Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
červenec
7.5.13 18:30

Péťa
Jé, tys mi zodpověděla mé otázky-zajímala mě telka a wifina. Musím si tam něčím vybílit mozek. Já měla ležet od 24.T.Na vlastní riziko jsem to posunula o 2 týdny a nelituji.Tak se nedej. Dáme si vědět.
Marsi
Dík za podporu. Já vám všem držím palce.Ale když se to povedlo mně, máte velkou šanci. Mně včera doktorka říkala, že je zázrak, že jsem otěhotněla. Půl dělohy, hodně zjizvená, ošklivá. Myslím na vás.

• Citovat
  • Upravit
peta12345
7.5.13 21:43
@červenec píše:
Péťa
Jé, tys mi zodpověděla mé otázky-zajímala mě telka a wifina. Musím si tam něčím vybílit mozek. Já měla ležet od 24.T.Na vlastní riziko jsem to posunula o 2 týdny a nelituji.Tak se nedej. Dáme si vědět.
Marsi
Dík za podporu. Já vám všem držím palce.Ale když se to povedlo mně, máte velkou šanci. Mně včera doktorka říkala, že je zázrak, že jsem otěhotněla. Půl dělohy, hodně zjizvená, ošklivá. Myslím na vás.

Jeste, ze ty diskuze jsou.Me tohle vsechno rikala kamaradka, co tam ted lezela z predcasnym porodem.Byla HK celkem nadsena.Pry strasne super sestricky.Tak jsem zvedava.Ja jeste nic moc nevim. Vsechno se bude odvijet od toho vysetreni v HK, na to jdu az v utery.No,a pak od MR, to jeste nemam ani termin.Je to pro me jeste cerstve.

Marsi moc ti preju, aby to vsechno nakonec dopadlo dobre a to uz byl ten nej doktor, co to da vsechno doporadku a to mimi klaplo.

Ja uz jsem se rozhodla, ze ikdyby to dopadlo dobre a to vsechno nakonec po tom vysetreni ve fakultce nebylo tak hrozne, tak uz se jinam nez do te fakultky v HK asi nesverim.Ted nedelam nic jineho nez o tom premyslim a ctu.
Tak se holky drzte.

• Citovat
  • Upravit
228
8.5.13 20:59

Péťo

Mohla bych tě poprosit, jestli bys nám sem potom mohla dát nějaké info ohledně té mag. rezonance a jak se z toho vyhodnocuje ta vrostlá placenta? Myslím, že potenciálně by to pro nás ashermanky mohlo být užitečné, vzhledem k tomu, že to riziko vrostlé placenty je po AS poněkud vyšší než u ostatních těhotných… Mám právě načteno, že např. v USA se to takto hodnotí, tak by mě pak zajímalo, jaké jsou závěry, co všechno z toho dokážou vyčíst, při jakém nálezu už je nutná hysterektomie apod. (někdy může být placenta vrostlá jen malinko nebo mělce do té svaloviny a pak ta hysterektomie není nutná, jen se musí placenta vyříznout ze svalu podobně jako třeba myom (to je teda moje laická představa) a pak hlavně ošetřit tak, aby z toho nebyl Asherman). Budeš moc hodná, pokud na nás budeš pamatovat :kytka:
A jinak každopádně moc držím palce, vím, představa té operace není nijak lákavá, ale riziko komplikací snad není velké a hlavně tě na konci čeká to miminko, tak snad to za to stojí. Drž se a ať ti všechno dobře dopadne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peta12345
8.5.13 23:56

@ashermanka Urcite napisu co a jak. Jeste nevim, kdy tam pujdu a jestli vubec, ale asi jo. Mozna ze i cervenec to bude absolvovat.Me bylo receno, ze v tehle pripadech se to v HK dela. Cervenec to ma takx vrostle, tak ja laicky myslim, ze ji treba taky poslou.My mame kazda jineho doktora, ale cilova nemocnice je stejna. Takze uvidim az v HK.Ja jsem za miminko rada a to, ze bych mela prijit o delohu mi uase tak neva.Mam,trda budu mit uz druhe.Jen se bojim, aby to dobre dopadlo.
Zkratim to az budu neco vedet, tak fam urcite vedet.

• Citovat
  • Upravit
32
9.5.13 07:49

Příspěvek upraven 31.07.15 v 09:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
9.5.13 13:35

Radaru

Tak to je super zpráva! Aspoň už teď můžeš být klidná… Teda ale to mi řekni, jak se při revizi může stát, že ti proděraví dělohu 8o To jsem teda ještě neslyšela, zas nějakej odborník na svém místě. To už je jasné, odkud se tam vzalo to myometrium. A nějak to teď šili nebo už se to zhojilo samo? Teda to je fakt obrovský štěstí, že tě ten Asherman minul a že nás opouštíš :D Tak užívej miminka a za pár let i toho dalšího :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
10.5.13 15:16

Můžu se ještě zeptat, jak dlouho je normalní špinit po hysteroskopii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
10.5.13 16:34

Já jsem špinila asi 4 dny…=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
10.5.13 16:39

Ahoj holky, tak jdu podat zprávy odemně…=) ovu je tu s plnou parádou..krásně jí citím-bolesti zad, už 3tí den mě i bříško píchá, prsa mě tlačí a na ovu testíku dnes //..=) takže pojištěno máme..=) volný víkend před námi a to by bylo aby nebylo.. :srdce: :srdce: teď už stačí se jen modlit…abych nemměla obnovené srůsty, abych měla dostatečnou sliznici, aby se uchytilo… je tam moc ABY… ale můj přístup k tomu je takový že na 100% počítám s // na těhu testu, už vím i TP dle MS, a už si plánuji co, jak a proč..jsem magor, ale věřím že když si to člověk vsugeruje že to oprvdu tak bude a nedávám prostor pochybám a strachu..tak mi prosím držte palce..=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
10.5.13 18:18

Ty jo, mame stejnej cyklus, taky dnes dle testu ovuluju, obdivuju, ze to mas tak naplanovany, muj manzel kdyz tusi, ze to cilim, tak to ihned pozna a absolutne ztraci chut na sex :) navic ja za tyden jedu do hor do svycarska takze bych nechtela, aby se to zahnizdovalo nekde u Mont Blancu pri xxx km ture, to by byl zas jednou pech :roll: kazdopadne hodne stesti, tytoho svyho chlapa Misko vyzdimes, haha. A holkam hodne stesti do nemocnice, snad to dopadne nejlip, co muze :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
10.5.13 18:44

Andrej… Muž mi funguje jak hodinky..přišla jsem ze záchoda že mám na ovu estu konečně // a on už stahoval kalhoty a ptajíc se mě jestli jdem sexovat..=) kdybyste ho viděli..=) komedie..=) to miminečko chceme oprvdu moc, tak spolupracuje.. :srdce: :srdce: :srdce: je to moje láska..
Andrej takže vy se tenhle cyklus ani nebudete snažilkovat? tak si moc užij dovču ve ŠVýcarsku, já jsem tam žila a je tam krásně..=) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
10.5.13 18:52

Ale jo, nejaky snazilkovani probehlo, ale spis dny pred ovulaci. O vikendu asi taky neco malo probehne. Nijak cilene, protoze nevim ani jak to presne funguje, zda ma byt styk v den ovulace nebo po. Ja ani nevedela doted kdy ovuluju takze sem v tomhle negramot :mrgreen: Drzim Vam ale palce at se to povede :cert: Diky, jedu se segrou, jeste sem tam nebyla…tak se tesim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
10.5.13 21:00

Radaru

Když jsem měla HSK, při které se vůbec nerozrušovalo, tak jsem pak špinila jen dva dny, když se rozrušovalo jen málo, tak asi 4 dny. Ale možná můžeš krvácet/špinit trošku dýl, pokud ti dilatovali čípek. Když jsem měla operativní s dilatací, tak jsem asi 3-4 dny po ještě slaběji krvácela a pak asi ještě 2 dny špinění, ale to by se tě vlastně nemělo týkat. Ale myslím, že špinění do týdne je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
11.5.13 09:50

No Andrej ono je to tak, že když objevíš pozitivní ovu test tak do 24-48 hodin máš ovu a sexovat by se mělo právě před ovu a v den ovu, max den poovu, ale pak už je to zbytečné takřka.. jo a ještě jeden babský drb-když otěhulíš před ovu je to holčička, kdy po tak chlapeček a vysvětlení je logické holčičí spermije jsou sice pomalejší ale déle vydrží-třeba čekat na vajíčko v děloze a klučičí k vajíčku dorazí sice rychlejí ale taky dříve umírají..=)
A kde bydlí segra? mi bydleli v Zurichu..=) je tam vážně krásně a naprostá jiná mentalita lidí.. sice jsou méně srdeční než Češi, ale tááák moc čistotní-tam se nepovalují všude po zemi papírky jako tady v čechách..všude je zeleň a pečují tam o tom.. no uplně ti zááávidím že tam jedeš tak si to moooc užij..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
11.5.13 10:48

Misko, diky za informace, vcera sem si k tomu neco cetla a psali tam uplne to same :) sestra tam nezije, jedeme tam spolu na kratsi dovolenou kolem Zenevskeho jezera, ubytovani mame na francouzske casti, Svycarsko je vcelku pekelne drahy a to jsem zvykla na ceny z Londyna :roll: Vratit bych se mela prave v dobe menses. Nijak sem proto neplanovala snazeni kvuli ceste, nechci si to zkazit nervovanim a uz se taky tesim :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí