Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1400
25.8.13 16:31
@1klari Nezní to divně, těšit se do nemocnice. Já se na to těšila taky. Aspon se to pak někam pohne a víš na čem jsi. K tomu věkovýmu rozdílu, měla jsem děcka o tři roky.To je asi ideální k sobě, jak si vyhráli. Pak Za 10 let Adama, a ted jsou ti dva dospělí, tak už je to poznat, ale vše má svoje výhody. Záleží, jaký mají k sobě vztah. A malá bude od Adama 11 let, ale být to dřív, asi by dost žárlil, a těžko se s tím smiřoval. Je to individuální, podle povah dětí. Tak se ničeho neboj a dej pak hned vědět, jak jsi dopadla. Hodně, hodně štěstíčka a at se vše brzy vyřeší. :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
27.8.13 06:56

Holky, Ashermanko - nenapsala bych to líp :potlesk: jen jsem se chtěla podělit… byl mi tady doporučený lék " nosifol ", bez předpisu, cena 350-400 kč. Beru ho měsíc a stránky které jsou pod stejným názvem začínají být samí pozitivní komentář :palec: jak na otěhotnění, tak na vrácení menstruace. Asi málo kdo znich má za sebou to co mi, ale přeci jen… já zrovna čekám aspoň na pár kapek :oops: - tak jen kdyby to třeba někdo chtěl také zkusit. Budu psát jaký to má účinky na mě, ale každopádně jsou to pouze vitamíny, tak uškodit to nemůže.
Všem přeji to hrozné čekání na cokoliv co možná nejkratší a hlavně brzy všem splněný toho krásného snu :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1klari
27.8.13 18:34

Holky, díky moc za Vaše komentáře a rady. Mně zrovna dnes přišla ta ortilie. Měla jsem za to, že je to čaj, ale čtu, že se to má nalít do vany. Máte s tím zkušenosti? Jinak na nosifol taky hned mrknu. To by v tom byl čert, aby ty přírodní preparáty aspoň trochu nepomohly!
Ashermanko, můžu se Tě ještě zeptat ohledně té HSK? Mám tam napsáno, že teď to bude už 3mm optikou. Myslíš, že tentokrát je to myšleno bez anestezie? Mám tam ještě masivní srůsty v těch rozích, ale tekutina (nějaký ten roztok, co se u toho používá) prý už stříkala i do břicha ke konci výkonu, takže prý je to pozitivní kvůli průchodnosti. Moc díky!!!

• Citovat
  • Upravit
228
27.8.13 20:01

1Klari

Jo, 3mm je bez narkózy, ale budou se tě průběžně vyptávat, jestli jsi v pohodě a kdyby to nešlo vydržet, tak tě uspí. Ale já teda za to byla ráda, pořádně všechno vidíš, na všechno se můžeš zeptat, vysvětlí hned na sále… Je to trochu nepříjemný, ale rozhodně to není porod :mrgreen: Pro mě byl nejhorší (ale ne nesnesitelnej) ten okamžik, jak napouští do dělohy ten roztok a když asi ten tlak toho roztoku dosáhne maxima - než začne unikat vejcovody, tak to byla taková silnější MS bolest, ale je to jen pár vteřin, pak už dobrý. Pokud by ještě před nástupem na sál tak do půl deváté nepřišla sestra s čípkama proti bolesti, tak si o něj řekni, já ho dvakrát dostala a jednou ne a bylo to s ním lepší.
Tak to je super, že už ti unikal ten roztok do břicha! To je fakt dobrá zpráva! To tam ty srůsty zas tak masivní asi nebudou, spíš na ty nůžky potřebuje určitej manipulační prostor (narozdíl od elektrody) a ten v těch rozích moc není a proto to odložil na příště s elektrodou. Takže myslím že tam dvakrát něco přepálí a budeš úplně fit! Tak držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1klari
28.8.13 08:36

Ashermanko, moc moc děkuji za informace! Podám zprávu, až budu mít po zákroku. O čípek si raději řeknu. Trochu se teda bojím, ale snad to zvládnu…
Hezký den!

• Citovat
  • Upravit
1400
28.8.13 11:05
@1klari píše:
Holky, díky moc za Vaše komentáře a rady. Mně zrovna dnes přišla ta ortilie. Měla jsem za to, že je to čaj, ale čtu, že se to má nalít do vany. Máte s tím zkušenosti? Jinak na nosifol taky hned mrknu. To by v tom byl čert, aby ty přírodní preparáty aspoň trochu nepomohly!
Ashermanko, můžu se Tě ještě zeptat ohledně té HSK? Mám tam napsáno, že teď to bude už 3mm optikou. Myslíš, že tentokrát je to myšleno bez anestezie? Mám tam ještě masivní srůsty v těch rozích, ale tekutina (nějaký ten roztok, co se u toho používá) prý už stříkala i do břicha ke konci výkonu, takže prý je to pozitivní kvůli průchodnosti. Moc díky!!!

Ahojky, já užívala tu ortilii, ale co vím byl jen čaj a kuličky na polykání. Sice nejsou dobré, ale já nejsem na čajíčky, tak jsem to zvládla. Ono zdravé věci nbývají ochucené. :D Ale do vany, teda to si už nepamatují. Podle mě, se to pak musí užívat delší dobu. protože koupelí, aby to mělo ten účinek :nevim: Není to k pití i do vany, že se může použít? Mě to po srůstech sliznici pěkně obnovilo, a to místy chyběla. Už se blížím k porodu a žádné problémy v těhu nejsou. A to mám za sebou tři revize, srůsty. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
28.8.13 13:32

1klari i já přidám zkušenost u mě tomu říkali " mini HSK " netušila jsem co mě čeká, až tady holky hodně pomohli. A věř mi, že jsem fakt uzlíček nervů, takže při otázce " jdeme na to "?? Jsem se rozklepala jak malé dítě. ALE na sále opravdu vše vidíš, vše Ti krásně popíše, vysvětlí a v mém případě jsem se pořád ptala " tak kdy ta bolest přijde "? :oops: ;) :mrgreen: ano cítíš klasické menstruační nolesti, ale to jen chvilku než " tam " dojde :pankac:. Jinak jsem nic necítila. Nepříjemné u mě bylo test biopsie to jsem nad sebou počítala andělíčky a raději to vzdal. Jelikož nemám skoro žádnou sliznici, tak to bylo hodně cítit. Ale stříhání těch srůstů je opravdu v pohodě.
Tak snad Tě to trochu podpořilo :mavam:
Moris moc gratuluju!!! Není lepší motivace :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
28.8.13 15:28

@-elisa Díky,doktor nade mnou lámal už hůl, ale hodně mi pomohli ty přírodní prostředky si myslím, jako ortilie a šatavari. Taky jsem byla na druhé HSK bez narkozy. už jsem jich měla ten rok dost za sebou. A bylo to jak u tebe. Rozrušení srůstů v pohodě, větší byl ten strach. Bolest jak při ms, a ta brzy odezněla. a hlavní je, že po ms jsme mohli hned na to, tak je to o dost šetrnější jak klasická HSK:A jak jsi na tom dnes se sliznici? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
28.8.13 20:16

1Klari

Já s Ortilií zkušenost (zatím) nemám, ale Botaska tu kdysi nechávala tento odkaz a to na koupel nevypadá :mrgreen:

http://www.bylinky.com/…dsdetail.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
29.8.13 06:49

Moris… beru nosifol, ten jsem objednala už ve velkém a šatavari piju také, jen mě u něj zarazilo, že je to určené pro onkologické nemoci 8o 8o 8o. A jinak? jsem druhý měsíc po mini HSK kde rozrušili vše, na to jsem si ještě vydupala další pro kontrolu a vše v pořádku, ale MS prostě nikde :(. Doktoři mi dali antikocepci, ale tu jsem už odmítla… už toho bylo na mě moc, tak to zkouším jen na bylinkách. Bojim se sliznice při kontrole mizerná - 3-4 mm. Vím, že to chce čas a Vy jste všichni důkazem toho, že je to třeba opravdu jen otázka času. Už jsem ze zoufalství byla i u léčitele, ale nic. Ale ten nosifol prý hodně pomáhá, tak snad se za ty tři měsíce co ho budu brát dřív nezcvoknu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
29.8.13 07:04

Po jaké době se Vám vrátila MS když Vám potvrdili, že srůsty nemáte? Já už dva roky nevím co to je :(. Ashermanko díky, zkusím vše. A asi MM napíšu aspoň email - no co kdyby třeba poradil a pomohl, tak si ho třeba i vemu :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
29.8.13 08:02

@-elisa Ten nosifol jsem brala taky. Vyzkoušela jsem toho hodně, každá jsme jiná a myslím, že potřebujem něco jiného. Že nemáš ms, to je divné. Je to tím, že sliznice je nízká. Ale proč? Na to by měli dojít, ne? Já neměla ms několik měsíců. Hned po první HSK se mi do měsíce obnovila.Pak začala zas slábnout, to jsem cítila, že je zas něco špatně, šla do druhéHSK, už bez narkozy, srůsty byli zpět, ale už né tolik.Hned mi je odstranil a dostala jsem to normálně v termínu, za 15 dní. Pak ještě jednou a už jsem byla v tom. Nechtěla jsem čekat. Myslím, že pokud sliznice neroste a není tam nic, je nízká hladina hormonů. Dělali ti potřebná vyšetření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
29.8.13 16:00

Ahojky vyšetření jen ze začátku, pak těch 8 měsíců hormony, tři měsíce tělísko ( to MS byla ), samé HSK, laparka před rokem… a teď chtěl tu antikocepci, ale to už jsem vzdala… :cert: pořád doufám, že to vše nějak půjde samo. Bojim, bojim, že to asi tak nakonec přece jen dopadne. Fakt to není lehký, rok zjišťovali jak to vůbec nazvat a když zjistili asherman, tak si vlastně neví rady. A doktorka mi řekla, že by mi to ani nedoporučovala teď otěhotnět, že to malé neudržím, že bych opravdu neměla vylučovat možnost náhradního mateřství :nevim:. A všude kolem sebe slyšíš, že to chce klid!!! Já už opravdu nevím co dělat. Vzdát to nechci, ale anťáky teda fakt taky nechci. Bulim kudyk chodím, čtu co se dá, hlavu zkouším ukecat, ale pravda je, že fakt holky začínám mít strach… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
29.8.13 19:09

@-elisa Nevzdávej to, vím, že je to těžký. Ale i na nízké sliznici se mimčo kolikrát uchytí. Jestli je tam zas asherman, tak to může být tím. Jak mi to podruhé rozrušili, hned jsem šla do inseminace, abych to podpořila více. Nechtěla jsem na nic čekat, asherman se rád vrací. I když na podruhé mi doktor řekl, že už by se vrátit neměl, člověk má obavy.Ale byl to fajn doktor a řekl, klidně at dojdu za měsíc, dva, že mi to zas zkontroluje, ale už jsem to nepotřebovala. Vyzkoušela jsem ale více přírodních prostředků. A fakt to funguje, sliznice se obnovila a ovulku jsem mívala jako bych si píchla pregnyl. Antikoncepci mi taky chtěli dát. Aspon na měsíc. Já to nebrala. Snaž se pořád hledat nějaký způsob. Mě to drželo, že pořád něco pro to dělám. Někdy mě chytly splíny, že to už nepůjde a pak zas bylo líp. Dycky chvíli padnem na dno, ale pak si musíš říct, na vše nejsou jen léky, vše se dá něčím nahradit a podařilo se už tolika beznadějným případům. Tak proč né tobě? Jen tam nesmí být ty srůsty. Já byla pro doktora taky beznadějný případ a říkal, že si mě bude dlouho pamatovat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1klari
30.8.13 10:15

Holky, tak jsem si byla nechat změřit sliznici a katastrofa. 2,8 mm a to beru vysoké dávky estrofemu. Tak to je jasné, že MS nepřijde. Zanedlouho jdu na HSK, ale vyhlídky jsou u mě teda bledé. Je vidět, že sliznice se nemá z čeho rozrůst. Vám ostatním přeji lepší vyhlídky!!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex