Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
severina ne
19.6.13 02:03

Tak koukám, jak se to tu rozrostlo :think: To je pěkný, teda. Holt revize, taková srandička, kdo jí neměl, ten jakoby nebyl.
Tak teda zdravím všechny „novější“ holky a všem vám moc držím palce. Chodím se občas mrknout jak se vede a není to teda nic veselýho.

Ze všech nejvíc ale zdravím Ashermanku, dobrou duši týhle diskuze :mavam:
Ty jsi takový dobrotisko :D, že já doufám, že máš aspoň někoho, koho můžeš občas sprdnout, aby se to vyrovnalo. Jestli ne, dobrovolně se nabízim!
Myslím, že Tvůj postoj, že se jednou prostě zadaří, jen se neví zkrátka kdy, je ten pravej a bude dřív nebo pozdějš korunovanej úspěchem. A až se Ti ten prcek narodí, oslavím to za Tebe, jelikož ty budeš makat na laktaci po třech hodinách a nebudeš mít na takový věci čas! :D

Držte se, holky, budu nakukovat a sledovat další happyendy.

Jo a vlastně ještě gratuluju Gramisce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Andrea N. neprihlasena
19.6.13 10:45

1klari

Drzim ti palce. Je moc dobre, ze ses dostala k Marovi, protoze on hodne podobnych pripadu videl a ma s Ashermanem opravdu zkusenost. Lepsi pozdeji, nez nikdy. I ja mam zkusenost, ze gynekologove berou Ashermana jako velmi vzacnou zalezitost, ktera se projevuje teplotama po revizi. Nastesti existuji jiz gynekologove, ktina prani pacientky nechaji pod kontrolou „vykrvacet“ a na kyretaz, pokud to neni uplne nevyhnutelne, neposlou. Ja jsem ted znova tehotna a s gynekologem jsme jiz tak predem dohodnuti, pokud dojde na to „nejhorsi“. Tak zlom vaz a urcite napis, jak ti lecba pokracuje. Drz se.

• Citovat
  • Upravit
228
19.6.13 21:14

Severina

Jé, ráda tě tady zase „vidím“ :mavam: To jsi hodná, že občas nakukuješ a myslíš na nás. A jak se daří? S malou už jste sehraná dvojka?
No co se týká mě, tak neboj, nevirtuálně zas takový dobrotisko nejsem, i když teda doma se snažím, přeci jenom potřebuju, aby toho se mnou můj chlap ještě hodně vydržel :lol: Je to teda místy hodně krušný (ony ty moje řeči o té smířenosti a čekání na tu pravou chvíli kdy miminko samo přijde jsou jenom taková znouzectnost - nic jinýho dělat prostě nejde :( ), ale zatím to nějak dáváme. Hlavně aby ten úspěch opravdu přišel… A pokud přijde, tak pokud to bude jako u prvního, tak o laktaci co tři hodiny si můžu nechat zdát, to byly dny, kdy jsem kojila od osmi ráno do čtyř odpoledne téměř nonstop :mrgreen:
Měj se krásně, užívejte s malou léto a někdy na nás zase nakoukni :kytka:

Andrejko
Jé, tak už je to ofiko? Já jsem ti říkala, že to vydrží a že ty obavy jsou zbytečný, fakt jsem tomu věřila! Takže teď jsi nějaký 8tt a zatím bez komplikací? (teda špinění a krvácení neberu, to je u poashermanovských těhotenství takový běžný standard :) I když chápu, že vystraší..). Moc ti přeju aby to takhle krásně šlo až do konce, koneckonců není důvod proč by ne, že? A taky jsem moc ráda, že potvrzuješ moji teorii, že na výšce (děl. sliznice) moc nezáleží ;) Držím moc palce a přeju krásných následujících 9 měsíců!!!

1klari
No tak hlavně že má pan docent patent na rozum… A že se při tak banálním zákroku nedokázal dostat do CELÉ JEDNÉ TŘETINY dělohy (pro otěhotnění té nejdůležitější!), to je taky banalitka, co? Mě teda tihleti namachrovanci fakt dokážou vytočit :cert: Dobře děláš, že čteš. Opravdu je důležité, aby to operoval někdo, kdo to umí, má s tím hodně zkušeností (tj. desítky operací ročně), dělá to co nejšetrnější technikou (studenými nástroji) v krátkých časových intervalech (na co čekat půl roku?) a právě že se tě snaží přesvědčit, že zainvestovat do prevence znovuvytvoření srůstů je sakra dobrá investice. Hele mně třeba bylo řečeno, když jsem se na gel ptala, že z doslechu(!) se jim zdá, že je to za hodně peněz málo muziky!!! No a když jsem pak viděla ten rozdíl, jak to u mě zafungovalo, tak jsem měla pěknej vztek… Oni možná mají zkušenost s tím, že se to lidem zdá moc peněz, ale upřímně - kdyby je o Ashermanovi vůbec informovali(!) a pak jim vyčíslili, na kolik ta léčba může přijít, včetně možného IVF, tak by jim 3.000 přišly směšný. Jako já už jsem na nějakých cca 40.000! za jednu podělanou revizi nekvalifikované dr., pravděpodobně zaučované nějakým takovým mistrem světa… :cert:
A samozřejmě je nesmysl se snažit o dítě, když bys měla srůsty v 1/3 dělohy a to ještě v té nejvyšší části! To riziko potratu, vrostlé placenty a předčasného porodu je opravdu vysoké - podívej na Červenec… Samozřejmě že nějaké malé množství nevýznamných srůstů zůstat může, ale tohle fakt ne. Jako dělohu bych za to dítě obětovala, ale ohrozit ho předčasným porodem, špatně vyvinutou placentou, to se mi zdá zbytečný, když tomu můžeš předejít jedním zákrokem, který je v povolaných rukou fakt jednoduchý a téměř bez rizika.
MM u mě opět stoupnul v ceně, že z tebe ani netahá peníze za konzultaci, když ví, že nic jiného než další HSK ti stejně navrhnout nemůže. Fakt férovej doktor. Jako můžu ti odpřísáhnout, že ten tě těch srůstů opravdu zbaví, a rychle. Myslím, že všechny tady jsme důkazem. To otěhotnění je bohužel jiná, ale tak vidíš na holkách, že to jde a koukám, že rychlost otěhotnění je asi přímo úměrná tomu, jak brzo se k němu dostaneš :lol:
Tak ať ti to za 14 dní dobře dopadne, držím palce a nezapomeň - po zákroku už s tebou mluvit nebude, tak pokud jste se domluvili na narkóze, což on napoprvé chce, tak kdybys pak měla dotazy, zajdi za ním do ambulance, sestry se třeba nebudou tvářit, ale řeknou ti, kde je. Ať se pak doma zbytečně netrápíš nějakýma nekonkrétníma domněnkama…
Tak hurá na to a držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
20.6.13 11:02

Ahoj holky. Včera jsem narazila na tuto diskuzi a ze zájmem a hlavně vzrůstajícím zděšením jsem ji téměř celou pročetla.. Nerada bych se do vaší „skupiny“ přidala, ale posuďte sami. Začátkem dubna jsem prodělala revizi dělohy po zamlklém těhotenství v 9. týdnu. Přibližně 4 týdny po revizi mě bolelo břicho jako při menstruaci ale kde nic tu nic. Můj gyn řekl, že počkáme 8 týdnů, a pak to budeme řešit. Po 8 týdnech jsem dostala injekci na vyvolání menstruace a měla čekat 14dní. Samozřejmě nic mimo lehkého zašpinění hned po injekci a opakujících se jakoby menstruačních bolestí, tak jsem tam šla znovu a prý na ultrazvuku vidí v děloze krev, která nemá kudy odtéct. Řekl mi, že prý se někdy slepí děložní hrdlo a pokud se do 14dnů nic nestane, mám přijít, že nějakou sondou bude muset krev „vypustit“.. Vrtalo mi to pořád v hlavě a začala jsem pátrat a narazila na tuto diskuzi. Bohužel začínám mít podezření, že situace nebude tak banální, jak mi ji můj gynekolog nastínil. Ale uvidíme - 1.července tam jdu zas - jsem zvědavá, co mi řekne. Ale zjistila jsem, že dělá v ordinaci i ambulantní hystereskopii, tak snad mi ji udělá. A jestli ne… Co myslíte, přidám se k vám :-)??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andrea N. neprihlasena
20.6.13 12:39

Diky Ashermanko, zatim stale nechci nic zakriknout. Spineni bylo opravdu hodne, takze sem si na ultrazvuku v 8 tydnu nedelala zadny nadeje, byla jsem v Praze ted v utery a dnes jsem uz doma. Doktor rikal, ze se mam setrit a ja prijela ve 2 rano :roll: Meli jsem tam srdecni akci, coz me fakt pozitivne prekvapilo :* taky jsem si byla delat odbery na stitnnou zlazu, zda je vse ok, beru euthyrox 50. A i tyhle vysledky byli v poradk, takze mi spadl kamen ze srdce, doslova. Az bude neco „zlomovyho“ tak urcite napisu. A neboj Ashermanko, ty se taky dockas :cert: :srdce: Jinak vsem hodne stesti a hlavne trpelivost…chce to trpelivost a pevny nervy.

• Citovat
  • Upravit
228
20.6.13 17:13

Andrejko

Tak jak je srdíčko, tak je z víc než půlky vyhráno, to už by bylo, aby nebylo :D Fakt jsem přesvědčená, že to dobře dopadne, během těch dvou týdnů jsem si na tebe několikrát vzpomněla, jak asi válčíš. Špinění (pokud ještě neustalo), tak do konce 12tt přestane, to se musíš obrnit nervama a vytrvat, tak to prostě u těch poashermanovských těhotenství je v 99% případů. A upřímně - to šetření je myslím spíš takové placebo, určitě nic netahej a nijak zběsile necvič, ale jinak myslím, že co se má stát se stane a kdyby mělo dojít na nejhorší (což si fakt nemyslím), tak to ležením nijak nevlivníš. Hlavně se teď opatruj, mysli pozitivně, choď na procházky, raduj se a těš se! Vždyť je to zázrak!!! Tak hlavně ať je všechno v pořádku a drž se!

Leniku
No upřímně - situace nic moc, příznaky spíš teda z mého pohledu varovné, ale tak pořád je šance, že to AS nebude, ačkoliv tipovat si netroufnu. O slepeném čípku jsem nikdy neslyšela, ale shodou okolností jsem tvůj dotaz u MM četla a když on říká, že to možné je, tak bych tomu věřila a na tvém místě v to doufala. Samozřejmě, že ta HSK, kterou ti navrhuje provést zaráz s tím „upouštěcím“ zákrokem je víc než dobrý nápad, když už tam budeš a aspoň bude hned jistota jak na tom ta děloha je. Pokud tohle tvůj dr. dělá, tak do toho jdi, jen dobře rozmysli, kdyby tam nedejbože něco bylo, jestli chceš, aby do toho vrtal on, jestli má opravdu dost zkušeností na to to zvládnout. Vůbec se nežinýruj mu kdyžtak říct, že na operativní jsi domluvená jinde, i kdyby se měl 3× urazit, tak tu dělohu máš jen jednu a fakt si zaslouží jen tu nejlepší péči a pokud ještě nemáš děti tak obzvlášť. Jde ti určitě taky o čas a nervy a obojí zákrokem u zkušeného operatéra určitě ušetříš… A hlavně pokud by to hrozilo, pak máš výbornou prognózu v tom, že ta děloha vlastně menstruuje, jen případné minimální, ale zásadní srůsty nepustí krev a tenhleten stupeň AS je strašně snadno řešitelný s výbornými vyhlídkami na otěhotnění!
No moc bych ti přála, aby ses tady moc neohřála a to jedno nakouknutí sem ti stačilo na to, abys od revize odrazovala na počkání :) Držím ti moc palce a přeju pevné nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marsi-mar
20.6.13 18:08

Ahojky holky, Ashermanko a bohužel nerada vítám i nové… :,(
Ashermanko píšu to sice celkem pravidelně, ale stejně mě to nedá.. Mít klobouk tak smekám :potlesk: Jsi ohromě silná a hlavně ohleduplná k nám " lajkům ", sama máš svích starostí dost a ty s každým novím příspěvkem si najdeš čas podrobně každému vše vysvetlit… máš můj respekt a myslím, že mluvím za věčinu. Hodně lidičkám jsi pomohla nazvat věci, diagnozy, lékařské zprávy a doměnky " po našem ", tak jak tomu rozumíme i mi méně informovaný a to včetně mě. :pankac: :pankac: :pankac: Takže za všechny jedno VELKÉ DĚKUJEME :srdce:
A jak jsem před týdnem psala, tak se na Tebe opět obracím… jsem po kontrole a můj dojem je ten, že se čím dál utvrzuju v tom, že jsem ve správných rukách. Protože jak tu mockrát zaznělo, tak můj doktor teda o ashermanovy může psát knihy. A HLAVNĚ poprvé je to někdo, kdo nemá pochyby otom, že ho mám - bohužel. MS po vyndání tělíska byla opravdu mizerná, na to mi řekl, že je to to poslední co mám řešit. Že děloha po tělísku už by srůst opravdu neměla ( v hradci mi řekl, že je to pravděpodobný ), že to může být i tím, že pravou stranu nemám průchozí a tím pádem ta krev jde zpátky a vstřebá se. Na ultrazvuku bylo krásně vidět, že ta levá strana je jasnější. Byla jsem 10 den po MS. Čekala jsem HSK, gel a další hormony.. ale to zamítnul, pro nás oba bylo překvapením, že sliznice ukázala 7 mm :lol: :lol:, tudíš usoudil, že sliznice normálně dorůstá a ty šance by mohli být… koukala jsem jak puk 8o 8o nechtěla jsem ani uvěřit tomu, že by se to mohlo začít obracet k lepšímu už jsem fakt realista. Byla jsem fakt vynervovaná z poslední MS… Ale upřímně nechápu to, přeci MS by měla být, aby byla i ovulace a bylo vše " okej " Nabídl mi : zaplatit 15 tisíc, píchnul by mi injekci a šla bych na IVF, odsáli by mi vajíčko a dál nevím a nebo příští měsíc třeba zkusit inseminaci za 1100 kč - je to dražší, protože ta nová pojišťovna mi bude platit až od nového roku. Jsem byla smířená s dalšíma HSK a on na mě tohle.. Usoudil sám, že není kam zpěchat ( ikdyž lhát nebudu v pokušení jsem byla ), ale čekám dva roky tak myslím, že pokud to má přijít, tak přijde… takže jsme se rozhodli počkat. Překvapil mě i obrázkama co kreslil, děloha už bohužel podle té poslední mini HSK není tvarovaná jak by měla, ta pravá strana vlastně jako by nebyla, takže ta děloha je o dost menší - což jsem si hned začala vykládat " po svém " jestli to pak nebude mít nějaký vliv. Je až neskutečné jakou cestou člověk musí projít, aby narazil konečně na někoho kdo ví očem mluví a já ten pocit opravdu mám… tak snad se nepletu :)
Přeju všem hodně sil…

• Citovat
  • Upravit
228
20.6.13 21:11

Tak Marsi ona je to pro mě taky trošku terapie, vědět, že nejsem jediná na světě, byť bych to teda nikomu nepřála, a taky vědět, že jsou i jiný než těhotný ženský - kolem mě teď vypukl baby-boom a musím přiznat, že je to pro nás dost těžký, nesobecky se radovat z cizího miminka, když to vlastní nepřichází…

Jinak co se týká tebe - super zprávy jsou těch 7mm 10DC. To je fakt výborná sliznice, do ovulace ještě trošku naroste, to můžeš být na nějakých 7,5mm a kdyby otěhotnění záviselo JEN na výšce sliznice, tak bys byla těhotná natotata. Taky asi tak za dva až čtyři dny ovuluješ, protože to, co ti tvůj dr. nabídl bylo IVF v nativním cyklu (nativu) - že by ti odebral to přirozeně dozrávající vajíčko (proto by píchl injekci, která způsobí prasknutí folikulu, kde vajíčko dozrává a přímo tak můžou načasovat jeho odběr), to pak mimotělně oplodní a zase vloží zpátky. Takový pokus nehradí pojišťovna, proto těch 15.000, ale zase do sebe necpeš žádné hormony krom asi Utrogestanu, který se po transferu bere, ale je víceméně neškodný. Kvůli tomuto jsem o tom na začátku taky hodně přemýšlela, ale nakonec jsem ráda, že jsem do toho nešla, protože za těch 15.000 „pořídíš“ i klasické IVF, kde je šance na otěhotnění mnohem vyšší už jen z toho důvodu, že máš víc vajíček, tedy víc šancí, že z nich vzniknou kvalitní embrya vhodná k transferu, zatímco u nativu jen jedno vajíčko, které nemusí být dobré, nebo ho oplodní špatná spermie, nebo bude mít nějakou vadu, kvůli které se přestane vyvíjet… Možností je spousta, to si řídí příroda a proto čím víc vajíček a čím déle se pak po oplodnění kultivují, tím větší pravděpodobnost, že ti transferují to, které má nejvyšší šanci. A taky samozřejmě bohužel musíš počítat s tím, že to nemusí vycházet a pokud máš víc embryí, můžeš je zamrazit a pokoušet se dál, tj. za téměř stejné peníze máš větší šanci otěhotnět. Tady totiž velkou část těch procedur hradí pojišťovna a ty tvoje doplatky jsou v podstatě ve výši toho nativního IVF, ale můžeš z toho mít ve výsledku třeba 5 transferů. Ale zase do sebe cpeš hormony se všemi jejich onkogenními vedlejšími účinky, které ale fungují na tu sliznici, takže při transferu můžeš být na nějakých 8-9mm oproti 7 v nativu a to taky při nidaci hraje velkou roli, takže to je na tobě. Pokud bych si měla já vybírat na tvém místě (se zkušenostmi z naší hurá akce zvané po hlavě bezhlavě do IVF), tak s takovou sliznicí bych ještě chvíli zkoušela doma, chodila bych tam třeba každý měsíc ten 10-12DC na UTZ, aby ti řekli, kdy je nejvhodnější se doma zasnažit a třeba IVF nebude potřeba. Radila jsem to takhle i Andrejce a podívej! Teda ne že by to byla moje zásluha :lol:, ale někdy se prostě vyplatí počkat… Prošla jsem si IVF se vším všudy a procházka růžovou zahradou to teda fakt nebyla, zejména když připustíš, že vlastně selhala ta „nejjistější“ metoda…

Co jsou ale ty horší zprávy je ta asymetrická děloha :think: Nevím, jestli jsem to jen z tvého popisu špatně nepochopila, ale to se mi moc nelíbí. Souhlasím s doktorem, že po tom tělísku už by se srůsty vrátit neměly, že už byla ta děloha tak dlouho „oddělená“, že by to mělo být zhojené. Ale je teda otázka co myslí tou neprůchodnou pravou částí? Tam byly ty srůsty kvůli špatně umístěnému tělísku a vrátily se, nebo se to tam nikdy nikdo nepokoušel rozrušit? Ale zase s tělískem jsi tu MS měla slušnou, lepší než teď, takže to by se ta pravá strana musela pokazit až teď, ne? Jak už jsem psala Klárce (budu ti tak říkat, neva? :D ), tak ti po AS můžou zůstat nějaké minoritní srůsty v nevýznamných částech dělohy, jako jsou rohy, dole bokem u vnitřní branky, ale rozhodně by ta děloha měla být nějak „normálně“ prostorná a pokud možno symetrická. Jako můžeš otěhotnět i s takovouhle, to jo, ale tam bych pak právě očekávala velké komplikace v těhotenství, např. jako má teď Červenec. Prostě čím míň prostoru pro dítě, tím míň může narůst a hrozí hodně předčasný porod nebo potrat na začátku těhotenství, pokud plod nebude mít dost prostoru k růstu. Omlouvám se za tak katastrofické scénáře a že tě tady v tom moc nepovzbudím, ale ptala ses na můj názor, tak budu upřímná. Prostě s téměř stoprocentní dělohou (nebo alespoň 80%) bych do toho nešla. A pokud uvažuješ výhledově nad IVF, tak rozhodně bych nešla do stimulace pokud bych měsíc předtím neměla HSK ověřeno, že je děloha v pořádku. Podstupovat tohle martyrium zbytečně, zbytečně plýtvat penězi, pokusy a nervama, když je pravděpodobnost, že to nevyjde kvůli možným srůstům je podle mě nesmysl. Ta HSK bez narkózy se vydržet dá, pokud už ti nebudou trhat tělísko, trvá to 15 minut, je to téměř bez rizika, když tam nic nebude, HODNĚ se ti uleví a můžeš jásat, když bude, je to sice blbý, ale bude se to řešit a příště už to třeba bude bezvadný. Já bych si ji na tvém místě prosadila, zvlášť když je tam takováhle pochybnost… Vyhlídky na otěhotnění z hlediska sliznice a ovulace máš super, nenech si to pokazit nějakým blbě umístěným srůstem… Držím ti palce a přeju pokud možno snadné rozhodování! A neboj, dobře to dopadne, vyhlídky jsou fakt slibné!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
20.6.13 21:23

Jo ještě jsem chtěla zareagovat na tu ovulaci bez MS - to je právě paradox AS, že ovulaci bez MS mít můžeš, protože absence MS není kvůli vadným hormonům, ale jen proto, že srůsty fyzicky brání nárůstu sliznice, příp. krvácení, ale hormonálně ti vše funguje jak má, takže dokud jsi nebrala koňské dávky Estrofemu, které ovulaci blokují, tak jsi pravděpodobně ovulovala každý měsíc celou dobu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
severina ne
21.6.13 02:37

Ashermanka

No, daří se, to víš, že dobře, když mám konečně mimino. Každej den je pro mě splněnej sen, ve kterej už jsem nedoufala.
Sehraná dvojka, no…tak úplně bych tomu tak neříkala, spíš paní velkomožná a její oddaná otrokyně :D, takže vlastně jo, svým způsobem sehraná.

Kojení nonstop máme teď taky, co jsou ty vedra, tak se smrádě chce válet na kojícím polstari, co chvíli si „svlažit hrdlo“ a běda jak mě napadne jí nenápadně odložit. To spustí takovej jekot, že mi div neodletí vršek hlavy.

Čoveče, s tím Tvým miminkem, já teda nevím, jak to přesně máte, ale vy nemáte žádný další komplikace, krom AS? Protože logika velí, že pokud je všechno ok, tak to prostě vyjít musí. Ty máš nejspíš ošéfovaný vsechny ty ovulace, spermiogramy, průchodnost vejcovodů, genetiku, hematologii, imunologii, viď? Ještě mě napadá, jestli třeba by nepomohlo to cvičení podle Mojžíšový. To k otěhotnění fakt může pomoct. Jedna známá se snažila o druhý asi 3 roky, pak naběhla k Babičkový na Mojžíšku a do tří měsíců byla těhotná. Jen to chce chodit k někomu fakt dobrýmu, ta Babičková, ke který jsem i já chodila, je přímo Mojžíšový žákyne a je teda fakt drak. Já nevim, no, jestli s to ještě nezkoušela, možná by to stálo za to. Už by sis to teda, hergot, zasloužila. Nebo požírej nějakou tu bylinu plodnosti, bůh ví, třeba to taky nějak funguje. Já sypala sobě i manželovi macu. Ale kvalitní, žádný tabletky s minimálním obsahem. Pořádnej pudr! :mrgreen:
Co Ty víš, třeba se tím něco nakopne! Já zas tak úplně nevěřím na to, že stačí „na to nemyslet“. Já na to s úspěchem nemyslela dva roky a stejně se to pohlo, až když ta Babičková přišla na ty srůsty. To bych na to taky mohla nemyslet až do přechodu. Jinak ale samozřejmě nějakej takovej ten vnitřní klid je třeba, no. Ale nenechat se úplně uspat.

Hele, ale hlavně nezapomeň přát a bude Ti přáno!!! :mrgreen: :mrgreen: :zed:

Tak taky krásný léto, třeba to zrovna už vyjde.

Moc gratuluju Andree N!!! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3
21.6.13 08:08

Ashermanko moc Ti děkuji za zhodnocení situace :). Já naštěstí už jedno dítě mám, ale chtěli jsme mu pořídit sourozence..Měla jsem to hezky naplánované než mi skončí rodičák, ale bohužel člověk míní…
Vůbec si neumím představit situaci někoho, kdo dítě nemá a dostane se do téhle situace. Ale vybavuju si, že už když jsem na tu revizi šla, tak jsem měla takový „neblahý“ pocit, že se mi určitě nevyhnou nějaké komplikace.. Možná jsem si to přivolala. Protože prostě u mě nemůže nic jít jednoduše. Ale když tak pročítám vaše příspěvky, nemůžu si já zatím na nic stěžovat - když čtu, co máte už vše za sebou :(.
Podle mě je slepení jen jiný výraz pro srůsty, abych se nevyděsila. Ale možná ne, co já vím.. Uvidíme, co mi řekne na kontrole doktor, pak dám vědět. Zatím přeju všem pokud možné krásné léto a hodně štěstí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
červenec
21.6.13 09:07

Ahoj holky.Po dlouhé době se hlásím z nemocnice. Válčím už tu několikátý týden. Štěstí ale je, že se neobjevily žádné komplikace, tak to tu mám jako lázeňský pobyt v volným režimem. Nic se mnou nedělají, chodím si ven.Jsem jen pod dohledem, kdyby měli něco nastat. Což už je nepravděpodobný a naopak se příští týden dozvím, kdy se plánovaně těhotenství ukončí.
Dovolila bych si protiřečit Ashermance. Já tedy otěhotněla po hodně silným Ashermanoj s vonou půlkou dělohy. Sice se vajíčko uhnízdilo nízko, ale to bylo díky jizvám v dutině. Rozhodně ta půlka dělohy nikoho neznepokojovala.Ona je hodně pružná a elastická. Nemám díky tomu žádné obtíže. Krásně roste e mimi prospívá zcela tabulkově. Takže já bych na vašem místě zas až moc neřešila velikost. A sliznice stačí taky 7mm. Já opravdu neměla ideální podmínky k otěhotnění a vše je v pořádku. Pouze mohu děkovat lékařům, že mysleli na vše a diagnostikovali mi vrostlou placentu, prote to není úplně jednoduché. I přes to, že mě strašlili, probíhá celé těhotenství bez problé mů. A to už budu končit 32.T.
Ona je důležitá psychika. Vědět o tom něco je dlbré, ale zas vše zkoumat podrobně taky ne.
Snad jsem můj stav nezakřikla, když jsem to tak vynachválila. Teď už to ale nemůže dopadnout zle.
Tak zkuste vypnout a v pravý čas to musí dopadnout.

• Citovat
  • Upravit
Marsi-mar
21.6.13 11:35

Červenci a Ashermanko..
Děkuji Vám oboum za své názory - ale upřímně jsem ztoho vedle 8o… zkusím to popsat vlastními slovy. Ve zprávě z poslední HSK z 13.5.2013 je psáno, že děloha připomíná nyní uterus unicornis I.sin. pravděpodobná průchodnost vejcovodu vlevo, v pravonorm.tuba , ale není spojení s dutinou děložní. Po výkonu děloha v AVF, v adnexálních krajinách není patrný sactosalpinx, v pravo v malém množství volné tek. je patrná tuba - norm. fimbriální růžice, vlevo dnes tubu nevydím, za dělohou není volná tek.
Mě to bylo vysvětleno asi tak : v pravo je ( asi ) neprůchodný vejcovod, takže na levé straně by měli být větší šance. Pak nakreslil obrázek ve tvaru troúhelníku a pravý roh zakroužkoval jako špatný… bohužel nevím jak moc ta děloha byla zmenšená. O případném IVF zatím načteno nic nemám - popravdě jsem spoléhala spíše na to, že až se zadaří stěma srůstama tak pak třeba inseminace. Ale děkuju za podrobný výklad určitě počkám, než se vrhnu po hlavě do něčeho očem zatím nic nevím. A pojišťovna se mi změní v novém roce, tak si myslím, že to je tak akorát. A pak určitě už pudu do klasického IVF. Na ultrazvuku bylo krásně vidět, že na té pravé straně je vše jakoby rozmazané a přitom na levé straně bylo vše krásně " čisté ", vyditelné.
Ovulační test zatím neukázal nic moc a příznaky na ovulaci taky nepociťuji. Když jsem brala hormony tak mi řekli, že k ovulaci vzhledem k množství docházet nemusí. Ale teď už neberu nic :mrgreen:
Hold jednoduchý to tedy fakt nemáme a jak píšeš Ashermanko, tak ty těhotné okolo jsou fakt na psychiku. Ale raději budu čekat než se ujistím, že je vše jak má být než jít do toho po hlavě s dalším neúspěchem. Docela teď přemýšlím, jestli by ta kontrolní mini HSK nebyla vhodná ještě před inseminací. Vydržet se to opravdu dá, byli to opravdu jen " menstruační bolesti " jak mi to popisoval. A když vím, že už mě nečeká to tělísko tak bych na to klidně šla hned :jazyk:… ten pocit jistoty by byl k nezaplacení.
Holky moc děkuju, věděla jsem že mi poradíte a aspoň vím, na co se příště zeptat - především jak na tom ta děloha vlastně je. Je to dobrej doktor a hlavně se s ním dá normálně povídat a z čeho mám především radost je to, že opravdu ví očem mluví, vše vysvětlí, nakreslí.. tak pořád doufám, že ví co dělá a pomůže nám k tomu vytouženému snu :srdce: Červenci přeji klidné ukončení čekání a hlavně moc moc zdravíčka Vám oboum.. a děkuji i za Tvůj příspěvěk. Ashermanko děkuju za upřímnost a předem Tě musím varovat, že moje komentáře tu asi na Tebe i ostatní budou s prosíkem o reakce koukat asi častěji :hug: :hug:
Přeji hezký víkend…

• Citovat
  • Upravit
365
21.6.13 12:49
Ahoj holky…
@severina ne píše:
Tak koukám, jak se to tu rozrostlo :think: To je pěkný, teda. Holt revize, taková srandička, kdo jí neměl, ten jakoby nebyl.
Tak teda zdravím všechny „novější“ holky a všem vám moc držím palce. Chodím se občas mrknout jak se vede a není to teda nic veselýho.

Ze všech nejvíc ale zdravím Ashermanku, dobrou duši týhle diskuze :mavam:
Ty jsi takový dobrotisko :D, že já doufám, že máš aspoň někoho, koho můžeš občas sprdnout, aby se to vyrovnalo. Jestli ne, dobrovolně se nabízim!
Myslím, že Tvůj postoj, že se jednou prostě zadaří, jen se neví zkrátka kdy, je ten pravej a bude dřív nebo pozdějš korunovanej úspěchem. A až se Ti ten prcek narodí, oslavím to za Tebe, jelikož ty budeš makat na laktaci po třech hodinách a nebudeš mít na takový věci čas! :D

Držte se, holky, budu nakukovat a sledovat další happyendy.

Jo a vlastně ještě gratuluju Gramisce :kytka:

děkuju za gratulaci a že sis na mě vzpoměla…

Dneska jsem měla pěkný šok po ránu na intice krev hnědo rudá a pak už jen hnědé, tak jsem mazala na pohotovost tam ěm vyhodily že musím k mému Dr…dostala jsem ascorutin a SVĚTE DIV SE!!! všechno je v pořádku mimi odpovídá a srdíčko tluče..jsme 8tt přidám fotečku.. :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
severina ne
21.6.13 18:57

miska.gra

No, neboj, Miško, to už bude dobrý, tentokrát. Já jsem taky takhle krvácela, a to tak, že docela dost, červenou krví i hnědě a vidíš, udrželo se to. Dočkej toho 12tt a budeš mít víceméně vyhráno. To už budeš najednou řešit první screening a už to pojede. I když, já mám co říkat, co? Já chudinku pohřbívala pravidelně každou kontrolu :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex