Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
365
18.1.13 13:52

Uff… no nebýt tebe tak jako myslím že bych měla stejný osud jako ty.. takže tenhle dobrý skutek se ti musí vráttit v podobně hodného, krásného a BRZKÉHO miminka.. :andel: moc ti ho přeju a navíc: KOUKEJ MI UKÁZAT ŽE TO JDE.. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
18.1.13 13:53

Takže vlastně 1 měsíc jedna HSK, druhý měsíc druhá HSK a třetí měsíc už jsme se mohli vrhnout na věc. A myslím, že by to tak bylo i kdybych šla rovnou k němu, že sice něco málo rozrušili už v té předchozí nemocnici, protože MS se mi rozběhla, ale on by to určitě zvládl všechno zaráz a dýl by to netrvalo, už jen podle toho, že rozrušil v klidu a hned napoprvé i to, co mi předtím řekli, že rozrušit nejde. To jsem si pak trhala vlasy na hlavě, když jsem zjistila že to zvládne takhle rychle a ještě tak šetrnou technikou, proto jsem sem vlastně ty svoje zkušenosti dala, aby nikdo další zase neztrácel čas s amatérama… Třeba už jsem teďka mohla rodit a místo toho řeším, jestli „amatéři“ ještě něco nepokazili…

• Citovat
  • Upravit
365
18.1.13 14:11

Já myslím že určitě nic, jinak by to dr Mára našel A OPRVIL.. :pankac: Jo a ještě jedna věc, můžu se objednat kdykoli nebo to taky musím jen v uterý zavolat? a on ten Mára ordinuje i jinde když ve středu má tu svojí ordinaci? pak jen v uterý operuje a kde je teda jinak? JAKO JÁ SI O NĚM MYSLÍM ŽE JE TO FAKT MACHR, protože veškeré e-mail co jsem mu psala tak mi odpověděl do druhého dne a vždy odepisoval kolem půlnoci..takže člověk co každý den pracuje do půlnoci aby odepsal pacientkám a pomohl, tak to teda smekám před takovým člověkem..

Jinak jak jsi psala že už si mohla rodit… no já měla rodit teď v únoru a je prvda že mě to hodně popadá teď..stratila jsem jen půl roku takže to není zas tak strašný i když je prvda, že kdybych byla teď v pořádku už bychom se snažilkovaly, protože je půlrok pryč..dneska to je půlrok.. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
18.1.13 14:29

Je to smutný, nevím, co na to říct… Nikdy jsem o dítě nepřišla, tak nechci rozumovat jak se k tomu máš postavit…
Objednávat se můžeš kdykoliv, sestřička funguje i pro ostatní dr. a jen střídá sešity :-) Já myslím, že to úterý je operační den, pak tam možná bude i jindy na ambulanci, každopádně jak jsem si ho „prověřila“ :-) tak hodně i učí na fakultě, takže asi bude každou chvíli jinde. Tak přeju brzký termín!

• Citovat
  • Upravit
severina ne
19.1.13 23:00

Ashermanka, moris
Holky, dík, no snad to dobře dopadne, každopádně dám vědět.

miska.gra
No, je to něco, když to člověk zjistí, to jo. Když si vezmeš, že ti to způsobil nějakej člověk, kterýmu je to dost jedno, nejaká tvoje plodnost, přitom je to tak důležitá věc, v životě. Ještě víc mě ale štve ten alibistickej přístup doktorů k tomu obecně. Zatloukaj, lžou, dělaj z tebe blbečka…já jsem se takhle nechala balamutit 6 let, těma jejich klišé, že je to věkem, že je to normální, že je to náhoda a že to moc řeším. Pak to napadlo mojí fyzioterapeutku a můj doktor na mě taky vyzkoušel oblíbené, že tam na 100% nic nemám, že by to viděl na ultrazvuku a „že jim paní kecá do řemesla“ (no, já jí vděčím za hodně, teda). Nakonec mě na tu hysteroskopii poslal, ale byl hrozně ublíženej :-)
Máš obrovský štěstí, že na tebe Ashermanka narazila a ujala se tý nevděčný role, tě na tenhle problém upozornit. Takže u tebe se to pohne mnohem driv, než u leckterý z nás. Taky věřím, že jí za to ten nahoře musí odměnit!:-)
Jinak jsem ti chtěla říct, ať rozhodně neklesáš na mysli, jseš sice znevýhodněná, ale situace podle mě rozhodně není beznadějná. Naopak, beznadějný by bylo, věřit všem těm kecům, že se na to moc soustředíš, máš myslet na něco jinýho atd. Mára tě rozhodil jeho oblíbenou větou, že vidina těhotenství je nejasná :-), no mně to říkal taky! On je takovej trochu skeptickej, no. Asi nerad vzbuzuje planý naděje, což je od něj ale fér, ne? Lepší, než frajeřit, jak to má všechno pevně v rukou a přitom předvádět to, co ten tvůj mistr světa. Mně Mára ještě i napsal, že je zázrak, že jsem vůbec otěhotněla! 8o Myslim, že prostě trochu přehání.
K tomu, jak ses ptala, za jak dlouho se snažit a kdy se zadařilo: Tak to ti řekne Mára podle situace. Mně řekl cca za dva až tři měsíce. Já teda poctivě čekala, ale ms byla zpočátku dobrá, ale pak slábla a slábla, takže ten třetí cyklus, kdy jsme se začali snažit, už nebyla nic moc. Tak proběhly dva cykly snažení, neúspěšně, jeste v tom hrál roli presnison, kterej jsem brala preventivně, nicméně mě připravil o ovulaci, takže jsem se na něj vyprdla…no, až jsem se, po konzultaci s Márou objednala na další hysteroskopii, protože to vypadalo na nový srůsty. S manželem jsme se přestali snažit, ale co se nestalo, just jsem otěhotněla! Nadávala jsem si za to, měla jsem hrůzu z dalšího potratu, ale tak termín hysteroskopie jsem zrušila někdy v 10tt a těhotenství kupodivu jelo dál. Takže jestli tam srůsty byly, nejspíš už jen blanitý a potrhaly se. Takže - mně se podařilo otěhotnět třetí cyklus zkoušení, ale já už jsem taky stará bába (35) :-)
Jinak mi ještě nedá, nevyjádřit se k tomu, že asherman není příčinou potratů, ale jen brání otěhotnět. U mě to tak podle mě je. Já jsem potratila poprvé ve 12tt, ale to bylo nejspíš tím, že jsem prodělala chřipku, pracovala s chemikáliema atd. Nebo vada plodu. To se stává. Ale udělali mi mizerně revizi, pak ten samej tejden rerevizi a zakutali mi kyretou až do svalu. Pak následovaly ještě dvě otěhotnění, oboje hned napoprvé, a další zamlklý potraty. Protože zkrátka, mimino se uhnízdilo, ale nemělo kam růst. Tak se ve vývoji zastavilo. Takže, podle mě, stačí jedna revize, která pak může způsobovat následující potraty. Tím samozřejmě netvrdím, že u tebe nemůže bejt ještě jiná příčina. To nevím, ale každopádně to tak bejt může.
Ještě ses ptala na tu cervikometrii, no, to je, že když jseš těhotná, tak vzhledem k opakovanejm dilatacím děložního hrdla, ke kterejm dochází při těch kyretážích, může bejt hrdlo nedostatečný, tzn.,že se začne předčasně zkracovat a tím otvírat. Hrozí potrat nebo předčasnej porod. A proto je dobrý, aby to hrdlo (čípek) doktor měřil a při zkracování nasadil léčbu a klid. Měří se to normálním vnitřním ultrazvukem a mně to doktor dělal při každý kontrole. Naštěstí se mi vůbec nezkracoval.
Tak! Jsem se vyčerpala! Držím palce, ať to jde jak po másle!!!

• Citovat
  • Upravit
severina ne
19.1.13 23:03

*prednison, ne presnison!

• Citovat
  • Upravit
365
21.1.13 15:38

objednání k sestře Muničkové na HISTEROSKOPII..

Holky tak jsem volala na to číslo co mi Terka vzala a zvedla to nějaká jiná-protivná sestra že mám prý zavolat ve všední den dopoledne a s doporučením… to teda mám říct že doporučení mám? ám lhát? a nebude po mě chtít vědět nějaké info? teoreticky bych potřebovala objednat na 26.2 nebo 26.3.. jaké máte zkušenosti vy? s objednací dobou na tu histeroskopi k Márovi.. říkám si že kdyby to bylo toho 26.3 tak bych možná počkala na toho 13.2 na to doporučení abych nelhala..nevím..co myslíte vy?
:nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
21.1.13 15:54

SEVERINKO.. moc ti děkuji za tak dlouhý a vyčerpávající příspěvek..máš prvdu jak jsi napsala že mám obrovské štěstí že na mě narazila Terka-ashermanka a rovnou mi mohla doporučit p.Dr. Máru a tím mi ušteřila spousta a spousta času a jsem jí za to šíleně moc vděčná…asi už jí tomusí lézt krkem jak jí pořád chválím a děkuji, ale je to tak jsem jí moc a moc vděčná a za tento dobrý skutek by si bezesporu zasloužila to mímátko co nejdříve..
Nevím kde jsi četla můj příspěvek jestli na MojeTěhotenstvi. cz, že víš přesně jaké věty mě tolik moc rozhodily. je to děsné, fak jsem byla uplně na dně a stačila mi k tomu jedna jediná věta v podstatě.. máš prvdu že je od něj fr že to řekne takto na rovinu, na druhou starnu naděje umírá poslední a mě jí docela dost vzal a neměla jsem chvilku ani chuť bojovat..první den jsem se položila že jsem dokonce zvracela a omdlela, tolik mě to položilo předtsava že nikdy nebudu mít miminko a nikdy nepocítím ten pocit kopanečků v bříšku atd atd.. jsem hodně citlivá a takové věci si příliš beru a doktorům na 100% věřím.. tak proto mě to tolik i vzalo.. a proč myslíš že ti po tich 3měsících zase MS pomalu mizela? myslíš kvůli tím blánitým srůstům? a myslíš že kdybys neotěhu že bys musela znovu na tu histeroskopii že by se z toho stal zase problém? jen díky otěhu se problém nestal?
Jiank abych ti řekla pravdu po dlouhém psaní s Terkou a pak i po ujištění dr že bych kvůli srůstům neotěhu tak jsme se s přítelem nechránily a v době ovu dupaly jak králící, teď mám strašný strach a normálně bych se za to nakopala doprdele, je mi jasné že kdybych otěhulila že by to nedopadlo určitě dobře protože pokud jsem nějaké srůsty měla už předtím a nedopadlo to a teď mi v děloze po oslední revizy udělali další brajgl, tak to teda potěš panbůh.. mám na sebe strašný vztek, ale teď už nic neudělám.. a Mára ti to potvrdil že si pravděpodobně potrácela kvůli tomu?
Jinak strašně moc děkuju za veškerá vysvětlení a trpělivost semnou..možná se budu ptát ještě víxkrát, vždycky něco v hlavě vyyslím a pak mi to nedá spát.. měj se krásně a pohlaď bříšenko, kéééž se taky jednou dočkám.. :andel: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
21.1.13 19:02

Mishka

tak s tím objednáním nevím, mně to vždycky zvedla paní Miluničová a jen jsem řekla, že se chci objednat na HSK k dr. Márovi na zhruba tehdy a tehdy, našla mi termín a na žádné doporučení se neptala. Prostě to brala tak, že kdo jde k němu, tak už s ním musí být domluvený a on si vlastně to doporučení píše sám pro sebe. Ale když jsem ze začátku komunikovala s doc. Kuželem, což je jeho šéf, tak mi řekl, že doporučení na HSK k nim nepotřebuji, že se mám jen měsíc předem objednat, tak nevím… Já měla tu čekačku vždycky tak 5-6 týdnů, takže do toho konce března bys to stihnout měla i po konzultaci u Máry, ale těžko říct… Já bych řekla, že doporučení mám a hotovo. Doprošovala jsem se jinejch doktorů už tak dlouho, že bych teď „sobecky“ hleděla jen na sebe a hotovo!
Jinak nevím, jestli jsi mě špatně nepochopila, já to s tím (ne)otěhotněním myslela tak, že souhlasím s MM (nová zkratka pro Máru, nechce se mi to furt vypisovat :) že s Ashermanem na 99% neotěhotníš, a tím pádem na 99% nepotratíš. Samozřejmě existuje to 1%, kdy se to stát může, ale pak právě ten Asherman potrat dost pravděpodobně způsobit může, protože logicky zmenšuje tu dělohu a znesnadňuje implantaci embrya, jen bych nečekala, že zamlklý, ale normální (ale to je jen můj laický pohled na věc). A tak to asi měla Severina. Každopádně v tvém případě bych si ale rozhodně počkala na výsledky imunologie, to je podle mě dost podstatné, o čemž by ti mohla říct víc Moris, která to má za sebou a příčinu svých ZT už ví a v dalším těhotenství jí to určitě hodně pomůže. Ale jinak, jestli jsi neotěhotněla od revize až do teď, a byla jsi tak strašně zdravá, tak bych se otěhotnění nebála ani teď. Jen už bych to do té HSK nepokoušela…

• Citovat
  • Upravit
365
21.1.13 19:24

Terko, tak to jsi mě uklidnila, že je to tak na 99% no my se předtím snažily, nesnažily, spíš jen poslední měsíc jsem se nechránily a neotěhu a teď jsem se na to chránění vyprdly ne že bychom se zkoušely o mimčo, ale měli jsme chuť tak jsem hodně sexovaly a o to víc jsme měli chuť když jsme věděli že to stejně nejde a nemusíme si dávat pozor.. možná poprvý od té revize to nevím bylo takový lepší.. no neumím si předtavit co bych dělala kdybych zjistila že jsem těhu.. teď by to byla tragedie, ale podle Dr jsem přece zdravá tak co ne.. :potlesk: :potlesk: :mrgreen: no trocha ironie…
Jo a jinak si píši s panem Dr Cibulkou z té imun z plzně a on mi napsal že by mi doporučil podstoupit histeroskopii kvůli různím zakřivením dělohy blankám atd.. no akdyž jem mu napsala že tu mám v plánu a že už jednám Doc Márou a proč tak mi řekl že toho 11.2 by to byla zbytečná návštěva že primární problém jou případné srsůty a podle toho jak to dopadne tak prý začne imunologii protože to se prý časem mění ta imuno a je závislá na psychyce takže ai tak…dokonce to prý přirovnal k tomu což se mi moc nelíbilo ale budíž..napal že zajímat e o stav sněhu na horách, kvůli lyžování když mi diagnostikují těžkou zlomeninu nohy je zbytečná a hodně přeběžná… takže se mu mám ozvat po histereskopii.. to mě taky moc nepotěšil, myslela jsem že se to bude řešit průběžně.. :nevim: :nevim:

Příspěvek upraven 22.01.13 v 10:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
severina ne
21.1.13 20:56

Jejda, tak já jsem tam teda jen řekla, že se potřebuju objednat na úterý k Márovi a nikdo se na nic neptal. Dávaly jsme se sestrou dohromady termín na první půlku cyklu, no a nakonec to bylo ještě komplikovaný tím, že se mi nějak, u mě dost nezvykle, posunula MS, takže jsem to musela pak ještě posouvat. No, docela se mi to protáhlo.

Jo jo, koukala jsem na to mojetehotenstvi.cz, takže i vím, jak tam chudák Ashermanka nepopulárně zasáhla :-) a dobře udělala!
Hele, já to úplně chápu. Je to něco strašnýho, zjistit, že se může stát, že nikdy nebudeš mít dítě. Já to vím úplně přesně. Jenže stejně ti nezbyde nic jinýho, než se pustit do boje. Dokud to nevzdáš, naděje existuje. A hlavně - ty ještě vůbec nevíš, jak to u tebe vypadá. Třeba budou srůsty banální a i kdyby ne, ten Mára je fakt šikovnej a pomůže. Sám říká, že zbavit dělohu srůstů, není až takovej problém, že problém je obnovit dostatečný množství sliznice. Ale tu ty tam, podle všeho, máš, ne? Tak se rozruší překážka a půjde to. Neboj. A ty Márovy „věty“ :-) jsou univerzální. Říkám ti, že přesně to tvrdil i mně.

A proč mi slábla ta MS, no, to je otázka. Nejspíš to zase zarůstalo. Když jsem to konzultovala s MM :-), přikláněl se k tomu a doporučil se tam ještě mrknout. To, že se dítě udrželo, připisuju tomu, že nejspíš popraskaly, no. Ze začátku jsem několikrát krvácela, že jsem byla i dvakrát přesvědčená, že jsem potratila. Ještě jsem schválně tahala těžký věci, aby to bylo co nejdřív 8o

No, tu příčinu potratů ve srůstech mi potvrdil. Nejen on, i doktor, kterej mi tu hysteroskopii dělal ještě před ním (jen diagnostickou, bez narkozy). Říkali, že to miminko prostě nemohlo růst, proto to vždy zamlklo. Teda vlastně takhle, ten první byl zamlklej ve 12tt, příčina naznámá, potom, po těch revizích další zamlklej potrat a to v 10tt, do tý doby všechno v pořádku, srdeční akce, všechno ok. Třetí těhotenství, zase po další revizi, bylo vlastně potracený spontánně. Cca 6-7tt. Po tomhle se teprv přišlo na srůsty a po odstranění jsem otěhotněla a konečně se dostala dál. Jiná příčina podle mě v tom nebude. Absolvovala jsem za těch šest let úplně všechna vyšetření, co jsem mohla. A nikde nic. Takže, sumasumárum, já i přes srůsty vždycky otěhotněla, vždy hned, ale nedonosila. Takže?
Bejt tebou, dávám si fakt bacha, abych do toho nevlítla, protože pravděpodobnost dalšího průseru je veliká, ale to už víš, no, tak pro příště. Však co já jsem si vyslechla, teď, naposledy. Všechno vyběhaný, termín hysteroskopie zamluvenej, za dveřma, a já si jen tak otěhotním. No, ještě že to dobře dopadlo.

Tak hodně zdaru přeju a neboj, to vyjde. Máš na to alespoň víc času, než třeba já, já můžu bejt ráda, že se vůbec ještě takhle poměrně rychle zařadilo, na starý kolena :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
ashermanka
22.1.13 13:51

Severina

Můžu se tě jen ze zvědavosti zeptat - to jsi celých těch šest let od té první revize měla místo MS jen to špinění a nikdo to neřešil? To je teda mazec… A pak se ti to zlepšilo po té HSK a pak zas nic moc? Já totiž pořád řeším, že mi přijde divný, že vždycky ta MS, která přijde ty 2-3 týdny od HSK je hrozně slibná (samo že ne taková jako předtím, ale vždycky si mnu ruce, že paráda), ale pak se to během dvou tří měsíců ustálí zase na takové nic moc. Není to jen špinění, vždycky tak dva dny červené tam je, ale rozhodně to není jako ta „pohysteroskopická“, spíš tak 2/3 její intenzity. Přitom podle UTZ je sliznice v půlce cyklu cca 7mm, což není zas taková bída, srůsty už by dle MM být neměly a přesto žádnej zázrak. Nediskutovala jsi to někdy s ním, čím by to mohlo být? Víš, jestli to třeba taky nebyl tvůj případ, že vlastně se srůsty neobnovily, jen ta MS se ti takhle „ustálila“…

Jaké s tím má zkušenosti třeba Botaska? Ty už máš těch HSK za sebou taky dost, že?

• Citovat
  • Upravit
severina ne
22.1.13 15:19

Ashermanka

No, ono se to horšilo tak nějak plíživě. To na tom bylo zákeřný. Po každý revizi kousek slabší, po tom druhým potratu a třetí revizi už podstatně slabší + při některém cyklu i šílený bolesti. Jinak takový mírnější bolesti v podbřišku mimo cyklus už po tom prvním, výraznější pak po druhým potratu.
Nakonec to postupně došlo do stádia, kdy šlo fakt o tak první den červená krev a zbytek, ještě asi dva, tři, už jen špinění. Ono je to asi divný, ale ani já jsem z toho nějak nedivočila. Byla jsem z toho sice překvapená, ale říkala jsem si, že je to třeba věkem, že to slábne, hormonama atd…no, já ani totiž netušila o možnosti srůstů a poškození tý sliznice. On mi to samozřejmě nikdo neřekl, jen že hrozí proděravění dělohy, až akutní odejmutí :-) a pod. Ale o tomhle nic.
Po tý hysteroskopii to bylo už úplně jiný. První den ms bolesti a nic. Druhej den špinění a třetí den teprve krev. :nevim: Ale tý krve podstatně víc, než před hsk. Divný, viď? Sama to nechápu. Pak se to zhoršovalo, až z toho, ten poslední cyklus před otěhotněním, bylo zase jen špinění.
No, jak ty to popisuješ, to vypadá dost podobně, sice jsi po hsk měla asi „hezčí“ ms :D, ale taky postupný zhoršování. Hmm, já jsem to samozřejmě psala Márovi, protože se mi to nelíbilo (byla to fakt bída, horší jak před hsk) a on mi napsal, ať počkám ještě jeden cyklus a pokud to bude stejný, tak by se měla udělat další hsk, protože to vypadá na nový srůsty, což je často…atd., znáš to. Když mi pak, v půlce cyklu, měřili sliznici, taky jsem mela těch 7mm. Nevim prostě, je to pro mě záhada, jak to nakonec bylo. Každopádně se mi „lehkovážná chvilka s manzelem“ vyplatila, no. Ať už to bylo jakkoli. Ale že by těch 7mm byla jen taková bída? Navíc mi přišlo, že je tam nějaká překážka, když první den ms nic a pak špinění a nakonec krev. To jsem fakt v životě neměla. :think:
Tobě každopádně přeju, ať už to vyjde, úplně se na to těším! Ty na to jdeš vlastně přes to ivf, viď, tak to snad by mělo klapnout. Taky jsem už byla rozhodnutá, že po tý druhý hsk, ke který nedošlo, na to půjdu takto od lesa. Dokonce už jsem to měla domluvený.

Jinak jsem byla dneska poprvé v poradně u Apolináře. No, a tak nějak si toho ashermana pan doktor ani nevšímal. Až když jsem se ho začla vyptávat na porod placenty a ty jejich slavný manuální lýzy a kyretáže, tak souhlasil, že se budou snažit dělat všechno šetrněji než normálně, a v případě tý man. lýzy buď místo kyretáže dělohu vyčištěj jen rukou a tampónem 8o nebo kyretáž za utz kontroly. Ale tak tvářil se na to spíš, jako že „to je dobrej nápad!“, takže holt, doufám, že se na to takhle nadšeně bude koukat i ten, kdo bude u porodu! Sám říkal, že jim to mám celej porod připomínat :D
Kristepane…ještě si musím znova přečíst tvoje instrukce k porodu, ashermanko, ať si to osvěžím!!! :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
severina n
22.1.13 17:46

Tak jelikož jsem se podívala, jak jsem tady už kdysi svou pohysteroskopickou ms líčila a našla jsem jistý neshody, tak, abych teda podala validní informaci, podívala jsem se do záznamů, které jsem si, čistě z vědeckých důvodů, vedla :mrgreen: a bylo to takhle:
Shrnuto - nejdřív den nebo dva bolestí, bez jakékoli krve, potom červená krev, ale nikoli víc, jak jsem si myslela, ale dýl. Cca 4-5 dnů. Pak jen jeden den došpiňování. Ta poslední, tak ta už byla podle mýho popisu, jeden den trochu krve, pak jen špinění.

• Citovat
  • Upravit
ashermanka
22.1.13 18:56

Severina

Moc děkuju za detaily, já už si taky pomalu vedu laboratorní deník :mrgreen:
No já právě pak už panikařila, že se to vrací, navíc jsem měla těsně před tím IVF, tak jsem psala MM, jestli můžu ještě jednou přijít, že nechci zbytečně přijít o pokus, no a sice se tam něco málo rýsovalo (jako „znovusrůsty“), ale říkal, že nic zásadního a že to vypadá hrozně dobře, tak to prostě beru tak, že se to po čase ustálí na nějakém novém normálu a tak už to bude a snad už tam teď fakt nic není. Jinak co mám načteno, tak i ženský, který mají sliznici kolem 10mm, tak se nikdy nedostanou na moc víc než 3 dny MS, takže prostě po Ashermanovi už asi žádná přímá úměra mezi sliznicí a intenzitou MS neplatí…
Jinak já nemyslím, že by to byla tvoje chyba, že sis toho nevšimla, kdyby mi po skončení kojení ta MS přišla, ale byla takhle jiná, taky bych si myslela, že je to důsledek porodu, těch hormonálních změn a věku a prostě toho všeho dohromady, takže vlastně jsem nakonec ráda, že žádná nepřišla, protože se aspoň musely hledat důvody proč. Sice to trvalo trošku dýl, ale štěstí v neštěstí, že to aspoň ten dr. zmínil, když už to předtím tak zanedbal (já měla v histologii po revizi i části myometria a přišlo mu to úplně v pořádku, to až MM mě upozornil, že to tam nemá co dělat a já tenkrát vůbec netušila co je nějaký endo- nebo myometrium… Já vlastně do té doby vůbec netušila jak funguju :lol: ) No a o Ashermanovi ani tucha, já ani nevěděla, že revize je stejnej zákrok jako potrat, to by mě třeba nějaký rizika trkly, ale bylo mi oznámeno, že je to rutinní jednoduchej „zákroček“ (ještě teď ji slyším!!!) a nic se nemůže stát…
Tak ti Severino přeju jednoduchej, krátkej a bezbolestnej porod, na komplikace nemysli, ať je na sebe ještě nepřivoláš (hele já třeba měla celý těhotenství utkvělou představu o zadržené placentě, divný co??), ať ti všechno dobře dopadne a domů si přivezeš to nejkrásnější miminko z celé porodnice :D Jako všechny ostatní :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex