Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1400
16.7.13 11:49

Brala jsem to od ms a pořád jednu denně. Ono to má vliv na víc věcí. Né jen na vajíčka. Ale fakt je, že mi po ní rostli pěkně, dyt jsem čekala dvojčata a holka co si s ní píšu taky. Koupila jsem to v obchodě s bylinkami.Netu taky moc nevěřím. Slíbila jsem to jedné holce, že ji to pošlu, nemůže ho sehnat, ale ještě jsem nebyla ve městě. Zítra jedu na kontrolu k doktorovy, tam se tam musím stavit jestli to mají. Na čajíčky moc nejsem a myslím, že záleží i jak a jaké množství vyluhuješ a to na mě není. :lol: Ale brala jsem ještě ortilii hned od rozrušení srůstů, to je na podporu růstu sliznice.Je z ruska a tu jsem sehnala jen přes net.Jen jedinný obchod se tím zabývá dovozem a na to jsem musela čekat. S ruskem se prý špatně obchoduje a měli to jen v bylinách do čaje a to jsem nechtěla. Nakonec mi to poslali v tobolkách a sliznici jsem měla pak fakt dobrou.Zkus obchody které prodávají byliny a čaje. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka neprihlasena
16.7.13 14:03

Marsi

Co to je trisequens netuším, ale nezdá se mi to jako dobrá volba - na co ti je MS (která opět bude pouze z hormonálního spádu), když jako vedlejší efekt nemáš ovulaci a tak stejně neotěhotníš, to mi přijde lepší ty 4 měsíce čekat, jestli se to nerozjede samo nebo se neobjeví ovulace sama. Možná je teď nějakou dobu blokovaná těmi předchozími vysokými dávkami hormonů - to se stává i po vysazení dlouholeté HAK, že ten antikoncepční účinek pak ještě pár měsíců přetrvává, než se tělo srovná.

Já brala u těch neumětelů vždy 3 měsíce po HSK 3×2mg Estrofemu denně (což už ovulaci blokuje) a pak na posledních 10 dní Utrogestan a pak mi MM řekl, že u mého AS to bylo zbytečné, že tak špatně ta sliznice na tom není. Otázka je, proč ti i při těch 7mm ta MS nepřišla, jestli to nebylo špatně změřené, nebo třeba měřili jen v nejlepším místě a na MS to nestačilo, nevím… Každopádně jestli ti ovulku zjistí, tak na MS se můžeš vykašlat - načasujte to a uvidíš, ono pokud ta absence MS není způsobená hormonálně, ale právě jen nízkou sliznicí, tak otěhotnět klidně můžeš a když ne, tak akorát to vajíčko neodkrvácí, ale vstřebá se v děloze a cyklus začne nanovo, tělo si u AS stejně myslí, že menstruuješ, protože se řídí jen vzrůsty a poklesy hladin hormonů, jestli je u toho krev nebo ne, to neregistruje. A hlavně jak jsem psala, stačí to jedno jediné hezké místo…

A pokud máš nějakou dobrou a chápavou dr., tak se s ní zkus domluvit, jestli bys mohla chodit na kontroly každý měsíc na folikulometrii, takže by ti tu ovulaci hlídala a dál by se vidělo. Teď ti přece jde o otěhotnění, takže brát něco, co funguje jako HAK mi přijde nesmyslný, byť by to třeba MS nastartovalo, ale stejně by to byla zas ta pseudoMS, která ti je k ničemu. A pokud je argument ten, že to podpoří sliznici v tom, aby se rozrostla dál po děloze, tak tomu moc nevěřím, to už by mělo stačit těch posledních x měsíců, co jsi brala estrogeny, teď už to žádnou přidanou hodnotu moc mít nebude. Ale to je jen můj názor, rozhoduj se podle svého, hlavně když to bude mít výsledný efekt ;)

• Citovat
  • Upravit
ashermanka neprihlasena
16.7.13 14:08

Ještě mě napadá, že se můžeš zkusit zeptat na ten Tamoxifen, jestli by ti ho třeba na dva měsíce nepředepsala, pokud bys ovulaci fakt neměla. Ten právě funguje tak, že ovulaci vyvolává (působí stejně jako Clostilbegyt, ale je slabší, takže tolik nesnižuje sliznici - jak působí jsem tu kdysi v dubnu tuším psala Andrejce, tak to zkus najít). Kdyby ti ho nasadila ten 3-7DC a pak tě kolem 10DC zkontrolovala jestli se ovulace chystá a pomohla ti to načasovat. Stojí to pár korun, zas tak strašnej dryák to není a za zkoušku nic nedáš. Já ho zkoušela jen jednou, nepomohl mi, ale ovulaci mám normálně, takže pro mě to žádnou přidanou hodnotu nemělo, ale třeba by ti to stačilo ten měsíc, dva a pak by ti už ovulace chodila sama :nevim:

• Citovat
  • Upravit
ashermanka neprihlasena
16.7.13 14:55

Severina a Andrea N.

Holky, můžu Vás poprosit o nějaký odkaz na tu Macu - kterou jste braly? Díky moc.

• Citovat
  • Upravit
Andrea N. neprihlasena
16.7.13 23:33

Ahoj Ashermanko, ja ji bohuzel nekupovala v CR, ale tady v Londyne v normalnim obchode s bio potravinama (nekdo si to dava i do peceni nebo napoju na zlepseni nalady :D ). Mozna by to mohli mit i v ceske lekarne, to to asi nejlip rekne Severina, v jakem typu obchodu to v CR sehnala. Jinak tady je online obchod, kde ji maji http://www.bioobchod.cz/…ari/d-77777/
Snad jsem ti aspon trochu pomohla, snazenimu zdar :mavam:

• Citovat
  • Upravit
ashermanka neprihlasena
17.7.13 16:01

Andrejko děkuju! Já právě viděla kolik typů té Macy na netu je, tak jsem chtěla zkusit něco „osvědčenýho“ :D Ještě jednou díky!

• Citovat
  • Upravit
365
19.7.13 08:37

Já brala tenhle http://www.zdravavyzivahronov.com/…d/maca-koren měsíc před otěhu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
19.7.13 08:41

Jinak jsem ještě chtěla napsat pro Marsi že já měla při otěhu sliznici necelých 6mm a tudíž prvděpodobně i cykli předtím a i s takovou sliznicí jsem měla MS 5dní po histeroskopííjích.. takže si myslím že 7mm je dostatek na to aby MS přišla.. ale je to jen dedukce a zkušenost, nerozumím tomu tolik..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
19.7.13 19:44

Mishka

Děkuju.
Jinak myslím, že nám asi každé ta děloha prostě funguje jinak - já mám taky kolem ovulace kolem 6mm, někde o malinko víc, někde jen 5,5 ale stejně se na víc než 3 dny slabého krvácení nedostanu, tak ono v tom možná bude i něco víc. Spíš bych sázela na to, jestli Marsi nemá ty přirozené cykly trochu delší než těch tabulkových 28 dní. Buď trpělivá Marsi, přijít to prostě musí, když už srůsty nejsou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
20.7.13 19:49

Ashermanka, není za co..=)

No já si taky myslím že každá to má jinak a já z toho byla celkem špatná že jsem měla jen tak malou sliznici na utz a to už jsem byla těhu a Dr mi řekl nějakých necelých 8mm a já už byla 4+2 a začala jsem mu tam brečet že se mimi neudrží když tam nemá pořádnou podestýlku :zed: :lol: :lol: :lol:,tak mě uklidňoval že na mě je i těch 8 hodně a na mě že i 8 je zvýšená, že po těch revizích a srůstech je i to hezké.. právě mi taky říkal že k němu chodí paní co by on řekl že ta paní díky nízké sliznici nikdy neotěhulí a ona mu prý už po 4tý právě porodila…prostě každý je jiný a nemá smysl něco srovnávat…jen si myslím že možná jak to tělo bylo zvyklé hormony dostávat v prášcích, že teď když Mársi nic nebere tak se musí nejprve vzpamatovat a pochopit že má ty hormony produkovat samo a ono se to rozjede.. tfuj, tfuj, tfuj… A MÁÁÁÁRSI!! ODEMNĚ TO SEDÍ, JÁ SE TU HROUTILA HODNĚ ČASTOKRÁT, ALE VŽDY JSEM DOUFALA A PSYCHYKA JE OPRVDU PODLE MĚ HODNĚ, HODNĚ, HODNĚ DŮLEŽITÁ…myslím i že díky pozitivnímu myšlení jsem tam co jsem… holky, moc vám držím palce a chodím vás sem sledovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marsi-mar
22.7.13 10:45

Ahojky holkýýýýýýý… DĚKUJU, je prima si tady číst tu podporu…Tak jsem právě v půlce tak jsem si řekla když už doma ty ovu testy mám, že to aspoň zkusím, co kdyby náhodou… a ejhle, malinkatá čárka tam fakt je!!! :jazyk:
Jsem koukala jak blázen. Takže na nějakou antikocepci se mu teda fakt můžu vykašlat, zítra mě čeká kontrola tak mám zásobu otázek připravenou, tak pak dám vědět. Jo a hlavička je zaměstnaná, našli jsme asi měsíc staré koťátko tak máme veselo :lol: Kdyby někdo chtěl, klidně přivezu. Mi toho už fakt máme doma dost. Díky, zatím ahojda. :hug:

• Citovat
  • Upravit
365
22.7.13 11:57

Marsy, na ovu testu najdes vzdy //… ovu znaci to ze je ta testovaci stejna, nebo silnejsi nez kontrolni..:) ovu test reaguje na hormon ktery je vtele vzdy, jen pred ovu prusce stoupne, proto jsou pak // stejne silne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marsi-mar
23.7.13 09:51

Misko já vím… pár let s tím zkušenosti mám :)

• Citovat
  • Upravit
365
23.7.13 11:50

No ahá, já jen že píšeš že malinkatá čárka tam je, protože to je samozdřejmnost že tam je ne? to nic neznamená.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marsi-mar
23.7.13 23:46

Tak jsem po kontrole… a ikdyž se prokázala ta má ovulka tak otěhotnění s 4 mm sliznicí se mi nedoporučuje :(, právě proto mi na ovulaci ani nic nedá, že mám od svého doktora v CARU brát ten trisequens, že se to dává ženským v přechodu a antikocepce to není ikdyž tak působí :dance: :zed: :poblion: :poblion: :poblion:! Mi bylo špatně ještě celej den potom co jsem slyšela, že prý bohužel s tou sliznicí to není dobrý a mohlo by to opravdu být trvalé, že by možnost náhradního mateřství opravdu nevylučovala. Dá se prý řešit opravdu vše, ale na poškozenou sliznici mi nepomůže nic, že prý můžu tak rok, dva počkat co se bude dít dál, ale už z hlasu bylo jasné, že to právě vzdala i ona. Sice při hormonech aspoň trochu stoupne, ale to bohužel nic neřeší. Šla jsem tam opravdu s dobrým pocitem, že srůsty nemám a zase je malinkatý krůček do předu :cert:.
Už fakt nevim co dělat takže budu ráda za každou radu :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí