Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1400
30.9.13 19:20

@-elisa no ty rizika po ashermanovy mě taky zajímali, ale jak jsem otěhotněla vůbec nikdo to neřešil! Tak jsem pořád byla ve stresu, jak to dopadne. zajímalo je jen, jak to roste, vše odpovídalo, ani rizikovka, nic. K tomu kontroly jednou za měsíc, pouze tři ultrazvuky za celé těhu. Pojištovny doktorům pěkně omezily péči. A když jsem si chtěla ultrazvuk zaplatit, tak jsem si připadala, jak matka hysterka, která se moc kontroluje :evil: Ted jsem zvědavá, jaký bude porod.Po ashermanovy bych čekala, že budu rodit dřív. K tomu všechny mé děti se narodily dřív, ale malá se k tomu nemá. Nesestupuje a ani se neotvírám. Což je mi divné. takové těhu jsem ještě neměla. Jestli ta děloha je nějak víc stuhlá, nevím. :nevim: Oni to nechávají na poslední chvíli, myslím, že mě nechají potrápit a nakonec stejně skončím císařem. Vůbec je nezajímá, že jsem rodila, měla ashermana, budte ráda, že je ještě malá tam!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
30.9.13 19:47

Tak já měla okamžitě rizikové, měla jsem ještě k tomu od začátku hematom, takže okamžitě ležet, pak hematom ustoupil a dr. si mě od začátku hodně hlídal, takže bych byla na rizikovém tak jako tak, chodila jsem na ko po 3 týdnech max a jeden čas i po 14 dnech, ale já mám dr. že mu za rok zaplatím 1000 a mám tuhle péči a když nejsem těhu tak 500, no pak mi při každé ko dělal cerviktrometrii myslím, že se to takhle píše, to je měření děložního čípku, pak kontroloval co placenta, ke konci mi naznačil, že jsem malá rodička na tak velké miminko a taky že po AS i když u mě asi ne, by mohla placenta vrůst do těch odstraněných srůstů, to mi naznačili v porodnici, tam se divili, že jsem těhu a na mojí anamnézu se chodili dívat všichni doktorři :cert: :cert: :cert: no pak mi doporučili císař jako nejmenší riziko a bylo vyřešeno, jo abych to nezamuvila, já jsem teda celý první tr. proležela pak měsíc odpočinkové popocházení a pro zkracování děložního hrdla a díky tomu hrozící potrat ležela až do konce těhu naštěstí doma, pak jsem se dočetla jak jsem ležela, že i tohle mohl být následek nešetrné revize a AS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
30.9.13 20:20

Xuan

Tak snad to nevyznělo jako bagatelizování tvé situace, toho sis určitě užila doteď dost. AS je VŽDYCKY těžký a určitě tě čeká ještě pár krušných chvilek, ale vážně myslím, že tvoje šance na brzké miminko jsou velké. Jednak jsi aspoň nějakou MS měla, to je moc důležité a je to dobrá zpráva, že určitá část té dělohy pracuje dál správně a je nepoškozená. Dál - to první otěhotnění se ti podařilo během velmi krátké doby, takže i když už je to nějaká doba, tak myslím, že po této stránce žádné potíže asi nemáte. A hlavně - když už tě takhle nešťastně dohnali i k IVF, tak se podařilo i přes Ashermana! 8o To je velká naděje, že jakmile se srůsty podaří odstranit (a nemusely by být nijak zvlášť masivní, vzhledem k tomu, že se přes ně dokázali dostat tou transferovou trubicí), tak to musí vyjít znova, ať už přirozeně nebo s využitím zbývajících embryí. Tak ti moc držím palce a nervy s konzultacema a ať už se rozhodneš pro kohokoliv, tak ať je to brzy zdárně za tebou :kytka:

Pajkax a Severina

Holky, vy k nám pořád patříte, to už vám nikdo neodpáře :mrgreen: a já jsem vždycky moc ráda, když tady najdu nějaký příspěvek od vás, že vás pořád zajímáme a že jste se na nás nevybodly :D A jak píšou ostatní holky, právě to, že už máte poashermanovské těhotenství za sebou, tak nás dokážete povzbudit a uklidnit, připravit na případné potíže a komplikace, příp. uklidnit, že i přes ně všechno poběží jak má. A samozřejmě jsem moc zvědavá, jak se postupuje před druhým Ashermánkem :lol: Tak ať vám všechno vychází jak má a hodně radosti z dětiček!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xuan
30.9.13 22:02

Ashermanka
neboj, já to chápala, jako povzbuzení :) a děkuju za další…kéž bys měla pravdu…někdy už opravdu přestávám věřit…ach jo…však víte, jak se cítím. Je to poprvé, co jsem se zapojila do nějakého fora na netu a ještě jednou za něj moc děkuju…

pro všechny, koho to zajímá: dnes jsem byla na konzultaci v Podolí. HSK tam dělají elektrodama. Na dotaz, jak se po zákroku zabrání dalším srůstům, mi bylo řečeno, že dřív se používalo nitroděl. tělísko, ale dnes se vzhledem k riziku zánětů už nepoužívá a předepisují se hormony ve velkém množství, které sliznici zvýší (a zánětům tak zabrání?). O gelu ani slovo. Velmi pozitivní naopak bylo, že byli ochotni mě objednat na operační HSK hned na příští týden (to se ale vdávám ;) a pana doktor se tvářil velmi vstřícně na přítomnost mého chlapa u konzultace i velmi dobře přijal, když jsem mu řekla, že ve středu jdu k MM. Jen řekl, ať dám pak vědět, jestli nastoupím na operaci k nim nebo k panu docentovi…Tot nejsilnější dojmy. Píšu to hned, abych nezapomněla…Hezký večer

• Citovat
  • Upravit
228
1.10.13 19:31

Xuan

Tak chápu, že před svatbou to není moc ideální :lol: Každopádně nepoužití jakéhokoliv protisrůstového prostředku se mi nezdá, resp. po svých zkušenostech bych do toho nešla. Vysoké dávky hormonů nemají protizánětlivý účinek, mají povzbudit sliznici k růstu a tím pádem působí jakoby trochu protisrůstově, že ta okolní sliznice by měla rychle přerůst místa kolem rozrušených srůstů a ty by se neměly zpátky slepit, ale já teda brala vysoké dávky hormonů 3 měsíce po první i druhé HSK a když jsem přišla k MM, tak jsem měla polovinu dělohy srostlou, takže tenhle účinek bych dost zpochybnila. Plus samozřejmě nezanedbatelné vedlejší účinky těch hormonů, obzvlášť pokud nejsi závažný případ, tak budeš brát zbytečně. Spíš kdyby na tvoje přání zavedli ten HB gel (to je podle mě prostě „must“), že by sis ho tam přinesla, tak by to šlo určitě domluvit. Tak uvidíš, jaký dojem na tebe udělají ostatní. Každopádně hlavně vydařenou svatbu a všechno ostatní pak už bude následovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
1.10.13 20:24

@ashermanka tak ten gel jsem taky řešila ale až po HSK, protože jsem ještě v té době nevěděla že nějaký gel je, tak jsem měla strach, že bych si ho měla koupit na CS, nakonec jsem volala svému gynekologovia ten mi řekl, že na císař ten gel není nutný, ale na HSK si myslím, že je dobrý, já po HSK měla vysoké dávky hormonů a teda mazec moje tělo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
4.10.13 09:56

AHOJKY HOLKÝÝÝÝ… tak mi včera byli v Praze u pana doktora Břešťáka - teda fakt profík.. krásně jsme vše viděli, vše nám popisoval - no nádherný zážitek pro nás oba :srdce:, náš malinkatý zázrak má vše co má mít a ostatní výsledky až 25.10. 8o - to budou dlouhé 3 týdny… :dance:
Xuan já teda z vlastní zkušenosti musím říct, že jsem brala hormony 8 měsíců a vždy se srůsty vrátili. O gelu jsem neměla nejmenší tušení a jedinou pomoc co mi nabídli bylo právě nitroděložní tělísko na tři měsíce + hormony a to jsem obrečela, ale šla do toho. 13.5.2013 mi tělísko vyndali, měsíc jsem ještě hormony užívala a nějak začátkem prázdnin jsem otěhotněla a podotýkám, že bez menstruace! :D.
Jak jsem to tady pročítala, tak MM myslím doporučuje velice rád ten gel a já bych rozhodně o něm uvažovala. Ikdyž Ty aspoň nějakou MS máš takže asi i sliznici. Přeju nádhernou svatbu a do nového společného života už jen a jen štěstíčko :hug: :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xuan
4.10.13 21:16

Holky, zdravím moc všechny a děkuju za reakce!! Jsem ráda, že tu tak úspěšně těhotníte, přiznávám, že je to ta největší naděje, kterou mi kdo dává… jdu vám poreferovat, jak jsem dopadla na prvni konzultaci u MM. Jak už jsem byla naštěstí od vás upozorněná, opravdu nebyl moc optimistický…že prý reprodukční záruku žádnou dát nemůže…ale ani nebyl nijak skeptický. Sliznice nízká, ale je. Mám se připravit na 2-3 HSK. Za použití gelu se velmi přimlouvá (ani na moment jsem od přečtení této diskuse o jeho nezbytnosti nezapochybovala). A prý v mém případě předběžně odhaduje, že bude nejlepší pokračovat v hormonech a ivf:( začínám se s tím smiřovat…jinak všichni doktoři, se kterými jsem svoji situaci probírala, nejvíce kroutí hlavou nad tím mým transferem letos v létě a následným biochemickým těhotenstvím…jak a kam se jim embrjko povedlo transferovat je záhada…
Jinak hlavní dojem z MM super! Stejně jako z Mudr. Hulverta, u kterého jsem byla dnes…uf, tak snad jsem konečně na dobré cestě…Jo a HSK u Apolináře mě čeká 29.10…bojim…

• Citovat
  • Upravit
228
6.10.13 20:24

Elisa

Tak to jsou super zprávy, troufám si říct, že teď už je snad nejhorší za tebou a doufám a přeju bezproblémový zbytek těhotenství!

Xuan
Neboj, ono to s tím IVF je z jejich strany taková ta rada „na jistotu“. Na přirozeném otěhotnění se podílí vždycky řada nepředvídatelných okolností a věcí tak trochu mezi nebem a zemí a IVF se vedle toho jeví jako ta nejjistější metoda - je ovulace, vajíčko se oplodní, prvních pár dní se tabulkově vyvíjí, obejdeš případně neprůchodné vejcovody, děloha se stimulací připraví, TEORETICKY je to skoro tutovka, přesto to ne vždy funguje a pak záleží jak moc tě tlačí čas. Pokud ti ještě nějaké embryo k transferu zbylo, tak je to super, můžeš ho hned využít a třeba to bude hned. Ale jinak myslím, že velikou šanci máš i přirozeně, když máš aspoň trochu MS a někdy předtím se to podařilo, i když to bohužel nedopadlo. Nenech se znervóznět řečma o věku a nejisté děloze a i když je to kolikrát hodně těžký, tak ten výsledek za to stojí a neboj, že by ses nedočkala, však se tady stačí jen podívat, no ne?
A HSK se neboj, konec října je tu cobydup a budeš nadšená, jednak sázím, že ten nález bude celkem pozitivní (2-3 HSK říká pro jistotu každýmu :lol: ) a jednak že se něco děje a někam se rychle hýbe. Držím ti palce a podle mě - dobrá volba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
9.10.13 09:24

Holky, tak včera jsem měla poslední HSK. Dopadla mnohem lépe než jsem čekala. MM mě velice potěšil, srůsty už jen minimální laterálně vpravo, rozrušeny nůžkami a sliznice na skoro 90% střední výška. Léky už jen na jeden cyklus a pak vysadit a můžeme se snažit bez IVF. IVF prý případně po neúspěšném půl roce. MM jako vždy úžasný, všechno vysvětlil a přenesl na mě svůl optimismus, i když samozřejmě řekl, že není ještě vyhráno. Ale prostě naději dal. Ať to dopadne jak chce, už kvůli sobě jsem ráda, že AS je za mnou (doufám, že se srůsty nebudou moc masivně vracet). Díky Ashermance jsem šla nejlepší možnou cestou! Takže znovu moc děkuji za její pomoc!!! Jaké jsou novinky, holky, u Vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
9.10.13 09:44

1amber tak to velikánská gratulace - nejhorší je za Tebou :potlesk::hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
9.10.13 15:53

@1amber Tak to máš nádherné. Nejhorší fakt za sebou a blížící se snaženíčko. :lol: Já jsem 38+5.K porodu to vůbec nevypadá, což jsem myslela, že po třech porodech, děcka byli o 14 dní dřív,3 zamlklé těhu, takže revize a srůsty, HSK, že i malá bude dřív. ale neotvírám se a je vysoko. Že bych tak poléčila dělohu těmi přírodními produkty, že je jak nová? Nezdá se mi to. Nejradši bych byla kdyby mi naplánovali císař, at vím na čem jsem, ale k tomu se nemají. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
9.10.13 16:10

Moris: děkuji za zprávu :-). Tak uvidíme, jak to půjde. Jinak myslím, že je fajn, že je mimi ještě v bříšku, i když chápu, že už se těšíš, až bude venku :-). Já jsem rodila 38+3, ale vím, že nic nic a pak naráz cevix skore 7 a druhý den jsem rodila. Tak už to bude u Tebe určitě každou chvilku. Já pořád piju ortilii a střídám s kontryhelem a myslím, že to asi fakt účinkuje. Určitě napiš, jak to pokračuje, těším se na další novinky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
9.10.13 16:16

No jo, jenže já mám obavy, že se mi to nerozjede. I ty jsi rodila dřív než já. :| Asi začnu zas pít kontryhel, ke konci prý vyvolává porod. Už jsem vyčerpaná a chci to mít za sebou.Jak jsem se bála císaře, že je po něm horší to hojení, kdyby mi ho byli někde ochotni udělat, tak tam hned jedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
9.10.13 19:31

Amber

Super zprávy!!! A když už i MM byl optimistický, tak naděje je veliká! To se ti to vážně krásně zhojilo a za takovou chvilku! I když on každý měsíc s AS se zdá jako nekonečný, moc dobře si to pamatuju… Ale u ošetření u MM je mimo jiné úžasnej ten postup ráz na ráz - na nic nečekat, rychle rozrušit, mám pocit že je snad jedinej, kdo to v ČR takhle dělá a to i u Apolináře mají někteří tříměsíční rozestupy mezi HSK. Pro mě je to fakt snad nejdůležitější a nejúžasnější doktor, se kterým jsem se kdy setkala a jsem moc ráda, že vám taky pomohl a že ta moje zkušenost nebyla nadarmo. Tak teď ještě to nejdůležitější :lol: Obrň se nervama, zkus nestresovat s každou MS (protože u nás i ta MS je výhra :lol: ) a neboj, všechno bude. Ať dřív nebo později, stojí to za to čekání ;)

Moris

Tak to už máš za chviličku, 38+5 ještě není tak strašný, to má vážně ještě ten týden čas. Každý těhotenství je jiný. A pak se to může změnit ze dne na den. Já taky měla den před porodem „do porodu ještě strášně daleko“ a pak šup a byl venku. S tím císařem to chápu, když je plánovanej, tak myslím, že to probíhá celkem v klidu a i to hojení kolikrát může být víc v pohodě než po „vydařeným“ spontánním porodu, díky epidurálu jsi „u toho“ a já se teda potenciálně budu pídit po někom, kdo mi takovej porod „udělá“ :mrgreen: Tak držím palce, ať už se malá rozhodne a ať je to co nejsnazší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí