Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
365
26.3.13 07:09

Tak to je nemilé Andrejko..jestliže budeš chtít měřit, tak na to jsem zas mistr trošku já, tak kdyžtak ti ráda poradím.. :kytka: ale myslím že to stejně ted nebude možné, protože ted půjdeš a tu HSK, budeš stejně krvácet a to bych si tam nic ted „nestrkala“ kvůli infekci, taky ted neměřím..
jiak mě už se to začíná vybarvovat do hezké MS, mám takovou radost že si to nikdo neumí představit…po 10ti měsících MS.. :jazyk: :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
26.3.13 10:21

Míšo,

gratulace, to je teda věc, těšit se na MS a pak se radovat jak je moc silná, co? :mrgreen:

Andrea

Pokud si nejsi jistá a do ovulačních testů se ti nechce, tak doporučuju domluvit si po HSK kontrolu u svého dr. cca 12-14DC, to by tam měl vidět jestli dozrává folikul. Jestli jdeš na HSK hned na začátku cyklu, tak to nech až na další, jestli půjdeš jako Míša těsně před MS, tak hned v tom následujícím. Sfoukneš tak dvě věci naráz. UTZ je na toto nejlepší.

• Citovat
  • Upravit
Andrea N.
26.3.13 11:12

Ashermanka,

Diky za rady, vazim si toho, co pro nas delas, moc nam pomahas :srdce: budu muset zacit tohle monitorovat, chci se objednat ke gynekologovi hned jak zjistim vysledky HSK. Na posledni navsteve tvrdil, ze mam drobnou cystu na vajecniku, tak mozna muzu mit nejaky problemy i od toho. Jinak se mi rozjela velmi slaba cervena menses. Snad to prestane do zakroku. Byla jsem na predoperacnim, tak prvni co se mi ptali u moci, zda nemam menses, aby tam nebyla krev, ale tohle ja neovlivnim. Tak snad to nebude problem. Musela bych mit vesteckou kouli, abych tipla, kdy to dostanu, minuly mesic jsem spinila hned prvni unorove dny :roll:

• Citovat
  • Upravit
ashermanka
26.3.13 11:29

Já to taky tak měla, MS jsem dostala až odpoledne po předoperačním, ale nějaké mikroskopické množství tam bylo už ráno a stačilo, že jsem řekla, že mám MS a jen to tam poznačili. Ono co se týká HSK tak na výsledkách moči zas tolik nezáleží, nejdůležitější je krev a EKG, ale nařízení jsou nařízení :)

• Citovat
  • Upravit
Andrea N.
26.3.13 11:40

Marsi, kdybys chtala doporucit nejakeho gynekologa, tak rekni. Nevim, odkud jsi, ale kdyby ti nevadilo dojizdet, tak jsem se ted prehlasila do Prahy. Je to primar oddeleni rizikoveho tehotenstvi a vedle ma soukromou praxi. Zatim se mi zda az moc pozitivni, kdyz srovnam pristup mych ex gynekologu na malem meste. O srustech rekl, ze je to problem, co se da resit. Zrejme musel videt nejaky zensky s ashermanem. Ja jsem od prirody skeptik. Je moc hodnej a sympatickej, ten fakt psychicky nedepta, naopak ja si prijdu jako ten, co vidi jen negativni.

• Citovat
  • Upravit
Andrea N.
26.3.13 11:47

Zde jsou na nej reference, kdyby to nekomu do budoucna pomohlo a mel treba i stesti a s ashermanem otehotnel, tak on sespecializuje prave na tyhle abnormalne rizikovy pripady :lol: http://www.znamylekar.cz/…olog/praha-1

• Citovat
  • Upravit
ashermanka
26.3.13 11:53

Jak jako „třeba i štěstí“? To tady čeká na nás na všechny! :lol:

• Citovat
  • Upravit
Andrea N.
26.3.13 12:05

:mrgreen: ja psala, ze sem skeptik, haha…ale ted vazne, on je zatim nejlepsi gynekolog, co sem mela zejmena po lidske strance. Jinak pro me byla navsteva gynekologa vzdy malym utrpenim, tenhle to fakt s zenskejma umi. Uz chapu. Co znamena gynekologa zboznovat nebo nenavidet. Je videt, ze nechce davat hormony, pokud je to nezbytne. Nakreslil mi obrazek delohy a ukazal, kde t, o zrejme drhne hsrustama. Pak si pozval manzela a rekl mu mou diagnozu znovu. Byla sem tam asi 45 min. Pomohl mi zridit kartu u nich v nemocnici, chtel mi tam poslat i na zakrok, ale ja si radeji vybrala MM, objednali mi taky hodne rychle, takze klicovy byl i cas.

• Citovat
  • Upravit
Marsi-mar
26.3.13 14:58

Tak veliká gratulace k MS Misko - taky jsem štěstím nespala když přišla, ale já menstruaci mám hlavně díky hormonům, spíše asi až teď druhý měsíc bude záležet na tom jaká bude… a co se mě a doktorů týče tak opravdu dobré zkušenosti nemám - jeden co to zvoral a druhej co mě odepsal - ale já věřím, že tenhle bude snad dobrej, recenze výborný a osobní zkušenost kamarádky prej výborná… no kdyžtak klidně z těch východních čech budu jezdit klidně na konec světa… ale už si fakt budu vybírat…
Ashermanko Tvůj optimismus je úžasnej :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
ashermanka
26.3.13 20:02

Marsi

Nevím, jestli optimismus, spíš po určitém čase dospěješ do takového rezignovaného stadia, kdy se ta beznaděj zlomí a víš, že už víc udělat nemůžeš a už je to jen o „trpělivém“ čekání na zázrak. A buď se tomu poddáš a všechno budeš vidět černě, nebo si najdeš nějaké jiné věci, na které se budeš pokud možno soustředit a budeš vyrovnanější a spíš věřit v to lepší. Možná se mi to říká, když už na rozdíl od vás jedno dítě mám, ale věř tomu, že je to pro mě úplně stejně těžký jako pro vás a smířit se s tím vážně nejde. Prostě opět dávám na svůj vnitřní pocit, že to miminko jednou bude a když se to nepodařilo urychlit asistovanými metodami, tak holt musím čekat až to vyjde přirozeně a tak si teda to čekání zpříjemním jak jen to jde. Udělala jsem si takový rituály, který si pravidelně dopřávám, horkou vanu, knížky, masku na obličej, drahý voňavý čaje, olejíčky… rozšiřuju repertoár koníčků apod. a fakt mě to na určitý čas vytrhne a ÚPLNĚ zapomenu na nějakého Ashermana a pak jsem opravdu pozitivní. Že už netlačím na pilu s otěhotněním, ale soustředím se na jiné věci a zaměstnat takhle hlavu mi fakt pomáhá, psychicky jsem na tom o dost líp než třeba před dvěma měsíci, ale všechno to je o čase. U vás všech je to ještě moc čerstvé, tak to spíš vidíte z té špatné stránky věci, i když moc bych vám všem přála, abyste do té pozitivní ani nemuseli dospět a byly těhotné než se nadějete. A taky že vím, kdo všechno a při jak závažných Ashermanech nakonec otěhotněl, tak proč ne my? ;)

• Citovat
  • Upravit
Marsi-mar
26.3.13 20:36

Jsi prostě neskutečná, máš můj - náš obdiv. Ale kecat Ti nebudu - já tedy k Tvému " pohledu na věc " fakt mám daleko. Od nespavosti po depku a konče neskutečným vstekem a touze po spravedlnosti v mém životě, prostě to není fér… ale taky se snažím - mám úžasnej koníček - ale prostě to na mě jednou za čas padne a je vymalováno. Ono pak stačí pár fotek přátel na facebooku, nekončící otázky typu " tak co, už "?? Ale to známe asi všichni, prostě už mám strach věřit, ale zároveň ta touha je tak hrozně veliká. Samozdřejmě zdravej rozum mele svoje - NEZDÁVEJ TO - ne teď, konečně se aspoň ví, proč to nejde, konečně už tomu někdo dal taky svůj název, a jelikož manžel trpělivě snáší mé nálady tak prostě musím jít dál. Když tady čtu od všech, že to jde jen to chce čas, tak to prostě nechci vzdát…
Všem nám tu moc pomáháš - díky. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
ashermanka
26.3.13 20:50

Nic si nevyčítej, já jsem takhle zklidněná tak poslední měsíc, po roce a půl od zjištění AS, prostě se to najednou zlomilo. Proto bych vám přála, abyste do tohohle stadia ani nemusely dospět, protože doba to je neskutečná. Takže klidně dej průchod emocím, tohle si prostě bohužel musíš odtrpět a těhotný kamarádky a jejich novorozený děti… no není to vůbec lehký, ač jim to člověk přeje, ta výčitka, že by sis to zasloužila taky, že by to tak bylo, kdyby… prostě je a je to nevyhnutelný. Ale zvládneš to, neboj, všechny to zvládneme!

• Citovat
  • Upravit
365
27.3.13 12:47

Holky, já už nemužu… :oops: :oops: :oops: vymením vložku, vstanu-stojím 5min a můžuž znova měnit.. :-O :-O tohle jsem snad ani neměla za celý svůj život.. kde se to ale bere? když sliznice růst nemohla max na 6mm přes rrůsty, to mi tahle narostla od 24dc-30 dc? za 5 dní? nebo co to je tohle? mě už se i motá hlava..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
27.3.13 12:56

Heleď, buď ráda, čekala jsi na to skoro rok :lol:
Teď vážně - já to teda takhle silný neměla, ale vždycky tu MS co byla po HSK jsem měla silnější než ty ostatní, takže možná se to časem trošku sníží. Ale i 6mm sliznice může asi takhle krvácet, ona ti za těch 5 dní nějak výrazně nenarostla, tipovala bych max. 0,5cm, ale jak jsem tu už psala, jsou ženský, který ani neví jak mají vysokou sliznici a otěhotní hned a MS mají normální a třeba jsou na těch 6mm, kdo ví, a pak jsou ženský, který mají 8mm a slabé tři dny krvácení :nevim: Buď za to ráda, já myslím, že se to časem ustálí, možná se to ještě trošku jakoby dočišťuje po té HSK, nebo nevím jak jinak si vysvětlit, že já mám MS těsně po HSK vždycky silnější než ten další měsíc, i když srůsty se mi už prý znovu nevytváří… Botaska tady kdysi psala, že tu první MS po HSK měla taky strašně silnou, že se nemohla vzdálit od WC, tak to bude asi normální. Raduj se, čím víc krvácíš, tím líp! (teda my jsme váženě diskuze :mrgreen: )

• Citovat
  • Upravit
ashermanka
27.3.13 12:57

Oprava - 0,5mm

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení