Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Andrej, tak pozitivní je to určitě! Nevím, co horšího než Asherman by ještě mohlo být, možná ty chudiny, které mají dělohu prolezlou skrz naskrz myomy, ale buď ráda, že AS můžeš vyškrtnout se seznamu
Nízká sliznice se dá řešit, rozhodně líp, než Asherman, ale jak jsem psala, myslím, že jsi otěhotněla při té stejné. Ono asi dlouholeté braní HAK se na té sliznici podepíše a pak to chce asi čas, aby se to srovnalo, ale pokud nejsi na nějakých extrémně nízkých hodnotách jako 3 nebo 4mm, tak dokud ovuluješ, tak můžeš otěhotnět. Vlastně jsi sem psala, že v horní části dělohy je sliznice dokonce vysoká, takže buď máš slabší MS z toho, že nedorůstá ve spodní části dělohy (stejně je to neuvěřitelný, že ti to MM už v tom říjnu nebo kdy vlastně říkal správně, co?
) nebo je to tou cystou - cysta vylučuje hCG, takže si (podle mě) tělo může myslet, že je těhotné a tím pádem může MS blokovat, ale jak ta sliznice dorůstá, tak se taky musí odlučovat a tím pádem aspoň trošku zakrvácí. Ty bolesti by pak mohly být taky třeba z té cysty… No nevím, je to teda věda
Ještěže máš toho dobrého dr., ten ti to teď všechno vysvětlí a za chvíli už to nebudeš muset řešit ![]()
Jo je to veda
zrovna na hcg mi ten novej gynekolog bral krev a hodnoty byly ok, on se domnival, ze sem mela parcialni molu a proto menses nechce prijit. Jakou mam vysku sliznice presne nevim, kdyz sem byla hned po kyretazi u MM mluvil neco o 4-5 mm nahore a 2 mm dole. Ale byla jsem u nej na zacatku cyklu, takze je mozne, ze v ovulaci byla vys, uz tehdy mluvil o tom, ze sliznice muze byt snizena prave hormonalni antikoncepci. Naopak pri prohlidce u nove gynekologa ted v breznu mi nerekl presne mereny sliznice, ale jen vyraz, jezis nahore je to narostly a hromadi se to tam, telo chce menstruovat. Kazdopadne MM doporucil dva hormonalni preparaty, jeden na stimulacy cyklu a druhy na podporu ovulace. No uvidmri, jak tohle dopadne a zdase doberu reseni… ![]()
A divny je to nejvic proto, ze prvni dve menses byly naprosto normalni po kyeretazi, proto jsem si rikala, ze asherman to neni. Az prosinec se zvrtnul a zacalo to slabnout, no uvidime, ale diky za poskytnute rady ![]()
Tak uvidíš, myslím, že to bude dobrý, že je ta sliznice jen moc přeceňovaná
Nejlepší je se objednat na kontrolu tak na půlku cyklu, budeš si jistá s tou sliznicí a taky třeba uvidí nachystané vajíčko a ani nebude potřeba nic stimulovat. Tak regeneruj a mysli pozitivně, je to na dobré cestě!
Tak třeba se v tom prosinci usídlila ta cysta a celý to pokonila…
Andrej, tak to je supr, uplně ti ty dobré zprávy a to že tam nemmusíš už závidím… dokonce i to že MM za tebou osobně byl, zamnou ne..=(( no a ty jsi byla v CA nebo nebyla?
On tam byl zrejme hlavne kvuli jedne pani, co mela narocnejsi zakrok, domlouval s ni rovnou dalsi terminy. Pak videl, jak ho hypnotizuju, tak se obratil i na me
taky jsem byla prekvapena, z diskuze tady jsem byla pripravena jen na zpravu, ale byla mi to tam jeste jedna moc hodna mlada doktorka. Takze sama prijemna prekvapeni, apolinar na me zanechal velky dojem. V CA sem nebyla, zatim. Popravde, jsem moc rada, ze na druhe sezeni nemusim, myslela jsem si, ze ten zakrok je jednodussi. Palilo to a teklo hodne krve, ale ted uz mene. Puvodne to chteli delat zaziva, ale na posledni chvili mi dali narkozu. Zato moc dekuju, jinak bych tam hruzou odpadla, haha…
CA jsem myslela právě narkozu..=) mě taky strašně moc bolelo v podbříšku když jsem se probudila, měla jsem pocit že mi děloha vyskočila z těla, udělala si mejdan a pak mi jí zas vrátily…píchalo to, bolelo to, děs..no a krvácela jsem asi 4 dny, první dva dny docela dost..=) no já to mám teď taky naplánované „zaživa“ a moc se na to popravdě řečeno těším..
Ondra mi říká že jsem masochysta, ale já to chci vidět a taky se těším že sním budu moct mluvit a na vše se ho zeptat u toho..=) HLAVNĚ KDY BYCH MOHLA TĚHULIIIIT PO TÉ DRUHÉ HSK…
hledala jsem na netu a nemůžu najít vůbec nic, tentokrát mi snad nebudou roztahovat ani čípek-psal že tentokrát jen 3mm tak by to snad mohlo být brzko.=)
Aha, to jsem nevedela, ze je narkoza
uprimne ti MIsko preju a fandim, aby se ti to povedlo. Myslim, ze ty mas velmi dobre predpoklady, neboj ![]()
Moc děkuju…je mi to ale teď nějaké dlouhé a jak jsem byla prve nadšená, ta jsem nějaká smutná ani nevím proč, asi to počasí a hlavně už propadám v depréééésy že už to tolik moc dlouho trvá.. ještě dva týdny do HSK, pak další čekání..
vím že už se mi to blíží, ale je to jak poslední hodiny v práci, taky je nejdelší..
Ahoj Misko,
pokud ti rekl MM, ze udela druhou HSK bez narkozy, urcite to bude jen 3mm optikou (to je ta nejtenci) a za 2 tydny muzes tehulit. Takhle jsem to mela ja a uz se snazime ![]()
Niceho se neboj, sice je to neprijemne, ale vydrzet se to da…
Ježišmane..=))) fááááááákt? už za 14 dní??? to by bylo od teď za měsíc že už bychom se mohli snažit?? udělala jsi mi neuvěřitelnou radost, protože já myslela min měsíc a já bych měla ovuli 3 týdny po zákroku takže bych se esventuelně už na tu mohla snažit..=) jé, to by bylo parádní.. no ani se toho moc nebojím, ale to vlastně minule jsem se nebála taky a jak mě pak bolelo bříško..opravdu hodně..=/
Tak uz jsem doma, stale trochu spinim. No na maly miniinvazivni zakrok a jeden pul centimetrovy srust z toho bylo krve celkem dost
doktorovi jsem poslala jeste dodatecne male diky, inspirovana woody allenem, snad jsem ty tituly napsala vsechny spravne a nedojde to za mesic
doufam, ze se s MM jiz nebudeme muset setkat, haha…jinak vsem hodne stesti pri snazeni, stale mi neco rika, ze Miska bude mit stesti jako prvni ![]()
Diky Ashermanko, moc si vazim tvych reakci. Take jsem si rikala, jakou sliznici jsem mela v dobe brani antikoncepce a pak pote. Napr v dobe uzivani antikoncepce jsem casto ani menses nemela. Po vysazeni ale prisla menses normalni. A jak jsem psala po kyretazi jsem take dve menses mela normalni a pak se to zvrtlo. Nadto mi nasli nove cystu, tak mozna ta rozhazena slaba menses muze byt i od ni. Nevim. Kazdopadne po dnednim zakroku sem krvacela opravdu hodne, slo to ze me proudem. Ted k veceru to zeslablo. MM mluvil o pozitivnim vysledku zakroku, navic pry mam drobnou delohu s drobnou dutinou, ale pry je to v norme vzhledem k telu, snad, jsem totiz velmi utla. No, bude to muset probrat znova poradne s gynekologem. Sama sem zvedava na reakci na hormony. Tak jako tak, sice nemam ashermana, ale stejne mi trapinnizka sliznice, takze jsem na tom podobne. Psat budu urcite dal, pokud nastane nejaky zlom