Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
39
21.5.13 12:39

Dik Ashermanko moc za hodne informativni reakci, nezklames :hug: nebudu nalhavat, ze nejsem z toho nervni, takze dovolena zas takovy relax nebude, odletam ve 4 rano s rozporuplnymi pocity, co se dole deje, Ted jsem 26 den cyklu, ovulace probehla dle testu kolem 10 kvetna, takze plus minus 14 den, spis 15 den. Dnes stale lehce spinim ruzovohnede. Zatim se to nerozjizdi v menstruaci, kterou cekam dle mych propoctu v patek 25. kvetna, Nidacni krvaceni mi taky hned napadlo, ale ja nemam narozdil od Misky zadny prinaky, kdyz jsem byla minule tehotna, tak me pekelne palila zaha a motala hlava. Ted me jen boli vajecniky, jinak se citim absolutne netehotne :mrgreen:

Mejte se tu hezky holky :mavam: a Ashermanko jeste jednou dik :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
21.5.13 12:58

Ahoj Terko..počkám až zesílí uplně a bude termín Ms a pak hned budu volat pro ten miniheparin..feibion už mám druhý balíček a podstivě dlabu..=) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
21.5.13 13:33

Andrejko, takhle v začátku žádný těhotenský příznaky vůbec nemusíš mít a někdy ani později. I když jsi je třeba minule měla, každé to těhotenství probíhá jinak a to co na sobě pozoruje Míša - příznaky už 5. nebo 6. den po ovulaci, je spíš rarita, to teprv to oplozené vajíčko doplavalo do dělohy a chystá se na nidaci. Já v prvním těhotenství taky nic nepozorovala, vesele jsem pila :oops: protože se nám zadařilo až po pár měsících a to už trochu zvolníš v tom očekávání a říkáš si, že zase z toho nic nebude, tak se nebudeš žinýrovat a až mi vynechala MS, tak jsem si udělala test. A i potom jsem si říkala, že mě ani ty prsa nějak nebolí, nic, až mi tak kolem 8tt začalo píchat v tříslech asi jak se natahovaly ty děložní vazy. Spíš jak se teď tak pozorujeme, tak se snažíme si něco sugerovat a doufat a víš jak - přání otcem výsledku… Já když si říkám, že to třeba tento měsíc vyšlo, tak to víš že jak myslím na to, že by mě měly ty prsa bolet, tak je cítím, i tu žáhu :lol: Tenkrát bych si možná nějakých příznaků třeba taky všimla, ale jak mě to nenapadlo, tak jsem se těhotně fakt necítila. Možná i ty to srovnáváš spíš s tím stavem až po vynechané MS, to už ty těhotenské příznaky jsou patrnější, nebo jsi tenkrát věděla už dřív, že jsi těhotná?
No zkrátka nezbývá, než vydržet a dovolenou si i přes to všechno prostě UŽÍT! Třeba je na dlouho poslední :lol: Ať vám počasí přeje a výhledy jsou nezapomenutelný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
21.5.13 13:36

No já to první těhu taky neregistraovala až po // i když jsem si ten těhu test dělala kvůli tomu že mě boleli, ale ani jsem nevěděla kolik jsem dpo, vůbec nic.. a u toho druhého jsem to věděla a taky jako tentokrát pozorovala od toho 5dpo že mám citlivější bradavky, pak mi bylo strašně mdlo a 10dpo byli na testu taky krásné //..=) je to oprvdu spíš rarity, ale já to prostě cítím, poznám to už na sobě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marsi-mar
22.5.13 10:18

Miško… no já teda koukám. Pár dní se tu člověk neukáže a ty novinky. Takže Ti mocinky gratuluju!!! :srdce: :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Marsi-mar
12.6.13 10:33

Ahojky holky… tak já jsem opět na začátku, tělísko nepomohlo. Měla jsem ho 3 měsíce a srůsty stejně byli obnovené, ikdyž jen málo. Ale MS po vyndání opět skoro nebyla… další měsíce čekání a zbytečně. Takže znova hysteroskopie a snad ten gel už pomůže. Jak dlouho potom co jste měli ten gel jste se mohli začít snažit? A jaká je pravděpodobnost, že se srůsty už neobnoví? Psychicky už je to fakt náročný, jedna revize a ani po dvouch letech není žádná malinká naděje… Bojím se aby nebyl problém někde jinde :(

• Citovat
  • Upravit
228
12.6.13 21:36

Marsi

Moc nerada to tu čtu a je mi to moc líto… Jak je to možný?! Že je Asherman běh na dlouhou trať, to vím, ale myslela jsem, že spíš s tím následným otěhotněním, víceméně tady na nás všech vidím, že s těma srůstama se jde poprat docela „rychle“, když se to umí. Jsi si opravdu jistá, že jsi v dobrých rukách? Přiznám se, že mě trošku zarazilo, že když ti to tělísko vyndávali a viděli, že tím, že bylo špatně umístěné, tak se nějaké srůsty udělaly znovu a museli rozrušovat, že už rovnou nedali ten gel, aby jim zamezil… :|
Teď teda máš po MS a byla nic moc nebo nebyla vůbec nebo jak to teď vypadá, jestli se můžu zeptat? Není to jen nějaký výkyv a zase se to srovná? Podle jedné MS bych se úplně neřídila a hned se do HSK nehnala, spíš až jak by vypadala ta další. A nějaká kontrola v půlce cyklu byla? Výška sliznice? Chápu to zklamání a beznaděj a moc dobře to znám, ale snad to ještě není úplně v háji… Taky jsi vysadila ty hormony, není to tím?
S tím snažením je to dost individuální, podle nálezu. Víceméně pokud už to bylo jen minimum srůstů, které se snadno rozrušily a MM už to má tak nějak v oku, že odhadne, jestli budou mít tu tendenci se znovu vytvořit, tak když odhadoval že ne, tak už jsme mohly hned další cyklus. Když byly ještě dost masivní tak až po další HSK, kterou vždycky nařídil a až podle té se vidělo.
Marsi, moc ti přeju, aby to byla jen nějaká nesrůstová záležitost a snad bude, nějak podle svýho selskýho rozumu bych řekla, že přece se ti mohly obnovit jen ty srůsty, které tam byly i s tím špatně umístěným tělískem a to jsi MS měla, tak třeba ještě je naděje. Teda hlavně - dokud máš dělohu, tak je naděje vždycky(!!!) a je potřeba ji neztrácet nebo aspoň občas posbírat ;) Vím moc dobře jak je to těžké a jaký to je boj, ale ty to vybojuješ, věřím tomu! Drž se a kdybych ti mohla nějak pomoct, poradit, povzbudit.. tak neváhej! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marsi-mar
13.6.13 01:32

Já věděla, že se mám zpátky ozvat Vám… Ty tvoje komentáře Ashermanko vždycky dokázali " nakopnout ". Pořád věřím, že v dobrých rukách jsem - tedy to spíše asi teprv zjistím. Když mi tělísko vyndával tak asi předpokládal tak jako já, že ty tři měsíce by mohli stačit ikdyž byli někde místy obnovené - ale podle jeho slov málo. MS jsem měla po celou dobu co jsem ho měla fakt hezkou…a měsíc po vyndání jsem hormony ještě musela brát, ale až ten následujcí měsíc mi řekl po MS vše vysadit a ukázat se v době ovulace. Jenže právě ta následujcí MS kdy jsem hormony ještě brala byla asi taková, že jedna cesta na WC byla potěšením - skoro čistá krev, ale následné tři dny už bylo jen špinění.
Přesně jak to píšeš Ashermanko, podle mého laického pohledu si myslím, že tím jak musel to tělísko doslova " vytrhnout " a ještě něco rozrušit, tak se to poslepovalo znovu. Kontrolu mám 19.6. tak jsem fakt nervní co mi řekne, kdyžtak asi Ashermanko čekej opět zoufalé volání o pomoc :dance:
Já fakt věřila, že potom všem bude už klid a když jsem se nechala v únoru přemluvit a nechala do sebe " narvat kus drátu ", tak to už byla poslední kapka pro mojí trpělivost. Ale i to se dalo přežít… odpočítávala jsem každej den, stříhala metr a teď tohle. Vím, že hodně z Vás protpělo daleko víc, že pořád tu naději snad mám. Ale už fakt upřímně přiznávám, že už se fakt bojím jen pomyslet na to, že to bude dobrý…
Ashermanko děkuju za Tvé povzbuzení i pochopení. A co jinak nového u Tebe??? Chodila jsem si sem číst Vaše příběhy a dlouho nic…
:hug: :hug: díky moc.

• Citovat
  • Upravit
228
13.6.13 21:36

Marsi

Tak snad to nebude tak horký a budeš ještě příjemně překvapená. Podle sliznice se dá taky poznat hodně, pokud budeš na nějakých 6mm, tak sice nějaké srůsty mít obnovené můžeš, ale určitě bude i velká část dobré sliznice, která narůstá, a to je důležitý, tak i kdyby měla ještě jedna HSK s gelem přijít, tak třeba už by to byla ta poslední a hurá na věc.

S tělískem zkušenosti nemám, tak nevím, jak to funguje, ale předpokládám, že ty srůsty, které ti teď rozrušoval jsi tam měla proto, že bylo špatně zavedené a přesto jsi hezkou MS měla, takže pokud se nějak nepoškodila sliznice tím „vytrháváním“ (zní to fakt děsivě…), tak by se v nejhorším obnovily opět jen tyto a tím pádem by ta slabší MS měla souviset s něčím jiným. Ono když to tak vezmeš, tak u předashermanovské MS by tě nenapadlo srovnávat každej měsíc, jestli krvácíš stejně, zatímco teďka když jeden měsíc potřebuješ za den vložky 3 a druhej měsíc jen jednu, tak už máš pocit, že jsi na poloviční intenzitě a něco se děje, zatímco předtím 8 nebo 5 vyšlo nastejno…

U nás zatím nic nového, děkuju za optání, jak už jsem psala, vyřešení srůstů byla v mém případě ta jednodušší část celé téhleté anabáze, to čekání na otěhotnění je vedle toho fakt nekonečné, ale snad bude má „trpělivost“ jednou odměněná, nic jiného nepřipouštím. A ty bys taky neměla ;) Zlom vaz a hodně štěstí!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marsi-mar
13.6.13 23:25

Děkuju Ashermanko… to víš jsem trochu zmatkář a chvíli mi trvá se vyrovnat s dalším problémem. To " trhání " tělíska bylo opravdu strašné ( a myslím, že už toho mám za sebou víc než dost, abych to mohla soudit ), sám doktor říkal, že bylo už přirostlé a upřímně proběhl mi v tu chvíli fakt celej život před očima - FAKT UŽ NIKDY!!! Ale vyděsilo mě to, že MS byla po celou dobu fakt hezká ( 4-5 dní čistá krev ) a po vyndání skoro nic. Bojím se co mi řekne při kontrole, s HSK jsem smířená, ale fakt už bojuju dlouho a pořád žádný posun k lepšímu. A to je na psychice znát…
Takže krom téhle podpory by jsi mi i Ty Ashermanko mohla " ukázat ", že to jde :mrgreen:, myslím, že mi co jsme tu, by jsme si to zasloužili snad i přednostně, ale bohužel tak to nefunguje. Je hezké, že ani Ty to pořád nevzdáváš a tak by to mělo být. Přesně jak jsi psala před tím, pokud je děloha, tak by ty šance měli snad bejt pořád reálné - a na to by jsme měli pořád myslet…
Ozvu se jak jsem dopadla… holky drž te se… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
365
15.6.13 09:41

Ahoj Holky, jdu taky podat info o sobě.. jsem dnes 6+4 a vypadá že je zatím vše v pořádku na utz jsem byla 4+2 kde nic nevyděl a když jsem se ho zeptala alespoň na sliznici řekl mi 8mm takže si říkám že zázraky se dějí že jsem s takovou pidi sliznicí otěhulila a to vlastně ihned.. tím jsem vás chtěla povzbudit že to vážně jde-byť jsem teda probrečela že je to málo a že se mimi určitě nezavrtalo dobře.. ale nevím jakou má vliv sliznice td na těhu už v 7tt ale snažm se co nejvíc odpočívat… znova na utz jsem byla 5+1 a byla dutinečka..přikládám fotenku a přeju vám tu všem strašně moc štěstíčka aby se vám taky povedlo..pro mě je to naprosto a uplný zázrak.. :andel: :andel: :andel:
PS: nezdá se vám že je miminko příliš dole? že by mělo být uhnízděno nahoře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
15.6.13 09:50
:srdce: :srdce: :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1klari
18.6.13 19:05

Ahoj holky, tak se hlásím do klubu. Nějaký čas sem občas zavítám a rozhodla jsem se Vám napsat. Jsem úplně stejný případ. Asherman, kterého jsem si ale musela diagnostikovat sama (podle příznaků na internetu). Moje doktorka mi na otázku, zda se nejedná o Asherman řekla, že je to velice vzácné a určitě ne. Přitom jsem po revizi kvůli residuím po porodu před skoro třemi lety. A celou dobu bez MS. Brala jsem tedy HA, ale neustále jsem se ptala, zda to není zvláštní, že nemám MS a prý ne. No nakonec jsem šla na HSK (moje MUDr. s tím nesouhlasila), tak jsem si to zařídila sama :-). Dopadla asi jakž takž, ovšem po hsk 3 měsíce jen špinění. HSK byla provedena koagulací, takže asi ne ideální. Na second look mám jít ale až po 6 měsících!!! Takže po přečtení Vaší diskuze jsem už objednaná k doc. Márovi :-), a to už za 14 dní. Všichni doktoři Vám řeknou, jak je to vzácné onemocnění, protože o tom asi moc neví, ale jak tak koukám na internet, přijde mi, že je spíš každá druhá po revizi :-(.

• Citovat
  • Upravit
228
18.6.13 20:57

1klari

Jak ráda bych tě tu přivítala, ale když ono patřit k téhle skupině fakt není žádný terno… Takže předně - super, že ses nedala! Jakkoliv dlouho to trvalo, tak alespoň ten pocit satisfakce, že tvá dr. musela uznat, že jsi měla pravdu. Doktoři opravdu z nějakého mně neznámého důvodu prostě ten AS naprosto odmítají připouštět, přitom příznaky jsou tak jasné, jednoduché a nezaměnitelné a jak vidíš i laikovi na první pohled zřetelné, že tohle prostě nechápu!!! :cert: Vždyť nic jiného tyhlety potíže způsobit nemůže a neřeknu, že bys za sebou neměla revizi, ale třeba by to byl důsledek nějakého neprojeveného zánětu, ale když je to po revizi tak nad čím (a čím?) vůbec přemýšlí? :cert: :cert: :cert:

Já právě taky koukám, jak se tady dělají revize jak na běžícím pásu, a to i v případech, kdy nejsou nezbytně nutné, a o AS info absolutně žádné. Když vidím některé zoufalé diskuze, jak někdo musí na revizi a bojí se a ostatní ho utěšují, že už to mají za sebou 3× a je to úplně v pohodě, „jen se vyspíš“, tak se mi otevírá kudla v kapse…

Ta HSK s elektrodou není sice ideál (sama mám za sebou 2, tak nezoufej), ale zpátky už to nevezmeš a snad tam nikdo nic víc nepokonil. Jako když to dělá někdo, kdo to fakt umí, tak tou elektrodou neublíží, ale upřímně, těch co to opravdu umí je dost málo, takže taky mám pochybnosti, jestli bych už dávno nevozila kočárek, kdybych o MM věděla hned na začátku a nesvěřila se nezkušeným, o kterých nemáš šanci zjistit, kolik zkušeností vůbec mají… Dobře jsi udělala, že místo čekání běžíš rovnou k němu. Za těch 6 měsíců, co bys jinde čekala a třeba bys pak zjistila, že jsou srůsty stejně zpátky (dostalas něco protisrůstového?), tak u něj už budeš třeba „vyřešená“ a budeš se moct snažit o miminko. Některé z nás opravdu tak rychlý zvrat k lepšímu měly.

Přeju ti hodně štěstí, dobrý pocit z něho a samé dobré zprávy. Nic jiného než další HSK tě zatím sice nečeká, ale snad bude brzy a budeš hned vědět, na čem jsi. Já z něho byla vždycky nadšená, fakt citlivý empatický osobní přístup, snaží se všechno vysvětlit, neslibuje sice, ale taky tě hned neodepíše, je prostě férovej a na to je potřeba se trošku připravit, dítě ti tam holt slíbit nemůže… Ale jestli máš pročtenou tuhle diskuzi tak víš, že spousta z nás by bez něj to dítě vážně neměla (a to tu jistě nejsme všechny). Držím palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1klari
18.6.13 22:14

Ashermanko, moc děkuji za odpověď. Je to super, když se člověk může takhle poradit, navíc, když sdílí stejný problém. Já jsem o tom ashermanu už přečetla tolik věcí, našla jsem toho hodně na zahraničních webech, tady skoro nic a je fakt, že se všude v zahraničí shodují, že jde o závažnou diagnozu a nejdůležitější je, aby HSK prováděl expert přes rozrušování srůstů. A taky, že je to nelehký zákrok. Tak tady v Brně mi nejmenovaný doc. sdělil, že je to banální zákrok. Další věc, jak se ptáš na ten gel, tak ten mi dali, hned mi ho operatér doporučil, ale zaráží mě, proč mi ho nedali už při revizi po porodu. Nebo to není možné, když je tam eventuálně zánět kvůli reziduím? Každopádně ptala jsem se u lékařky a údajně to jen tak nedoporučují, protože je drahý a pacientky mají problém zaplatit i regulační poplatek! To ať mi nikdo neříká, že pokud jde o zdraví, navíc pokud jde o případné další otěhotnění, tak že ho nikdo nechce… Jinak doc. Márovi jsem ten svůj problém popsala a řekl mi jednoznačně HSK, že ani nemusím k němu na konzultaci, tak jsem si zavolala k Apolináři a objednali mě už za těch 14 dní, tak jsem hrozně ráda. Ještě jedna věc, můj operatér mi řekl, že po HSK se můžeme normálně snažit otěhotnět, přestože se při HSK dostal jen asi do 2/3 dělohy a pak operaci ukončil, aby dělohu neperforoval. Vy tady píšete všechny, že je lepší až po odstranění všech srůstů. Tak to aby si člověk sám vystudoval medicínu, když má nějaký problém… Každopádně moc Ti děkuji za všechny informace!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex