Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
39
26.4.13 14:09

Dik, tobe taky :hug: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marsi-mar
26.4.13 14:24

Ahoj holky… děkuju všem za podporu… psychické pasti - to jsi napsala hezky, ale v mém případě už nejsem v pasti, ale s nervama v prd… :mrgreen: mám zavolat, až dostanu MS a pak mě hned objednají, tak počítám tak za 14 dní to budu mít a pak než mi dají termín. Je problém i ten, že změna pojišťovny mě začne platit až od nového roku, takže za tu " mini HSK " budu platit 2900 kc. Docela mazec, ale dohodli jsme se s manželem, že už tady u nich zůstaneme, doktor opravdu kapacita - TEDA DOUFÁM!!! Ale podle chování a hlavně podle toho jak s náma mluvil, tak opravdu myslím, že lepšího už nepotkám. Samozdřejmě jsem očekávala něco jiného, ale aspoň nademnou nemávnul rukou se slovama, že řešení je jen náhradní mateřství. Sice mě ještě neviděl " zevnitř ", ale říkal, že hodně věcí se dá řešit a když studoval všechny zprávy co jsem mu dala ( a poctivě je všechny četl ), tak řekl, že by to zase tak černě neviděl, těch půl roku budeme zkoušet, spravovat, stimulovat, obnovovat a po novém roce by jsme do toho šli na plno. A to mi už bude přispívat pojišťovna. Klidně vykradu banku, ale hlavně prosím už opravdu o někoho spolehlivého a zkušeného doktora a na tom jsme se s manželem schodli společně, že ON opravdu ví co dělá. Je výhoda, že manžel může chodit se mnou, vše slyší přímo od něj a má už také možnost srovnávat to chování, postupy a hlavně ten přístup, a jednoznačně řekl, že Hradec budeme už fakt objíždět velkým obloukem. Mám z něj dobrý pocit a to jsem vlastně chtěla - potkat anděla kterej mi řekne, že jinde se spletli a ikdyž to neřekl do slova, tak si myslím, že u něj opravdu budu mít možnost vyzkoušet i nemožné.
Plán je ten, že tělísko mi ponechají, že když už ho mám, tak ho jen srovnají do správné polohy a průchodnost budou zjišťovat asi tím roztokem jak píšeš Ashermanko jestli doteče kam má. Přesně mi vše popsal, vysvětlil co mě čeká, jakou léčbu by si představoval dál, jaké možnosti máme… opravdu mám konečně pocit, že pokud mi jednou opravdu dá někdo aspoň malí kousek naděje tak to bude on. Kamarádka mi o něm psala, že se u něj také léčí, že jí pomohl a hlavně, že opravdu ví co dělá.
Ale psychika fakt už dostává zabrat, už se těžko hledá síla na to začínat opět od začátku…

• Citovat
  • Upravit
228
26.4.13 14:51

Marsi,

já vím jaký to je, ale uvidíš, jednou se to zlomí a nějak se to srovná a ty nervy zase budou, co bývaly, uvidíš. U mě tahle fáze trvala skoro rok a půl a teď mám fakt pocit, že jsem vyrovnaná jako nikdy. Ale jako mohlo už by se to podařit… :mrgreen:
Taky myslím, že je dobrý, že u toho manžela máš, že to aspoň i on slyší přímo od těch doktorů, takže to doma pak nebude zlehčovat ve smyslu, že moc plašíš a že na to nemáš moc myslet a že to určitě vyjde. Ono ti chlapi to moc nedávají znát, ale možná je vyděšenej víc než ty. Já si teda mezi svýma kámošema nedokážu moc představit, jak by ochotně chodili co pár měsíců pod narkózu, píchali si injekce do břicha atd. Nakonec mýho muže taky doteď nenapadlo, že vlastně já si to „tak moc beru“ proto, že je to kvůli mě, že kdyby byla chyba u něj, tak bych ty neúspěchy taky snášela líp, až když jsem to teď před ním řekla, tak ho vlastně napadlo, že kdybychom nemohli mít děti kvůli němu a jedinou šanci by nám dávali se spermatem anonymního dárce, tak že by z toho byl víc špatnej, než když je ta chyba u mě a jen bude chvíli dýl trvat než se to podaří. A to prosím není žádnej vůl, jen ti chlapi ten svět vnímaj trošku jinak, no. Takže dobře děláš, že ho k tomu přibíráš, uvidíš, že vás to ve výsledku strašně posílí, jako nás.
Těch 2900 už jsou v tom všem drobný… My jsme sice měly HSK zadarmo, zase nás stála 2500 konzultace u MM, takže to vyjde nastejno. Hlavně jestli z něj máš dobrej pocit. A jak dlouho to tělísko budou ještě nechávat? A budou ti tam i rovnou něco rozrušovat, pokud se tam teda přes to špatně zavedený tělísko něco obnovilo? A opravdu souhlasím s tím, že nejsme ztracený případy, jako určitě existují holky, u kterých to dobře nedopadlo a je mi jich fakt líto, ale pořád se s náma dá ještě hodně dělat a zkoušet, vždyť jsme všechny teprve na začátku. A nakonec takových zázračných otěhotnění zaručeně neplodných párů už taky proběhlo dost, tak co se trápit, ne? ;)

Miško

ještě jsem si vzpomněla - vždyť ty přece poznáš, jestli se ti ty srůsty znovu obnoví proto, že ti okamžitě zase nastartují ty bolesti. Tobě ta děloha menstruovala vlastně pořád, jen krev nemohla ven, tak způsobovala ty bolesti, takže dokud je nemáš, tak srůsty taky ne a jen se MS ještě někde fláká. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marsi-mar
26.4.13 16:22

Ashermanko - tak líp bych to opravdu nenapsala :hug: :hug: děkuju. Slovo od slova jsi přesně napsala tak jak to vidím já. Taky jsem moc vděčná, že to slyší sám, protože jak jste mě tu už mohli poznat, tak opravdu trpělivost je to co mi chybí, takže okamžitě začínám zmatkovat, myslet na nejhorší a podobně. Takže kdybych to doma pak měla tlumočit, tak přesně bych slyšela, že přeháním, zlehčoval by to a hlavně by si myslel, že to není tak " horký ". Takhle ví jak na tom jsme, že pokud nějaká šance vůbec někdy bude tak si na tu potvůrku budem muset ještě pár pátků počkat :twisted:. Opravdu těch 2900 beru jako 29 kc - neříkám, že náš rozpočet to nebude bolet, ale se srovnáním stím, že jsem třeba potkala někoho kdo nám dokáže pomoc, tak to je k nezaplacení!!! Mám opravdu dobrý pocit, myslím že víc se uvidí až mě uvidí i trochu jinak :oops:. Tělísko by mi nechal minimálně ještě dva - tři měsíce a právě říkal, že bude možnost i třeba nějaké srůsty přímo u toho rozrušit. Víš, už jen slyšet to, že pořád je co zkoušet byl balzám na duši. Tak moc jsem čekala zázrak, ale nakonec jsem odcházela celkem spokojená, když jsem ho tam hodinu poslouchala, tak jsem hlavně získala pocit jistoty, že pokud mi někdo dokáže pomoc, tak to bude právě on… a po těch zkušenostech co stěma doktorama mám a hlavně teď už i manžel si myslím, že tento ví očem mluví.
Ashermanko bude to znít asi blbě, ale děkuju za Tvé zkušenosti, ale hlavně za to, že jsi našla odvahu se svěřit na veřejné stránky. Protože konkrétně mě a asi i Misce jsi hodně pomohla a do budoucna si myslím, že hodně lidiček bude vděčných za každý Tvůj řádek. Ale doufám, že jich bude co nejmíň co budou muset procházet tím co mi. Ale děkuju za podporu i Vám všem ostatním, není nad to popovídat si otom s někým kdo ví a chápe čím procházíme. Ale stejně mě neopouští pocit, že mi si to prostě všichni vybojujeme :hug: :hug: zvládnem to, sice asi tady budete číst ještě párkrát mé komentáře jak už mě to nebaví a že mám chuť se na to vykašlat, ale dodává mě to sílu když vím, že bojujeme všichni, takže holky vzhůru do boje :pankac: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
červenec
26.4.13 21:37

S těma chlapama máte holky pravdu. Já to manželovi taky neumím podat tak jako doktor. Vždy jsem spíš hysterická. Když šel pak se mnou a slyšel, jak to opravdu je, byl zelený a nejradši by mě vyklepl v nejblišší nemocnici.
Psychicky jsme na tom koukám obdobně všechny. Ale pořád bojujem.
Já byla dnes v poradně. Doktorka mě chtěla poslat už od pondělí, ale tak nějak jsem to odmítla. Ještě týden svobody.Pak už budu poslušná. A bude to tedy natvrdo až do porodu. Opět jsem slyšela jen ty špatný zprávy. Ta placenta je prostě strašná. Nízko a plná těch lakun(ostrůvky s krví).Ale dobrá zpráva je, že mimi prospívá. Roste a hýbe se. Už je životaschopné, což mi nahání strach…
No já jdu zas poslušně ležet, ať ten týden vydržím.
Držím vám palce. Opravdu, když to vyšlo mně, vyjde to vám. Já měla tu dělohu zoufalou. Hodně sil.

• Citovat
  • Upravit
228
27.4.13 20:55

Červenec

To není, že bys to neuměla podat, ale že některé věci se prostě nechtějí slyšet :lol: Třeba můj manžel si myslel, že při HSK se uvede děloha do původního stavu, takže nechápal, proč bych pak jako nemohla zase otěhotnět. A samozřejmě to, že je to trvalý nevratný poškození, který se jen trochu koriguje mu přišlo jako moje přehánění a že to vidím moc černě. Až to řekl doktor, tak se konečně polekal a teď už mi teda ve všem věří. Ale nikdy bych neřekla, že budu se svým mužem sdílet poznatky ohledně MS, děložní sliznice, ovulace apod., to jsem si myslela (a myslím doteď), že prostě chlapi vědět nemusí… No tak se to vyvrbilo trochu jinak :mrgreen:
Jinak super, že sis vybojovala týden doma. Trefný - svoboda… :lol: Můžu se ale jen zeptat, jakej je vlastně důvod té hospitalizace? Já tomu úplně nerozumím, co ti budou v té porodnici vlastně hlídat - vcestná a vrostlá placenta miminku nijak nevadí, pokud vyživuje jak má, jen ta děloha to bohužel asi odnese, kdyby se mimču něco dělo, tak to poznáš na pohybech, kdybys krvácela, tak pokud nebydlíš 50km od porodnice, tak to taky dojedeš, nebo už se ti zkracuje čípek? Abys tam poslušně nenaběhla a oni by tě tam nechali jen ležet a jednou týdně udělali UTZ, aby konstatovali, že je to v pořádku. To si můžeš nějaké zpřísněné kontroly domluvit třeba i u obyč. gyndr., pokud bude ochotná. Já chápu, že když už člověka tak naplaší, tak že se bojí něco zanedbat a než by si to vyčítal, tak radši nastoupí, ale zase 3 měsíce preventivně někde ležet je fakt mazec :roll: Nešlo by vybojovat třeba ještě měsíc doma? Psychika taky přece dělá hodně a když budeš v pohodě (jako doteď, dokud jsi nic o té placce nevěděla) a budeš se hlídat, tak by to možná bylo pro všechny lepší, ne? No ať už to namyslíš jakkoliv, hlavně ať ti to rychle utíká :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
červenec
27.4.13 22:32

Ashermanka
No já si myslím, že oni mě tam posílají jen pro svůj klid, aby byli kriti. Já to vidím úplně stejně jako ty. Přesně. Budu tam jen ležet, jednou za týden UZ a jinak depkovat. Obtíže žádné nemám. Cítím se opravdu dobře, čípek jak má být. Ale v poradně jsem si připadala, jak rebel. Nicméně mám zas další názor- já totiž psala dotaz doktoru Kouckýmu. On sám mi odepsal, že oni pokud není krvácení, hospitalizují až od 30.TT a doporučuje udělat císaře až 38.TT.Dítěti nic nehrozí, pouze nezralost z důvodu předčastného porodu.
Teď babo raď. Mám nadále rebelovat? Nechce se mi v poradně říkat, že mi to poradil nějaký pan doktor na internetu, který mě ani neviděl. Ale mně to fakt připadne zbytečný ležet v nemocnici.Jak se zachovat? Doktoroj mám zavolat v pátek. Že napíše zprávu a v pondělí 6.5. se pro ni mám stavit, až pojedu do nemocnice. Mám teda i termín na 6.5. do poradny, kdybych se nerozhodla, protože prý je to jen na mně. Jenže já si pak připadnu jak nezodpovědná matka, která roky bojuje o dítě a teď se chová tak strašně. Pan doktor Koucký to napsal moc hezky. Konečně nějaká zpráva ne plná strašení, ale i optimismus. Jenže je to jen internetová poradna.tak co radíš?

• Citovat
  • Upravit
365
27.4.13 22:59

Ahoj holky, tak mám nějaké smíšení pocity..MS mi dnes sice jakžtak došla…
ale jak píšu…jakž takž… :zed: :zed: :zed:
Vždy jsem první den měla výbuch že jsem měnila tampony ob hodinu a i po minulé hsk jsem to tak měla a dneska by mi s přehledem stačil jeden..pořád doufám že to přijde zítra alespooň, každopádně si zase říkám že když může MS ven, tak můžou i nějaké ty spermijky dovnitř…snad… v každém případě vím že uplně na totálku srostlá nejsem a to je uklidňující a taky si říkám jestli nezavolat hned v pondělí Dr že bych přeci jen tu inseminaci chtěla.. jenže ono je asi v CARU nějaká čekací doba a na tento cyklus by se to asi stejně už nestihlo a příští už by se tam taky třeba nemuseli dostat.. mám na to 14dní.. a je mi jasné že se tam ze mě ihned nepo*erou.. a že to celé bude trvat..
Jsem z toho celá nějaká smutná, tolik jsem se radovala že jsem na konci cesty a těšila se na to snažení, drželo mě to nad vodou a teď vůbec nevím co bude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
27.4.13 23:52

Misko, predne gratulace k menstruaci :palec: Menstruace se ti muze jeste rozjet, ja ji mela nejsilnejsi 2 den, pokud te to uklidni. Ale i tak se zadne vodopady nekonaly, menstruaci jako pred antikoncepci jiz nikdy v zivote mit tak silnou nebudu. Brala si nekdy nejake hormony na sliznici? Mohla si mit napriklad tenhle cyklus sliznice mene a tim i slabsi menses. Nemusi to byt hned srusty. Nerikal ti tvuj gynekolog, kdyz jsi u nej byla naposledy, kolik si mela mm sliznice? Tohle hodne napovi. A je to opravdu klicova informace, kdybych byla v CR, nechavam si to pro jistotu premerovat kazdej mesic kolem ovulace, at vim, jak si stojim.

Jinak mas pravdu, CAR je podle me beh na trosku delsi dobu. Ze dne na den te asi nevemou. Me gynekolog napriklad rikal, at mu napisu mail, jak jsem se rozhodla a ze mi tam okamzite on sam zavola a objedna mi at vsechno pripravi, ze to trva nejaky cas. Ale mluvil v mem pripade o IVF, takze treba inseminace je jednodussi a nezabere takovou pripravu. Na to jiste odpovi nekdo, kdo ma zkusenost, treba Ashermanka nebo jine holky…

Klicova bude podle meho nazoru az tak 3 menses, pokud budou slabnout. Az pak bych se nervovala, Jak si psala, kdyz to jde ven, pujdou i spermie dovnitr :D Tak nemaluj certa na zed a vrhnete se tenhle cyklus rychle na to. Fandim ti, Misko :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
27.4.13 23:56

Ahoj Andrejko..=) jsem ráda že jsi tu..=) no já měla před hsk vždy jen max 6mm ale od té doby nevím.. na gyndě jsem neště nebyla od HSK a na HSK říkal že je střední že neměřil, asi to ani nejde při hsk..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
27.4.13 23:59

Andrejko a proč 3tí MS? já myslela že když se srůsty udělají tak se udělají tak do týdne po revizy, nebo po té naší HSK…a když se neudělají do té doby tak už se neudělají.. takhle jsem si myslela že to je.. jo a jinak nikdy jsem nic na sliznici nebrala, měla jsem jí vždy dobrou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
28.4.13 11:15

Tak kocko, ja mam taky 6mm a to opravdu neni na vodopady ;) premeroval mi to v ovulaci tenhle mesic gynekolog. Ted se 6 mm sem krvacela 3 dny. Taky jsem zatim nic na sliznici chemickyho nebrala jen se snazim do sebe prirodne dostat estrogeny ( v nizkych davkach sojovy mliko, maca pudr a prokrvuju sliznici materi kasickou) Byla jsem trosku zoufala a vzala si i prirodni viagru, ze mi to prida mm :mrgreen: Plus jim kyselinu listovou Femibion a piju kontryhelovy caj.

Kolik mm jsem mela pred tema 2 kyretazema a vubec pred antikoncepci nevim, ale hodne by mi to zajimalo. Protoze antikoncepce snizuje sliznici a ty 2 kyretaze tomu taky nepridaly…

Mas pravdu, pri HSK to nejde merit, ja na HSK byla na zacatku cyklu, bezprostredne po konci menses, takze asi proto mi rikal sliznice nizka. Ty jsi tam byla asi pozdeji, ze?

Gynekolog mi take rekl, ze pri me vysce 6 mm by se mi mohlo podarit i otehotnet prirozene, ze je sance. Takze se ted budem snazit., Kdyby nam to neslo do urcite doby, tak mi objedna na IVF rovnou. Protoze Mara mi na stimulaci sliznice, aby vic narostla doporucil chemicke hormony FHS a Tamoxifen. Vsechny tyhle hormony se davaji pri IVF, abys mela tech kouzelnych 8 mm :?

Tak na 3 menses muzes odhadnout, jestli mas menses stale stejne silnou nebo postupne slabnouci. S tim navratem srustu a jejich silenim fakt nevim jak je. Snad Ashermanka neco vyzkoumala.

Ja cetla dost odlisne veci, nekdo rika, ze se udelaji do par dnu, na jinem blogu jsem cetla, ze nejaky profesor rikal, ze se vrati zpravidla do pul roku. Ja se o to zajimala prave proto, ze mi od dvou revizi delohy pomalu slabla menses az mi uplne vymizela. A resili jsme s manzelem, zda muzou ty srusty postupne silit v case a ze mohli propustit ze zacatku krev a pak ne. Proto jsem prisla i na tohle forum. Mara mi rekl, ze se udelaji zpravidla hned a o nejakem postupnem sileni srustu nic nerikal., Cetla jsem i ruzne statistiky, kolika zenam po zakroku se vrati a kolika ne, podle rozsahu AS. Vzdy jina cisla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
28.4.13 18:35

Červenec

No tak to je právě to babo raď. Dr. s tebou v nemocnici nic extra nevymyslí, ale ty po nich pak nemůžeš nic chtít, protože pro tebe přece udělali „maximum“ a jsou v klidu. Právě to jsem si myslela, že bude ten důvod hospitalizace, ale nechtěla jsem to psát tak na rovinu, abych tady pak nevypadala jako nějaká paní chytrá… A když to uděláš podle svýho uvážení a pak se něco stane, což nemůžeš nijak ovlivnit, tak budeš ty ta nezodpovědná matka, co za každou cenu podepsala revers. Takovýhle rozhodnutí z kategorie „je to vlastně jen na vás“ mám fakt ráda… :roll:
Těžko říct, co poradit, když nejsem v tvé situaci. Co zkusit jít ještě v to pondělí normálně do poradny a tam se na rovinu poradit? Jestli by byli ochotní tě ještě co týden sledovat do toho cca 30tt (to už je jen nějakých pár týdnů, ne?), ať tě ÚPLNĚ seznámí s možnými riziky a co pak dělat a přece nejsi hloupá a doma poctivě dodržuješ ten režim co ti nařídili, tak v tom přece není rozdíl, pokud jsi v dosahu porodnice kdyby se něco nenadálého stalo. Od toho 30tt bych tam už fakt šla, aby byli připravení na to potenciálně nedonošené miminko, to je důležité podchytit zavčasu i po tom 32tt a mít porodnici s pořádnou novorozeneckou JIPkou. Moc bych ti přála i ten 38tt, ale nevím, jestli se to podaří, když máš k dispozici vlastně jen půlku dělohy, jestli pak to místo nebude chybět :nevim: Ale myslím, že do 32 nebo 36tt to určitě dotáhneš a to už pak miminko všechno dožene.
Drž se a ať se rozhodneš jakkoliv, tak hodně štěstí tobě i miminku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
červenec
28.4.13 18:49

Ashermanka
Přemýšlím, že tedy 6.5. nenastoupím, místo toho pojedu plánovaně do poradny a pak se nechám hospitalizovat od 9. nebo 13.5.To budu 26.TT.A pak se už spíš domluvím na té klinice. Myslím, že na to budou mít podobný názor jako ta Praha a třeba mě pak ještě pošlou do toho 30.TT dom. Pak jsem ochotná a poslušná tam být. Sama budu klidnější. Já z toho mám takový pocit, že si se mnou tady nevědí rady a nemají noc zkušenost, tak to chtěj už dát na někoho jiného.
Každopádně dám vědět, jak to se mnou vypadá. Pa. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
228
28.4.13 19:05

Jéé, ty už jsi tak daleko! To už přece musí dopadnout!
Asi to takhle bude nejlepší, ten týden se snad nic nestane a pak uvidíš, jaký názor budou mít v té porodnici. Každej týden doma dobrej, pokud bude všechno v pořádku a od toho 30tt už to vydržíš, to už bude konec hodně blizoučko a snad to rychle uteče. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí