Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, jakpak se tu máte..
já vás jdu povzbudit a zároveň se pochubit…
úvodem jsem chtěla říct:
každým mojim potratem a následnou revizí se mi zhroutil svět a rozpadl na malinkaté kousíčky, bylo těžké začít doufat že bude vše zase dobré ale věděla jsem že všem dnům není konec a že se pokusím znova a bude zase dobře, když jsem ale zjistila že mám ashermanův syndrom, leč jsem věděla že je semnou něco špatně tak jsem v to nejdříve nechtěla uvěřit a když jsem opravdu uvěřila, zhroutil se mi svět už uplně, protože jsem tu vyhlídku že bude dobře neměla a já týden probrečela doma v postely a myslela si že už nikdy ten krásný pocit miminka v bříšku nezažiju a že už nikdy nebudu mít možnost být maminkou… myslela jsem že nemám sílu bojovat ale jak už se říká žena když říká že nemůže, múže ještě 7× tolik…
No, zkrátím to, koukám tu teď na //,jsem těhotná pravděpodobně a nejšťastnější na celém světě a štěstím se mi koulejí slzy a myslím že potom všem není pochyb že jsem si to zasloužila…
Přeji všem tady aby tento pocit taky mohli zažít a uvidíte holky, ono to půjde..
![]()
Ja jsem to rikala, ze ty jsi muj tip, ze budes prvni. Kazdopadne gratuluju hodne a preji at je to zdrave a prosperuje to
nechapu, ze se ti to zobrazilo tak brzo, pozorovala si nejaky priznaky. Ja se testovat ani nebudu, citim se netehotne a ani jsem kvuli zitrejsi ceste nic neplanovala. Ty jo jeste jednou hoooooodne stesti
![]()
No jsem 9dpo a čárka je mikroskopická a ani bych tomu možná nevěřila, ale bolí mě už asi 3tí den prsa na dotknutí a to vážně hodně, mám je obrovské, je mi tak nějak divně, pořád opocená přitom je mi zima, zdají se mi strašně živé sny, mám průjem, špatně se mi dýchá(měla jsem to vždy hned uplně od začátku) no tak jsem ten testík prubla a jsem totál hotová z toho, jo a v puse mám pořád tak divně.. vůbec jsem nevěřila…doufala, ale nevěřila že se to hnedka povede..
![]()
Jinak moc děkuju Andrej..
Tobě přeji ať se ti cesta do Švýcarska líbí a pak koukej taky těhulit..=)
Jo, jo vlastně..=) no já nevěděla jestli jsem jí měla sobota nebo Neděle, tak jsem to ryskla a zkusila testnout, ale taky hlavně kvůli příznakům..=)
Peta
Tak to je dobře, že se to nepotvrdilo.Ale je dobře, že se na to myslelo.Ta MR je už jen doplňková, tam by se toho víc neukázalo. Já tyky slále doufala, že to je jen planý poplach. Pobrečela jsem si, tady mi znovu vše podrobně vysvětlili a teď čekám. Zítra budu 37+0.
Jinak jsem si tu povídala se sestřičkou a prý je těch diagnóz s placentou nyní více. Je i více kyretáží a císařů a toto jsou následky. Doktoři si ale snad poradí. Věřím jim. Nejhorší bylo se smířit s tou hospitalizací.
Miska
Vítám tě mezi těhotnými. Je to skvělá zpráva. Taky to po všech těch útrapách zasloužíšPřeji ti co nejméně komplikací. Ono to stejně asi neovlivníš. Ale třeba se ti to vyhne.
Červenec, mo děkuji, jsem strašně moc šťstná a pro mě je to tak moc vymodlené miminko že i kdyby mělo být jediné, tak mě to za to všechno stálo a budu napořád šťastná..
![]()
Tobě ale kočko přeju aby ti to v té nemocnici rychle uteklo a mělas brzko po trápenííí…jééé, ať už jsem tak daleko co ty..=)
Misko, gratuluju!!! ![]()
Jinak po mych 2 HSK mam ted cyklus uplne rozhazeny a nevim proc. Prvni menzes byla v terminu, druha po 36 dnech a ted cekam uz 38 den a nic. Testik negativni. Je to divne a zacinam propadat zoufalstvi… Beru Estrofem a Provera podle kterych bych to mela mit presne a ono je to uplne naopak. Mela nektera z vas podobne zkusenosti?
Lucicek79 Prvni menses po HSK mi prisla pozdeji, zacala sem plasit, ale po 2 dnech zpozdeni prisla 30 den cyklu. Ted cekam druhou menses od HSK a zacala sem dnes spinit hnedou krvi 25 den cyklu, takze jsem z toho taky nervozni, ze je to nejak rozhazeny, menses tak brzy, nevim no… Jinak mi boli hodne na prave strane, zrejme vajecnik…hormony neberu, ale chtela bych ty problemy s cyklem a menses resit asi v CARu, doporucil mi ho gynekolog a mam se dle menstruace rozhodnout do konce kvetna.
Dnes jsem se konecne rozhoupala a objednala do ISCARE a zacnu to s nimi take resit. Mit cyklus po 40ti dnech je fakt divne…
Jeee, gynekolog me ma taky objednat do Iscare
haha, se tam jeste sejdem…
Ja je mam kousek od domu, tak to tam budu mit blizko
A treba se tam potkame. Mam prvni konzultaci pristi ctvrtek.
@miska.gra gratuluju četla jsem tvůj denicek to je paráda užívej si a přejí hodně zdraví obema
Panecku to je teda rychlost, ja to prave u domu zas tak nemam
takze to musim hodne naplanovat ty svoje cesty do CR predem. Gynekolog mi rikal, ze jsou tam fakt dobry, konkretne vychvaloval do nebe primare Hulverta (snad se tak pise), ze pomohl i uplne beznadejnym pripadum a ze s tema hormonama caruje, doufam, ze ma pravdu. Preju ti hodne stesti!
Peta
Tak to je dobře, že se to zatím nepotvrdilo a nemusíš do nemocnice… Snad teď budeš dostávat jen samé dobré zprávy.
Andrejko
Cyklus se snad srovná, nemám ráda takové to plané utěšování a vzbuzování nadějí, ale může to být i nidační krvácení, to by časově odpovídalo… Pokud nebude, tak bych počkala ještě jednu MS - tu v tom cyklu s HSK bych nepočítala, tam to krvácení fakt může být rozhozené tím nitroděložním zákrokem, s těma předtím na HAK bych to taky nesrovnávala, tam to bylo řízené, ale pokud by ti i ta další přišla stejně jako tato, tak máš možná svůj přirozený cyklus takhle kratší, to může být. Jen tě upozorním, že abys otěhotněla, tak bys měla mít luteální fázi (od ovulace do MS) aspoň 10 dní, jinak i kdybys byla těhotná, tak embryo odejde s MS, takže pokud máš ovulaci třeba 16-17DC a MS bude pravidelně 25DC, tak by mohlo stačit přidat od ovulace trochu progesteronu (utrogestan) a brát třeba do 30DC aby se MS oddálila. (Kdybys třeba měla doma a chtěla to zkusit před CARem…)
Jinak krásnou dovolenou!!!
Luci
Myslím, že zmatek v tom krvácení ti budou dělat spíš ty hormony co bereš, ne na každého působí ukázkově… Jak jsem teď psala Andrejce, tak cyklus s HSK nepočítej, spíš to vztahuj k cyklům, které jsi měla před otěhotněním, pokud jsi nebrala HAK a hned potom neotěhotněla. Jinak CAR, alespoň pro konzultaci je dobrá volba, třeba máš jen rozházenej hormonální profil a bude to jednoduché a snadné řešit. Jinak pokud bys potřebovala poradit ohledně toho, jaké vyšetření by ti v CARu měli dělat a jak postupovat, klidně se ptej, ráda poradím - mám za sebou jednu zkušenost dost špatnou, momentálně komunikuju s jiným CARem a jednání, úroveň a kvalita jednotlivých vyšetření nesrovnatelná, takže kdyby ti to k něčemu bylo… Zatím se tam do ničeho ještě neženu, nechávám tomu volný průběh doma, ale už teď mám za sebou testů, že to bych se v tom předchozím nedočkala a ani bych nevěděla, že se to takto má dělat…
Miško
Samozřejmě gratuluju, myslím, že na testy je ještě hodně brzo, ale snad tě tvoje mateřská intuice neklame
Snad to takhle dobře půjde i dál. Hlavně ber ten Femibion a co nejdřív utíkej pro ten miniheparin! A užívej si to štěstí…