Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1400
8.7.13 05:41

Holky díky, už ani nevím kolikati z nás se podařilo otěhotnět a doufám, že postupně všem! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marsi-mar
13.7.13 17:26

Tak se opět hlásím…
V první řadě bych chtěla vědět více otom " anopyrinu " To zní jako zázrak… prosím kdo víte víc, tak pište…
Ashermanko tak se opět obracím na Tebe… DĚKUJU… díky Tobě a tomu co jsi psala, jsem si fakt razantně " vydržkovala " hysteroskopii :mrgreen: a holkýýýý SRŮSTY NEMÁÁÁÁÁMMMM!!! :hug: :potlesk: :srdce:…ten šutr co ze mě spadl jsi na tisíc procent musela slyšet :lol: Ale… cituju ze zprávy..
Prostup čípkem těsný, ale možný, dutina děložní souměrná, hladká, tunelovitá, endometrium nízké, bez polypu, myomu či adhezí, pravé tubární ústí je patrá i vír roztoku do tuby. Patologický nález jsem nezaznamenal, hrdlo vystláno nízkou nesuspektní sliznicí. Pravděpodobná průchodnost v pravo, vyloučen vážný peritoneálnífaktor sterility a těžká endometrioza rektovaginálního septa. Děloha v AVF, v adnexálních krajinách není patrný sactosalpinx, za dělohou je volná tekutina bez přítomností adhezí, Douglas není zesílen endometriozou. Biopsie endometria se nezdařila.
Jelikož MS opět žádná nasazen na tři měsíce trisequens. Jsem si tady málem zlámala jazyk.. :dance:
Takže, ptala jsem se na to, proč s tělískem MS byla úúúžaassnnnááá, a bez něj opět NIC, první měsíc aspoň kapka byla, ale teď fakt nic. Nedokázal mi na to odpovědět, říkal že srůsty nejsou takže je potřeba už jen " rozjét " cyklus. Ale já teda fakt netoužím brát antikocepci!!! :roll: tak mě zajímá to, když Vám rozrušili srůsty co vám dali na to aby se rozjela MS??? Přitom minulí měsíc jsem měla sliznici 7 mm… chjooo… :?

• Citovat
  • Upravit
1400
13.7.13 21:04

Ahojky, tak je výborné, že jsi neměla srůsty. S tou sílou ms to bude asi tím, že máš nízkou sliznici.Tak to rozjet cyklus ti bude muset asi podpořit lékař. Ale mužeš zkusit i jiné prostředky, které ti nejvíc sednou.Jako je Ortilie, ale tu jsem měla problém sehnat.Je to z ruska.Maco,šatavari,nosifol.Na netu najdeš info k tomu. Každá má něco. Vše je na podporu. Mě na sliznici bych řekla pomohla dost ortilie a pak šatavari na pěknou ovulku a kvalitu vajíček. Anopyrin se dává i preventivně proti houstnutí krevních destiček. Já měla veškerá vyšetření v pořádku. I na krev.Ale vždy to bylo zamlklé těhu a po následných revizí srůsty. Tak děloha dostala zabrat.Jen díky těm přírodním produktům, jsem si vše krásně zacelila a jela do Plzně a teprve tam mi zjistili podrobným vyšetřením, že mi houstnou krevní destičky a díky tomu jsem nevyživovala plod a brzy přestal růst. Tak mi doporučila brát godasol, to je šetrnější jak anopyrin.Hned jsem začala brát půlku a od inseminace, na kterou jsem šla, abych to uspíšila, jsem brala celou.Beru to doted.Jsem 25 týden a doktorka mi psala at to beru do 35 týdne. Teprve jak jsem brala tento lék mi malá pěkně roste a zatím žádný problém. Jinak co znám holky a měli nějaký problém, zamlklé těhu, tak brali hned anopyrin taky.Ta která ho začala brát až v 6 týdnu a už ji to pomaleji rostlo, bylo už pozdě. Sice pak se prcek na chvíli chytl, snažil se růst, ale už muselo dojít k nějaké chybě a skončila na revizi. :,( Tak pokud je tam nějaký problém, brát hned od začátku, nejlépe půlku od plodných dnů a když se objeví dvě, dát celou tabletu. Když ne, zas počkat na plodné dny.Je to podle mých zkušenosti. Ničím tím neublížíš. Však to prober s doktorem, stejně je to na recept a poradí ti. Díky tomu, je hodně zamlkých těhu a stačí tak málo. Jinak mě se po rozrušení srůstu hned krásně vrátila menstruace, předtím jsem ji půl roku neměla díky srůstům. Ale hned po hysteroskopii jsem brala tu ortilii a šatavari a tím se mi i sliznice krásně zahojila a začala růst. :mavam: :mavam: At je to vše brzy ok! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
15.7.13 12:40

@moris prosímtě můžuž se tě zaptat na co že ten anopirin jě? je to něco jako beru já na ředění krve? já beru miniheparin-fraxiparin a konečně jsem se po všech neuspěších dohrabala do 12tt a zatím musím zaťukat že vše jde dobře až na občasné špinění…jenže mi řekly že ten fraxiparin mám spíš jakoby -projistotu a za 14 dní ho mám přestat píchat a já se šíleně bojím že když mi ho vemou tak se to znova stane.. ten anopirin je něco podobného? a kde ti na to přišly v Plzni? na hematologii? taky tam chodím a kdo ti ten anopirin předepisuje? mám panickou hrůzu že mi ten lék chtějí vzít.. tak jestli je tohle něco podobného vydupu si to na gyndě..

Jinak Morisko moc a moc gratuluju že už jsi tak daleko…=) a neměli to být dvojčátka u tebe? nebo si tě pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka neprihlasena
15.7.13 13:42

Marsi

Tak předně je super, že srůsty nejsou, to je přece úspěch po tom všem!!! A i když sis to třeba musela vyboxovat, protože jsem tě tak znejistěla, tak doufám, že to aspoň bylo k něčemu dobrý, že se ti psychicky ulevilo a srůsty jako takové můžeš konečně hodit za hlavu. Pro mě to teda úlevný bylo, i když to automaticky těhotenství nezaručí, tak je to jeden důležitej zvládnutej krok.

Divný je, že tam nijak nerozebírá tu druhou část dělohy - jak je na tom levý vejcovod a levé tubární ústí? Je možné, že třeba nejsou, že máš vrozenou takovouto dělohu, ale pokud není už deformovaná srůsty, tak šance k otěhotnění určitě jsou, vždyť už se to takto jednou podařilo, takže tím bych se asi netrápila.

Jinak bohužel musím souhlasit s Moris a myslím, že MS není kvůli tomu, že je nízká sliznice. Ono to asi předtím nebylo ani tak tělískem jako těmi hormony, co jsi brala, které ti vlastně navodí jakoby nepravou MS - krvácení z hormonálního spádu, když ty prášky najednou vysadíš. Teď to bohužel bez nich nejde, ale nemyslím, že by to pro tebe znamenalo nějaké neštěstí - jednak se to dá zase „rozjet“, ale bohužel to pak funguje jako HAK, vysoké dávky estrogenů, po kterých sliznice roste, ti zablokují ovulaci, takže to je spíš řešení v rámci IVF, kdy tam to embryo dodají zvenku a tu sliznici mezitím takto připraví. Nebo můžeš chvilku počkat, jak se s tím během pár následujících měsíců popasuje tělo samo - to hojení a regenerace sliznice holt nějakou dobu trvá, takže MS může naskočit časem a vlastně i holky bez AS, které mají nízkou sliznici, MS nemají nebo mají delší cykly, takže třeba to ještě přijde. Mně se třeba teď poslední dva cykly zdá, že se mi vrací PMS a bolesti břicha před MS a to jsem s Ashermanem nikdy neměla, tak snad je to dobré znamení.
Já možná bych toto ani tak moc neřešila - já totiž myslím, že důležitější než MS je ovulace a pokud tu máš, tak otěhotnět můžeš i bez MS, prostě i kdyby jsi měla jedno jediný místečko v děloze, kde ta sliznice je, tak i když to není dost na to, abys pořádně odmenstruovala, pořád to může být dostatečné na implantaci oplozeného vajíčka pokud ovuluješ. Mrkni na diskuze o otěhotnění bez MS, prostě to jde, jakkoliv to opět z doktorského hlediska vypadá krajně nepravděpodobně, protože to prostě neodpovídá gynekologickým regulím. Příroda si cestu najde, bez ohledu na medicínská skripta. Nepoddávej se tomu - stejně plán B je IVF po novém roce, ne? :) Tak tomu zatím dej čas, nic neřeš, když už srůsty vyřešené jsou, zkus klidně nějaké ty bylinky, nic tím nezkazíš, dělej ovulační testy (odpíchni se podle nějaké poslední MS) a kdyby náhodou, tak co ty víš? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Marsi-mar
15.7.13 14:24

Díky moc holky… jojo… ten pocit, že vím že jsem bez srůstů je k nezaplacení - to doporučuju opravdu všem. Hned ta psichyka je o něčem jiném a hlavně je to malinký krůček do předu.
Moris díky za tipy, určitě se na to optám, ale jako Misku mě hodně zaujal ten anopirin… Ashermanko díky.. vlastně máš pravdu už jsi otom psala, hormonama se vše " uměle " vyvolá a teď hold se uvidí. Já bych raději zkusila zpátky ty hormony než antikocepci, a ještě líp bych zkusila to nechat naběhnout samo. Jenže problém je ten, že já nemám ani ovulku :dance:, to uvidím asi až tento měsíc ( druhý bez ničeho ).
Tak ještě uvidím co na to moje doktorka… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
ashermanka neprihlasena
15.7.13 14:50

Marsi

Tak jestli jdeš ještě tento měsíc na kontrolu k dr., tak se objednej tak mezi 12 a 14DC a hned se uvidí, jestli se něco chystá… Já myslím, že není důvod proč by nemělo, pokud jsi s ovulací neměla nikdy problém.
Držím palce!

• Citovat
  • Upravit
1400
15.7.13 15:54

@miska.gra Čekala jsem dvojčata, ale v 11 týdnu tomu jednomu přestalo bít srdíčko. Asi bylo slabší. Doktor stejně nechápal, jak se tam mohli objevit dvě, když jen jedno vajíčko bylo dobrý, to druhý ani neměřil, že je malinký. Asi tím užíváním šataveri ty vajíčka líp fakt dozrávají. Jak překleneš 12 týdnu, máš vyhráno. Stát se může cokoli sice.Ale strach budeš mít pořád. Vím to podle sebe. Mě to zjistili v Plzni na podrobné imunologii.Snad doktoři vědí co dělají, kdyby ti ho vysadili. Já beru godasal, což je něco jak anopyrin. Ředí to krevní destičky. Ve 12 týdnu jsem byla na velkém ultrazvuku a viděla jak pupeční šnůrou to pěkně je propojené a proudí krev, ale až mi to vysadí, zas se budu bát. Nezbývá než věřit doktorům. Když už jsme překlenuli nejhorší období do 12 týdnů, tak už to zvládnem. Jinak gratuluji k těhu! :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
15.7.13 17:05

@moris Děkuju za gratulaci..povedlo se mi hned jako tobě měsíc po doodstranění srůstů.. takže si myslím že jsme měli oprvadu velká štětsí, ale jak píšeš strach je pořád a to obrovský..nejdříve jestli čárka sílí, pak jestli je mimi v děloze, pak jestli tluče srdíčko, pak screening a vžy máš proč se bát a my co jsme zažily potraty to mají o 100% horší myslím +asherman..no oprvdu není oč stát a vždycky na to budu vzpomínat z husí kůží..
To mě mrzí s těmi dvojčátkami, ale alespo%n máš jedno a to ti to určitě plně nahradí, taky máme ve skupince unorčátek dvojčátka, maminka je v 8tt a řekly jí že se klidně ještě jedno může vstřebatt-odejít.. podle mě je ale jedno stejně lepší-méně stresu, finančně a můžeš si ho lépe užít a tohle jedno tvoje je velikánský bojovník a už víš co čekáte? jestli holčičku nebo chlapečka? na to se těším nejvíc.. :kytka:
Nu já jdu teď na screening v 13tt příští týden-25.7. a to si mohu o to říct jestli by mi neukázaly průtok pupečníku na utz? nebo jak to funguje? a ten godasol to jsou léky nebo injekce jako beru já? mě ty injekce právě doporučil imunolog z Plzně a proto jsem tam musela jít na hemtologii protože jinde by mi je prý asi nepředepsaly a on na tom trval že chce abych je brala.. a teď mi je najednou berou tak jsem vyjukaná trošku.. bohužel jsem se ale naučila že Dr nevěřit po zkušenosti s Ash.sy.. tak proto se právě ptám a pročítám diskuze.. a tobě to tedy taky vysadily neo vysadí ještě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
15.7.13 19:27

Průtok krve dělá doktor automaticky.To ti určitě zkontroluje všechny orgány, srdíčko. Já to beru v tabletách. Ty nejsi v kontaktu s tím doktorem z Plzně? Já píšu vždy email té imunoložce, jak dopadla kontrola, co nového. A ona chce mě sledovat až do konce. Říkala stejně jak otěhotním at dám vědět. Můj doktor stejně co se týče léků na to ředění krve nechává na ni. Ví, že si píšem a říkal, at se zeptám ji, jak dlouho to brát. Tak jsem mu to řekla a on mi píše jen recept. Jinak čekáme holčičku. I tobě by měl říct, co to asi bude. Mě to řekl ve 12 týdnu, ale to prý není stoprocentní, já věděla, že se nemýlí. Jinak syndrom zamlklého dvojčete do 12 týdne, bývá dost často. Horší je, pokud dvojče umře později. Holka, já se z toho ani nestihla radovat. Víš, dnes dítě není levné. Plíny, školka, škola. Kor, když už mám děti. Pak nemůžeš se v počátku jim tak věnovat, jak když máš je jednotlivě. Do auta dát kočár atd…No zvládli to jiné, musela bych taky. Ještě riziko dost předčasnýho porodu, po tolika revizích, srůstu, ta děloha to nemusí zvládnout do konce. Z toho měl obavy i doktor. Vše se pořešilo samo, dycky se stane co má být. Tobě se tedy podařilo brzy po operaci, já myslím, že už ti to dopadne dobře. Nám oboum, musí!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
15.7.13 22:36
@Marsi-mar píše:
ahojky mě po hysterce dali estrofem a duphastol a pak už jen duphastol další cyklus
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marsi-mar
16.7.13 07:02

Já si vždy ovulaci hlídala, ale právě díky vysokým dávkám estrimaxu a následně provery k ní nedocházelo, ten první měsíc co mi tělísko vyndali jsem ještě hormony musela brát a následná kontrola v 11 dni byla sliznice 7 MM, ale podle testu stejně k ovulaci nedošlo a pak ani k MS. Teď kontrola byla ta hysteroskopie stím, že za tři týdny mám nasadit ten trisequens na tři měsíce a ukázat se za 4 měsíce :evil:… jsem myslela, že bude chtít třeba za měsíc, dva kontrolu co a jak.
Pajkax a to Ti dali jen na jeden měsíc a pak už jen ten duphastol?? A jakou jsi měla MS?? U mě je problém, že já jí nemám vlastně od revize vůbec a až kombinace tělíska a hormonů byla jako kdysi, a teď opět nic. No každopádně kontrolu plánuju u své doktorky a zkusím jí přemluvit k jinému řešení než antikocepci.
Ashermanko přesně jak píšeš, chci tak v půlce abych třeba aspoň věděla zase tu sliznici. Ale říkám si, pokud ta průchodnost je jen na té levé straně tak to k ovulaci asi taky nebude docházet pravidelně.
Tak hlavně, že nejsou ty srůsty, teď ještě „ukecat“ ovulku a začnu věřit na zázraky… :lol:

• Citovat
  • Upravit
1400
16.7.13 10:18

Zkus si sehnat šatavari. Jedla jsem to v tobolkách a měla hned po měsíci náhernou ovulku, jako bych si píchla pregnyl.Co jsem to doporučila pak dalším, mají podobné zkušenosti. Jedna otěhotněla hned po revizi, ale byli to dvojčata a sliznice nebyla na dvě asi připravena, tak to odešlo. Ale důležité je, že se zadařilo. Takže to fungovalo. :think: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marsi-mar
16.7.13 11:13

Moris prosím a nepamatuješ si od kuď ho máš? Já internetu moc nevěřím tak kdyby jsi věděla stránky přes které jsi je objednala, nebo jestli stačí kamenná lékarna… aby mi pak místo šatavari nedošel paralen :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Marsi-mar
16.7.13 11:18

Ale každopádně Ti děkuju za radu… tyhle stránky jsou opravdu úžasné… jak všichni máme podobné problémy, tak se hodí každá zkušenost. Ještě mě napadá otázka jak jsi šatavari brala, jestli jsi to brala od MS do ovulky nebo jinak… díky :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex