Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No, jako číst poslední dny moje příspěvky musí být vážně lahoda pro třeba ne tolik zasvěcenou osobu, ale co naděláš.. Terezko, já se vážně moc a moc raduji, jsem za to strašně vděčná a jsem šťastná… myslíš že to třeba může i značit to že to děložní hrdlo jak jsi psala nemusí být zužené? je to teď poslední dobou taková trošíčku moje noční můřa..
a Botaska othulkovala jak rychle?
Jé, že já ti to o tom hrdle vůbec psala…
To vážně neodhadnu, to ti řekne MM u další HSK, jak to tam vypadá. Fakt to má v oku a řekne ti, jestli takhle má vypadat děloha prvorodičky.
Botasce to právě trvalo dlouho, myslím 3 roky po HSK, ale psala, že měla ještě jiné potíže, takže jí šanci na přirozené otěhotnění vyčíslili na nějaké desetiny procenta. A vidíš to!
Ne, to ne. Ale už abys byla těhotná a měla tohle za sebou, to jo. ![]()
Misko, neboj. Myslim, ze se velmi brzy dockas. Pokud vis presne, kdy mas ovulaci, tak se ti to s velkou pracdepodobnosti povede, co nejdrive po zakroku a srusty nebudou mit sanci se utvorit znovu. Navic jsi mlada, nembela si v minulosti problem otehotnet a vzhledebm k tomu, ze hodne menstruujes, tak sliznice tam bude. Good luck.
Holky, kdybyste jen věděli kolik mi tohle psaní a tohle povzbuzování pomáhá…uplně se cítím dobře a díky Terce tomu fakt věřím že otěhulím hnedle..(až na to hrdlo
) qle ne, fakt v to strašně moc věřím a za poslední rok se oprvdu cítím nejlépe.. holky v práci říkaly i že mi to nějak moc sluší poslední dobou a že jenom zářím… a dokonce i můj Ondra mi obden říká jak mi to sluší a jen abych uvedla na pravou míru, neříkal mi to asi nikdy takhle moc, max jednou za 3 měsíce..=) cha cha..=))
Tak to víš, ta psychická pohoda se prostě na tobě odrazí. A jak probíhalo to imuno a kdy budeš něco vědět?
To máš prvdu odvíjí a to moc, konečně jsem v pohodě a díky tim srůstům že se to tak táhlo jsem se nemola ani od toho posledního potratu odpoutat, pořád jsem myslela coby, kdyby a že možná bylo poslední a nemohla jsem se prostě vůbec hodi do klidu, ob den brečela, jednou ze stráty a jednou že už to nikdy nebude a pořád dokola takhle..no a s MM jakoby to pomaličku šlo pryč.. však jsem mu taky do jednoho z mejlů napsala že vím že si ho chválí každá druhá pacientka, ale že jsem mu to i já chtěla napsat že myslím že je člověk na svém místě, že knečně mám pocit že někoho zajímá můj problém a že mu neskutečně moc děkuju, napsal tenkrát že mi děkuje za milá slova a že si toho moc váží, od té doby když mu napšu do hodinky většinou odepíše a vždy mi píše i smajlíky a dá si tu práci aby mi vždy naspal na mé díky poslední e-mail a vždy zní:„není zač“ MM..
moc si toho člověka vážím a i jeho práce a až jednou to miminko opravdu mít budu jsem rozhodnutá mu dojet osobně poděkovat a ukázat zázrak na kterém má zásluhu.. myslím, anebo po tom všem vím že být dobrým lékaře a oprvdu lidem pomáhat dnes není samozdřejmností…
Ty samé díky ale patří i tobě Terko, protože kdybys mě tenkrát neobjevila a neotevřela mi oči, tak se v tom plácám dodnes a možná už bych byla i někde na psyndě z toho Dr a asi bych se utrápila že bych byla pořád „NEMOCNÁ“
TAKŽE TERKO..
![]()
Je super ze ti podarlo se tak pozitivne naladit a namotivovat. To je klic k uspechu. Ja jsem Woody Allenovsky typ, nam nezbyva nic jineho nes se dat na buddhisticky meditace a nejak to pretrpet. Jeste jednou, good luck, damy.
Jé, se budu červenat ![]()
Ironií je, že ty jsi vlastně pro svého dr. byla naprosto zdravá… Nechápu to, tak jednoduchá diagnóza a naprosto samozřejmá! Revize - žádná MS - bolesti místo MS - Asherman! Co je na tom tak složitýho?
Já právě až po jednání s MM jsem zjistila jak moc je důležité aby dr. byl i lidský a měl citlivý přístup k pacientovi, že nestačí být jen odborník v daném oboru. Prostě jsem do té doby byla zdravá a po doktorech nikdy nechodila, tak mi to ani nedocházelo, že k doktorům taky patří pokora a úcta k lidem, že to, co řeknou není vždycky absolutní pravda a když instinkt napovídá, že není všechno v pořádku, že se vždycky vyplatí hledat druhý názor, byť bys měla dojíždět přes půl republiky. Proto jsem sem to info o něm dala, protože jsem věděla, jaký to pro mě znamenalo zvrat v celém Ashermanovi a kdyby to pomohlo i jedné jediné ostatní postižené, tak za to budu ráda.
A heleď nepatřím mezi ty, které v tobě živí tu falešnou naději jakože příští měsíc se to už podaří a neboj, miminko přijde, a tak (naopak - sama víš, že dokážu vlítnout do cizí diskuze a napsat co si myslím
byť jsem se dlouho rozhodovala, jestli ti to o AS napsat, ale věděla jsem, že já bych to vědět chtěla, tak jsem to riskla. Sice se tam na mě holky moc netvářily, ale jsem fakt ráda, že jsem to udělala), ale u tebe a Andrejky si fakt myslím, že je to otázka pár měsíců. A doufám že i u Marsi, až narazí na pořádného dr. a bude jisté jak moc nebo málo je poškozená ta děloha. Moc vám holky přeju ten happy end!
Andrej
Až budeš mít po HSK a budeš číst tu pozitivní operační zprávu, počkáš si na MM a on ti to ještě jednou vysvětlí, že ta naděje u tebe je veliká, tak tě to prostě nakopne a nějakej Woody Allen se může jít zahrabat ![]()
Já vím Teruš, že jsi taková a právě proto si tolik toho vážím a oprvdu bez žádných okolek jsi pro mě v tomhle simyslu moc důležítá protože říkáš prvdu a mě to tak strašně pomáhá po té psychycké stránce že to po té fyzické nemůže být ani jinak..=)
Jsem strašně ráda že jsi to nakonec udělala a nedala ses, udělala bych teď to samé když je jasné že tenkrát mě to položilo a zhroutil se mi svět.. já to věděla že to v pořádku není, je to ten vnitřní pocit jak jsi psala tenkrát, ale strašně jsem tomu nechtěla věřit a prošla jsem uplně stejnýma stádijema jako ty než jsem to teda vůbec pochopila že ho vážně mám..
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď