Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21581
14.4.13 20:42

Omlouvám se, že se vám vkrádám do diskuze a ještě nemám ani vše dočteno. Chtěla jsem se zeptat, zda-li se AS může projevit až později po revizi. Jednu revizi jsem podstoupila před dvěma lety a další letos 18.2., následně jsem dostala ms po 22 dnech, ale od té doby už 29 dní nic a to jsem měla vždy cykly +/- 25 dní. Už více než týden mě bolí břicho, jako před ms, ale ta nikde. Měřila jsem BT a ta je stále vysoká, nad 37 (což jsem mívala po ovulaci, ale myslím, že teď o. neproběhla). Napadlo mě samozřejmě, jestli nemůže jít o srůsty. Děkuji. :)
Jo a těhotná samozřejmě nejsem, to jen pro upřesnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
14.4.13 20:50

Verulenko

Snad jde jen o klasické zpoždění, ještě vydrž.
Jinak srůsty se vytvoří vždy bezprostředně po zákroku, pokud jsi všechny porevizní MS měla intenzitou i dobou trvání naprosto stejné jako před revizí, tak by snad o AS nemělo jít. Taky nevím, jestli se mezitím odehrálo nějaké těhotenství apod., co by mohlo AS vyloučit nebo potvrdit.
Taky třeba cysta může způsobit zpoždění MS. Asi bych zkusila ještě týden počkat a pak podrobný UTZ zaměřený právě na případné cysty, výšku sliznice a uvidíš. Přeju ti, ať to AS není!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21581
14.4.13 20:58

Revize následovala po zamlklém těhotenství, ta před dvěma lety i teď v únoru. Byla jsem na porevizní kontrole, údajně vše o. k., ale jak jsem tady vyčetla, tak srůsty se na UZ zjistit nedají. Je mi divná ta bolest břicha, 10 dní se mi zdá prostě docela dlouho. Ale máš pravdu, ještě vydržím tak týden, snad se ms dostaví, jinak půjdu na vyvolávačku.
Děkuju za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21581
15.4.13 17:01

@ashermanka Tak dorazila :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
15.4.13 19:59

Tak holky, zítráááááá…hurááá…
No strašně moc se těším, ale zároveň se i bojím a možná ještě více než minule, minule jsem se těšila že bude vše OK, ale já se strašě ted BOJÍM ŽE MI ZAS ŘEKNE- NARKOZA, SRUSTY SE HODNE VRÁTILY… :zed: :zed: :zed: zase jsem měla tolika otázek během toho měsíce a teď zase nevím nic, uplně prázdno v hlavě..Držte mi prosím Palečky, je pro mě uplně neuvěřitelné že po roce kdy jsem neustále zoufala a doufala jsem možná 14 dní od toho abychom se na tom miminku mohli snažit.. :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
15.4.13 21:53

Drzim palce :mavam: Neboj, cetla jsem si tvoji zpravu od Mary po HSK a mela si tam napsano, ze mas ok sliznici, to je hlavni, mimi se uchyti :srdce: kdyz je aspon nejaka sliznice je velka sance, ze to pujde hladce, verim tomu. Ja si ted davam dva mesice oddych, relax, vypnu a pak do toho prastime. H O D N E S T E S T I :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
16.4.13 07:37

Tak tu cekam. nervozni jak sanky v lete..dekuju za povzbuzeni Andrejko..:-*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
16.4.13 07:45

Ty mas inteernet na pokoji jo :mrgreen: tak jeste jednou hodne stesti… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
16.4.13 15:25

Andrejko, já ho mám neustále u sebe v telefonu.. Nicméně jsem už doma a mám smíšené pocity, nevím jestli se mám radovat nebo smutnět.. byl to neuvěřitelný zážitek takhle vše "naživo "vidět.. srůsty tam byli znova, sice ne na děloze jako takové, ta je prý krásná čistá, jen na té právé strašně byli takové nitky-bílé jakoby, to je prý potom minulém odstranění, no a děložní hrdlo..=( jako když zmáčknete hadici uprostřed..dvě malé dirky postranách, jedna skoro neprůchozí, druhá docela průchozí.. :,( :,(
Je mi ale strašně do breku, řekl ať se o mimi hnedka snažíme co nejdřív-po MS, tu mám do týdne, ale že je to bohužel záležitost která se vrací a jelikož jsem vždy otěhotněla do měsíce tak jestli nebudu do srpna těhu tak půjdu znova.. :,( :,(
Je jasné že se budem snažit hned, ale ovulku mám až za 3 týdny a co když se to tam zas slepí.. :,( :,( mám slzy v očích, měla jsem strašně optimismu a moc jsem se těšila, ale teď mám strach.. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
16.4.13 15:49

Sakryš Míšo, tak jsem doufala, že to s tím úzkým děložním hrdlem je jen moje spekulace… A to už to nešlo nějak rozšířit? Nebo to v tom děložním hrdle rozrušil, ale bojí se, že se to udělá zpátky? No já četla, že tyhlety „spodní“ srůsty mají právě největší tendenci se znovu utvářet, ale zase na druhou stranu zbytek dělohy je v pořádku a to je pro to otěhotnění a těhotenství MNOHEM víc důležitý. Děložní hrdlo se dá obejít inseminací, kdyby to byl problém, ale zase opakovaným rozrušováním krátce po sobě ty srůsty ztrácí tu tendenci se znovu vytvářet, takže třeba už se to teď nespojí. Ale jinak to jsou dobrý zprávy!!! Můžeš těhotnět hned! Nasadili ti něco preventivně na to imuno nebo se nic nezjistilo? A šance je s krásnou dělohou veliká. Ten čípek se snad poddá a když ne, tak v nejhorším půjdeš v srpnu znova a pak třeba hned do inseminace. Já vím, že to teď nepotřebuješ slyšet, že jsi chtěla otěhotnět co nejdřív a útěcha od někoho, kdo je na tom hůř a čeká už rok a půl není útěcha, ale musíš to brát jak to je a bojovat. To jestli budeš mít ovulaci za týden nebo tři nehraje roli, jestli se to má znovu vytvořit, tak už to tam bude při MS, takže časem se teď nestresuj. Ale zase dokud máš MS, tzn., že krev může ven, tak sperma může dovnitř, takže snad všechno není ztracený. Neklesej na mysli!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
16.4.13 15:53

Terezko, moc děkuju.. :,( :,( :,( Já bych šla klidně do inseminace teď hned o mě nejde, ale Ondra o otm nechce ani slyšet.. jinak ty sůsty v tom děložním hrdle mi právě znova rozrušil, ale řekl že se to prostě má tu tendenci znova spojit a že prostě budem rozrušovat a rozrušovat než to bude dobrý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
16.4.13 16:00

Terezko, vždyť si říkala že když je to děložní hrdlo zužené Ms ven sice jde, ale spermící dovnitř ne, to mě napadlo hned jak jsem to viděla, dirka tam byla, uplně slepené to nebylo, ale malinká.. jinak mi ukazoval i dirky z vejcovodů a ty byli krásně čisťounké a všude to bylo takové krásné, nikde žádný šrám ani nic jiného, čekala jsem jizvičky třeba po tich revizích, těhotenstvích a ták..jediné co tam teda bylo tak taková vlákínka na té pravé straně jak jsem to měla slepené… jinak Terezko, to vůbec tak neberu že mě utěšuje někdo kdo je na tom hůř, fakt ne, tobě já moc věřím a vše co mi říkáš si beru k srdci.. spíš jsem tak nějak vyčerpala ten optimismus který jsem měla.. je mi to tolik líto..už bojuju o miminko dva roky a konečně to mohlo vypadat dobře dávalo mi sílu to už jsem na konci, ale teď vidím že na konci nejsem ani zdaleka pravděpodobně a strašně mě to dostalo.. :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
16.4.13 16:02

Jo a ještě něco, ta dirka ale byla v porovnání s dirkou v děložním čípku větší.. teď mě to napadlo když si to zpět přemítám.. jinak na té imuno mi léky nedal a nic nenašel, ale řekl že hned jak najdu // tak mám zavolat a něco mi dá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
16.4.13 16:19

To nebylo, že nemůžou vůbec dovnitř, jen že to mají oproti MS ztížený, protože to je jakoby proti směru, proti gravitaci a taky hodně záleží na pohyblivosti spermií a jak to tam vybojujou, takže zkus věřit! A taky se to tentokrát nemusí slepit tolik, tím že už je to podruhé rozrušený, tak to může být dostačující. Nezbývá než to zkusit, můžeš být jen příjemně překvapená :D
Jinak optimismus zase přijde, ani já nejsem vždycky pozitivní, tohleto jsou vždycky takový vlny střídající se naděje a zoufalství, ale jednou to prostě vyjde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
16.4.13 16:25

Děkuju za útěchu Teruš..takže ted vážně nezbívá nic jiného než jen doufat.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí