Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Andrea N.
27.3.13 14:51

Misko, pust si film Annie Hall, kterej Woody Allan natocil, je o nem a jeho tehdejsi pritelkynii, ktera v tom filmu hrala samu sebe. Aspon na zlepseni nalady :lol: jinak si myslim, ze MM mel trosku woodyallanovsky smysl pro humor, ale asi se mi to jen zdalo, Vy jste ho tady popisovali trochu jinak, nez se jevil me :) co te nezabije, to te posili, amen…

• Citovat
  • Upravit
Marsi-mar
27.3.13 16:15

Ahojky holky… Ashermanko, děkuju Ti - a odpusť mi, ale já Tě začínám podezírat, že jsi studovanej vysokoškolák s 30 letou praxí na psichologii a ashermana zároveň :srdce: :srdce: :srdce: ( myšleno jen v dobrém )!!
Ne vážně, já když jsi psala trpělivě na mé otázky a kolikrát byly asi i úsměvné, tak jsem si říkala, že jsi opravdu velice hodný človíček, ale Ty tu pomáháš opravdu všem… všem dodáváš neskutečnou naději, optimismus, a hlavně i po odborné stránce umíš na vše odpovědět opravdu " po našem ". Ale Tobě Misko také patří veliké díky - sama tu přispíváš hodně příspěvkama, už jen tím jak vše probíhá, pokračuje. A je opravdu milé, když se tu dokážeme i upřímně zasmát, jsem ráda že vše píšete na rovinu, bez ostychu a prostě tak jak to je. Zkrátka k životu který zrovna prožíváme patří i slova, který se jiným můžou zdát nevhodný, ale pokud můžu mluvit za sebe tak já jsem za to ráda.
Holky až opravdu jednou budeme držet v náruči ten náš malinkatý zázrak tak pojedu klidně na konec světa, ale budu Vás chtít vidět, dát kafíčko a upřímně poděkovat i osobně… mě rok a půl tvrdili, že je to psychika a až v lednu jsem poprvé slyšela o ashermanovi, ale to co to je, jak se to projevuje, léčení, následky, možnosti a podobně vím až tady od Vás…Vážim si toho, že jste sem psali a dali možnost i jiným pochopit oco vlastně jde. A věřte mi, že se to opravdu lépe snáší, když vám někdo dokáže něco vysvětlit a pochopit. Bych Vás potřebovala mít doma :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
365
27.3.13 17:54

Marsi, kočko a odkud ty jsi? Já z Českých Budějovic.. jinak mě fakt děkovat nemusíš,
díky spíš patří Terezce jak už jsem několikrát tady říkala, nicméně byla jsem teď u svého nového gynekologa..A JÁÁÁÁÁÁÁSÁÁÁÁÁÁÁM…=DDDD

moc jsme se nasmály, celá návštěva byla moc optimistická i když jaká by taky byla, když já teď optimismem jenom srším. Dokonce můj Ondra který mě pochválí jednou do půl roka teˇobden chodí a říká že mi to moc sluší, ale mě přijde že jsem pořád stejná, nezhubla jsem ani nic jiného..i holky z práce mi to řekli..=D ale to už jsem tu asi psala.. :jazyk: :P
Nicméně ať teda dojdu k prohlídce tak jsem mu ukázala papíry z nemocnice, z imuna a usmíval se a já na to že jsem se přišla jen pochlubit a popovídat, protože jsem koonečně po roce dostala měsíčky a on že je to supr a taky jsem mu říkala o možnosti inseminace, ptal se mě jak to šlo předtím jestli jsem těhotněla hned nebo jsme se snažily dlouho, já že hned do měsíce a že přítel i teď chce na přírodno a on se smál a říkal tak jooo..=) že nemusím chodit do CARU že si mě ohlídá a rád a že nevidí ani jeden důvod že sice to uvnitř mě neviděl, ale podle zprávy nebude vůůůbec problém stím děložním hrdlm a že dá ruku do ohně že to do ČERVENCE zvládnem bez omoci a kor s mojí chutí do všeho.. říkal že když jsem za nim přišla byla jsem jak hromádka neštěstí a teď mě nepoznává a strašně mi to přeje a mám se hned po další HSK ozvat a že mi i napíše neschopenku na 14 dní, já na to že nééé, že chci jen do konce týdne jako teď a on že uvidíme ale že jak se budu cítit… :lol: :lol: :lol: :lol: je strašně krásné slyšet to od Terezky, ale i od toho Dr je to supeeeeeeeer… tak holky, doufám že jsem i vám do hlavy vlila trocha optimismu a strááááááááášně bych si přála aby jsme se za rok s obříma pupíkama nebo s miminkama v náručí tomuhle všemu mohli zasmát.. :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marsi-mar
27.3.13 18:05

:srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:
To je tak hezké slyšet… samozdřejmě závidim, ale zdravě. Hlavně Ti to ohromě přeju… Já jsem z malého městečka u Hradce Králové. Jak to tady tak čtu, tak je nejduležitější opravdu potkat správného a především lidského člověka a tím líp pokud je i doktorem :D… no já prostě doufám, že 16.4. konečně potkám i já toho správného, se normálně bojím i těším. Tady házím špatnej pohled na doktora ze Sanusu a on třeba nakonec měl pravdu - ale kdo ví… třeba se opravdu spletl. Kdyby mi aspoň bylo o deset míň, tak to asi tolik neřeším… mám tolik smíšenejch pocitů, chci se radovat, těšit i uvěřit - ale už tolikrát jsem byla zklamaná, že se už fakt bojim jen pomyslet na to, že třeba jednou…
Mám opravdu Misko radost, je vidět že to jde… a to je motorem pro nás ostatní… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
365
27.3.13 18:16

Já vím že jsi to sem asi psala, ale můžu se zeptat kolik je ti let? jinak holky, ještě jestli máte FB, tak já tu mám stránky mojich výtvorů co sama vyrábím, tak jestli máte chu tak kouknětte, u toho se odreagovávám já..=)
Marsi, toho 16.4 ti budu strašně držet palce a určo nezapommenu protože je to i můj další významný den.. :kytka: :kytka:
 https://www.facebook.com/…cepickyAJine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marsi-mar
27.3.13 18:37

Jůj, to je krásný… a to fakt děláš sama??? Fakt nádhera. Jinak mě bude velice brzo 31, asi to není až zase tolik, ale pokud jsi s jediným chlapem 15 let, tak to čekání je fakt neskutečně těžké. A ne, že bych věřila na náhody a naivní taky nejsem, ale co se týče toho 16.4. tak to budeme spolu přesně 15 a půl roku :srdce: :srdce:.. Tak doufám, že to bude opravdu osudové datum… jenže je už asi problém i ve mě, já už jen tak někomu asi neuvěřim - no hold holky mi můžete zatím začít domlouvat přechodné bydliště u MM - protože pak už opravdu jdu k němu… :hug:

• Citovat
  • Upravit
365
27.3.13 18:42

Téééda, tak to není zas tak moc 31.. píšeš jakoby ti bylo 50 Marsi.. dostaneš na prdel.. :pankac: a jak dlouho se o miminko snažíte? my rok a půl a vtom dva ZT..takže i já měla problém uvěřit že dobře bude a vidíš.. :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marsi-mar
27.3.13 18:49

:lol: :lol: :lol: :lol: děkuju… mi 2 roky a jednou ZT, je to sobecký psát, že to je hodně 31 - ale moje velice slabá stránka je netrpělivost :zed:, takže fakt už bych chtěla aspoň vědět, že ještě není vše tak stracené jak mi to říkali. Jinak poslala jsem Ti zprávu na Tvé stránky… fakt nádhera… :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
365
27.3.13 18:53

Nééé, to není sobecké..=) jen to není až zas taková katastrofa..=) jinak moc děkuju za pochvalu.. no ono s tou netrpělivosti to u nás bude hooodně podobné, Ondra se zato na mě hodně zlob že musí mít všechno hned a když nemám je to konec světa.. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
27.3.13 19:57

Jé Míšo,

jsi moc šikovná. Já už něco málo viděla na webu MT, ale máš to fakt krásné a je vidět že to máte i moc hezký doma, všude na pozadí krásný květináče, mašle, ubrousky… Moc se mi to líbí!
Jinak super zprávy od dr. - jak jinak, že :lol: Aspoň že má pochopení a můžeš pak k němu až budeš moct těhotnět přijít na kontrolu, aby ti přesně řekl, kdy bude ovulace a pak jste to podle toho mohli načasovat a to by bylo aby nebylo. Fakt věřím, že u vás nebude problém.

Marsi

30 let praxe fakt ne, to už bych v padesáti tomu miminku moc šancí nedávala ani se svým optimismem :mrgreen: A psychologii taky ne, to ti jen asi tak přijde, když se mi podaří správně pojmenovat ty pocity, který teď třeba máš, protože jsem si tím sama taky prošla. A protože se mi moc pochopení odnikud taky nedostalo, tak vím, jaký to je, když ti někdo, kdo má dvě a více dětí řekne, že přece jedno by ti mohlo stačit, protože je přece spousta lidí, který nemaj ani jedno… A že přece nejde o život, tak co (ve smyslu, že to není smrtelný). No tak já jako vím, že nejde o život, ale jde o život jak jsem si ho představovala, a s tím se smířit prostě nedá.
Ale jinak k tvému dr. - i kdyby měl nakrásně pravdu, tak prostě ten způsob jakým ti to řekl, tím se absolutně shodil a doktor v pravém slova smyslu - co má pomáhat lidem - to teda u mě není. Přeju ti, ať ten nový stojí za to a konečně víš víc a ať jsou to jen dobré zprávy!

• Citovat
  • Upravit
365
29.3.13 19:33

Tery, díky..no ovulku si stejně vychytám sama a i kdyby nee, tak stejně sexujem pořád..=) noooo a právě na to bych se chtěla i zeptát.. :lol: :lol: jak dlouho po hsk mužem?? já mám strašnou chuť..jsem dnes 10 dní po.. říkaly že šestinedělí v nemocinic, ale Mára říkal že stačí tak dva týdny… tak co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
1.4.13 19:37

Mishka

Řekla bych tak 2-3 týdny, 10 dní se mi zdá málo…

• Citovat
  • Upravit
365
1.4.13 21:42

STALO SE..
Jinak jsem ještě chtěla napsat Andrejce že jí na zítřek moc držím palečky..=) :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andrea N.
2.4.13 19:17

Diky, mam to za sebou. Mela jsem jeden drobny srust v horni casti delohy, jinak nic. MM rikal, ze me problemy prameni spis z nizke sliznice a navrhl hormonalni lecbu. Jinak v nemocnici byli vsichni naprosto skveli a moc hodni. MM po zakroku prisel a vse vysvetlil a potrasl mi rukou na sbohem, takze tam uz podruhe nemusim. Doporucil se snazit prirozenou cestou, pak uvazovat o inseminaci. Za vse mu jeste jednou dekuji a jako operatera vrele doporucuji. Ted se muj problem presouva do kategorie nizka sliznice, tak snad me telo zareaguje na hormonalni lecbu dobre. Vsem drzim palce :srdce:

• Citovat
  • Upravit
ashermanka
2.4.13 20:11

Andrejko,

tak to jsou super zprávy!!! Ten srůst, co odstranil, ti určitě šance na otěhotnění nijak nesníží, takže pokud nebyly problémy s otěhotněním napoprvé, tak teď už taky nebudou, on je s IVF celkem rychle hotovej, takže pokud by to tak u tebe viděl, tak by ti to okamžitě doporučil. A ta nízká sliznice… Možná jsi ji měla úplně stejnou i předtím, jenže jak jsi brala HAK, tak se to překrylo, protože tam nekrvácíš jakoby „pravou“ MS, ale z hormonálního spádu, že je to krvácení indukované těmi podávanými hormony. Ono kdyby nebylo UTZ a CARů, tak se o nějaké ideální výšce sliznice na otěhotnění ani neví a jak už jsem tu psala do jiné diskuze (o nízké děložní sliznici :lol: ), tak spousta ženských otěhotní doma bez toho, že by věděly jak vysokou sliznici mají a upřímně, dost pochybuji, že by ji všechny měly nad 8mm jak doporučuje CAR. Je teda otázka, jestli s tím nějak nesouvisí ten prázdný gestační váček, v tom se nevyznám, ale zase když se v děloze udržel, tím pádem došlo k nidaci, tak snad ne. No, určitě si necháš vysvětlit od svého dr. Ale pokud by to s tím nesouviselo, tak bych možná zkusila 2 měsíce bez hormonů a pak až s nimi, ono to zase nejsou nijak neškodné léky (onkogenní účinky estrogenů apod.). Ale s nimi nebo bez nich, hlavně že se to podaří a moc ti gratuluju, že Asherman byl takhle minimální. Ses nám tu moc neohřála :mrgreen: Naštěstí… Držím palce a těším se na dobré zprávy od vás!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex