Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mě řekli, že někde je vyšší a tam kde to bylo rozrušeno, jsou jizvy a tam to by se nemělo jak uchytit.Tak nevím, co tím myslel. O svalovině nepadla řeč, jen o jizvách. Ale těhotenství nevyloučili, asi jen záleží kde se uchytí. Někde jsem četla, že embryjko putuje v děloze a hledá si co nejlepší místo k uhnízdění.
@Botaska píše:
Ja byla na hysterce nekolikrat, ale vzorky na biopsii mi brali jen jednou, tak si nemyslim, ze je to automaticky pokazde.
Jinak v tehu jsem zadne problemy nemela. Na zacatku jsem trochu zakrvacela, tak jsem bezela k doktorovi, ale to se stava i bez ashermana. Jen do 12tt poradny stres, pak uz bylo trochu lepe, i kdyz strach o mimi je nekoncici.
Taky mi ukazovali mou sliznici na monitoru a byl to des, byla ale na 100%, tedy nebyla videt zadna svalovina a to je hlavni. Taky jsem ji mela nekde nizsi, nekde vyssi. Bylinky jsou fajn. Cokoliv na posileni delohy. Chce to bohuzel hlavne cas.
Nase super slecna vedela, kde uhnizdit a roste o 106, tak snad i u tebe najde nejaky prcek brzo mistecko, kde se zavrtat a zvladne tam ty prvni tydny. Po 12tt jsi uz si co se tyce ashermana za vodou
A měla jsi tam opakovaně srůsty, nebo jsi na hysteroskopii byla jen preventivně? Pokud tam byli, tvořili se už mín a po jaké době jsi zjistila, že je asi máš? Jsem samá otázka, promin.
Ale zajímá mě jak to je u druhých a co mě asi čeká. Dík
![]()
Ahojky holky, hlásím se po delší době, tak mám už Lukáška u sebe a je nám měsíc a tři dni ![]()
jinak císař nic moc, ale nechalo s to, hnedka jsem se ptala jak vypadala ta děloha a oni povídali, že nečekali, že ta děloha bude vypadat tak dobře po AS, prý se placenta pěkně odloupla a po srůstech ani památky, ještě musím na KO po 6ti nedělí, tak snad to bude dobré
Severino,
jsem moc ráda, že zdárně pokračujete a že máte taky supermanku
Určitě dám vědět, co mi pan doktor v porodnici doporučí a pak jak jsem dopladla. Držím moc palce!
Moris,
rozrušovali srůsty 2×. Poprvé mi zavedli tělísko, pak už ne. Při třetí histerce mi potvrdili, že srůsty nemám. Pak jsem chodila jsem pak před každém ivf, abych nepodstupovala zbytečně hormonální léčbu. Mezi tim se mi teda objevil nějaký útvar v děloze, ale to nebudu rozvádět ![]()
Mě stále povídali i tom, že se právě musí obnovit sliznice alespoň na cca 90 procent, aby mi vůbec doporučovali otěhotnět a bylo nízké riziko při porodu. Při histerce mi ukazovali rozdíl mezi sliznicí po srůstech a tam kde srůsty nebyly a právě kontrolovali, že tam není svalovina. Kdyby tam prý byla a neobnovovala se sliznice, tak jako jedinou alternativu mi dávali transplantaci sliznice, což je prý běh na dlouhou trať. Naštěstí se s tím mé tělo vyrovnalo suprově i k překvapení doktrorů.
Prodávám jak jsem nakoupila. Víc nevím.
Na tu kontrolní za ty 4 měsíce bych být tebou určitě šla. Každá kontrola lepší než zbytečnej potrat.
Moooooc držím palce!
Pajkax
Obrovská gratulace k Lukáškovi a krásné děloze ![]()
Jsem ráda, že jsi se ozvala. Fakt super zprávy.
Přeji vám oběma a celé tvé rodince hodně zdraví a radostí z růstu prcka!
Taky gratulace, jak miminku tak k děloze. Je to dobrá zpráva, že se dá vše zahojit ![]()
Holky děkuji za gralulace a vám držím palečky, pak ještě písnu po KO 6ti nedělí jak je na tom sliznice a děloha po řezu, jinak Lukášek je pokládek, když nemá zrovna řvací
ale i když brečí jako tur tak je to zlatíčko
ZDRAVÍM VÁS TADY VŠECHNY, POKUD MŮŽU PŘIDALA BYCH SE DO DISKUZE A ZJISTILA I NAZORY JINYCH…1.OTAZKA NA VAS,,,BYL VÁM PŘED HYSTEROSKOPII DĚLOHY K VŮLI SRUSTUM NABIDNUT PŘIPRAVEK, KTERY SI MATE SAMA KOUPIT V LEKARNÉ NAZEV…HYALOBARIEL GEL…NEBO VÁM HO NAPSAL LEKAŘ NA RECEPT A JDE TO )TO UŽ MAM ZJIŠTĚNO ALE JE TAM POTŘEBA SCHVALENI REVIZNIHO LEKAŘE POJIŠTOVNY COŽ JE PROCES ALE NA DLOUHOU DOBU…JEHO CENA JE OKOLO 3000,–..
.MAM ZA SEBOU NĚKOLIK POTRATU V 5 MĚSICI TĚHU,,TED SE OPĚT ROK NEDAŘI,,BYLA JSEM NA LAPAR. A ZJISTILY SE SRUSTY DĚLOHY,,,VE STŘEDU NASTUPUJI A JDU NA HYSTER, NA ROZRUŠENI… TAK NEVIM ZDA SI PŘIPRAVEK KOUPIT NEBO NE…A KDYŽ ANO, DOUFAT ŽE HO LEKAŘI POUŽIJI, COŽ NIJAK STENĚ NEZJISTIM, KDYŽ BUDU V NARKOZE,,,DAMY RADTE PROSIM,,,JDU DO ZLINA…DIIIKY EVA ![]()
Ahoj Evino!
Do gelu bych urcite sla. Bohuzel se musi koupit predem. Ja mela misto gelu nitrodelozni telisko a taky jsem ho platila a to 2×. Poprve ho pouzili. Po druhe jsem jim ho tam (s radosti) nechala, neb do lekarny vratit nejde, i kdyz nebylo rozbaleno. Nechala jsem ho v nemocnici, ze ho trebas daji jine holcine.
Uprimne jsem to ani s tou pojistovnou nezjistovala, ale vseobecne to dost trva (znam z ivf)
Je to dost penez, ale stale mensi investice nez stimulace na umele oplodneni.
Moc drzim palce, at bud srurty nemas nebo alespon, at male a vse se zvladne na poprve!
DIKY, NO ASI HO STEJNĚ KOUPIM,,, JA UŽ BYLA NA ROZRUŠENI DAVNO V 2008 ALE SRUSTY NEBYLY ASI TAKOVEHO RAZU JAKO TED. V ROCE 2010 JSE UKONČILA TĚHU VE 20 TYDNU, POROD NASLEDNA REVIZE …DO 6 MĚSICŮ JSEM ZOVU OTĚHOTNĚLA ALE OPĚT VE 18 TYDNU POTRAT(MIMI NEBILO SRDIČKO)OPĚT REVIZE DĚLOHY, NA KONCI ZAŘI JSEM PODSTOUPILA HSK, DIAGNOZA PODEZŘENI NA ASHERMANUV SYNDROM, NENALEZENY ANI USTI DO VEJCOVODU, MENZES MAM SLABY NORMALNĚ ALE OD SRPNA UŽ ŽADNY,,,TAKŽE TO NEVYPADA MOC DOBŘE, TED JDU NA SOUČASNĚ NA HSK I LSK…SLIZNICI MIVAM 4 MM,..TAK UVIDIM CO SE ZJISTI,,,MAME DOMA 11 LETEHO KLUČINU A NEANE MU PŘIBYT SOUROZENEC .....DIKY ![]()
Tak to mas taky vesele. Urcite se tam musi gel ci telisko dat, pokud jsou ty srusty vetsi, jinak bys sla skoro zbytecne.
Co pises, nic moc. Ale ja mela srusty taky mega (2 hodky se kousali k vejcovodum) a ted tehuluju, i kdyz to nejaky rok trvalo.
Doufam, ze te pak objednaji i na kontrolni hsk, neb tam po velkym rozrusovani obcas nejaky srustik zustane.
Ale uz to vse znas, tak nebudu radit ![]()
Ahojky, já byla taky na laparoskopii a hysteroskopii ve Zlíně. Vůbec mě o nějakém gelu neinformovali. Já se o něm dověděla až z netu a to až po zákroku, kdy začala ms být čím dál slabší, až jen někdy jen špinění. Minulý měsíc jsem objevila v Havířově ambulanci, kde dělají hysteroskopii bez narkozy, tak jsem tam jela.Zas tam byli srůsty. Myslela jsem, že budu muset se objednat zas do nemocnice, ale oni mi je hned rozrušili. V případě bolesti, že mi píchnou injekci na umrtvení, ale zvládla jsem to bez ní. A to jsem hrozný bolestínek
Byla to v pohodě, za půl hod jsem byla venku.Ted jsem to dostala, normálně v termínu a po měsících silná, normální. To mi doktor tvrdil ve Zlíně, že rokama se sliznice ztenčuje, a pak mizí menzes.Ale bylo to jen srůsty. Měla jsem 3 zamlklé těhotenství během jednoho roku.Asi to bylo i moc po sobě. Žádné šestinedělí. Můžem se hned snažit, neviděl tam žádný problém. Pokud budu chtít, mám za měsíc dojet, zas mi to zkontroluje.Tak pokud se nezadaří, radši tam zas pojedu. U mě taky .to vypadalo špatně, taky mi vymizela menstruace, doktor řekl, že jsem pro něj výzva a to mi nepřidalo. Ale podařilo se jim to tehdy hezky. Dělal to doktor Havlíček v Batovské nemocnici a je fakt dobrý. Tak nevěš hlavu, je fakt dost případů, kdy jim zmizely měsíčky a po rozrušení srůstů se obnovily.Jen tu sliznici máš nižší, ale to může být srůsty. Po operaci bych ti doporučila pít čaj z kontryhele.Po něm roste sliznice a podpoří hojení po zákroku. Napiš pak, jak jsi dopadla. ![]()
VESELE TO TEDA JO,,UŽ MAM PO TETO STRANCE HODNĚ ZA SEBOU ALE JSEM BOJOVNICE A JEN TAK SE NEVZDÁM…I KDYŽ MI BUDE COBY DUP 36,NECHCI HAZET FLINTU DO ŽITA…DOKTOR ŘÍKAL, ŽE SE "UVIDI AŽ CO UVIDI "
TAK SE NECHAME PŘEKVAPIT, SNAD TO PŮJDE JEŠTĚ NĚJAK ŘEŠIT
A ZA JAK DLOUHO BYCH MĚLA JIT NA KONTROLNI??? NA TO SE MUSIM ZEPTAT DIKY MOC ZA REKCE ![]()
AHOJ, DIKY ZA REAKCI, ZAKROK MAM TED VE ČTVRTEK, A JDU K P.AS.MAULEMU.
KONTRYHEL MAM UŽ KOUPENI, URČITĚ DAM VĚDĚT ME POZNATKY
A ZKUŠENNOSTI. HOLKY CO MY MUSIME VŠECHNO PODSTOUPIT ACH JOOOOO… ![]()
Moris
No tak vidíš, já si to myslela, že tam budou! Ještě že sis to nakonec nechala zkontrolovat. Tak přeju brzký otěhotnění. Ať už je to všechno v pořádku.
Botasko
Tobě přeju bezproblémovej porod, dej pak vědět jak jste s holčičkou dopadly.
Já už kroutim 25 tt a čekám taky holčičku, zatím vše bez problémů, děložní čípek stále 43mm, takže paráda. Problémy zatím v podstatě jen to krvácení v prvním trimestru.
Uvidíme, co bude dál.