Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
365
21.3.13 21:11

Teruš, já vím no, jsem strašná, ale tolik bych chtěla aby to už bylo dobré..=) :kytka: :kytka: :kytka: Děkuju, jsi zlato..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
21.3.13 21:19

Andrej

Srůsty se utvoří téměř hned (cca 3-5 dní od revize), ale nejsou hned extrémně masivní, to až časem jakoby „zatuhují“, proto je také důležité AS zjistit a operovat co nejdříve, protože jsou na začátku tenké, blanité a snadno rozrušitelné, někdy stačí se jich jen hysteroskopem dotknout a prasknou. Proto si myslím, že i na začátku mohly MS pouštět a postupně se to jakoby zaškrtilo. S UTZ nevím, jeho použití je právě u AS dost limitující, nevím, jak moc dokonalé má rozlišení, když budeš mít poškozenou jen maličkou oblast, tak tu chybějící sliznici na UTZ možná neuvidíš, to se MM asi nedá vyčítat. Jinak výborný zdroj informací, pokud jsi ho ještě neobjevila je právě www.ashermans.org, tam jsem právě ochytřela já :lol: A spousta příběhů, které povzbudí.
To víš, taky to u nás doma mezi náma dost viselo, ale postupně se to odbouralo a teď už super, jen se těšíme až otěhotním, tak vždycky zklamání z další MS (která je ale u AS zároveň výhrou), ale pak jdem dál a můj chlap mě podporuje fakt moc. To jen že je to u vás teď tak čerstvý, ale vydrž, zkus ty slova jako sliznice a děloha používat co nejmíň :D a zas bude dobře. On můj chlap měl nakonec pravdu, že nemá cenu nad tím přemýšlet a užírat se a prostě čekat, až se to spraví, ale když my ženský to prostě potřebujem ventilovat a takhle odsunout to nedokážem. Ale už jsem právě dospěla do toho chlapskýho stadia :mrgreen: Není to, že by to s tebou neprožíval, jen prostě neví, jak ještě tě má utěšit a co víc k tomu říct…

• Citovat
  • Upravit
Andrea N.
21.3.13 21:23

Misko, ja jsem se Ashermana bala uz po prvni revizi, kdyz sem zjistila, ze mi ji delala mlada holka tesne po skole, ktera na muj dotaz, zda ma revize nejake negativa rekla, ze ne, ze o zadnych nevi :mrgreen: Ja mela v nemocnici google a uz jsem jela. Za 14 dni na kontrole me rekli, ze tam musim znova, ze mi tam vsechno nechali. Ja tam nechtela, ale co jineho delat, kdyz Vam gynekolog tvrdi, ze jinak hrozi horecky a infekce.

Po tehle zkusenosti sem ihned vymenila gynekologa a kontaktovala odborniky.

Jsem hrozny zivotni smolar. A ze i miminko mi bude delat proble, tak tohle me zlomilo…

• Citovat
  • Upravit
Andrea N.
21.3.13 21:27

Dik za podporu Ashermanko.

Prave ze tehdy me doc. Mara rikal, ze to je tak 50:50, tak sem radeji cekala na dalsi menses, tehdy jsem si rikala, ze je to dost vzacne, ze zbytecne plasim a negativne myslim. Kdo tam taky jde hned po kyretazi, ze. Ted si vycitam, ze jsem tam hned nesla, ze jsem neposlechla svuj instinkt, ze ty srusty tam jsou, ze jsem cekala, ale co se da delat…

Musim se dat dohromady, no…

• Citovat
  • Upravit
365
21.3.13 21:30

Andrejko,
uplně tě chápu, otěhulkovala před rokem a půl na vánoce, byla jsem nejšťstnější na světě a těšila se strašně na miminko a 11.1.2012 mi řekli že mimi nemá srdíčko a že musí ven, já jim to nevěřila a uprosila jsem dr aby mi dal ještě týden že věřím že se srdíčko rozběhne, dal mi ho ale po týdnu nic, zhroutil se mi svět, ale 1.6.2012 jsem otěhulila znova, měli jsme dokonce srdíčko a po týdnu 18.7.2012 jsem v 10tt začala trošku krvácet a na pohotovosti mi opět řekli ten ortel, není srdeční akce.. zhroutil se mi život po druhé a mě se chtělo umřít, když pa půl roce nepřicházela MS a já se dověděla o ashermanovi zhroutil se mi svět potřetí…a koukni kde jsem těď, jsem strašně šťstná a nemohu se dočkat tich už dneska pro mě kraoučkých dvou měsíců a ty to určo budeš mít stejné.. :andel: :andel: :andel:
A s přítelem jsem si prošla tím samím co ty, nejprve mě utěšoval a pak brečel semnou a pak už o tom nechtěl ani slyšet..probrečela jsem noci do polštáře že se miminka nikdy nedočkám…oprvdu v tom nejsi sama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andrea N.
21.3.13 21:36

Diky za podporu, vazim si toho MOC, MOC, MOC!

2.4 se Vam ozvu!

Ted to radeji zavru, jdu si udelat uklidnujici caj, uz jen par dni a budu to mit snad za sebou.

:hug: :andel: Hodne stesti vsem!

• Citovat
  • Upravit
ashermanka
21.3.13 21:36

Andrej, taky mi instinkty napovídaly už po první revizi (dělané mladou dr. těsně po škole a taky mi tam něco nechala, takže 2×…jak typické), že je něco špatně, ale dr. mě uchlácholil, že když nebyl zánět, že nic nehrozí, navíc já měla revizi po porodu, takže jsem byla upnutá víc na miminko než na sebe a něco hledat mě fakt nenapadlo. Prostě jsem jim všem slepě věřila a takhle jsem dopadla - vykastrovaná jak kočka, fakt…
Ta psychika - prostě to chce čas a sem tam nějakou dobrou zprávu od MM :lol:, ale u tebe to půjde fakt rychle, mně se na AS přišlo rok a půl od revizí, nebyla jsem zezačátku u MM, takže trošku brutálnější technika rozrušování, čekání mezi jednotlivými HSK 3 měsíce… Fakt hrozný! Ty jdeš na HSK za 2 týdny, stopro pro tebe bude mít dobré zprávy, které tě povzbudí a dají naději, další měsíc do další HSK uteče fakt rychle a v květnu už budeš v pořádku. To je fakt fofr!!! Na to se teď soustřeď - že jsi v nejlepších rukách a všechno se bude dělat s minimálními prodlevami a hlavně, že aspoň půlka dělohy je v pořádku!

• Citovat
  • Upravit
365
23.3.13 10:43

Ahoj holky, našla jsem Moris v jiné diskuzy a vypadá to že se jí daří dobře s dvojčátečkama.. :andel: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andrea N.
23.3.13 17:17

To je super slyset, ze se nekomu podarilo otehotnet a hlavne donosit :potlesk: Misko, nerikal ti doc. Mara, jak mas postupovat dal, myslim zda prirozene ci IVF? Uvazovala jsem, ze bych zkusila jit tomu trochu naproti a nespolehat se jen na prirodu, kdyz je moznost, ze se srusty vrati znovu…Co myslite?

Ashermanko, diky za povzbuzovani :hug: Tahle diskuze mi dava nadeji. Nejhorsi je slyset od rodiny dokola „hod se do klidu, nemysli na to“, i kdyz vim, ze to myslej dobre…

• Citovat
  • Upravit
365
23.3.13 17:29

Jako vkdyž slyším větu, zkus na to nemyslet, tak se mi otevírá kudla v kapse a chce se mi strašně řvát… nejlepší byla asi tchýně kterou ze srdce nenávidím že žádné srůsty nemám, že je to jen o psychyce že si to namlouvám atd atd… achjo, že ta rodina je nejvíc necitelná to bych nečekala.. zkus se je ignorovat a myslet si svoje :srdce: jinak Dr Mára semnou vůbec jakoby"nechtěl" probírat další těhotendství, protože říkal že je to hodně předběžné, ale připravila jsem Ondru-můj partner že půl roku budem zkoušet max a pak bychom šli do té inseminace, ta je 6× do roka prý zdarma a Moriska po ní právě ihned otěhulila a má tam dva andílky.. :andel: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
23.3.13 18:09

Ahoj holky, já byla na kyretáži 17.1.,po ní mně bylo dobře, na kontrole po 14 dnech, mi napsala dr. Entyzol, že je děloha podrážděná, jinak prý v poho. Vyšetření bez Uz. V únoru místo ms příšerné bolesti, připomínající komtrakce, jela jsem k ní, dostala antb, prý asi zánět. Opět bez Uz. Tenhle týden se to opakovalo, bolesti ještě větší, tak jrem jela opět k ní, jestli by mně udělala nějaké vyšetření, řekla mi jen opět, źe děloha je podrážděná, že t normální a že vzhledem k tomu, že mi táhne na 45 můžu jít do přechodu, proto žádná ms. Mě naštěstí uź nejde o miminko, ale ty bolesti jsou tak hrozné, že se mně to nechce prožívat kaźdý měsíc znova. Zeptala jsem d jg, jestli mě pošle na nějaké vyšetření, jestli tam není něco špatně, tak mně poradila, ať nečtu internet.Tak jsem se roýhodla, že pojedu v pondělí d, jak se tzo nemocnice, a nehnu se, dokud se na mě někdo nepodívá. Mám dvě malé děti, které nemusí mámu vidět, jak se týden z měsíce svíjí bolestma.Tak i takový může být přístup gynekologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andrea N.
23.3.13 18:42

Miska: Ja prave uvazuju ze se objednam na inseminaci, hned co to pujde. Jak jsem proceta tohle tema, tak se ty srusty docela rychle vracej a nektere holky byly na rozrusovani i 5× :roll: Ja jsem si po zamlklem tehotenstvi dala ihned testovat z krve, co se dalo. Beru ted i prasky na stitnou zlazu. Jen na imunologii sem nebyla…

Jířa6: At ti to dobre dopadne! Zda mas srusty nevim, radim se objednat na HST, pokud te to boli. Ta bolest muze byt od toho, ze krev nemuze odtect. Ja mam ted taky hrozne krece v brise a to rozruseni bude vysvobozeni :zed:

• Citovat
  • Upravit
365
23.3.13 19:23

Andrej, taky být na mě bych možná šla hned, ale Ondra o tom nechce ani slyšet, tvrdí že nám se určo hned povede… jinak holky byli tolikrát na rozrušení protože jim to nedělal Mára..po to co jim to udělal on už se jim nic nevrátilo..proto jsem i ráda že půjdu na tu kontrolní HSK aby mi k tomu řekl více..navíc tam mám ten gel tak na to hooodně spoléhám.. Andrejko, víš ty co? já myslím že jsem asi ty srůsty měla i po té první revizy, protože první MS po tom uplně skvělá, druhá slabší a třetí dvoudení špinění a pak jsem otěhulila no a v 10tt potratila znova..dám ruku do ohně za to že kvli srůstům..tolik bych to chtěla vědět, ale už se to nedovím.. no.. ale koor jak ty jsi psala že si to měla taky tak, tak já myslím že jsem to měla stejně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
23.3.13 19:30

Jinak Andrej, na tu imunologii bych být tebou docela i zašla, mudr mi řekl že je tam velká pravděpodobnost že to bude tím a navíc mi řekl že je dost možný že nic nenajdou, ale ani prý to neznamená že tam nic není a hned jak objevím // na testíku mám se mu ozvat a nasadí mi léčbu i když nic nenajdou..=)

HOLKY, NEZALOŽÍME NĚJAKOU SKUPINU ASHERMANEK NA fejsbůku? LÉPE SE TAM PÍŠE..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
23.3.13 20:04

Ahoj holky,

tak já teda vůbec nejsem facebookovej typ, takže za mě nee, ale klidně diskutujte i mimo emimino.
Jinak co se týká toho těhotnění a „jít tomu naproti“… To jsem přesně udělala já a nevím, jestli to bylo úplně dobře. Já jsem z těch, co mají za sebou 4 HSK, ale z toho jen 2 u MM, které by asi bývaly byly stačily, kdybych o něm věděla hned… :( Hned po té poslední jsem šla do IVF, spěchali jsme na sourozence, konec rodičáku se blížil, velká pravděpodobnost, že srůsty jsou pryč a taky už jsem se s tím v tu dobu trápila skoro rok a půl, všichni dr., se kterými jsem o tom mluvila (včetně MM) mi nic jiného ani nedoporučili, tak jsem šla na IVF jakoby „na jistotu“, že aspoň obejdeme všechny ty možná úskalí otěhotění a omezíme to jen na problém nidace a tím pádem bude šance mnohem vyšší než u přirozeného otěhotnění a fakt jsem věřila, že to bude úspěch. Nebyl… Mám za sebou už několik dalších neúspěšných KETů a můžu říct, že tím, že jsem hned šla do té „nejjistější“ metody jsem se vlastně zároveň připravila o téměř veškerou naději, protože teď už se opravdu nemám k čemu upínat, když i ta nejvíc asistovaná a usnadněná metoda nezabrala… Takže za mě tomu dejte opravdu těch 6 měsíců přirozeně, ať máte něco v záloze a můžete se upínat k tomu, že v nejhorším bude IVF a tam jsou šance vyšší. Však nemusíte zkoušet naslepo doma, dobrý CAR vám nabídne, že vás klidně těch několik cyklů bude zadarmo sledovat UTZ, načasují vám styk podle ovulace, případně podpoří její vyvolání, už to je oproti přirozenému těhotnění velká výhoda. Pak bych šla do pár inseminací a IVF opravdu až naposled. On vám taky MM řekne po poslední HSK řekne, jestli to vidí na IVF nebo je velká šance i u přirozeného. Obzvlášť pokud jste s předchozím otěhotněním neměly větší problém, tak bych do IVF nespěchala. Upřímně, nedokázala jsem si to představit, myslela jsem si vždycky, že se to moc přehání, ale je to opravdu záhul jak pro tělo, tak hlavně pro psychiku, zvlášť, když je to neúspěšné…
Jinak Andrej, pokud jsi předtím štítnou žlázu neléčila a přišlo se na to až po ZT, tak je to dost dobře možný důvod toho potratu, takže třeba už to teď bude bez problémů. Moc bych ti to přála.

Jířa

Na HSK se určitě objednej, v jakémkoli soukromém centru se nebudeš muset doprošovat, na základě příznaků tě vezmou hned, ale chce to opravdu dobře vybírat, ačkoliv pokud ti jde pouze o alespoň částečné rozrušení srůstů tak, abys neměla bolesti a děti už nechceš, tak by to snad měli zvládnout kdekoliv. Ale taky můžou dost pokazit, takže bych se obrátila spíš na nějaké renomovanější centrum, které takových zákroků dělá alespoň 10 ročně, pokud Apolinář je pro tebe z ruky. Nemusíš u Apolináře ani vyloženě k MM, stačí se objednat na konzultaci k jeho šéfovi, doc. Kuželovi, ten je na to prý taky dobrý a tu konzultaci nemusíš na rozdíl od MM platit, probíhá to v rámci nemocnice.
Tak ti přeju hodně štěstí, ať dobře pochodíš a ať už je utrpení rychle konec!
A v první řadě bych ale hodně rychle změnila dr.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex