosy atd atd qa taky nic nenašli.. chybí už mi jen ta imunologie, byla jsem s p. Cibulkou-imunolog v Plzni-domluvená na 11.2. ale řekl mi že pokud máme podezření na srůsty tak ať si vyřeším nejdříve tohle a pak až to imuno že prej se to časem a psychyou mění, tak že se mám ozvat po té HSK, ale já se bojím že pak zbytečně budu muset čekat pak ještě na tohle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
12.2.13 18:11

Než se ti udělá imunologie, tak ti ty dva měsíce utečou. Než ti dají termín a pak budeš měsíc čekat na výsledky. Nevím, proč tě neobjednal, srůsty na vyšetření by vliv neměli. Objednej se v Plzni k dr. Ulčová-Galová a ta ti dá termín. Já ji řekla, až pak že jsem měla zas srůsty. Na imunologii mi našli, že mi houstnou krevní destičky a tím pádem přes řečiště krve plod nevyživuji a proto to vydrželo několik týdnů a pak to zamlklo.Ted beru na ředění krve. Kdyby mi to zjistili dřív, nemusela jsem podstoupit tilik revizí a pak ty srůsty. No, ted už to snad dopadne dobře. :D Tvúj má k tomu dobrý přístup, když věří, že budeš těhotna. Proč ne, když jsi byla už několikrát. Já tomu věřila taky. :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
12.2.13 22:54

Morusko. no právě ze mudr ulcovou-galovou vystřídal mudr Cibulka ve fakultní nemocnici Plzeň a ten mi to řekl takhle.. Tjn jsem byla několikrát, ale to jsem neměla tyhle problémy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
13.2.13 07:39

Nevystřídal, ona se přestěhovala na druhou stranu města. Já první taky jela do fakultní nemocnice, nevěděla jsem to. Posílám ti na ni tel. kontakt a email.Zkus ji i napsat a popsat problém. Já si s ní ted píšu, a odepisuje mi brzy.Byla jsem překvapená z jejího přístupu, že s ní můžu konzultovat nyní těhotenství, abychom to dotáhli do konce. Snažila se mě i brzo vzít, bylo mi 40.Jenže pak se stěhovala, i laboratoře, tak se to protáhlo, ale hned mě pak vzala.Je ted jak je obchodní dům Globus.Tak jsem měla pak kde jít na kafe a prošmejdit obchod.Pro mě kultůra. :mrgreen: 377451201,377452439. ulcova-gallova@email.cz Asi tam už nechtěla být a osamostatnila se, ted je v pěkné nové budově. To víš, je to konkurence. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
13.2.13 15:06

Ahojte holky, dnes jsem byla na kontrole. A jsem z toho na rozpacích. HCG je krásné 1274,28.1.proběhla inseminace. Jenže podle hodnot to vypadá na dvojčata a já chtěla jen jedno. Bojím se, jak by to děloha dala a taky finance. Přítel sice nemá žádné, ten by z toho byl nadšený, ale já mám děti z předchozího vztahu.No nějak by se to muselo dát, myslíte, že by to mohlo být jedno, které tak pěkně roste? Příští týden ultrazvuk a zas hcg a uvidí se.Ted mi nic nedělal, že by nebylo poznat ani jestli je to mimoděložní, tak musím čekat do příštího týdne. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucicek79
13.2.13 16:11

Ahoj, dlouho jsem tu nebyla… GRATULUJI!!! :potlesk: Jedno nebo dve..hlavne, at je/jsou zdrave a vsechno se nejak zvladne. Ja si vzdycky rikam: zvladli to jini a byli na tom mozna hure, zvladneme to taky! My holky, u kterych tehotenstvi zatim neni mozne si o tom muzeme nechat jenom zdat a tise zavidet… :-) Ja jsem 7.2. podstoupila prvni HSK, srusty v dolni casti tak, ze se tam velmi obtizne lekar pristrojem dostaval. V utery jdu na kontrolu. Pry se muzeme zacit snazit hned… Jsem domluvena s MUDr. Marou, ze se na me jeste 5.3.jednou podiva, abych mela jistotu, ze je vse OK a pak se na to vrhneme :-)

• Citovat
  • Upravit
1400
13.2.13 16:17
@Lucicek79 píše:
Ahoj, dlouho jsem tu nebyla… GRATULUJI!!! :potlesk: Jedno nebo dve..hlavne, at je/jsou zdrave a vsechno se nejak zvladne. Ja si vzdycky rikam: zvladli to jini a byli na tom mozna hure, zvladneme to taky! My holky, u kterych tehotenstvi zatim neni mozne si o tom muzeme nechat jenom zdat a tise zavidet… :-) Ja jsem 7.2. podstoupila prvni HSK, srusty v dolni casti tak, ze se tam velmi obtizne lekar pristrojem dostaval. V utery jdu na kontrolu. Pry se muzeme zacit snazit hned… Jsem domluvena s MUDr. Marou, ze se na me jeste 5.3.jednou podiva, abych mela jistotu, ze je vse OK a pak se na to vrhneme :-)

To je dobře, že tě ještě zkontroluje, mě to kontrolovat nechtěli a tak se to o dost posunulo, protože se srůsty vrátili, i když asi v menší míře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
13.2.13 16:57

Jeeee…dve..:) ja chci aspoň jednooo.. Jinak ja jsem právě na cestě za dr Marou..uf, uf.. Jsem nervozni jak ďábel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
13.2.13 19:49

Moris

Hodnoty hcg jsou hodně individuální, vůbec bych teď nespekulovala o počtu embryí, uvidíš na UTZ. Každopádně je hodně ženských, které měly hodně vysoké hcg a embryo bylo jen jedno. Když se podíváš jaká jsou rozmezí hcg v jednotlivých týdnech těhotenství, tak to tam lítá i plus mínus deset tisíc. Zatím bych se tím nijak nestresovala. Jinak pokud tě to uklidní, tak mně bylo dr. Márou řečeno, že klidně při IVF můžeme zavádět 2 embrya, že by v tom problém neviděl, takže děloha by to dát měla. Jak se k tomu pak postavíte vy, no, to uvidíte. Každopádně (když už jsme u těch spekulací), byly by to asi dvojky jednovaječné nebo jsi měla dva folikuly? A u těch jednovaječných je prý redukce jednoho dvojčete bez ohrožení druhého v podstatě nemožná, takže to bych hodně zvažovala. Navíc, v těch prvních týdnech to hodně často jedno z dvojčátek vzdá, no uvidíš, ale teď na to nemysli, teď se raduj! Možná si to nemyslíš, ale je to obrovské štěstí, že se to podařilo!

Luciku
Tak to jsou super zprávy! Takhle rychle to šlo s MM nebo jsi byla jinde? Každopádně pokud jsou srůsty jen ve spodní části dělohy, tak je to právě super, protože tam se embryo v podstatě neimplantuje a když je vršek v pohodě, tak vyhlídky na další otěhotnění a těhotenství jsou super! Pokud jsi neměla problém s prvním otěhotněním, nebude ani teď, uvidíš. Držím ti palce!

• Citovat
  • Upravit
Lucicek79
13.2.13 20:43

Byla jsem u MM na konzultaci a domluvili se na terminu HSK. Pak jsem sla na kontrolu k memu lekari (potrebovala jsem recept na hormony) a pri UTZ se mu to nejak nezdalo (podezreni na tekutinu/krev v deloze + 2 utvary), takze jsem druhy den nastupovala do GynCentra a hned na HSK. Bohuzel to bylo hodne narychlo a nemela jsem moznost to tel. zkonzultovat s MM, protoze se proste na tel. sehnat neda a na e-mail mi do rana neodpovedel. Nevedela jsem tedy, jak je situace vazna a cekat mesic na HSK u MM mohlo byt riziko. Takze jsem to podstoupila tam s vysledkem, ktery jsem viz.vyse psala. Nasledne jsem vse zkonzultovala s MM a domluvili se, ze se na me ve sjednanem terminu (5.3.)jeste jednou podiva a zkontroluje. Udelame to asi bez narkozy, takze to nebude pro me tak narocne.

• Citovat
  • Upravit
1400
14.2.13 07:46

Ashermanko, doktor tam viděl jeden folikul, druhý neměřil, byl o dost menší, ale říkal, že může dorůst. Partner má ted velice moc spermii i rychlých. Takové hodnoty dlouho prý neměli. :mrgreen: Co udělají vitamíny. Takže by to mohli být jednovaječná. No uvidíme, už jsem se z toho vyspala. Kdyby náhodou byli dvě, bude veseleji. Příští týden ultrazvuk, tak se uvidí, hlavně at to roste. Pořád má obavy, po těch zamlklých těhu. Sice doktor mě uklidnil, že ted to vypadá dobře a nebylo by takové hcg.Ale to bych potřebovala kontrolu zpočátku obden. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
14.2.13 12:32

Lucicek

A jo, tak to byl teda fakt fofr. To jsi tam teda asi byla zrovna v době kdy jsi vlastně menstruovala, nebo ne? Nebo jak ti vysvětlili tu krev? Každopádně doufám, že ten tvůj doktor je ten primář, co ti říkal jak jsi hrozně zdravá a můžeš otěhotnět, tak snad mu to dáš teďka trošku sežrat :lol: Pro mě by byla strašná satisfakce, kdyby se aspoň jednou v životě tihleti mistři světa upřímně zastyděli… Ale jinak teda vyhlídky myslím super, MM to ještě zkoukne a na jaře nám budeš psát jak to dobře dopadlo :)

Moris
No tak super, chápu, že to je trošku šok, když člověk s dvojčatama nepočítá, proto já se právě těm hcg v případě pozitivního testu bráním, protože už tak bych byla naplašená udrží se - neudrží se, potratím - nepotratím a ne tak ještě řešit jestli jsou nějaké hodnoty mimo předpokládané rozmezí. Každopádně, neznám sice tvou situaci finanční, rodinnou a tak, ale myslím, že tam, kde se uživí jedno dítě, tam se uživí i dvě. Skoro by mi to přišlo jako rouhání, po velkým úsilí konečně otěhotnět a pak přemýšlet, že jsem to vlastně takhle nechtěla… :) Tak ti držím palce, ať ti rychle uteče to čekání na UTZ a ať to dopadne podle tvých představ.

• Citovat
  • Upravit
1400
14.2.13 12:46

Jo už jsem se z toho vyspala a hlavně at to dopadne dobře. Včera i dnes šla ze mě jasná červená krev, ale jen když jsem zatlačila na velké. Tak nevím odkud to bylo.Ale vyplašilo mě to tolik, to mám za to! Dyt i dvě bychom zvládli, ale myslím, že ta nakonec bude jedno, jen tak krásně rostem po těch lécích a vitamínech. Kdyby to byla krev z dělohy byla by hnědá, ne? Ale ted je to dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí