Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
228
25.6.13 13:38

Andrea N.

No já si to celou dobu myslím, že ta výška sliznice zas tak důležitá není, že spíš její kvalita, která ale taky není co bývala… Ten můj AS byl fakt hodně rozsáhlej. Teď bývám kolem ovulace taky na těch 6mm a i MM mi řekl, že to jde, že cokoliv nad 5mm už se dá pokoušet. Takže věřím, že je to jen jeden z přeceňovaných faktorů CARů. A vidíš, ani nemá smysl sexovat do roztrhání těla a stačí trefit jen těch pár hodin, kdy to funguje :mrgreen:
A kvality se neboj, největší „síto“ jsou právě ty první týdny, jak už je srdíčko, tak už bys opravdu musela mít nějaký vážný problém, aby to nedopadlo, takže věřím, že je z větší části vyhráno. Ten screening v 13tt je hlavně na Downa a rozštěpy a to je obecně riziko poměrně nízké a v tvém věku myslím obzvlášť, takže žádné obavy! A hlavně tam běžte oba, je to strašně hezký - to miminko je už úplně hotový! Já tam čekala zase nějakýho pulce a ono už mělo všechno a vypadalo fakt jak jsem si ho představovala až někdy před porodem. Zážitek!! :srdce:
A děkuju za vlídný slova, vím jak to myslíš a hlavně - víš o čem mluvíš :kytka:

Severina

Teda fakt si vážím toho, že mi obětuješ kus noci a na telefonu datlíš takový věci, skoro mám výčitky, že jsem tě obrala o drahocenný čas :lol: A teda koukám, jaký mám ještě rezervy 8o Conceive gel apod., to jsem neslyšela a upřímně jsem ráda, zkusím cokoliv, CAR už bych vážně nerada, i když tady se aspoň umí chovat… Blbý mi už asi není cokoliv (a že jsem se na začátku dost ošívala třeba nad časovaným stykem :lol:), můj chlap to celkem chápe a taky se hodně snaží, takže asi přistoupí na cokoliv, hlavně že se bude něco dít…
No prostuduju to, něco z té imuno mám určitě, něco mám navíc, něco možná ne, protože ten název mi nic neříká, ale ještě to prosonduju a vrhnu se i tímhle směrem. A to jsi ještě zvlášť měla hematologii? A sama jsi byla u toho Madara? Omlouvám se za tolik dotazů, ale v tomhle jsi zase ty ten machr, i když chápu, že by sis tyhlety zkušenosti taky ráda odpustila…
Ještě jednou díky! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
25.6.13 15:21

Ahojky holky, koukám, že už se zase nějakým holkám zadařilo :kytka: tak moc držím palečky a i těm co se snaží, no mě šmudlík roste jako z vody už mu bude 9 měsíců a ted když si vzpomenu na to trápení s AS a pak celé proležené těhu a pak vidím šmudlíka jak spí v postýlce, tak to za to stálo.
Taky jsem zapoměla napsat, když mě propouštěli z porodnice, tak přišla dr. co mi dělala tu revizi co zpackala ajá v tu chvíli s ní ani neměla sílu mluvit, tak jsem měla chut ji říct a za to moje trápení můžete vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
severina ne
26.6.13 06:44

Ashermanka

Jé, v pohodě, zase tolik času mi to nezabralo, jsem to trochu zdramatizovala jenom… :mrgreen:

Tu hematologii mi dělali dvakrát v rámci vyšetření v CARech. Genetiku hned po druhým potratu v GENNETu, imunologii jsem si pak poměrně složitě prosadila přímo u toho Madara (doporučení mi musela napsat obvoďačka :nevim: ), no a právě ten Madar mě nakonec odeslal do CARu u nich v Podolí, protože manžel měl už, chudák, z těch jejich odběrů „vzorku“ takový nervy, že z normálního spermiogramu to dopracoval na špatnou morfologii, malý množství a téměř nepohyblivost spermií. Dělali nám tu imunologii totiž třikrát. Špatně mi migrovaly leukocyty :lol: Tam to zase udělali všechno komplet. Ty zoonózy, pohlavně přenosný choroby, hematologii, štítnou žlázu, hormonální profil… No, měli jsme toho dost a na dva roky jsme se na to na všechno víš co.

Jsem ráda, že jsem do vaší sbírky přispěla gelem :mrgreen:, já myslím, že když všemožně podpoříš tu přírodu, že to musí vyjít. Femibion pro jistotu, ten asi bereš, viď, přimlouvala bych se fakt ještě za tu macu a mateří kasičku a pokud se Ti nechce cvičit, tak si nech aspoň prokřupnout tu pánev, aby se Ti to tam uvolnilo a prokrvilo, od nějaký tý mojžíšky. Já jsem iniciativně ještě zkoušela nějaký bylinný kapky, teď nevím, jak se to jmenovalo, na podpoření ovulace, sliznice atd., ale akorát se mi z toho spustilo krvácení uprostřed cyklu. Tak jsem to zase velice rychle opustila! 8o A prošetřila bych teda ještě tu imunologii. Nic jinýho mě zatím (!!!) :mrgreen: nenapadá.

Pajkax

No, to musí bejt teda masakr, vědět ještě, kdo přesně Ti to udělal 8o :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
Marsi-mar
26.6.13 14:35

Ahojky…
Nooooo to se nedá nereagovat!!! Já potkat toho co mi to dělal, tak za sebe holky fakt neručim!!! :pocitac: :cert:
Když to tady čtu, tak jsem zděšená - to čím jste si všichni už prošli. Já už jsem vážně na pokraji svích sil a víc fakt už asi nedám - ikdyž to říkám dva roky :twisted:. Bojím se, tři měsíce " drát " v sobě, po vyndání ani MS ani ovulace… když byli drobné srůsty už při vyndání tělíska, tak se se obávám nejhoršího. V CAR chce zkusit inseminaci, ale já řeším jestli by nebylo lepší rovnou další HSK, teď ta asimetrická děloha jak jsem o ní už psala… za dveřma 31 narozky… Tak mám vážné obavy jestli to stihnu do důchodu :dance: :dance:

• Citovat
  • Upravit
228
27.6.13 21:01

Jo holky, taky vím, kdo mě takhle zmrzačil a celou dobu se děsím toho, že jestli otěhotním a budu mít nějaké nenadálé komplikace a nedejbože skončím někde na pohotovosti, že jí budu muset říct, že ošetření od ní odmítám… :cert: Ani nevím, jestli se mám víc zlobit na tu, co mi to přímo udělala, nebo na tu, která mě tam (v tu chvíli) zbytečně poslala a vůbec mě o těch rizicích nebo alternativách neinformovala… :cert:

Severina
Ještě jednou děkuju, projdu to a uvidím. Ty zoonozy, celiakii, endometriozu, z. pellucidu a spoustu dalšího mám, ale něco z toho mi moc neříká, tak to napřed proberu s mistrem Googlem a pak začnu něco podnikat. :lol:
Mojžíška není ani tak o tom, že by se mi nechtělo cvičit, jako o tom hledání té opravdicky schopné „cvičitelky“. No uvidíme, nechám to přes léto nějak vyvrbit, nebudu na to myslet :mrgreen: a uvidíme.

Marsi
Neboj, třeba tě nic z toho nečeká. A taky až budeš mít za sebou Ashermana, tak tohle už pak bude vypadat jen jako pár odběrů krve a zase budeš mít pocit, že se něco děje a zjišťuje. Horší je, když už je všechno vyšetřený, žádná chyba nenalezená a dítě pořád nikde. Věkem se nestresuj určitě, 31 je krásný, a i když chápu, že to miminko chceš co nejdřív, tak z hlediska biologickýho věku čas ještě určitě je. Víš co se říká - když ženská nemůže, tak ještě 4× může, a myslím, že o té touze po miminku to platí dvojnásob. Ono zase čekat jen tak „pasivně“ na to otěhotnění taky není žádná psychická pohoda a když to takhle člověk vyplní těma vyšetřeníma, tak to aspoň líp utíká :lol: Ale vážně - třeba tě to naprosto mine. Moc bych ti to přála. Ale tu další HSK bych doporučila, prostě pro jistotu a dobrý pocit, dělá to strašně moc. A třeba se jim podaří ještě něco střihnout a tu dělohu zprostorní ještě víc, šance se ti tím rozhodně zvýší a časová ztráta to je minimální. Naopak podstoupit inseminace a pak zjistit, že to bylo zbytečné kvůli nějakému srůstu, který se tam znovuvytvořil a brání implantaci, to je pak k zbláznění. Tak držím palce a pevné nervy. A nedej se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marsi-mar
28.6.13 06:40

Ashermanko děkuju, to jsem potřebovala slyšet. Jinak se holky omlouvám, vím čím procházíte vy všichni a já vlastně asi nemám právo si tu stěžovat a nadávat na spravedlnost :oops: Oto víc si vážim toho, že Ty Ashermanko ještě tak trpělivě odpovídáš na mé komentáře :hug:
Moc bych nám všem konečně přála taky trochu toho štěstí, nebo aspoň posun k lepšímu, to čekání je fakt vražedný :cert:
Ale hold nesmíme to vzdávat - tak hurá do boje… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4068
28.6.13 10:09

@ashermanka ta dr. naštestí přišla jen aby mě se šmudlíkem propustila domů z nemocnice, primářovi jsem řekla, že odmítám cs od této dr. a měla jsem na cs jiné doktory co mi pro změnu zmršili jizvu, ale to je jiná kapitola, noholt mi tam zustali stehy a mám bulky díky tomu, ale kalhotky to schovají a za šmudlu to stojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.7.13 13:52

Ahoj holky - i zázraky se dějí!!! Před pár dny jsem do vaší diskuze psala příspěvek skoro s jistotou, že budu patřit „k vám“.. Po revizi, která byla 4.4.2013 jsem tři měsíce nedostala menstruaci. Bylo mi dle ultrazvuku sděleno, že krev se hromadí v děloze a nemůže odtéct, protože mám zřejmě slepené děložní hrdlo a měla jsem 14 dní na to, aby se to samo spravilo.. Chtěla jsem se po 14 dnech objednat, ale bohužel pan doktor zrovna neordinoval, objednala jsem se tedy asi o 5 dní později na 1.7.odpoledne. No a 1.7. ráno najednou cítím, jak mi nějaká tekutina teče po nohách a ona to byla krev :). Jak já byla šťastná si asi umíte představit. Věřím, že už to snad bude dobré, ale stále budu hodně ovlivněna touto diskuzí a informacemi, které jsem zde získala.. Hodně štěstí všem :) :)! Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1klari
4.7.13 13:37

Ahoj holky, tak mám po HSK u MM, jak píšete, naprosto perfektní profesní i lidský přístup. Srůsty teda dost masivní, nicméně přerušeny nůžkami a ty, co zbyly budou přerušeny už koagulací v září zase u MM. Nůžkami už by se tam nedalo dostalo, protože ty další srůsty jsou v rozích. Vzhledem k diagnoze jsem dostala celkem silné dávky estrofemu, ale pry to kvůli špatnému stavu sliznice zkusíme teď napravit během šesti týdnů léky a pak se uvidí. Každopádně mám k panu docentovi opravdu důvěru, tak jdu do toho. Před operací i po operaci za mnou přišel a všechno podrobně vysvětlil.

• Citovat
  • Upravit
ashermanka neprihlasena
4.7.13 21:37

Leniku

Super zprávy!! Tak si jen hlídej, aby MS vypadala tak jako dřív, dej tomu aspoň dva cykly, teď to může být ještě různě rozhozené, ale jak se to ustálí, tak bys měla mít stejnou intenzitu jako před revizí a snad je vyhráno! Tak jen tak dál.

Klari

Jsem moc ráda, že z něj máš dobrý pocity, protože důvěra v doktora dělá opravdu hodně. Jen mě moc mrzí, že to bylo tak moc masivní… No hlavně že jinde stačilo přijít za půl roku a mezitím se vesele snažit (pokud si tě teda nepletu). To je fakt na zabití!!! Doufám, že panu docentovi teď minimálně zvoní v uších a přála bych mu i něco horšího… :cert:
Nález to teda není ideál, ale jestli pro tebe může někdo udělat maximum, tak je to právě MM. Té koagulace se u něj neboj, ono když to někdo opravdu umí, tak i tou elektrodou to dělá natolik opatrně a šetrně, že neublíží. Estrofem snad taky pomůže, já ho brala 3×2mg a vím, že MM ho předepisuje jen když je opravdu důvod, takže snad svůj úkol splní a sliznice se začne rozrůstat. Hlavně nepropadat beznaději, jestli tě to trochu povzbudí, já jsem na MM narazila až poté, co jsem četla děkovnej mail jeho pacientky v dotazech na www.porodnice.cz - taky masivní AS (revize po porodu), 3 HSK přímo u něj, hormony, naděje nic moc a hned další měsíc po jejich dobrání byla těhotná a teď už má zdravou holčičku, celé těhotenství v pořádku. Tak se drž a věř tomu! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1klari
5.7.13 14:52

Ashermanka:

Moc Ti děkuji za odezvu! Ty umíš opravdu nalít optimismus do žil!!! Bylo by fajn, kdyby se mi to taky povedlo. Je to fajn, že mě pozval už za 6 týdnů. Fakt tomu nerozumím, proč bych měla čekat 6 měsíců. Je neuvěřitelné, že takhle vytížený lékař jako MM ještě zvládá reagovat na dotazy na internetu, je vidět, že pro to opravdu žije.
Můžu se Tě ještě zeptat, jak jsi zvládala ten Estrofem? Já beru 2× denně 2 mg. Zatím začínám, tak doufám, že nebudou žádné vedlejší účinky.

• Citovat
  • Upravit
ashermanka neprihlasena
5.7.13 21:07

No protože ví, že ty srůsty je potřeba rozrušit ve velmi rychlém sledu a dát jim tak minimální šanci se znovuvytvořit. Žádný úžasný pseudodocent, který tě nechá těhotnět s (podle mě) neotěhotnitelnou dělohou a i kdyby se to podařilo, tak by sis pak přivodila pouze velké komplikace. A hlavně toho času, o který tu jde především!
Estrofem absolutně bez problémů (teda kromě toho, že jsem o něm nebyla vůbec přesvědčená a dost jsem pochybovala - neměla jsem ho od něj ale od těch předchozích neumětelů, on naznal, že u mě není potřeba). Brala jsem ho takhle 5 měsíců a vedlejší účinky zatím žádné, nevím, jestli se něco neprojeví později, ale rozhodla jsem se, že tím se teď trápit nebudu a kvalitní prevencí to snad ohlídám…
Tak zlom vaz a těším se na dobré zprávy za 6 týdnů!

• Citovat
  • Upravit
1400
5.7.13 22:10

Ahojte holky, dlouho jsem tu nebyla, nechodí mi z této diskuze emaily a vidím, že to tu pokračuje. Po třech zamlkých těhu, srůstech dvakrát rozrušených se mi po inseminaci podařilo otěhotnět a už se mi to krátí 25 týden. Tak na povzbuzení vkládám fotky, tam kde je malá celá to je 12 týden a ten obličej 23 týden. Doufám, že je nás tu po ashermanu čím dál víc matek. Nevím zda jsem psala, že se našla příčina zamlklých těhu, stačil brát obyčejný anopyrin a nemusela jsem tím projít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka neprihlasena
7.7.13 21:13

Moris

Jé ty už jsi daleko! Ráda slyším, že všechno probíhá jak má a přeju pohodové poslední 3(?) měsíce! Ať ti všechno dobře dopadne :kytka:

• Citovat
  • Upravit
700
7.7.13 21:18

@moris Gratuluju…takovy maly tvorecek…hned jsem si vzpomela na tu moji prdolku… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí