Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
červenec
19.4.13 21:20

Marsi-mar
Tělísko mi vytáhli v květnu 2011,rok mě nechali, zda otěhotním. Neotěhotněla jsem a tak mi vloni v září dělali kontrolní laparo na průchodnost. Ta byla na té pravé straně OK, levá strana srostlá. Pak zas čekání. Mezi tím jsem změnila gynekologa, protože se mi zdál jeho postup nestandartní. No a v lednu 2013 jsme měli jít už do centra asistované reprodudce s tím, že to bude zrovna na IVF a já otěhotněla. Hodně u mně dělala psychika. Já to pustila z hlavy a nějak se to uchytilo. Všechny ty vaše trable mám tak nějak za sebou, ale stále není vyhráno.
Ashermanka
Já právě tu acrretu mám. Nějak jsem se nemohla dočíst, co to znamená a pak se to dozvěděla odtud. A právě ani ta placenta není nějak ukázková. Proto ta hospitalizacea hysterektomie. Už to mám z hodně názorů a všichni se schodnou. Takže tak jak jsem to napsala to asi bude.Jen se musím ještě s mou doktorkou domlůuvit, kam si jít lehnout.Jsem teď po té hospitalizaci psychicky rozhozená, tak se mi píše dost těžko, ale jsem ráda za vaše reakce.

• Citovat
  • Upravit
365
20.4.13 21:48

Ahoj holky, tak mám zase další zprávy, sice to nesouvisí s AS ale musím se podělit.. byla jsem na genetice pro poslední výsledky-MTHFR a jsem heterozygotní nosič mutace-tzn že i to může být příčinou mojich potratů.. a nebo alespon z části to tomu mohla napomoci, proto až otěhulím můžou mi dávat Frexeparin(nebo tak nějak) je to miniheparin an ředění krve, dále prednison-kortikoidy a jdu si koupit femibion 800,protože je vní štěpená kys. listová, protože tu obyčejnou díky této mutaci moje tělo neumí pobírat.. tak jen trošku něco malinko odemně, MS jsem ještě nedočkala, čekám jí v pondělí, snad dojde..a pak už jen odpočítávat dny k ovulce..nemůžuž se dočkat a jsem jak malá..

Jiank Marsi-co to tu čtu… kooonečně dobré zprávy že?? moc gratuluji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
21.4.13 12:44

Červenec

A jo, tak to jo, já myslela, že to byl jen závěr jednoho doktora z velkého UTZ, tak jsem doufala, že třeba jiný by měl jiný názor. Jen jsem četla, že právě ta vrostlá placenta se pozná s jistotou až po cca 30tt :nevim: Já vím, že teď je to pro tebe těžký, vlastně všechny do toho jdeme s tím, že tahleta rizika můžou nastat a jen doufáme, že když už se to podaří, tak to bude bez potíží, ale už jsi za půlkou, myslím, že tou horší, teď už to přece MUSÍ dopadnout. Odloučení od rodiny bude určitě těžký, ale až se vrátíš s miminkem, tak už bude jenom dobře! A s tou hysterektomií asi nezbývá, než se smířit, hlavně že ta děloha ještě to jedno dítě vydrží a heleď třeba se u císaře uvidí, že to s tou placentou není tak strašný a půjde to vykutat i bez odebrání dělohy?
Každopádně moc ti držím palce a děkuju, že ses s náma o to podělila, i když to teď vypadá dost komplikovaně, pro mě je to pořád obrovské povzbuzení a motivace, a i za takovou cenu bych do toho šla. Drž se a ať ti to jaro rychle uteče a všechno už je za šťastně tebou! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
21.4.13 12:50

Mishka

Já to věděla, že se něco najde! Přesně takhle jsem to četla - že samotná MTHFR nic asi nezpůsobí, ale může být urychlovačem různých procesů v těle, které pak můžou vyvrcholit právě potratem. Je to sice komplikace, ale s tím Fraxiparinem a Femibionem snadno řešitelná a ohlídatelná, takže teď už nic nestojí miminku v cestě!! Jé, ty se máš, s takovými vyhlídkami tu za měsíc, dva čekám oznámení :D Tak ať se daří :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
21.4.13 20:00

No právě že mi Mudr z Imuna říkal že tu heterozygotní mutaci má 40% populace, ale u mě to může být několik malinkých příčin a proto potrácím, proto je třeba alespoň něco odhalit a vyeliminovat a on my alespoň může dát ten fraxiparin „legálně“ chtěl mi to právě dát i kdybych nebyla, ale říkal že by to musel nějak zaonačit.. no a ten femibion už jsem si koupila..další věc je ohledně imuna, že mimi vypuzuji-na to mi dá Prednison-kortikoidy, taky můžou vadit Ondrovo spermie-narušují prostředí miminka-takže to se pak musíme chránit.. takže víc pro to už ale oprvdu a oprvdu nemohu udělat..Takže zabezpečeno mám ze všech stran-jen ještě to otěhotnění z toho mám teď možná větší strach než že neudržím.. jinak moc Děkuju Tery :hug: :hug: za všechno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
červenec
22.4.13 16:57

Ashermanka
Moc hezká slova. Taková, jaká jsem už dlouho neslyšela a povzbudila mě do toho boje.Snad s vámi budu moci být ve spojení i v nemocnici.
Já to snad ani nemůžu napsat, ale já do 20. týdne pracovala. V turnuse, celkem náročnou práci. Nechtěla jsem se tomu nějak poddat a připustit si komplikace. A je fakt, že jsem mi bylo dobře. A i to mě teď trochu povzbuzuje, že jsem to zvládala, tak ta má děloha musí něco vydržet.
U porodu se ani nebojím tak o tu dělohu jako o mimino a rekonvalescenci. Já se tý dělohy snad i ráda zbavím. Natrápila už mě dost.Ale to dítě. Jezdit zas další týdny za nedonošencem si v tuto chvíli neumím představit. Ale vím, že ostatní by třeba za tento můj stav daly cokoli.Byla to ale hodně dlouhá cesta sem.
Jinak jsi Ashermanko chodící encyklopedie.Jsem ráda za tvé celkem odborné názory.
Všem ostatním přeji hodně štěstí a samé dobré zprávy.

• Citovat
  • Upravit
228
22.4.13 21:11

Červenec

Jojo, chodící encyklopedie - z nouze! A radši bych si to odpustila - jak pohodové bylo moje první těhotenství, kdy jsem ani netušila, že existuje něco jako ZT oproti tomu, které snad bude a kdy už budu přeinformovanej plašan… :lol: Koukám, že u tebe taky nebýt moderních podrobných vyšetření, tak jsi spokojená jako doteď, chodíš dál do práce a nad žádným předčasným porodem nemusíš uvažovat, co? Jojo, co oči nevidí…
Ale jinak myslím, že právě to, že doteď jsi byla úplně v pohodě a děloha fungovala tak jak má (v rámci možností po tom AS), tak věřím tomu, že i nadále to bude v pořádku. Ten předčasný porod možná hrozí, tím že máš „k dispozici“ jen půlku dělohy, tak postupně ten prostor pro dítě bude ubývat, ale neviděla bych to zas tak tragicky, věřím, že 32tt dáš a to už je to hotové vyvinuté miminko, jen musí trošku nabrat na váze, ale to budou stačit tak 3 týdny v porodnici (zkušenosti mojí kamarádky) a bude to dobrý. Takže žádným dlouhodobým dojížděním k inkubátoru se nestresuj, to prostě dopadne dobře! Blbý teda je, jestli budeš muset už předtím ležet někde daleko, copak dospělej, ten to nějak zvládne i v tom nemocničním prostředí, ale ten pocit, že to starší dítě tě taky potřebuje, to úplně chápu. A nemáte třeba někoho z rodiny nebo známý v tom městě, u kterých by vždycky manžel s dítkem mohl přespat přes celý víkend a tak bys je viděla často a dalo by se to nějak vydržet?
No každopádně třeba to nebude tak strašný a ještě budeš moct být nějakou dobu doma, třeba víc sledovaná, a na porodnici dojde co nejpozději… A pokud budeš potřebovat nějakou podporu od nás, tak neváhej, všechny ti držíme palce a určitě podpoříme, co budeme moct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
červenec
22.4.13 21:43

Opravdu díky za ty slova.Jak píšeš. Nejhorší je to starší dítě doma. Z toho mám největší strach. Už teď je taková smutná. tak dobrou a hlavu vzhůru!!!

• Citovat
  • Upravit
365
25.4.13 08:38

Ahoj Holky, tedy asi hlavně ashermanko.. jsem totál zoufalá a mám strašný strach, snad mi poradíš..
Vždy jsem měla cyklus 28-31 dní a dnes je 32 den a mě stále MS nedorazila..jsem v panice protože tohle čekání na MS každým dnem já moc dobře znám, není to zas tak dávno když jsem na ní čekala cca 150dní a mám to ještě v živé paměti.. už 3dny jsesm nafouklá a bříško mě jako na MS bolí… čekám na ní jak na smilování kvůli snažení a ona nikde..
Myslíš že mi to tam zas mohlo tak moc brutálně srůst že ani MS neproteče? mám velký strach :nevim: :zed: :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
25.4.13 12:41

Míšo, to myslím že ne. Tentokrát toho na rozrušování bylo míň než minule a to jsi minule MS měla, takže bych se nebála. Prostě nějaké dvoudenní zpoždění, koukni na ostatní holky, taky jsou tady skoro všechny na střídačku zoufalé a MS pak vždycky přijde. Hlavně buď v klidu, já vím, že čím dřív přijde, tím dřív můžeš otěhotnět, ale tak jeden dva dny už dáš a třeba je to zpoždění právě vyvolaný takhle psychicky, že se tak moc soustředíš na to, aby už přišla, že se tělo trošku blokne, to se stává celkem běžně. Tak neboj, už je to za rohem, kór když to na sobě takhle poznáš, tak už se asi něco chystá… :) Tak snad to bude na nějakou dobu zase MS poslední :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
25.4.13 12:43

Tak mě vlastně napadá, že by to otěhotnění pro nás všechny bylo vlastně vysvobození už jen kvůli tomu, abychom se takhle nemusely stresovat každou MS, přijde-nepřijde, slábne-neslábne apod. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
25.4.13 15:32

Máš naprostou pravdu Teruš, dva, tři dny určo už dám… leč nerada, ale dám..jde mi spíš o to že mám velký starch že mi to zase srostlo…minule jsem sice ms měla a sůsty byli mnohem větší, ale minule jsem měla ten gel, tentokrát ne..=(
mám strašný strach, chtěla bych se už konečně snažit..vím že to ani nemusí vyjít hned, ale už to bude snažení, naděje a budu vědět že je to ok, ale takhle se bojím že mi to zas mohlo srůst..chjo..se z toho už zvencnu..
taky jsem si říkala že možna pychikou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
25.4.13 16:12

:,( :,( :,( :,( :,( tohle mi napsal MM
nemohu jednoznacne odpovedet.. mozne je bohuzel vsechno, ale neztracejte nervy.. tohle je zatim kratka doba co menses neprisly.. nemohu ale tyto veci resit se vsemi, je mi ito, reste se svym gynekologem a kdyby bylo bud. jeste treba ozvete se na ev dalsi hysteroskopii.. se srusty v deloze je to bohuzel na delsi cas a budoucnost je nejista.
zlomte vaz
mm
:,( :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
25.4.13 16:33

Ahoj Misko, uklidnim te. V pondeli sem silene plasila, ze mi nedorazila menses, fakt total na nervy. A dnes prisla o 5 dni zpozdeni, myslim, ze to ta HSK asi zpozdila o par dnu. Jinak sem nemela vubec zadne bolesti, po HSK me normalne vymizely ty priserny krece a bolest prsou. Ted sem mela jen migrenu, jinak bych ani nepoznala, ze se blizi menses. Vazne se to mohlo zpozdit, ja sem toho dukazem.

ps: prochazela sem ted internet, nasla sem hodne pripadu zen, co se jim po hsk zpozdila menses, nekde i psali, ze je pred zakrokem poucili v nemocnici, ze to muze narusit prirozeny beh cyklu. Neboj kocko :srdce: A kdyby se ty srusty pri nejhorsim vratily, cemuz ja teda neverim, tak stale je to resitelne pomoci CARu, ty mas sliznici a strednia ruzovou a prostornou, tak NEBOJ :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
25.4.13 16:50

Kocko..dekuju..:(( jenze znova hsk…me mrdne a mam slzy v ocich, jen pomyslim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí