Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
365
16.4.13 16:52

Jinak Teruš, tady moje zpráva, jestli tam něco vyčteš navíc.. :?:

Bez nutnosti anest. či dilat. snadno proniknuto IU (FR1/1 3,2mm optika)

In Situ: kanal hrdla bpn až po oblasti VB hrdla-isthmu, kde opět jemnější synechie, dále dutina souměrná, norm. prostorná. Ústí tub bilat. volná, endometrium střední, nesusp.

Nůžkami přerušeny synechie, oblast VB hrdla nyní volná, Nekrvácí.

Výkon bez kompl.,pac. jej snasla dobře, histol 0

dop:dimise možná ihned.Ad OG od příštího cyklu může zkusit otěhotnět. Dle síly menses a výšky endometria na UZ ev podpořit HRT v sekvenčním režimu(buď OG nebo CAR).
pokud neotěh do 8/2013,da ev. další HSK zde, Poučena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marsi-mar
16.4.13 19:17

Ahojky Misko… strašně moc jsem na Tebe myslela!!! Jen jsem neměla sílu včera psát… moc Ti gratuluju, že jsi to zvládla. Vím, že to nebude útěcha, ale snad Ti to pomůže. Já dnes měla jét jinam - do jiného centra - hrozně jsem se těšila, ale jak jsem psala musela jsem to odvolat a to z důvodu, že jsem šla na pohřeb blízké osoby z rodiny v mích letech. Píšu to kočko jen z jediného důvodu a to, že mi došlo, že se dějí jiné hrozné věci oproti tomu čím právě procházíme. Mi máme pořád šanci žít a doufat, že budeme moc dát jinému život a ikdyž to třeba potrvá a projdem si asi ještě peklem, ale musíme pořád věřit!!!
Ashermanko a jak jsi psala, nenecháme se odradit ani doktorem co nám dává šance jen směrem " náhradní mateřství ". Misko zvládneme to… věřím nám všem co tu jsme a snad po tom všem i sobě. Tak hurá do boje holky… :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
365
16.4.13 19:32

Kéž bych teď měla tvůj optimismus, něja klesám na mysli, ale to bude snad dobré.. jen jsem to nečekala a doufala v lepší zprávy..na druhou stranu si zase říkám mhl nademnou mávnout rukou styllem, přijďte zas za rok, nebo za půl roku, ale srpen není zas tak daleko-.jen 4 měsíce.. a pořád pak je možnost inseminace.. mě jen drtí strašně čas.. jsem člověk který je šíleně netrpělivý ve stylo včera byylo pozdě a jsou to pro mě strašná muka, snažím se to ovládat, ale ta touha je tak velká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
16.4.13 20:05

Neboj Míšo, bude to dobrý, moc víc z té zprávy nevyčtu, jen že ty srůsty jsou tam kde minule a že byly jen tenké, to je dobré, to by se teď už nemusely vytvořit vůbec. Tak nezoufej a hurá do snažení, myslím, že třetí HSK už nebude potřeba.

Marsi
Tak to je mi líto, to je fakt hrozný…
No bude to znít strašně, ale mě při tom všem paradoxně pomohlo to, že jsem narazila na jeden blog, kde holčina píše o tom, jak přišla o dítě v osmém měsíci, musela ho porodit, přinesli jí ho pak aby se s ním rozloučila, no prostě STRAŠNÝ!!! A tam jsem to přehodnotila stejně jako ty, že se mi naštěstí nikdy nic tak strašnýho nestalo, že tu chybu těch doktorů už sice nikdo zpátky nevezme, ale že sebelítostí si k ničemu nepomůžu a že když už mě mělo potkat něco zlýho, tak aby to byl „jen“ Asherman. Že prostě radši nebudu znova těhotná než abych to dítě pak musela pohřbít. No to jsem sem teda vnesla téma… Ale chápu, že oproti vám mám tu výhodu v tom, že to jedno už mám, to uznávám.
Ale jinak co se týká náhradní matky…já bych proti tomu v principu nebyla, ale když to není nijak ukotvený v zákoně, to dítě pak není nijak právně vymahatelný i kdybychom měli podepsáno sto soukromejch dohod, tak to není nic pro mě. Možná v zahraničí, kde je ta NM jen nositelka a pak dítě musí předat, ale i tak je to komplikované. A hlavně mi to přijde dost předčasné, po teprve třičtvrtě roce snažení, kdy jsme ještě nevyčerpali ani všechny svoje možnosti. To mě na těch doktorech štve nejvíc, že když zjistí, že už nic jiného nevymyslí a že jim jen kazíš statistiky, tak přijdou se „spásnou“ myšlenkou náhradní matky. To ať jdou do háje teda…
Holky držte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
16.4.13 20:09

http://www.youtube.com/watch?… tady jsem našla videjko k naší tématice.. takže já jsem to tam měla jak to prvně prostřihává v tich asi 45vteřinách(když si to stopnete v 0:09,tak přesně tak vypadalo moje děl hrdlo) a pak už jen krásně růžovoučké, krom t= pravé strany tam ještě trochu lítaly ty cancourky.. tady ta děloha je asi hooodne masakrálně srostlá, vůbec se vní nevyznám, v té mojí krásně… to videjko mě krásně povzbudilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
16.4.13 20:38

Ja myslim, ze se nemusis vubec bat Misko. Nejdulezitejsi ze vseho je sliznice. Vse ostatni se da vicemene resit ci obejit. Ty mas v obou zpravach stredni sliznici, coz je ohromna vyhra. Mozna ze neotehotnis prirozene, ale zcela jiste s pomoci, ale i tak si myslim, ze vy to zvladnete do par mesicu. Znovu opakuji, si hodne mlada, mas zdravou sliznici, twmer na cas vis ovulaci, partnera mas neustale pri sobe, takze na to skocte a uvidis divy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
16.4.13 20:51

Andej :hug: :hug:…moc děkuju za povzbuzení..stejně jako Marsi a Terezce..jenže mě i štve ta sliznice, neměla už by být střední, ale vysoká, jsem 24 dc, cca 5dní poovulce.. vždyť teď už jí nic nebrání růst a přece neroste..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
16.4.13 21:35

Nevim kolik mas mm, ale stredni urcite neni nizka :) a vsechno lepsi nez nizka, se stredni se da ruzne stimulovat, kdyz by bylo nejhur.. Navic je ruzova. Haled, ja ji nemela ani prostornou, ani ruzovou a ani stredni :mrgreen: pokud te to uklidni. Tobe jde v podstate hlavne o cas, cim rychleji se to podari, tim lip, kdyz si nechcete umele pomahat. Je to neprijemny, ale je to resitelny, neni to tezky pripad AS, tak neboj… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
17.4.13 13:40

Míšo, já si myslím, že jsi takovou sliznici měla i předtím. Teď když jí nic nebrání v růstu tak je určitě na svém maximu a je takové, jaké je a jaké asi bylo i předtím, když jinde na děloze žádné negativní následky revizí nejsou. Chápej, že on tu výšku sliznice při HSK odhaduje jen od oka a rozlišuje jen dva mezní stavy - nízkou a extrémně vysokou sliznici, všechno co je mezi tím je pro něj střední, ať je to 6mm nebo 8. A 8mm je naprosto suprová sliznice s kterou otěhotníš raz dva. On na tu sliznici nekouká ultrazvukem z profilu, ale je to jen svrchní pohled a nepřesný odhad. Naprosto souhlasím s Andreou - jsi mladá, sliznice není nízká a AS byl minimální. Tak to neřeš a hurá na to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
17.4.13 14:20

Jsem plašan holky, já vím..=) dneska už to zase vidím lépe… vždyť se můžem snažit a to jsem přece chtěla..=)) hurááá, za 3 týdny ovuuu..=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
červenec
19.4.13 15:12

Ahoj. Rozhodla jsem se napsat vám můj příběh. Trvá už skoro 5 let a je to boj teda. Mám Ashermana po porodu a opakovaných revizích. Za sebou mám X operacích. Nicméně mě „vyléčili“.Měla jsem přes rok tělísko a hormony. V prosinci jsem konečně spontálně otěhotněla. Sliznice byla na 6-7 mm.Jo,mám volnou jen 1/2 dělohy, druhou půlku mám srostlou. Včetně vaječníků.
Aby toho nebylo málo, od začátku těhotenství samý špatný zprávy-mysleli, že mám mimoděložní, pak tam byl hematom, který se nijak neprojevil a pak screaning v prvním trimestru špatný. Takže pořád jen nervy. Vše bylo ale nakonec OK.
Nejhorší zpráva je z UZ ve 20.týdnu. Placenta previa centralic vrostlá do děložní stěny. Navíc ta placenta je plná nějakých lakun(žilní ostrůvky-nevím, jak to mám popsat).Od té doby slyším jen samé depresivní zprávy. Jsem časovaná bomba, každou chvíli můžu vykrvácet. Nyní jsem po 3 denní hospitalizaci doma, ale za týden mě čeká už jen nemocnice. Někde na klinice.Budu ráda, když vydržím do 36.týdne(spíš ne),pak teda císař a děloha ven. V nemocnici budu 3 měsíce, daleko od rodiny.To si už sáhnu asi na dno. Vzhledem k tomu, že už tím žiju 4 roky toho mám fakt plný zuby a ani nevím, zda mě čeká odměna.
Je to takový depresivní příběh. Ale tyto komplikace k tomu patří. Mně fakt štve, jak mně pořád jen straší. Já sama vím, že je to vážné. Chtěla bych i pozitivní zprávu.
Mějte se hezky a přeji hodně sil.

• Citovat
  • Upravit
Marsi-mar
19.4.13 18:33

Ahojky "ČERVENCI ", bohužel vítám Tě mezi námi. Co se týká zdravotních problémů Ti asi více napíše Ashermanka - to je tady náš profík co nás tady velice podporuje a troufám si říct, že má bohužel asi největší zkušenosti ashermana, léčby a postupem doktorů. Myslím že Ti ráda odepíše a podpoří… Já bohužel zkušeností moc nemám jen mě překvapilo, že jsi léčená také tělískem jak jsem já - prý se tato léčba už moc neprovádí. Já ho mám dva měsíce a dnes mi bylo řečeno, že ještě měsíc, hormony beru 5 měsíc.
Byla jsem u doktora co mi nedával šance a chci od něj odejít. Ale ze zvědavosti jsem k němu jela, měla jsem plánovanou kontrolu a asi se pan doktor od minule dobře vyspal, dnes byl samí úsměv a byl samej optimismus. Ptal se jak probíhala MS, když jsem mu řekla, že už druhý měsíc opravdu MS přišla a k mému úžasu velice " hezká ", tak mi řekl, že to vidí velice dobře. Sice strašil, že po vyndání tělíska bude okamžitě chtít inseminaci, protože je veliká pravděpodobnost, že to sroste znova, popravdě jsem hltala každé slovo a nevěřila tomu co slyším - jen pro informovanost - před měsícem mi řekl, že jiné řešení než náhradní mateřství nevidí.
A holky musím se pochlubit sliznice 6 MM!!! :pankac: :pankac:, myslela jsem, že blbě vidí, přece říkal, že tělísko sliznici zabraňuje růstu, že je porušená trvale a bohužel už se to nezlepší. Ale chci se Vás zeptat, přeci po další HSK co mě budou i vyndávat tělísko se přeci doporučuje 2 měsíce neotěhotnět, tak mě překvapilo, že bude chtít okamžitě inseminaci. A když tady od červenci čtu, že tělískem byla léčená rok, tak začínám paradoxně plašit jestli to nebude příliš brzo po třech měsících. Můžu se zeptat po jaké době jsi otěhotněla po vyndání tělíska? A jestli Tě také strašili, že musíš otěhotnět hned?? :nevim: Ale jinak mám fakt radost - sice ještě není vyhráno, ale konečně trochu lepší zprávy, hned je větší chuť bojovat dál… :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
228
19.4.13 19:55

Červenec

Je mi moc líto, když čtu, čím si procházíš, ráda bych tě povzbudila, ale nevím, jestli můj optimismus přebije všechny ty negativní pocity z negativních doktorů. Předně ti ale moc gratuluju, že se ti vůbec podařilo otěhotnět a dotáhnout to takhle daleko! Už to je velký úspěch a věřím, že to dobře dopadne. Asherman jako důsledek revize po porodu je asi jeden z nejblbějších, protože při těchto revizích se většinou děloha poškodí hodně. Tím lepší zprávou je, že se ti i přes to otěhotnět podařilo!
Ale jinak pokud si můžu dovolit svůj názor - ještě jsem se nesetkala s tím, že by dr. nechali otěhotnět se srůsty v polovině dělohy, to mi přijde dost nestandardní, nebo to byla náhoda mezi jednotlivými HSK? Vždycky je snaha v prvé řadě o prostornou symetrickou dělohu s max. 10-15% míst poškozených srůsty a pak až o stimulaci sliznice a otěhotnění, ale 50% se mi zdá jako velký risk. Pak přece je o to větší riziko potratu jak v 1. tak taky v 2. trimestru, poruchu růstu plodu (má pro sebe jen půlku dělohy) apod. Ale tím tě strašit nechci, jsou i případy, které otěhotněly a v pohodě donosily dítě i s neoperovanými srůsty. Jen bych tě chtěla (pokud možno) uklidnit, že hematom má i každá třetí zdravá těhotná, já ho v prvním těhotenství měla taky, prý je to celkem běžné a nedá se to nijak ovlivnit. Ale trošku mě zaráží ta placenta praevia - ta je v poashermanovsých těhotenstvích jedno z možných rizik, ale neznamená to, že bys nutně musela přijít po porodu o dělohu, to není vrostlá placenta (accreta), ale placenta, která je nízko uložená a leží v porodních cestách, proto ten císař, ale pokud nebude vrostlá do svalu, dělohu ti odebírat nemusejí, pokud nechceš. Jinak pokud tě to uklidní, i bez takovéto placenty mi přijde císař po AS jako bezpečnější jak pro tebe tak pro dítě, takže to bych brala spíš jako výhodu. Snáz pohlídají případně krvácení, zkouknou tu dělohu, vytáhnou opravdu celou placentu, toho bych se nebála. Horší je teda to ležení někde v nemocnici až do porodu, ale to bych si na tvém místě ještě někam zašla pro druhý názor. Jasně, člověk nechce nic podcenit a radši se omezí, jen aby miminko bylo v pořádku, na druhou stranu občas dr. zejména v malých okresních nemocnicích často zastávají poměrně zastaralé postupy v porodnictví, takže nedala bych jen na jeden názor jednoho lékaře. Nechceš zkusit alespoň anonymní dotaz na webu porodnice.cz - na dr. Kouckého nebo doc. Pařízka, jaký by byl alespoň na dálku jejich názor na rizikovost takového těhotenství? Já se tam dozvěděla z různých dotazů poměrně hodně věcí…
No každopádně, ať už se zařídíš jakkoliv, opravdu ti přeju hodně štěstí, aby všechno dobře dopadlo a dočkala ses po tom martyriu toho malého zázraku, ať už to děloha přežije nebo ne. Moc ti přeju co nejpohodovější zbytek těhotenství a hlavně zdravé miminko nakonec! :kytka: Drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
19.4.13 20:29

Marsi

Jupí, já to věděla! 6mm je super!
Jinak co se týká chování toho dr., asi pochopil, že fakt přestřelil, což ale neznamená, že příště se nemůže chovat zase blbě. Já chápu, že mají nějaký svoje utkvělý názory vytvořený na základě lékařskejch skript a vůbec neberou v potaz sílu vůle pacientky a nějakou ozdravovací schopnost těla a konečně i zázraky, které se občas dějí, ale prostě tenhle názor jde vždycky zaobalit tak nějak, aby to pacientku úplně nepoložilo, nejsme přece žádný husy, abychom si neuvědomovaly vážnost situace, ale trocha empatie a citlivosti by byla na místě. Takže za mě už bych k němu víckrát nešla. I když ten vítězoslavnej pocit až bys k němu šla na těhotenskej ultrazvuk… :mrgreen:
Jinak do inseminace běž klidně hned po vyndání tělíska. Vem si, že když ho mají ženský jako antikoncepci a pak se rozhodnou, že otěhotní, tak taky žádnou pauzu nemají. A MM taky po druhé HSK, když už všechno vypadá dobře doporučuje těhotnět hned další měsíc, takže pokud to bude při vytahování bez srůstů, tak bych do toho hnedka šla. A šance je veliká, nic se neboj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marsi-mar
19.4.13 20:54

Moc děkuju za podporu… :lol: :lol: :mavam: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat