Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Peta
Já to nemyslela tak, že by tu placentu vyřezávali celou, ale jestli jakoby vyřezávají jen ty vrostlý části, že to třeba někde visí pár centimetrů v té stěně, takže tak to asi nějak je, že? A to vyčištění, to pak byla revize nebo jak?
Pajkax
Z blbejch keců si nic nedělej, i když předpokládám, že po tom, co máš za sebou už jsi dost otrlá
KAŽDEJ by chtěl to nejbezpečnější pro sebe a svoje dítě, takže ať soudí ten, kdo ví, o čem mluví. Jo, taky by se mi zdálo zbytečný jít s prvním dítětem na císaře (i když na sále jsem pak o něm ve zbytcích sil snila
), ale teď to jako rozmazlenost a zbytečnej luxus teda nevidím…
@ashermanka ne,nevyřezálali snad nic, to ne.Jen to nějak jakoby odtrhli a pak revize.Ono nějak to moc vyřezávat snad nejde.Ona ta děloha po těhotenství, tedy těsně po porodu je nějak víz orokrvená a snad ta stěna tenší, tak to snad nejde.Ono by to snad víc krvácelo nebo nějak tak. Já nejsem zdravotník a musím se přiznat, že zase tak úplně si to nepamatuju, co všechno říkali. Ono je to určitě jiné, když ten problém máte dlouho, mě na to přišli v těhotenství a byla řeč jen o hysterektomii.Ale ty přepážky mezi dělohou a placentou nebyly tak pevné a odloučili jí. Pak dělali revizi, ale nějakou důkladnější. Myslim že ta funkčnost může být poškozená i tím jakoby odtržením placenty, že byla víc vrostla, tak to endometrium nemusí být už tak funkční, alespoň tak jsem to já pochopila.Ale určitě nic nevyřezávali, to ne.
Nevím, jestli jsi se něco takového někde dočetla, že by to dělali třeba někde v zahraničí_To já zaee nevím. Docela mě to zajímá, ale ne že bych byla nějak nespokojená, jen tak pro zajímavost. Já jsem fakt spokojená jak to dopadlo.
Peta
Já právě o tomhle taky moc nevím, jen jsem si to laicky představovala tak, že když to v nějakým místě vroste hlouběji do té stěny, tak to třeba vyříznou podobně jako třeba myom… Proto se na to právě ptám, jak to zhruba probíhá…
Ashermanka:
Moc prosím o názor. Navzdory tomu, že hsk dopadla výborně a prý i celá léčba, tak tento cyklus po vysazení estrofemu a provery nic
. Bolelo mě sice břicho jako bych to měla dostat, ale bohužel nic. Tak nevím, co to zase je. Měla bych brát ty léky ještě poslední jeden cyklus. Mám je, podle Tebe, brát nebo už nebrat? Když ani tu MS jsem nedostala.
Moc díky za Tvůj názor.
Amber
Ještě bych nezoufala, podle mě to bude jen nějaké zpoždění (nevím jak dlouho už čekáš), hodně to tady holky tak měly a pak se dočkaly, tak snad to nic neznamená. Resp. pokud ty náznaky srůstů, co minule rozrušil nebyly přímo dole v čípku, tak pravděpodobnost, že by se ti tam znovu udělaly (vlastně až po 2 nebo 3 měsících) a tu MS blokovaly je podle mě dost malá. Spíš je otázka, jak máš předepsaný ty hormony - jestli jsi měla dělat pauzu na týden a pak začít brát bez ohledu na MS, tak bych brala dál, jestli se máš odpíchnout od určitýho dne MS, tak bych počkala až přijde, ale to je asi otázka spíš na MM, myslím, že hlavu ti neutrhne, když mu napíšeš, je logický, že nevíš jak teď s tím dál. Tak ať dlouho nečekáš ![]()
Poslední estrofem jsem měla v úterý večer, takže už je to celkem dlouho. Mám ho začít brát po týdenní pauze zřejmě nehledě na MS. Ale tím, že mens. příznaky jsem měla (bolení břicha atd.), tak už asi teď nepřijde. Srůsty už jsem dole neměla, tak taky doufám, že tím to snad není. No je to teda zážitek. Těhu to taky nebude kvůli těm všem lékům, tak teda nevím. Jednou optimismus, pak zase ne…
Amber
No tak uvidíš, já myslím, že se ještě dočkáš. Nakonec tu Proveru bereš jen v druhé půlce cyklu (předpokládám), a přes Estrofem bys MS dostat měla. Teď mi došlo, že já vlastně po 1.HSK brala Estrofem tři měsíce v kuse a vždycky jen na 19-28DC k tomu Utrogestan a od 29DC zase jen Estrofem a MS jsem dostala i tak, nazablokovalo mi ji to na 3 měsíce. Tam je důležitá ta pauza v braní progesteronu, ta vyvolá ten pokles hormonů, který startuje MS, Estrofem ti ji neudrží. Tak pevný nervy!
Ahojte holky, jsem tu jen na chvilku, ted zpočátku na chvilku, abych vám řekla, že mám krásnou holčičku Silvii,50 cm,3kg.Po císaři zpočátku nic moc, ale už je líp. Pak se ozvu.
![]()
Moc a moc gratuluji!!! Užívej si vytouženého miminka a malá ať je celý život šťastná a zdravá!
Ashermanka:
Tak jsem se té MS dočkala
. Měla jsi pravdu. Minule to bylo už asi 2 dny po pauze s hormony a teď až po týdnu, ale přece. Tak se omlouvám, že jsem plašila a děkuji!
@moris jééé… tak velikánská gratulace, díky za info - už jsme byli nedočkavé
![]()
@1amber taky super zprávička - mám za sebou něco podobného s těma hormonama a pokud se nepletu, tak už žádné brát nebudeš - tak pro povzbuzení : mě ty hormony na menstruaci nepomohli, ale hned následujcí měsíc po vysazení jsem otěhotněla. A za nic se neomlouvej, to by Ti Ashermanka mohla vyprávět co si užila se mnou
![]()
A co ostatní? Nějak mi přijde, že to tady utichlo…
@moris gratuluju
neboj po CS to bude den ode dne lepší ![]()
jinak holky zítra jdu na ko ke svému dr. jsem zvědavá co řekne na sliznici a co AS jestli už je pasé po porodu a nebo jestli se může znovu rovinout, já tedka beru HA takže tak, říkal že náhoda je vůl a do nezahojené dělohy by to byl pak problém, tak jsem si HA vzala a ted se poptám co a jak @1amber super že máš MS, na mě zase naopak působili hormony po hysteroskopii a rozrušení srůstů jak ohnojivo, jedna MS a bylo ![]()
Amber
Tak super, tak ještě jeden měsíc hormonů a hotovo? Držím palce!
Moris
Moc gratuluju a malé přeju jen to nej do života! Mimochodem, krásný jméno jste vybrali! Tak ať břicho nebolí a jste brzy doma.